Jak se zbavit akné před měsíční: proč se objeví

Kolik dospělých dám a dívek narazilo na problém akné před zahájením menstruace? Skoro každý. Kromě toho, v závislosti na vlastnostech těla, takové projevy rovněž mohou zkazit náladu jako před začátkem menstruace a během nebo po něm. Jako zkušenosti show, akné se nalije. Takové potíže nejsou pojištěny majitelem i nejvyšší kůže. A pokud kůži a před menstruace nebyla dokonalá, pak vzhled nové zarudnutí, zapálené akné nebo vyrážky může dlouho zbavit sebedůvěry, ale také způsobit stres nebo apatii. Ale neměli byste snižovat ruce. Po odpovědi na otázku, proč se akné objevují před měsíčně, dnes se s nimi můžete úspěšně vypořádat. Články pomohou řešit tyto důvody a zvážit účinné metody kontroly akné.

Příčiny výskytu akné

Tak proč akné vyskočí před menstruací? Všechny ženy jsou dobře známy, že jejich tělo je uspořádáno a funguje podle specifického schématu. Jeho podstatou spočívá ve výrobě vaječných buněk, tvořící příznivé podmínky a přípravu na možné nástroje plodu. Pokud se koncepce nestane, tělo je vymazáno menstruací a cyklus se opakuje. Může být rozdělen do dvou částí:

  1. Folikulární. Toto je první fáze. Začíná první den menstruace. A od tohoto prvního dne je tvorba příštího folikulu již začínající, což produkuje vaječná buňka. Fáze trvá již před ovulací.
  2. Luteinova. Tato fáze se vyskytuje ihned po ovulaci a je doprovázena tvorbou žlutého těla na místě folikul, ze kterého vyšlo vejce. Hlavním úkolem této látky je udržení hormonů na úrovni dostatečné pro zachování oplodněného vejce do tvorby placenty. Pokud nedochází k hnojení, systém genitálií ženy jde do stavu desquamace, to znamená, že odmítnutí sliznice dělohy, než je měsíčně.

V každém z fází existuje průběžná změna hormonálního zázemí: vývoj nových, snížení koncentrace, nahrazující některé hormony ostatními. Ale hlavní "hráči" je stále estrogen a progesteron. Během cyklu se změní koncentrace těchto hormonů, proč se změny vyskytují v celém těle.

Ale jak to je způsobeno vyrážkami na kůži před měsícem? Všechny jednoduché. V období, které předcházel menstruaci (fáze Lutein), je úroveň vývoje androgenu a progesteronu umístěna na vrcholu. Jsou zodpovědní za přípravu možného pojetí, ale také mají jiné vlivy na ženského organismu. Včetně provokace práce mazových žláz. Estrogen začne aktivně produkují v folikulární fázi a to jen ovlivňuje pokožku v přesnosti. Zvýšení jeho koncentrace v těle ženy po dobu několika dní přispívá ke snížení výběru sebum.

Před menstruací Progesterone vyvolává zvýšení množství mazu. Dopředu s mrtvými pleťovými a prachovými buňkami, ucpává póry a způsobuje akné. To je jeden z vysvětlení, proč se akné objevují během menstruace. Subkutánní akné se dostane nejen na obličej, ale také na celém těle.

Další faktory

Nicméně případy, kdy příčina kožních problémů je jen jeden, velmi málo. Častěji existuje několik a kromě hormonů, které mohou být:

  • Změny dospívajících v těle;
  • selhání endokrinního systému;
  • Nesprávná péče o obličej;
  • použití kosmetiky s nízkou kvalitou;
  • nevyvážená výživa;
  • Zažívací problémy;
  • nevhodné klima (vlhkost, suchý vzduch, ubytování v metropole a průmyslových oblastech);
  • častý stres, přepracování;
  • Nezávislé stisknutí akné.

Všechny výše uvedené mohou být příčiny vzhledu akné nejen dříve, ale po menstruaci.

Vyvolání kožních problémů může mít také prudký pokles imunity u ženy. Snížení ochranných vlastností je z hormonálních změn, které již byly zmíněny a z nedávno přenesených virových onemocnění (nachlazení, sinusitida, otitis, zánět plic atd.).

Při užívání hormonálních antikoncepce se mohou vyskytnout problémy s kůží. Neměli byste však odmítnout. Prudký přerušení příjmu těchto léků nebude přinést nic dobrého. Mnoho lékařů není zrušeno, ale naopak předepisovat hormonální léky k boji proti vyrážky. Proto, pokud máte takový lék, způsobí negativní účinek, může to prostě nehodí, pak je třeba jednoduše odstranit a nahrazovat jiným.

