Když nevolnost po menstruaci označuje patologii nebo těhotenství

Menstruační cyklus - období hormonální perestrojky. Ženské tělo zažívá stres a signály o tom. Nevolnost po menstruaci - jeden z signálů, které se hormonální zůstatek ještě neobnovil. Jedná se o individuální příznak fyziologického základu. Ale patologie nejsou vyloučeny. Je důležité identifikovat rysy onemocnění, aby se naučilo povahu původu.

Příčiny nevolnosti po menstruaci

Nevolnost po menstruaci vyprovokovala přírodní nebo patologické důvody. Jednotlivé vlastnosti těla ženy, práce štítné žlázy, gynekologická onemocnění určují faktor projev symptomů.

Fyziologické důvody

Změny v okolní realitě, nesprávný životní styl - přírodní příčiny zvracení nutí. Mezi fyziologickými důvody:

  • nevyvážená výživa;
  • narušení zůstatku vody;
  • fyzické přepracování;
  • Nedostatek serotoninu.

Nesprávná jídla - zdroj porušení metabolických procesů v těle. Nadměrná spotřeba cukru, olejovité, smažené potraviny před a ve dnech menstruace zvyšuje hemoglobin a cholesterol. Přebytečné látky v krvi, na pozadí hormonálního stresu, modifikuje funkce kardiovaskulárního systému. Tlak nebo závratě se stává nevolností.

Porušení vyvážení vodní soli - důsledek nesprávného poměru vody a soli. Nedostatek vody v těle nebo zpoždění odstranění - příčiny selhání rovnováhy vodou. Sůl je spojena výhradně s druhým faktorem. Nadměrná spotřeba látky se hromadí vodu - kapalina zvyšuje intrakraniální tlak.

Fyzická námaha mění úroveň glukózy, transformuje krevní oběh. Nevolnost - jeden z příznaků zvýšeného cukru krve k určitým orgánům způsobuje závratě, slabost.

Pocit radosti je vždy kvůli vývoji serotoninu. Hormon vyniká ve velkém množství během menstruace. Nervové šoky, stres, únava potlačují účinek látky - eliminují smysl pro radost. Ostré hormonální skoky ovlivňují špatnou pohodu.

To není nemoc vyžadující léčbu. Revize režimu, zavedení úpravy do každodenního života bude mít autorským právem pro měsíc, bude si vědom vědoma, proč v jakých případech po měsíční nemocném, co lze změnit.

Nevolnost a bolest hlavy Nevolnost s závratě Nevolnost a otok
Příčina vzhledu Tlakový stres Rozšíření plavidel v důsledku skutečnosti, že hormony jsou hozeny do krve Basifikace tekutiny v těle

Vzhledem k uvedeným důvodům lze odkazovat nevolnost a před měsícem.

Patologické příčiny a odezva těla pro drogy

Když se objevuje zvracení po menstruaci, je nejprve důležité vyloučit každý z důvodů založených na fyziologů. Možným projevem onemocnění po likvidaci přírodních faktorů je možnou funkcí:

  • hormonální nerovnováha;
  • Almagomenoi;
  • klastry prostaglandinin;
  • Alergické reakce.

Narušení štítné žlázy vede k naděju serotoninu. Hormon je obtížné odstranit tekutinu z těla - způsobuje otok - závratě se objevují, bolesti hlavy.

Bolestivý proces menstruace menstruace se nazývá Algoromor. Porucha je klasifikována v době výskytu - vrozené nebo získané. Nevolnost - základní příznak algomentery. Když primární onemocnění se symptom objeví již v první menstruaci a doprovází ženu v průběhu života.

Těhotenství, nemoci Genitourinary System - Známky sekundární Algomenorea. Symptomatologie je dočasná v přírodě - projde po porodu nebo léčbě.

Prostaglandiny - účinné látky působící na krevní systém a výrobu žaludeční šťávy. Počet prvků se zvyšuje během menstruace. Nejedná se o fyziologický fenomén, protože se neprojevuje každou ženu a je plná komplikacemi. Nedostatek trávicí látky negativně ovlivňuje činnost gastrointestinálního traktu, provokující útok nevolnosti.

Boční reakce na perorální antikoncepci a tampony - mohou být další zdroje zvracení reflexu. Účinky umělých látek neumožňují pojmenovat problém fyziologického. Antikoncepci často mění hormonální pozadí, způsobit nerovnováhu. Rozhovor s gynekologem před použitím nových požadovaných prostředků. Tampony neovlivňují hormonální pozadí, ale jednotlivá nekrossabilita složení nebo nesprávného použití někdy způsobuje šok. Proces boje těla s negativním faktorem dopadu způsobuje nežádoucí účinky ve formě nevolnosti, zvracení.

Perorální antikoncepce Selhání endokrinního systému Algomenorrhea Prostaglandiny
Jiné příznaky Pocení - migréna - podrážděnost Otok prsu (bradavky ublížit) - tlak Suritelnost dolní části zad, na dně břicha a v oblasti vaječníků Hardness muskulatura - Rozšíření krevních cév - nízká krevní koagulace

Pokud se měsíčně začala rozmazat, nevolnost a závratě - prodloužený, možný důvod - těhotenství.

