Co je menstruace?

Co je menstruace?

Co je menstruace?

Měsíční - toto období menstruačního cyklu, během které má dívka uvolnění krve z pochvy. Krev přidělená během menstruace, tlusté a tmavé vzhledu může obsahovat sraženiny nebo hrudky. To je způsobeno tím, že během menstruace z dutiny Matties Nejen krev je přidělena, ale také sekce vnitřní vrstvy dělohy, která se nazývá endometriální.

Odkud pochází krev při menstruaci?

Krevní části pro menstruaci se objevují v důsledku poškození krevních cév vnitřní vrstvy dělohy. Zničení těchto plavidel dochází během umírání dělohy sliznice (endometria) v případě, že žena není těhotná.

Kolik let by mělo měsíčně?

Většina dívek první menstruace přichází mezi 12 do 15 let. Často (ale ne vždy) první období dívek přicházejí ve stejném věku jako její máma. Proto, pokud má vaše máma první měsíční přišel pozdě (v 15-16 letech) - pak vysoká pravděpodobnost, že přijdou v tomto věku. První měsíční může přijít o několik let dříve nebo později než vaše máma. Je to moderní normálně.

Některé studie ukazují, že příchod prvních období dívek dochází, když je dosaženo určité hmotnosti, což je asi 47 kg. Tak, v tenkých dívkách, měsíčně, průměr přichází později než naplno.

Obvykle může menstruace začít v dívce ve věku od 9 do 15-16 let. Pokud měsíční začalo až 9 let, nebo jste již 15-16 let starý, a stále ještě neuskutečňuje - měli byste se obrátit na gynekologa. Není to vůbec nutné, že jste s něčím nemocní, ale ujistěte se, že všechno jde v pořádku, neexistuje. Na našich stránkách je samostatný článek věnovaný tomuto tématu: Proč nespustit měsíčně?

Jaké jsou první příznaky menstruace?

Několik měsíců před začátkem prvního měsíčního měsíce, můžete cítit celkovou bolest v dolní části břicha, stejně jako upozornění bílý nebo transparentní výboj z vagíny.

Pokud si všimnete kalhotky i malý počet hnědých výběrů - to je vaše první menstruace. Často je první menstruace velmi vzácná - jen několik kapek krve.

Jaký je měsíční cyklus a kolik to trvá?

Měsíční nebo menstruační cyklus je segmentem prvního dne jedné menstruace až do prvního dne další menstruace.

Různé dívky mají dobu trvání cyklu mohou být odlišné. Normálně by měla být délka menstruačního cyklu od 21 do 35 dnů. Většina dívek menstruační cyklus trvá 28-30 dní. To znamená, že měsíční přichází každých 28-30 dní.

Co je pravidelný menstruační cyklus?

Pravidelnost menstruačního cyklu znamená, že menstruace se vyskytuje pokaždé po určitém počtu dnů. Pravidelnost menstruačního cyklu je důležitým ukazatelem, který vaše vaječníky fungují správně.

Poprvé po zahájení menstruace mohou být nepravidelné: Přijďte se zpožděním nebo se objevují několikrát měsíčně. To je normální a brzy bude váš menstruační cyklus upraven nezávisle. Obvykle po roce po prvním měsíčním menstruačním cyklu se stává pravidelným. Na našich stránkách je článek věnovaný tomuto tématu: Neregular cyklus v dospívajících: Příčiny a léčba.

Jak určit pravidelnost menstruačního cyklu?

Chcete-li to provést, můžete použít kalendář, ve kterém oslavujete první den menstruace pokaždé. Pokud se podle kalendáře vyskytují období pokaždé ve stejném čísle nebo po určitých intervalech, to znamená, že máte pravidelnou menstruaci.

Kolik dní by mělo měsíčně?

Trvání menstruace z různých dívek může být odlišná. Obvykle mohou období od 3 do 7 dnů. Pokud menstruace jde méně než 3 dny nebo více než 7 dní - pak musíte kontaktovat gynekologa.

Kolik krve by mělo být uvolněno během menstruace?

Může se zdát, že během menstruace budete mít spoustu krve, ale není to. Obvykle, během 3-5 dnů menstruace, dívka ztratí ne více než 80 ml krve (to je asi 4 lžíce).

Chcete-li pochopit, kolik krve máte krev, můžete sledovat vaše těsnění. Podložky se výrazně liší v množství krve, které mohou absorbovat. V průměru lze těsnění pro 4-5 kapky absorbovat až 20-25 ml krve (zároveň vypadá rovnoměrně naplněná krví). Pokud během jednoho dne menstruace musíte změnit těsnění každé 2-3 hodiny - to naznačuje, že máte hojný menstruaci a měli byste se poradit s gynekologem.

Těsnění nebo tampony?

Většina dívek dává přednost použití během měsíčních těsnění. Na našich stránkách je samostatný článek o kterých těsnění je lepší zvolit, jak je používat správně a jak často je musíte změnit: Těsnění a deníky: Podmínky použití.

Pokud půjdete do bazénu, můžete použít Tampon na chvíli. Jak to udělat, můžete si zde přečíst: Jak používat tampony?

K dispozici je také třetí možnost, která dosud neobdržela rozšířené - to jsou menstruační mísy (KAPA). Jedná se o produkt opakovaného použití, který poskytuje spolehlivou ochranu proti úniku a nepříjemnému zápachu během menstruace. Na našich stránkách je samostatný článek věnovaný tomuto tématu: Menstruační mísa (CAPA): Instrukce.

Měsíčně - to bolí?

Několik dní před začátkem menstruace a v prvních dnech menstruace cítíte novou bolest břicha v dolní části břicha. To je normální jev. Pokud je bolest v žaludku silná, můžete si vzít anestetikum (ale-shpu, ibuprofen, analin atd.) nebo využijte dalších tipů popsaných v článku Pokud břicho bolí v měsíci.

S častou silnou bolestí v žaludku během menstruace se doporučuje kontaktovat gynekologa. Možná budete muset podstoupit kurz léčby.

Je možné hrát sport během menstruace?

Během menstruace můžete hrát sport, pokud necítíte bolest v žaludku a pokud měsíční není příliš hojný. Socializace, vyhýbající se cvičeních, ve kterých se váš zadek ukáže být nad hlavou (například, nemůžete viset na vodorovném sloupci dolů hlavou, udělat fenu, do "břízy").

Je možné během menstruace, aby se koupala a jděte do bazénu?

Umět. Teplá lázeň během menstruace může snížit bolest břicha a zlepšit svou pohodu.

Při plavání v bazénu se voda nemůže dostat do vaginy; během menstruace, ani v jiných dnech cyklů. Můžete jít do bazénu, pokud menstruace není hojná a použili jste tampon. Zároveň byste neměli přetrvávat v bazénu po dlouhou dobu a hned po plavání musíte změnit tampon, nebo jej vyměnit s těsněním.

Je možné během menstruace jít do vany nebo sauny?

Ne, není žádoucí, protože vysoká teplota okolního vzduchu může způsobit zisk healementu.

Je možné jít do solária během menstruace a opalování?

Ne, není žádoucí, protože během menstruace je ženský organismus náchylnější na ultrafialové paprsky. Opálení (na slunci nebo v Solárium) Během menstruace může vést k posílení krvácení nebo vzhledu jiných nežádoucích symptomů (bolesti hlavy, slabosti, závratě atd.)