Jak se vypořádat s pms: metody léčby

Ne každá žena se může pochlubit pravidelností menstruačního cyklu a jeho mírnou tolerancí. Mezi zástupci slabšího pohlaví, takový nepříjemný fenomén jako premenstruační syndrom. Co je to, jak usnadnit PMS pomocí tradiční medicíny a lidových léků, vysvětlit tento článek.

Koncept PMS a jak se s ním vypořádat

Od dávných dob, kontroverze vede vědci o tom, jaký druh původu má tuto diagnózu. Někteří ji spojuje s věkovými změnami, jiní argumentují, že je to odůvodněno životem, třetí lidé říkají, že se ozývají různými chorobami. Domácí specialisté dodržují "Zlatou střední", popisují PMS jako komplex symptomů, vyplývajících z žen reprodukčního věku cyklicky v období po ovulaci k menstruaci (od 2 do 10 dnů před ním).

Jeho vzhled je spojen s kombinací těchto faktorů jako kvality výživy, věku, stavu nervových a jiných tělesných systémů, fyzikálních a emocionálních nákladů, podmínek prostředí. Ale hlavní aspekt, který se schází ve většině těch, kteří trpí cyklickou poruchou, je porušením hormonálního pozadí. To platí zejména pro nadměrnou produkci estrogenu v fázi luteinu. Pacienti, kteří převedli potraty, porod, gynekologické operace, infekční choroby, a hlavní město ženy pro 40, jsou v rizikové skupině.

Tyto potíže se cítil rozsáhlými příznaky, které lze rozdělit do tříd:

  1. Psycho-emocionální. Jedná se o nervozitu, agresivitu, podrážděnost, drsné rozdíly nálady, deprese, smysl pro osamělost, porucha spánku.
  2. Vegeth-cévní odchylky. Jedná se o hlavu a srdeční srdce, závratě, svalové křeče, krevní tlak skoky, nevolnost, čísla necitlivosti. Zjistěte článek o odkazu, Proč je bolest hlavy před měsícem.
  3. Endocrino Exchange. Projevující se teplota tělesné teploty, otoky, ohřev mizí žláz, poruchy gastrointestinálního.

Při výskytu tohoto období mohou být ostřeny chronické onemocnění, což také vede ke zhoršení.

Mohu zvládnout pms

Vzhledem k tomu, že etymologie premenstruačního syndromu není plně studován, a neexistuje žádný absolutní stanovisko na jeho důvodech, pak otázka, jak se zbavit navždy z PMS, není zde také žádná konkrétní odpověď.

Většina odborníků naznačuje, že je nemožné vyléčit tuto nemoc, ale usnadnit jeho kurz a minimalizovat všechny nepříjemné projevy mohou dokonce doma. Ale je nutné uchýlit se k tomuto jednomu po koordinaci vašich akcí s lékařem.

Některé ženy vydrží nepohodlí, jiní zcela vyrazil. To vše závisí na závažnosti cyklického narušení.

Jak se vypořádat se symptomy PMS? Je velmi důležité podporovat emocionální a fyzické zdroje těla, pozorování některých pravidel:

  1. Dodržovat zdravou výživu. Vyvážená strava, která zahrnuje mnoho ovoce a zeleniny, pomůže tělu doplnit vitamín a dodávky energie.
  2. Mělo by být maximalizováno snížit spotřebu solených, smažených, uzených potravin, sladkostí, alkoholu, silných kávových a sycených nápojů.
  3. Během doby, kdy stojí za to odstranit potraviny způsobující fermentaci, která podporuje misku střeva, což má často dopad na dělohy, zejména citlivé v takovém období.
  4. Hojné pití, včetně sedativních čajů, pomůže odstranit toxiny a strusky a odstraňte dodatečné zatížení z těla.
  5. Je důležité opustit alkohol a kouření. Škodlivé návyky, nepříznivě ovlivňující zdraví žen, zhoršuje průběh takového syndromu.
  6. Zdravý spánek. Je to ten, kdo je hlavním zdrojem sil, energie a dobré nálady, a také pomáhá vyhnout se stresu, který je obzvláště citlivý na spravedlivý sex v těchto dnech.
  7. Psychologická a fyzická podpora pro milované budou překonat obtížné období.

Jak usnadnit jednotlivé příznaky

Symptomy tohoto fenoménu jsou spojeny s mnoha faktory, zejména s přítomností onemocnění v různých systémech těla. Když jsou v nervovém systému poruchy, bude psycho-emocionální nerovnováha vyslovována. Poruchy v gastrointestinálním traktu budou dány, aby poznaly nadýmání, zvracení, průjem. Cévní onemocnění ovlivní tlakové skoky, srdeční a bolesti hlavy.

