Tělocvična během menstruace

Menstruace často přináší ženu pocit nepohodlí: je znepokojen bolesti v dolní části břicha a ostrých náladových výkyvů. V kritických dnech je touha odvrátit něco z nepříjemných pocitů a některé dívky raději střílí stres třídy v tělocvičně. Je možné hrát sport v kritických dnech? Je bezpečné zúčastnit se tělocvičny během menstruace? Otázka, zda je možné pokračovat ve hře sportů během menstruace, poměrně relevantní, protože mnoho mladých žen cvičení cvičení na simulátorech.

Měsíčně - to není nemoc, ale malá příjemná v kritických dnech. Během menstruace se tělo žen podstoupí změny, aby se zabránilo tomu, že je to nemožné, a mělo by být zřejmé, že v této době nejen exacerbovat všechny pocity a emoce, ale také tráví spoustu energie. Hemoglobin a červené krvinky klesají. To vše má dopad na vytrvalost ženy během tréninku - nemůže už snadnostní provést obvyklá cvičení.

Dobře, zejména utrpení na začátku menstruace, takže první den k návštěvě fitness se nedoporučuje. Tělo potřebuje čas vrátit se. Pokud se na zbytek dnů žena cítí špatně, stojí za to zdržet se tříd.

Jaké školení jsou povoleny?

Sportovní třídaJděte do posilovny během menstruace nebo ne - to je osobní volba každé ženy. S dobrým zdravím a absencí bolesti ve sportu jsou bezpečné a několik omezených. Než půjdete do posilovny, musíte přemýšlet o předem, jaké cvičení lze provést během menstruace:

  • Školení by mělo být velmi opatrné. Zatížení by mělo být sníženo, musíte udělat v mírné rychlosti. Aktivní sporty budou muset být nahrazeny klidnějšími. Bezpečné pro tělo jsou považovány za školení, jejichž fyzická aktivita se sníží nejméně o 30% v prvních dnech menstruace.
  • Nejlepší během menstruace pro ženu. V kritických dnech, okupace běhu pomůže zbavit se bolesti v břiše. Poškození těla nezpůsobuje aquaaerobiku. Bolest eliminuje a protahuje se na svalový protahování. Tyto školení nevyžadují silné náklady na energii, a proto je tělo snadno přenáší.
  • Nebude poškodit zdraví a sport, jako je jóga a pilates.

Odborníci doporučují zapojit se do aerobních cvičení, ale s minimálním zatížením na těle, protože v důsledku malého počtu erytrocytů v krvi je pocit nepohodlí.

  • Je přísně zakázáno stáhnout tisk nebo provádět další cvičení pro skupinu břišní svalů. Důvodem zákazu je, že tyto pohyby přispívají ke zvýšení alokací během menstruace, což je důvod, proč se mohou zvýšit nepříjemné pocity. Nemůžete jíst a dělat naklápění do kozy.
  • Během období kritických dnů představuje, ve kterých bude tělo v obrácené poloze. Ze skákání, zvedání těžkých předmětů a různých cvičení s pevností a ostrými pohyby.
  • Doporučuje se vyloučit zátěž na bederní páteře, aby nedošlo k vyvolání hojného krvácení.

Lékaři doporučují, aby se zabránilo jakémukoli zatížení v kritických dnech. Ale pokud ještě, touha jít do posilovny nezmizí, pak byste měli konzultovat s gynekologem, takže dá přesné doporučení na cvičeních, která lze provádět.

Doporučení

  1. Takže necítí pocit nepohodlí během tříd, může žena použít tampon. Na rozdíl od pokládání spolehlivě chrání proti tokům při provádění sportovních cvičení. Kromě toho Tampon nesvítí pohyby a umožňuje ženě snadno a bez obtíží. Můžete použít tampon a těsnění současně.
  2. Aby se zabránilo silnému krvácení způsobené sportovními aktivitami během menstruace, stojí za to využít tampony, na jejichž balení, z nichž je indikován, že mají vysokou schopnost absorbovat vlhkost.
  3. S cvičeními, které nevyžadují těžké zatížení, krvácení nebude hojný.
  4. Kalhotky pro menstruaciMísto tamponů, použití speciálních kalhotek během menstruace. Předpokládá se, že absorbují více vlhkosti než tampony.
  5. Je třeba věnovat pozornost tomu, že během období zesílení pocení, takže sportovní oblečení by mělo být snadné. Doporučuje se nosit bezplatnou formu, která nezpůsobí nepříjemnosti ženě a pochopení těly malé pánve.
  6. Aby bylo možné cvičení během cvičení, nebyla žádná závratě a nevolnost, místnost je žádoucí pro vzduch. Pohodlné podmínky v tělocvičně jsou jedním z faktorů bezpečných sportů během menstruace.
  7. Během menstruace je důležité sledovat osobní hygienu. Po tréninku by měla být přijata teplá sprcha: to nejen pomáhá relaxovat, ale také eliminuje riziko patogenních mikroorganismů v genitálkách ženy.

Kontraindikace

Pokud se žena trpí chronickým onemocněním reprodukční sféry odmítnout sportovní cvičení během kritických dnů. Třídy by měly být odloženy a pokud je krevní tlak příliš vysoký nebo nízký, existují silné křeče v dolní části břicha, se týká slabosti. Cvičení je rozumné převést druhý den a nahradit je pravidelnou procházkou na čerstvém vzduchu.

Když je menstruační cyklus u ženy nekonzistentně a krvácení je hojné a bolestivé, na sportu to stojí za to odmítnout. Kromě toho existují další kontraindikace spojené se zdravím žen, ale data patologie se dějí častěji.

Nadměrná fyzická aktivita během měsíčních škod a mladá dívka během puberty. Je nutné provést přestávku, protože sportovní zatížení mohou vyvolat poruchy ve formování těla dívky.

Pro ženy, které jsou vážně zapojeny do sportu, období ne vždy sloužit jako důvod ke zrušení školení. Jejich tělo je docela vyškoleno, aby vydržel fyzickou námahu v kritických dnech.

Sportovní kurzy jsou přísně kontraindikovány ženou po převedeném potratu až do příštího měsíce.

Menstruace a sport kompatibilní

Uveďte přesnou odpověď na otázku, zda jsou sportovní cvičení povolena během menstruace, pouze gynekolog může. Většina odborníků souhlasí s tím, že podléhá určitým sportovním pravidlům v období měsíční bezpečnosti:

  1. Musíte dát svou sílu zdraví a ne přeplněni.
  2. Je třeba vybrat správné oblečení.
  3. Podmínky v tělocvičně by neměly dodat ženskou nepohodlí.
  4. Žena by měla mít čistou čerstvou sladkou vodu pro pití, protože dehydratace v kritických dnech je kontraindikováno.
  5. Cvičení musí začít s protahováním.

V souladu se všemi doporučeními bude cvičení během menstruace procházet pro ženy bezbolestnou a bezpečnou. Provádění jakéhokoliv zatížení, pohyby by měly být prováděny hladce, bez ostrých a rychlých trhnutí.