Příčiny meteorismu pro menstruaci a metody jeho léčby

Mnoho nádherných sexuálních zástupců není obeznámen s pocitem nepohodlí, bolesti a dalších změn v pohotovosti během menstruace. Ale výsada, aby se takových jevech vyhnout, není dáno všem. Většina dívek není seznámena s PMS - komplex příznaků, který způsobuje nepohodlí a porušují práci všech ženových systémů. Náplavy břicha před měsícem je jedním z nejčastějších příznaků premenstruačního syndromu. A pro některé ženy, rachot, řízení, zvětšené břicho a křeče v žaludku - obvyklý stav před začátkem a během menstruace. Ale proč během menstruace zvyšuje břicho? Podrobná odpověď na tuto otázku naleznete v tomto článku.

Možné příčiny nafouknutého břicha před měsícem

Před zahájením boje s podobnými projevy PMS by měly být studovány příčiny meteorismu u žen. Menstruace je velmi složitá, z hlediska fyziologie, procesu. Je doprovázen vážným hormonálním stříkajícím. Protože jakékoli nepohodlí náklady na pozornost a pokud některé pochybnosti musí kontaktovat lékaře.

Kolik dní před měsíčním břichem? Na této otázce také nemůžete určitě odpovědět. Existuje však řada zjevných příčin meteorismu před a včas, odstranění ženy, aby výrazně zmírnila svůj stav:

Hormonální prasknutí

Během menstruace a před nimi v těle každé ženy je progesteron poškozen - hormon zodpovědný za prosperující hnojení vejce a následný vývoj embryí. Progesterone poskytuje relaxaci stěn dělohy. Ale v době utěsnění jeho vnitřní vrstvy může také vést k nadýmání a v důsledku toho nepohodlí v poli bříško. Pokud nedochází k hnojení, množství hormonu se snižuje a žaludek, který před několika dny vzrostl, přichází do normálu.

Těhotenství

Stává se to, že během několika dnů, začátek menstruace klesá, žena nebere dodržovat výtok krve, a cítí se, že její břicho kýchání, bolí, cítí pocit otoku, nevolnost. Objeví se v hrudníku, otok, swells.

Pokud je břicho Nabuch, neexistuje žádná menstruace, a zpoždění je příliš zpožděno - musíte udělat těhotenský test.

I když je výsledek negativní, a příznaky nebudou projít, je nutné navštívit gynekologa. S tažením bolestí v dolní části břicha, s výletem na specialistu nemůže být Medley. Tyto příznaky mohou být příčinou mnoha porušení (ektopický těhotenství, nádor).

Peristalistické střevy

Nadýmání břicha během menstruace a před začátkem menstruace může být také způsobeno aktivním výcvikem těla, včetně přípojek malé pánve. Během tohoto období se často pozorují malé poruchy trávicího traktu, což je důvod, proč může dojít ke střevním otokům a nadměrné tvorbě plynu.

Jouchness

Vzhled meteorismu před měsícem může způsobit subjekty. Mouchy, nohy, ruce. Může se objevit víčko a celou tvář. Množství zvyšování tekutin v důsledku růstu hladin hormonu. To může udělat žaludek oteklý. Zpoždění kapalného výkonu, zvyšující se tělesná hmotnost. Ale po skončení menstruačního krvácení se váha vrátí do normálu, edém bude spadat sami.

Ovulace

Jedná se o proces, během něhož má žena nejvyšší šance na otěhotnění. Není divu, že v takovém okamžiku je tělo na vrcholu činnosti produkce hormonu. Značka těchto změn může být také namočit.

Pokud je takový symptom obeznámen a nezpůsobuje bolestivé pocity - není důvod k obavám. Jen potřebujete počkat pár dní. Jinak (když bolest, křeče) - měli byste se poradit s lékařem, protože ovulace je, i když malé, ale stále zranění.

Formace Neof

Někdy mohou být plyny znamením, že máte nějaké patologie. Pokud jsou kromě meteorismu pozorovány další netypické symptomy, jako jsou: nevolnost, zvracení, zvýšení teploty, otok, křeče, bolest - by se měl okamžitě konzultovat lékaře a vytvořit krevní test. A nezanedbávat preventivní vyšetření gynekologa jednou za šest měsíců.

Nesprávná výživa

Dalším důvodem pro výskyt břicha v PMS je snížení produkce endorfinu hormonu několik týdnů před menstruací. Tento hormon je zodpovědný za náladu a jeho nevýhodu vede ke zhoršení všeobecného psychologického stavu, vznik apatie, deprese. Mnoho žen raději bojují proti těmto projevům jídlem. Zde se objevuje nutriční porucha, přejídání, zácpa, tvorba plynu, fermentace potravinových zbytků v žaludku, nadměrně pevné židle.