Nevolnost při dokončení menstruace jako znamení těhotenství

Ženský organismus je tak uspořádán, že jeden jev vypadá jako jiný, takže zástupce krásného pohlaví obvykle intuitivně cítí změny, otázka, zda žena může být těhotná, pokud je nemocná a jděte měsíčně?

Krevní výtok po oplodnění vejce se snadno zaměňuje s předpisy. Implantační krvácení se děje, když se snaží oplodnit vejce připojená k sliznici dělohy. Shell je chráněn krevními cévami a tlakem na to vyvolává krev.

V době hnojení, tělo zažívá nový stres. Před několika hodinami byla hladina HCHG hormonu nulová. Koncepce vyvolala to, aby to fungovalo. Práce vnitřních systémů byla transformována a tělo odolává, odesílání signálů ve formě zvracení.

Nevolnost ráno na vyvýšené úrovni HCHG se nazývá začátek toxikózy.

Existuje však řada dalších známek, že stojí za to věnovat pozornost odhalit, Nevolnost s menstruací - to je znamení těhotenství nebo ne.

Symptom Zvýšená citlivost na mléčně Časté nutkání na záchod (ve srovnání s obvyklým) Zvýšená teplota
Funkce Symptom Bradavku otok, bolest při lisování Vznikají v raných fázích těhotenství (od druhého týdne) Indikátor 37+ po dobu několika dnů
Ostatní důvody Zklamání Příznak (ne těhotenství) Pms Nemoci močového systému Infekční, střevní onemocnění

Nalezení zadaných příznaků potřebuje žena:

  • doma - udělat těhotenský test;
  • V lékařském - darovat krev pro HCG.

Je velmi důležité konzultovat s lékařem. Výběr krve - fyziologické, ale nepříznivé znamení po hnojení. Rodinné nebo ektopické těhotenství se projevují podobným způsobem. Odpovědi na otázku, proč poslední měsíčně, když se žena už otěhotněla, může předpokládat tyto dvě patologie.

Jak se vypořádat s nevolností

Účelem boje proti problému je minimalizovat nepříjemné pocity. Zcela zbavte onemocnění nebude fungovat. Tělo není schopno v krátkém čase přestavět po vyztuženém zatížením, hormonální stříkající. Nejlepší řešení, když je nemocný Po menstruaci a cítil slabost, - Počkejte a tělo se vyvíjí sami. Je důležité, aby spěchal s medikačními metodami léčby.

První etapa - preventivní. To je inspekce účinku individuálního chování na menstruaci. Takové akce můžete podniknout:

  1. Vyhněte se přepracování.
  2. Odmítnout (alespoň po určitou dobu) z alkoholu, nikotinu.
  3. Sniff a citron.
  4. Pít uklidňující čaje, bylinky ragners.
  5. Povolit zázvor.
  6. Odpočinek, ale nezneužívají polohu.
  7. Do vzduchu, nasycený kyslíkem s pomocí dýchacích technik, trávit čas venku.

Je-li prevence neovlivnila, problém zůstal známý, seznámit se s jednoduchými přípravami jednoduché složení (nové léky by měly být předepsány pouze). Dodržujte tato doporučení:

  1. Vyměňte tampony s těsněním.
  2. Užívat léky z nevolnosti s minimálním složením: metoklopramid- valeriana-spas.
  3. Použijte protizánětlivý nebo spasmodický nástroj, pokud je nevolnost doprovázena jinými příznaky (ibuprofen).

Ostrý útok - důsledek patologické poruchy. Zvažte možnost hospitalizace pacienta, pokud:

  • Žena ztrácí vědomí.
  • Existuje silná bolest připomínající kontrakce.
  • Stříbrné kousky se vyznačují krví.

Metody odstranění onemocnění jsou klasifikovány na základě patologického základu nemoci:

  1. Ve střevní infekci je ve velkém množství ztráta kapaliny. Je důležité udržet režim pití, aby se zabránilo dehydrataci.
  2. Primární algoromum je zřídka ošetřen. Onemocnění nezpůsobuje komplikace. Žena žije se symptomem.
  3. Sekundární Almagomenore zachází s gynekologem. Pro každého jednotlivého onemocnění je předepsán zvláštní průběh terapie. Těhotné ženy eliminují s hormonálními léky.

Žena sníží množství a intenzitu nepříjemných příznaků během menstruace a po menstruaci, počínaje prevencí, přípravou na menstruaci předem. Nevolnost není známkou patologie, vyrovnávají se samostatně, pokud porucha není doprovázena řadou dalších symptomů a bolestí. Pravidelná nevolnost - důvod se poradit s lékařem. Včasná léčba - úspěch rychlého zotavení. Zůstaňte v klidu a nezapomeňte, že otázka "může být těhotenství, pokud po měsíční?", Odpověď je pozitivní. Koneckonců, není regulován, ale po oplodnění vejce.