Je možné plavat s menstruací a jak se vyhnout úniku

Mnoho žen víc než kdysi spadlo do situace, kdy se dovolená shodovala s tímto obdobím. No, pokud existuje příležitost opravit dovolenou do doby cyklu nebo změny plány a jít do hor, a ne na moři. Ale co když neexistuje taková možnost, a opravdu chci plavat v osvěžující vodě? A je možné plavat během menstruace? Podívejme se na to v pořádku.

Stanovisko lékařů o plavání během menstruace

Tyto zákazy jsou spojeny se zvláštností ženského sexuálního systému, který podléhá některým změnám v kritických dnech. Každá žena v cervikálním kanálu má speciální zástrčku hlenu. V běžných dnech slouží jako ochrana před různými patogenními organismy v děložní dutině. Během aktivně práce dělohy se rozšiřuje děložní kanál a zástrčka ji opustí, čímž opustí dělohu bez ochrany.

Tak, plovoucí v uzavřených a otevřených vodních útvarech v těchto dnech, riziko infekcí v sexuálním systému se zvyšuje. To může vést k různým zánětlivým procesům a dalším problémům. Proto se nedoporučuje plavat v menstruaci. A stanovisko gynekologů na toto téma je jednoznačné - všichni doporučují, aby se zabránilo otevření rezervou alespoň v prvních 2-3 dnech cyklu.

Opatření

Rizika jsou dostatečně velká, takže musíte dodržovat několik pravidel. Aby se minimalizovaly nepříjemné důsledky, existují doporučení, která budou zachovat zdraví žen a pomohou odmítnout, aby se ošetřila ošetření vody:

  1. Pomocí tamponů. Jsou kompaktní a neviditelné. Použití je nemusíte vzdát své milované plavky.
  2. Před vstupem do zásobníku vždy vložte nový tampon. Oakding, okamžitě to vezměte. Nechte mokrý tampon nemůže.
  3. Po důkladném koupání. Můžete použít antiseptický mýdlo.
  4. Ale neměli byste se zapojit do hodně. To může narušit normální vaginální mikroflónu.
  5. Po mytí se ujistěte, že vyměňte mokré plavky čistým a suchým tavením nebo ložním prádlem.
  6. Omezte čas zůstat ve vodě až 20 minut. Pokud je voda v pohodě, stojí za to zcela zdržet se koupání.

Ženy a dívky, které mají snížení imunity nebo mají nějaké chronické sexuální onemocnění, je nutné konzultovat se koupáním v otevřených nádržích po dobu menstruace. V takových případech, po ujednání může lékař poradit navíc řešit vaginální dyspetion speciálními antiseptickými roztoky.

Jak si vybrat tampón pro plavání a jak mohou být nahrazeny

Tampony jsou nejvhodnější s velkým stupněm absorpce. Proč? Absorbují všechny další vlhkost a ne. Jak již bylo zmíněno, čerstvý tampon by měl být vložen bezprostředně před plaváním a extrahovat - ihned po opuštění vody.

S hojným měsíčně nejste ve vodě déle než 10 minut. Kromě toho, pokud použijete tampon poprvé, můžete strávit "zkušební jízdu" domu. Chcete-li to udělat, bude to stačit, aby to zkusil ve vaně s vodou. Pokud se po 20 minutách pobytu v lázni, nic strašného stalo - odvážně používat nápravu při návštěvě otevřených zásobníků a na veřejných plážích.

Samostatně, stojí za zmínku, že pro panny jsou speciální zkrácené tampony. Obvykle označena značkou "mini". Spolehlivě chrání vaginu a vylučují poškození panenské sply.

Menstruační pohár

Alternativa k ženám vedoucí sexuální život, můžete použít menstruační misku. Jedná se o nový nástroj, který postupně vysídlených tamponů. Mísa je silikonová čepice ve formě zvonu. Je vložen takovým způsobem, že jeho stěny jsou těsně přiléhající ke stěnám vagínu. Díky tomu menstruační krev neprokazuje a jde na čepici.

Jsou jednorázové a opakovaně použitelné. Můžete vytáhnout misku pomocí speciálního těsnění na špičce. Před koupáním byste měli použít nový nebo uvolnění z obsahu opakovaně použitelné menstruační mísy. Po koupání by měl být postup re. Můžete si koupit takové misky na specializovaných místech nebo v lékárnách.

Jaké vodní postupy by měly být opuštěny během kritických dnů

Jak plavat v moři za měsíční každá žena rozhoduje o své vlastní. Existuje však řada vodních postupů, které lékaři kategoricky zakazují v průběhu menstruačního krvácení:

Sauna

Spárované, sauny, lázně. V době menstruace je přísně zakázáno navštívit pár, lázně a sauny v kterémkoli z jejich projevu. Přehřátí těla během období menstruace může vyvolat závažný výběr nebo otevření vnitřního krvácení.

Bazén

Neúspěch do bazénu. Je možné plavat v bazénu během menstruace? Různé dezinfekční prostředky, které se používají pro vodu v bazénu (chlor), mohou způsobit podráždění kůže a slizniční membrány. Stejně jako ve vodě mnoha veřejných bazénů se přidají speciální komponenty, měnící se barvu při kontaktu s biologickým výbojem. Menstruační krev, včetně. Taková úprava vody vás může řídit v extrémně jemné situaci, takže se nedoporučuje koupání v bazénu.

jezero

Selhání plavání v uzavřených vodních útvarech. Ve stojaté vodě se mikroorganismy rozvíjí občas rychleji, proto je nutné vyloučit koupání v jezeře nebo ústí po celou dobu menstruace a několik dní po jejich konci. Je nutné, aby tělo dokázalo obnovit všechny své ochranné funkce.

Koupel

Recepce vany by měla být nahrazena sprchou. Během menstruace je nutné mít minimálně 2-5 krát denně. To vám pomůže vyhnout se drozd a jiných indejevových následků. Teplota vody by neměla překročit 39 ° C.

Je přísně zakázáno vzít horkou lázeň s menstruací, která jsou doprovázena bolestí a malátností. Takový postup může posílit krvácení a způsobit degradaci pohody.

Solární koupání během menstruace

Další úzkostlivou otázkou, odpověď, na které neví, každá žena ví, je otázkou opalování během kritických dnů.

Zdá se, že mohou existovat omezení? Stejně jako v případě horké vody může opalování vést k nadměrnému ohřevu těla, rostoucí krvácení. Proces osvětlení je kontraindikován ženám s gynekologickými onemocněním, protože zvýšení tělesné teploty může způsobit všeobecné onemocnění, otevření vnitřního krvácení, zhoršení zánětlivých procesů a jiných závažných následků.

A také v období menstruace, hormonální restrukturalizace těla snižuje výrobu melaninu - hlavního hormonu, který zajišťuje naši kůži krásný hnědý odstín. V souvislosti s takovou zvláštností ženského organismu, hodiny prováděné na pláži mohou být promarněny časem.

Mohu plavat v moři během menstruace? To je osobní záležitost každé ženy. Mezi hlavní pravidlo by mělo být přísné dodržování bezpečnostních opatření, pravidla hygieny a orientace pro vlastní blahobyt. Nezapomeňte, že špinavá voda a teplo jsou hlavní nepřátelé ženy v těchto dnech.