Jaká jsou omezení při návštěvě kostela během menstruace?

S příchodem menstruace mnoha žen navštěvujících chrám, což způsobuje otázku, zda je možné během menstruace přijmout, oženit se, křest dětem, ikony polibek nebo modlit se. Vzhledem k nedostatku jasné odpovědi na možnost návštěvy církve v kritických dnech, duchovní ministři interpretují postule, založené na jejich vlastní víře o "nečistoty žen v určitých dnech cyklu. Ruská pravoslavná církev zakázala ženy navštívit chrám během menstruace, pozorovat příspěvky, modlit se. Přírodní fyziologické procesy v ženském organismu - nevyhnutelný jev, který neuvádí, že žena se stala "nečistým". Určuje osobu, aby se spáchal hřích.

Jaký je zákaz návštěvy chrámu?

Kromě zákazu návštěvy chrámu věřila pravoslavná církev, že žena během menstruace by neměla:

  • komuna;
  • vdávat se
  • křtít dítě;
  • Přiznej se;
  • dotkněte se ikon;
  • Prsa bezprecedentní;
  • Vezměte Antidor (Prosphoras) a Svatou vodu;
  • účastnit se zpěvu;

Kromě toho není možné jít do chrámu do 40 dnů po dodání.

Vysvětlit, proč je nemožné jít do církve v měsíci a několik dní po porodu, musíte kontaktovat starý zákon. Říká se, že mrtvé tělo, určité (pohlavní) nemoci, expirace z genitálních orgánů žen a mužů je považováno za "nečisté".

Nejmodernější kněží neomezuje pobyt ženy v chrámu během kritických dnů. Přesvědomí farníky v tom, že přirozené procesy v těle neměly mít vliv na jejich přesvědčení.

Teorie zákazu

Přílyky "rituální čistoty" vedou jejich argumenty, proč žena během menstruace není hodná navštívit chrám:

  1. Počínaje éry středověku a do 18. století, žena s menstruací nebylo dovoleno navštívit svatyně. Bylo zakázáno vstoupit do chrámu během menstruace.
  2. Pevné požadavky předložené ruské pravoslavné církve, počínaje 12. stoletím. Ženy byly zakázány porodit v domě, aby neefilovaly obytné prostory s vlastními sekretemi. Pro to jsme použili koupel. První návštěvník po porodu byl knězem, který četl zvláštní modlitbu, "očistit" horečku od špatného. 80 dní (při narození dívky) a 40 (pokud se narodil chlapec), žena nebyla dovolena navštívit kostel, společenství, křest dětí. Pouze duchovní by mohl určit, kolik dní bude zákaz poslední, a když můžete projít.
  3. Podle prohlášení Timothy Alexandrie byl zákaz společenství spojen s fyzickým onemocnět žen během a Po menstruaci. V této době museli být doma, čtení modlitby.
  4. Podle kánonů IPPOLITu nebylo dovoleno navštěvovat církev během menstruace a po narození žen v práci a visí. Mohli stát pouze u brány během služby, dokud termín skončí.
  5. Spellings Dionysius Alexandrian byl omezen na pobyt v chrámu v určitých dnech, což ukazuje na duchovní a tělesnou "nečistotu" žen s menstruací. To je důvod, proč žena nemohla být kmotra nebo vyznání během menstruace.
  6. V evangeliu Jacobu je řečeno, že virgo Maria žila v chrámu až 12 let (dokud se menstruace nedostane), takže menstruační krev není znesvěcen svatým místem.
  7. Levit zákony zakázané dotýkat se ženy menstruující, znepokojující zdraví budoucích dětí, čímž omezuje sexuální kontakty. Podle Mojžíšů, Turrtullan, laktace, origen, kteří byli zakladateli křesťanské teologie, je situace oprávněná pochopit nový život.

Moderní vzhled

Dnes se změnil postoj církve na hmotný svět. Každá žena rozhodne samostatně, ať už je možné se modlit během menstruace, zúčastnit se svatých míst, zúčastnit se svátostí křtu, svatba.

Moderní kněží se zaměřují na skutečnost, že každý z Boží stvoření je čistý. Pokud se žena cítí potřebu komunikovat s Pánem, žádné fyziologické změny v těle by to neměly zabránit.

Menstruační výboj, stejně jako jiné, nemají vliv na duchovní čistotu ženy. Existuje mnoho hygienických agentů, s nimiž ženy nemusí omezit jejich fyzickou a sociální aktivitu. Ženy neodmítají stát se kmotrem nebo marvelem, pokud se významná událost shoduje S kritickými dny. Někdy měsíční dorazí dříve nebo zpožděné, a není vždy možné nastavit správný okamžik.

Oponenti zákazu pro ženy k návštěvě církve, kdy se přicházejí měsíční období, objevili se slavní kněze minulých století: John Zlatoust, apoštol Paul, Gregory Doyeslov, patriarchy Srbský Pavel a další.

Po krétské konferenci 2000. Knězi ortodoxních církví nedoporučovali, ale uvítali přítomnost žen v chrámu, bez ohledu na kritické dny. Bylo také doporučeno sdělit pozornost farníků, že mohou být na každém dni a přijmout svátost a přiznat. Ale souhlasili s tímto ustanovením, ne všechny kněží.

Ne každý kněz umožní ženu "během vypršení krve" být kmotrem, udělá obřad svatby, ale nebude moci bránit. Proč nemůžete být pokřtěni menstruacemi, protože je nemožné vyčítat farník v tom, že je dána přírodou.

Některé ženy pochybují o tom, zda je možné jít do chrámu s existujícími gynekologickými onemocněním, když je přítomen děložní krvácení, nebo musíte zůstat doma. V tomto případě nová smlouva uvádí příklad, jak se žena trpící krvácením dotkl oblečení Pána a uzdravila se z nemoci. Zároveň neslyšela výčitku v jeho tělesné "nečistoty". Naopak, Pán ukázal na vkládající ženu pro sílu víry, s tím, která se uzdravila.

Je těžké si představit situaci, kdy bude kněz zájem o otázky trapných farníků. Pokud se žena nezávisle rozhodne, aby se zúčastnila církve, ne přijímání a rychle během měsíčních domů, může být chválena pro zbožnost, ale nikdo nebude bránit její přítomnost v chrámu.

Menstruační krev je jen dočasným fyziologickým fenoménem, ​​který v žádném případě postihuje duchovní čistotu a nemůže být propuštěn chrámem.