Jak usnadnit projev Premenstruačního syndromu závisí na specifických onemocněních a jejich terapii. Neexistuje žádný jeden nástroj ze všech příznaků PMS.

Rozlišuje se několik forem jeho léčby:

  1. Patogenetické - léky zaměřené na odstranění nebo snížení procesů vývoje konkrétního onemocnění.
  2. Symptomatické - léky a jiné léky, pomáhají řešit specifickou skupinu symptomů.
  3. Non-lék - Lidové prostředky, vitamíny, bylinky uvedená včasná pravidla zdravého životního stylu a dalších metod, které mohou překonat dočasné nepříjemné pocity.

Přípravy od syndromu

Tam je obrovský seznam léků z PMS: hormonální a non-koronální - syntetické a homeopatické (přírodní).

Nějaká pomoc k odstranění nebo snižování několika projevy bolestivého stavu najednou, jiní se zbaví určité funkce. Některé mají okamžitý účinek, jiné - kumulativní.

Zde jsou hlavní skupiny tablet z Premenstruačního syndromu:

Anesthetika

Hlavním znakem tohoto problému, který obaví ženy v předvečer menstruace, jsou bolesti v dolní části břicha, někdy se vzdává spodní části. Povaha premenstruačních bolestí pro každý případ je individuální: Někdo je dokáže snášet, jiní musí mít analgetiku. Tyto pocity jsou vysvětleny intenzivním řezem v děloze, aby se odmítl endometrium, což někdy způsobuje silné nepohodlí, které nelze tolerovat bez pomoci bolestivých léků. Hodnost lepší anestetikum pro menstruaci Každá žena přiřadí samostatný lék samostatně, ale gynekologové doporučují následující: (But-Shpa, Draotaverin, Papaverine), nesteroidní drogy (ibuprofen, paracetamol, aspirin, ketolong), analgetika (analgin, aizizin, barallgin, dekalgin).

Hormonální

Není možné jim říkat lék pouze z PM, protože mají vliv na hlubší úroveň, spíše než odstranění syndromu. Takové léky jsou navrženy tak, aby upravily hormonální pozadí, vyplňte nedostatek nebo zastavit nadměrnou produkci určitých hormonů. Většina odborníků je náchylná k tomu, že tento ženský problém přímo souvisí s nerovnováhou hormonů, což se předkládá především na menstruačním cyklu a systému ženských orgánů. Často se to děje dívkám po menarche a žen po 40 letech. V prvním případě jsou porušení způsobeny začátkem stabilizace pozadí a ve druhé - zánik reprodukční funkce. U žen Balzakovského věku se nejčastěji nepohodlí dává sám sebe v prvních měsících menopausózy, k menopauzu.

Použijte hormonální léky s extrémní opatrností a pouze jmenováním lékaře. Nejčastěji taková terapie znamená recepci antikoncepce, ale existují i ​​jiné, modelování určitých hormonů nebo jejich komplexu.

Zde je malý seznam takových:

  1. Duphaston. Recenze na místech lékařů a pacientů s účinností těchto pilulek z PM jsou běžnější než o dalších přípravcích na léčbu premenstruačního syndromu. Předepisuje se na zvýšené úrovni estrogenu a s nedostatkem progesteronu. Aktivní složka léků - syntetický analog hormonu progesteronu, jehož nedostatečný počet, který vede k porušování cyklu, psycho-emocionální zdraví a jiných systémů organismu.Dupaste menstruační selhání by měly být léčeny po dobu 6 měsíců. Přijímá se od 11 do 25 dnů každého cyklu.
  2. Uremines. Další společný přípravek hormonálního typu hormonálního typu schopného prevence nebo snížit známky pM v důsledku korekce úrovně progestonu. Ve formě tablet pro perorální použití a interaginální kapsle.
  3. Zhanin, Yarina a další léky týkající se řady hormonálních antikoncepčních látek také vykazují účinnost při potlačování nebo usnadnění toku PMS.

Homeopatie

Homeopatické prostředky jsou považovány za účinnou pomoc v PMS. Mnozí z nich obsahují celé komplexy aktivně účinných látek, které usnadňují těžký stav před menstruací. Tyto zahrnují:

  1. Mastodinon - droga z řady kompozice homeopatie komplexu na přirozeném základě. Pomáhá normalizovat procesy syntézy hypospray hormonu. Používá se pro různé poruchy menstruačního cyklu, přispívá k odstranění nepříjemných příznaků PMS. Efekt cítí 5 týdnů užívání drog.
  2. Remens - time-testované homeopatické kapky, což umožňuje vyrovnat se s poruchami ženského sexuálního systému, v t. C. Během období Klimaks a Premenstruačního syndromu, v důsledku regulace systému systému "Hypotalamus - hypofýza - ovariální". Poskytuje komplexní efekt: snižuje bolestivost, pomáhá uklidnit nervy, odstraňuje Evence před měsícem.

