Otok před a během kritických dnů: to je normální

Kritické dny přirozený proces, který, jeden nebo jiný, přináší mnoho nepříjemností v každodenním životě. Bolesti hlavy, nevolnost, bolest v žaludku a dolní části zad, drsné nálady houpačky - mnoho z těchto příznaků pM již zkažených, existuje další projev, vzácnější, ale ne méně nepříjemný - otok před měsíčně a během nich. Zvažte v tomto článku, jaká příčina takové reakce těla a jak se vyhnout akumulaci tekutiny.

Proč se objeví odvolání

Důvody, proč přetrvávající kapalina v těle ženy docela hodně. A ne všechny jsou spojeny s menstruací.

  1. Porušená funkce ledvin. Když se ledviny nevyrovnávají s jejich přímým úkolem, existuje přebytečná tekutina. Často je vizualizována ve formě pokuty obličej a tašky pod očima. Projevuje se v dopoledních hodinách a večer to jde.
  2. Varicose. S tímto onemocněním jsou takové příznaky označeny: nohy "buzz" ve večerních hodinách, stopy z ponožek nebo bot, se na nohou objevují věnce.
  3. Problémy se srdcem a krevním systémem. Evence se projevuje také v oblasti kotníku. Obvykle si všiml ve večerních hodinách a ráno zmizí. Rozlišit toto porušení z křečových žil, poslouchat zbytek pocitů. Srdeční onemocnění vydává dušnost, gravitace v hrudi, obecná slabost a zvýšená únava.
  4. Alergické reakce. Kromě vyrážky a zarudnutí, alergie často způsobují otok. A nejen na vnějších površích, ale také uvnitř (například na respiračních orgánech).
  5. Hormonální nerovnováha. Četné hormony hrají obrovskou roli v práci celého těla a nevýhody nebo nadbytek alespoň jednoho, může vést k neočekávaným důsledkům. A je hormony v období menstruace často slouží hlavním důvodem pro vzhled edém.

Otok během menstruace se nemusí objevit vůbec. Některé ženy nebolí hlavu nebo netahají v dolní části během menstruačního období, které jsou inherentní v jiných. V závislosti na stavu těla, úroveň fyzické aktivity, přítomnosti chronických nebo akutních onemocnění, období menstruace z různých dámy prochází různými způsoby. Žena v rizikové skupině, pokud:

  • je nadváha;
  • trvá hormonální antikoncepci;
  • bojuje s problémy traktu nebo oběhového systému;
  • Má nepravidelný cyklus a problémy s reprodukčním systémem.

EDEMS na PMS mohou být na obličeji, na nohách, stejně jako na žaludku. Jejich projev je možný současně na celém těle.

Otok před zahájením menstruace

Zpoždění tekutin před plánovanými měsíčními lékaři nejčastěji spojené se změnami v hormonálním pozadí.

Estrogen může skutečně podporovat zpoždění tekutin. První den menstruačního cyklu je jeho úroveň extrémně nízká. Dále se zvyšuje ostře a tekutinový odtok zlepšuje.

Snížené úrovně progesteronu. Je zodpovědný za stažení sodíku. Jeho počet je snížen, sodík zpožďuje vodu a zabraňuje jeho přirozenému eliminaci.

Zvýšená úroveň prolaktinu. Sám o sobě přispívá k držení vody v těle a je zodpovědný za výrobu mléka. zjistit jaký den cyklu, aby se analýza prolaktinu.

Odborníci uznávají, že otok před měsíční - nelegální reakcí těla a může být způsoben časem kvůli nesprávnému životnímu stylu.

Mnoho škodlivých potravin. Před kritickými dny se ženy často cítí podrážděnost a touha jíst něco sladkého, mouky, mastné, ostré. Když se dovolí více než škodlivé jídlo než tělo je schopno recyklovat, objeví se otok.

Snížená aktivita. Před zahájením menstruace, jen zřídka chci uspořádat maratony. Příroda se starala o to, aby budoucí matka v takovém důležitém období co nejvíce odstoupila. Méně pohybu - více akumulovaná tekutina.