Jak se zbavit oteklého abdominálního syndromu

Jak jste se ujistili, důvody, proč nafoukne břicho během menstruace, docela hodně. Pokud jste si jisti, že jste zdravý a ne těhotná, ale stále jdete pryč, existuje několik doporučení, která může pomoci vyrovnat se se situací:

  1. Dodržujte principy řádné výživy. To již bylo zmíněno, že nadýmání může být způsobeno elementárními přejídacími a nízkými výrobky. Pro období menstruace a k němu vyloučit všechny škodlivé produkty, jíst méně tuku.
  2. Několik týdnů před menstruací musíte omezit nebo vyloučit sůl ze stravy, uzených potravin, ostrých potravin. Zvýšená spotřeba soli způsobuje zpoždění tekutiny a uzené a akutní může způsobit podráždění stěn žaludku a střev, což také negativně ovlivňuje provoz gastrointestinálního traktu.
  3. Omezte spotřebu surové zeleniny a ovoce, ze kterého břicho (hrušky, zelí, meruňky, broskve, luštěniny jsou nafouknuty).
  4. Aby se zabránilo situaci, kdy je břicho nafouknuty před menstruací, je nutné eliminovat spotřebu sycených nápojů. Čtyři následuje často, ale v malých porcích. Žádné maso jídlo se nedoporučuje. Přebytečná kapalina zředí žaludeční šťávu a může způsobit fermentaci. Náklady na pít 15-20 minut před nebo 20-30 minut po jídle.
  5. Aby se zabránilo nafukování břicha, můžete začít recepci EnOlelerového oleje (olej ze semen večer). Snižuje příznaky s PMS, má lehký diuretický účinek. Používá se také k normalizaci celkového stavu při menopauze.
  6. Odmítnutí cukru a kofeinu může také pomoci odstranit bobtnání a odstraňovat přebytečnou tvorbu plynu. Jednou za měsíc můžete pít vitamíny E a B, hořčík, předběžný takový kurz s lékařem.
  7. Některé ženy praktikují masáž dolní části zad, nohou a boků se směsí levandule, jalovcového oleje a hroznového oleje v proporcích 3: 3: 5.
  8. Před začátkem měsíčního snížení může porušení pomoci vany s přidáním 3 kapek černého pepřového oleje. Během období menstruačního krvácení z lázní by měly být odmítnuty. zjistit Proč se během menstruace nemůžete vykoupat.
  9. Světlo fyzické námahy zvyšuje celkový tělesný tón a pomoc v boji proti plynu. Běh, gymnastika nebo obyčejné ranní nabíjení může pomoci vyřešit problém.

Lidové léky od strachu břicha během menstruace

Kromě obecných doporučení existuje mnoho lidových nápravných prostředků, které pomáhají s meteorismem během menstruace. Zde je nejoblíbenější z nich:

  • Černý čaj. Obyčejný černý čaj může pomoci vyrovnat se s nafukovaným břišním syndromem. Všechny díky opalovacím látkám, které obsahuje samo o sobě.
  • Infuze Romashki. Pro vaření potřebují 1 lžíce květin na sklenici vroucí vody. Výsledný statečný je dán chovat a bere alespoň 2 lžíce před jídlem.
  • Česnekový prášek. Připraven nápravu z sušených a drcených česnekových zubů. Přijat dvakrát denně po jídle. Skladujte v pevně uzavřené skleněné nádobě.
  • Dřevěné uhlí. Pokud břicho nabobtnul, je lepší používat uhlí z lipového nebo černého topolu. Kromě meteorismu to pomáhá dokonale s nevolností. Vezměte 2-4 lžičky za den. Takové prostředky je snadné vařit doma. Stačí dokončit větvičky ve fólii a dát do trouby po dobu jedné hodiny. Chcete-li zkontrolovat dostupnost, stačí stisknout rohu. Při stisknutí rozptýlené uhlí.
  • Koprová voda. Dobře známý pro jeho vlastnosti. Pro přípravu odvodnění se požadují 2 lžičky koprových semen ve sklenici vroucí vody. Výsledná tinktura trvá třetinu sklenice třikrát denně před jídlem.
  • Kořen pampelišky. Odvod se připravuje zlepšením půl polévkové lžíce trávy na studené vařené vodě po dobu 7-8 hodin. Vezměte infuze následuje čtvrtinu skla před každým jídlem.
  • Wormwood. Takový odvod musí být pořízen na 3 lžíce na půl hodiny před jídlem. Připravit infuzi v proporce lžíce trávy a sklenice vroucí vody. Můžete přidat lžičku medu.

Všechna tato semena a bylinky mohou být volné v lékárně. Nezapomeňte, že takové prostředky, i když jsou lidé, ale stále terapeutické a doporučení pro použití a dávkování takových dekorací, musí být pozorovány.

Důvody, proč nafoukne žaludek před měsíčně, stejně jako způsoby, jak odstranit tyto nepříjemné projevy. Ale pečlivě zkoumá všechny informace, není to tak těžké se vypořádat se zdravou ženou.