Zeleninové přípravky

Použití rostlinných přípravků s PMS je výborná cesta pro oponenty syntetických léčiv a pro ty, kteří mají určité kontraindikace pro jejich recepci.

Jeden z nejznámějších cyklodinonu může být nazýván - rostlinná základna (extrakt s předním ovocem) přispívá k normalizaci hormonálního pozadí a v důsledku toho - bojuje s těžkým projevem premenstranné poruchy.

Uklidňující

Základem dobré pohody v takovém období je stabilní psycho-emocionální stav, protože často psychosomatika je základem pro rozvoj závažných poruch jiných systémů organismu.

Využití sedativ s PMS pomáhá eliminovat nepřiměřené podráždění, špatnou náladu, depresi, odstranění nervového stresu, zabránit agresi a nedostatečnému chování, emocionální splash.

Existuje mnoho jmen a odrůd těchto léků:

  1. Afobazol - lék ze skupiny antidepresiv, což umožňuje vyhnout se premenstruální neuróze.
  2. Glycin je reprezentantem uklidňujících drog, jejichž působení je zaměřena na regulaci metabolismu v mozku. Odstraňuje psycho-emocionální napětí i ve velmi obtížných případech.
  3. Grandasin - nástroj od řady trankvilizérů, které se používají s vaskulární dystonií, psycho-emocionální poruchy. Lze jej použít jak nezávisle, tak v komplexu s jinými léky s menopauscicic a menstruačními poruchami.
  4. Valerian extrakt, valerijská tinktura zmírňuje podrážděnost, nervozitu, ale na rozdíl od jiných sedativních léků způsobuje letargii a ospalost, takže je lepší pít před spaním nebo v malých množstvích.

Vitamíny a minerály

Použití vitamínů s PMS, stejně jako v jakýchkoli jiných obdobích života, má příznivý vliv na lidské tělo. Moderní vitamínové a minerální komplexy umožňují odstranit nedostatek určitých látek a dlouhodobě doplnit své rezervy, snižují zdravotní problémy a jejich nepříjemné příznaky. Někteří odborníci tvrdí, že je nedostatek vitamínů způsobuje špatnou pohodu během ženského syndromu a dává bolest a nepohodlí kritické dny.

V těchto případech, vitamínové přípravky obsahující hořčík, jako je hořčík B6, MAGNELIS B6. Pomáhají v boji proti bolesti, křeče, závratě, nervové poruchy. Lékaři argumentují, že tito pacienti, kteří po dobu jednoho měsíce alespoň jednou denně použili vitamíny nebo produkty s velkým obsahem hořčíku, 42% jsou méně náchylné k kardiovaskulárním onemocněním a ženám - také menstruačními poruchami.

Vitamin a minerální komplex rostlinného původu "ICE vzorec" má více vlivů na příznaky premenstruačních poruch.

Lidové prostředky z PMS

Spasení z premenstruálního porušení lze nalézt nejen v lékárně. Také PMS léčí lidové léky. Ale účinek lze dosáhnout, pokud jeho projev není závažný a není spojen s vážnými nebo hormonálními poruchami.

  1. Vezměte teplou bylinnou lázeň, pomůže relaxovat a odstranit napětí. Teplota vody by neměla být více než 37 stupňů.
  2. Hojný teplý nápoj, vhodné, skořice a medové mléko pomůže zlepšit krevní oběh během tohoto období. Pít takový koktejl lépe po jídle.
  3. Někteří lékaři v tuto chvíli poradí pít více tekutiny. Ale náklady na paměti, že pokud je otok, pak tato rada není použitelná.
  4. Aromaterapie, použití aromatických olejů s komorou, mincovnou, Patchouli pomůže rozjasnit těžké dny.
  5. Nezapomeňte na roli bylin s PMS. Infuze, čaje s melisou, mátou, valerian, matka, hloh, uklidňující a analgetický efekt. Někdy však mohou být bylinové dát svědění a podráždění kůže, protože alergické reakce mají tendenci projevit.

Premenstruační syndrom je obvykle přenesen na ženy bez jakýchkoliv problémů, ale tam jsou případy případů, kdy se stará o rozsáhlé nepříjemné symptomy. Jeho původ může určit pouze lékař. Nedoporučuje se léčit v takových případech samostatně, protože příčiny číhají jak na povrchu, tak hluboko uvnitř, které mohou identifikovat pouze důkladnou diagnózu. být zdravý!