Ochranná funkce. Podle teorií některých výzkumných pracovníků se tak tělo snaží zabránit dehydrataci při ztrátě významné dávky krve během menstruace.

Otobová odpověď na otázku, Proč během menstruace zvyšuje hmotnost.

Otok během menstruace

Pokud je otázka, proč nohy nabobtnou a obličej před měsícem - stále nemá jasnou odpověď, pak je vše jasné s otokem během kritických dnů.

Všechny stejné estrogen. Jeho úroveň začíná dramaticky zvyšovat. A dokonce příliš ostré. Kapalina zpožděná v těle. Zvláště tento účinek podléhají ženám po 35 letech.

Jak se vypořádat s otokem před menstruací

Existuje celá řada preventivních opatření, která pomůže v boji proti edému před menstruací.

  1. Méně soli ve stravě, méně kávy a výrobky z kategorie "Lahodná, ale škodlivý" - smažený, tuk, ostrý ... přidat více zeleniny do diety, dodržovat rovnováhu tuků - proteiny - sacharidy.
  2. By měl pít více vody, ale jen ráno. Takže můžete připravit tělo a zároveň minimalizovat možnost vzhledu edéma.
  3. Nezapomeňte také přesunout - gymnastika, jóga, turistika. Ale z nadměrného cvičení v hale je lepší opustit několik dní. Stejně jako tvrdá omezení potravy. Mohou vyvolat bolest a indispozici. Zapojení Jóga během menstruace, Ale vyhnout se obrácené asan.

Obličej bobtnání před kritickými dny

Odstraňte pytle pod očima pomůže pravidelnému spánku. Je možné v nouzových případech používat chlazené lžíce (stačí je aplikovat na místo edému). Studené mléko a okurkové masky budou pomáhat s bobtnání století. Pokud nejen oblast pod očima vypadá oteklé, ale celá obličej může být použit ledové a studené masky. Masáže pomáhají dobře. Postupy jsou lepší dělat více než jednou měsíčně, ale pravidelně konsolidovat účinek a méně často se setkávají s těmito problémy.

Prázdné končetin před regulací

Odstranit otok nohou může rychle kontrastovat sprcha. Můžete udělat lehkou masáž s mokrým chladným ručníkem. Bříza a kola pomáhá dobře z cvičení. A s napájecími squaty a čerpání ICR je lepší odložit.

Když potřebujete kontaktovat lékaře

Je důležité poznamenat pravidelnost procesu a jeho projevu. Pokud se vaše nohy schovávají před menstruací, musíte se podívat na další příznaky. Zda tento problém přechází s nástupem kritických dnů? Cítíte nějaké další příznaky (stejná bolest na hrudi, vážené dýchání). Protože to může být, že nohy bobtnou ne před menstruací, ale v zásadě. A to je znepokojující znamení začínajících varicose nebo srdečních problémů.

Jsou-li problémy s edému před začátkem menstruace a ve svém procesu se neustále znepokojujete, měli byste požádat o pomoc lékaři.

Informujte změny svého gynekologa. Bude úkolem další otázky a může také přiřadit řadu analýz. Pouze jejich výsledky lze říci o něčem konkrétním.

Důvody, proč je voda zpožděna v těle a bez kritických dnů je velmi hodně. Proto musíte se podívat na problém a pečlivě sledovat, když se objeví, jak dlouho trvá a co ještě je doprovázeno. Diagnostikovat pouze tento příznak není možné. Může však pomoci při diagnostice, pokud se najednou objevují jiné příznaky.

Nezapomeňte také na skutečnost, že v článku - pouze obecná rada. Jakékoli známky premenstruačního syndromu, který pravidelně opakují a překračují pravidla - důvod, proč se dostat z domu a jít k lékaři. Nekontrolovaný příjem léků a znamená, že bojovat bobtnání vede k nejnepříjemnějším důsledkům. Mnoho případů je známo, když po takových experimentech se stav ženy prudce zhoršil. Odstranění edém diuretických léků, můžete přivést tělo do vyčerpání.

Pokud jste uplynuli končetiny, bobtnul obličej ráno, vyjádřil otok na žaludek - věnujte pozornost své stravě, grafu, mši a podívejte se na lékaře.