Prevence kožních problémů

Pokud jsme se zabývali důvody, pak jak se vypořádat s akné před měsíčně, ještě není jasné. Dnes jsou tři způsoby, jak bojovat. A první věc, která bude diskutována, je prevence. Koneckonců je vždy lepší zabránit problému, než se vypořádat s jeho důsledky. Taková taktika může být velmi účinná v procesu boje proti vyrážku těla před měsícem. Ale kde začít? Za prvé, měli byste si pamatovat jednoduchou pravdu: Jsme to, co jíme. A někdy revize síly pomáhá zcela zbavit kožních problémů. Především je nutné omezit nebo odstranit:

  • všechny mastné a ostré;
  • Sladké výrobky;
  • alkohol;
  • Alergeny (ořechy, citrusové, med, čokoláda).

Selhání kouření a pití nejméně litrem jednoduché vody denně také pomáhá zabránit tomu, aby se akné objevily před a po menstruaci. Je nutné jíst více čerstvé zeleniny a ovoce, zavést fermentované mléčné výrobky, léčivé infuzi a deky. Přirozené jogurty nebo kefir pomohou obnovit střevní mikroflóru a navázat trávení. Ramary z kopřivy a sedmikrásky pomohou posílit tělo. To vše může pomoci v boji proti vyrážky na kůži obličeje před měsícem.

Mnoho dámy je obeznámeno s destruktivní majetkem PMS, kdy jako nástroj bojuje proti špatné náladě, je chutné, ale škodlivé jídlo. V takových případech můžete vyhledávat výměnu těchto produktů, které pomáhají řešit příznaky PMS.

Sladkosti mohou být nahrazeny sušenými ovocem, ořechy nebo kandovanými. Pokud je to možné kardinální odmítnutí od něčeho, stojí za to začít jíst vysoce kvalitní produkty: kilogram levných bonbónů nahradit dlaždici drahé a vysoce kvalitní čokolády.

Roztok alkoholu kyseliny salicylové je také vynikající spojenec v boji proti problematické kůži. Toto řešení je 1%, 2% a 5%. Mohou otřít obličej.

Hlavní věcí je pamatovat, že jakékoli alkoholové řešení nebo mléko Sumunity kůži a ženy s citlivou nebo suchou pokožkou taková prevence nemusí přijít.

Co dělat, když se Acne objevil Perd měsíčně

Pokud prevence poskytla výsledek. Ale jak se vypořádat s akné před menstruací, které se již objevily?

Především je nutné morálně připravit na skutečnost, že jeden postup nebude zachránit situaci a po určitou dobu bude mít žena vidět nepříjemné projevy na jejich tváři.

Druhé a nejdůležitější pravidlo, které by měly být dodržovány - za žádných okolností by mělo akné. Je třeba mít na paměti, že nafouknutý subkutánní úhoře je infekce krbu, ve které se aktivně vyskytují zánětlivé procesy. Otevřete pupínek, který ještě nedostal ven, ženská rizika dát tam nečistoty, což bude znamenat ještě větší zánět. A kvůli tomu začne nové a nové akné začít. Takové otevřené rány budou delší než se léčit a odejdou po sobě jizev.

Pomocné prostředky

Aby se zabránilo takovému výsledku, je umístění léze nutné poukázat na zpracování jódu nebo jiného jiného nástroje, který odstraňuje zánět a vyschne pokožku.

Pokud je žena odvážnou kůží, zbavte se akné pomoci ternárním mýdlem. Také dobře pomáhá zpracovávat akné masti zinyrit, tinktura kalendónu nebo kyselina boritá. Všechny tyto nástroje jsou dezinfikovány od krbu a přispívají k rychlejšímu hojení akné. Použití čajových stromů také pomáhá akné. Může být aplikován bod, celé obličej nebo přidat do masky.

Metody nouzových opatření

Takové metody boje a prevence ve většině případů dávají vynikající, ale ne rychlý výsledek. Obvykle je účinek viditelný ne dříve než za měsíc. Pokud neexistuje čas čekat nebo problematická kůže způsobuje velké nepohodlí, existuje radikálnější metody boje:

  1. OUTOGEMODIASIS je postupem pro transfuzi vlastní plazmy. Pomáhá vyčistit krev a bojovat proti vyrážku na obličeji před měsícem.
  2. Hormonální drogy. Už jsme hovořili o skutečnosti, že správně zvolené hormonální antikoncepce nejen pomáhají zabránit nežádoucímu těhotenství, ale léčit akné vznikající během menstruačního cyklu.
  3. Zavedení léků subkutánně pod ohniskem zánětu. Takže léčba akné je extrémně riskantní, protože když se nedostane infekce v takových reklamě. Takový postup se také extrémně doporučuje.

Všechny popsané radikální možnosti mohou poskytnout pozitivní účinek na několik týdnů. Rozhodnutí o jejich použití by však mělo být osobní volbou každé ženy.

Akné po menstruaci, během nich a k nim - to není trest, ale fyziologický rys ženského organismu. Pokud jste takový problém spadl - neměli byste vynechat ruce, zejména pokud je měřítko porážky nezbytné. Ano, taková situace může podkopat sebevědomí, ale moderní metody léčby a konstantní preventivní metody popsané na těchto stránkách vám pomohou zachránit vás z těchto projevů.