Proč se menstruace nedoporučuje jít do solária

A je možné opalovat se v soláriu během menstruace? Pojďme vážit všechny "pro" a "proti". Během kritických dnů se ženský organismus stává slabým a může být předmětem různých negativních dopadů. Proto gynekologové a dermatologové-kosmetologové nedoporučují jít do solária během tohoto období. Je třeba počkat, když je tento fyziologický proces skončil a pak opalování, protože návštěva opalovacího období kritických dnů může vést k vážným následkům.

Možné důsledky z návštěvy solária v období menstruace

Ženy zhoršují

  • Zvyšuje objem výboje. S menstruací, jakékoli postupy, které zvyšují tělesnou teplotu, kontraindikovány - ležící v lázni, navštěvující vany nebo saunu. Solárium není výjimkou, protože ultrafialové paprsky zahřívají kůži a krev se začíná pohybovat tvrdě na žíly, a to už vede k hojnému krvácení.
  • Provozovatelé blahobytu. Posílená ztráta krve může způsobit úplnou slabost těla, způsobit závratě, arytmie a dokonce i silné kapky krevního tlaku.
  • Porušení měsíčního cyklu. Vzhledem k hojnému krvácení mohou být následující období bohaté. V některých případech jsou vůbec vzácné nebo nepřítomné.
  • Ošklivý tan. Všechny dívky vědí, že je v prvních dnech menstruace, že vyskytují silné výkyvy hormonů v těle, které se projevují ve formování pupínků, různé peeling. Všechny tyto jevy způsobí ošklivé (skvrnité) opalování.
  • Komplikace stávajících onemocnění. Máte-li problémy se sexuálním systémem nebo často trpíte zánětlivými procesy (např. Pathologiemi vaječníků, dělohy) nebo existují jiná malá pánevná onemocnění, pak se nemůžete zúčastnit solária během menstruace. Ultrafialové záření mohou vyvolat nevratné procesy ve vašem těle - Cysta může vtrhnout do vaječníku, začne mastopatie. Nejhorší věc, která může vést k neplodnosti.
  • Existuje možnost, že se nezastavíte vůbec. Pro opálení v těle jakékoli osoby odpoví pigmentu melanin. Během kritických dnů je jeho vývoj minimalizován a závěs za umělým opálením může být neúspěšné. Kromě toho může kůže negativně reagovat na paprsky lampy solária. Může se projevit ve formě alergické vyrážky, zánětu a podráždění kůže. Dermatologové argumentují, že pigmentové skvrny mohou jednat, což povede k vážnému onemocnění - vitiligo.
  • Vznik infekcí. Pokud se žena rozhodla jít do solária, pak nutně těší tampon. Je schopen udržet krvácení uvnitř, ale nezapomeňte, že vysoká teplota je příznivé prostředí pro vývoj mnoha bakterií a zánětlivých procesů.

Doporučení pro návštěvu solária v období menstruace

Mnoho dívek zanedbává pravidla bezpečnosti a navštěvují solárium ve dnech menstruace. Je to pro ně, že chcete dát několik doporučení:

Doporučení pro návštěvu solária v období menstruace

  • Přejděte na solárium po dobu 4-5 dnů po zahájení menstruace. Je v tomto období, že výboj dochází k poklesu.
  • Než půjdete na solárium (nejméně 2 hodiny před zahájením procedur), ujistěte se, že přijmete sprchu, vyčistěte obličej z make-upu. Nepoužívejte mýdlo, umyjte sprchový gel.
  • Nejdou do solária po epilaci, sauně nebo peelingu.
  • Před zahájením postupu je nutné odstranit všechny dekorace a vlasy, pletení v ocasu, odstraňte pod kloboukem. To se provádí, aby se zabránilo popálení na těle a vyhněte se nerovnoměrnému spálení.
  • Pokud nosíte kontaktní čočky, pak by měly být také odstraněny.
  • Ujistěte se, že se kůži stírá na nástroj chránící před škodlivým ultrafialovým ozářením. Všimněte si, že nástroj musí být pro umělé spálení a ne ze Slunce.
  • Před vstupem do platformy solária musíte nosit černé brýle a speciální kruhy na bradavkách. Na rtech je nutné aplikovat hygienickou rtěnku.
  • Během relace použijte tampon a neodstraňujte spodní prádlo. To vám pomůže chránit "jemné" místo od emisí. Po postupu změňte tampon nebo použijte těsnění, abyste zabránili vývoji zánětlivých procesů.
  • Po opálení nezapomeňte aplikovat speciální krém k uklidnění kůže.
  • Duše nemohou být převzaty během následujících 3 hodin.

Nezapomeňte, že se opalují v solárních sezeních. Optimální je průchod 12 sezení. Pro krásné spálení se solárium navštíví za den. Doba pobytu pod lampou se postupně zvyšuje. Pokud jste se stali špatným, pak musíte zastavit postup.

Chodit do solária během menstruace nebo ne - vyřešit jen vy. Ale nedoporučujeme vám riskovat zdraví. Koneckonců převod po dobu 3-4 dnů dalšího zasedání nebude mít vliv na krásu opálení. Nejlepší je navštívit solárium ne dříve než 7 dní menstruačního cyklu. V předvečer očekávané menstruace se také nestojí za opalování.