Je možné dělat jógu v období menstruace

Jóga jako ideální způsob, jak se zbavit fyzického nepohodlí a emocionálního napětí jistě vede v žebříčku nejoblíbenějších fitness destinací po mnoho let. Pravidelná praxe nevytváří pouze optimální psychofyzikální rovnováhu, ale také odstraňuje napětí, bolest v kloubech a svalech. Zkušení jogry dokonale vyrovnal s bolestivými pocitem určitých asanských a dýchacích cvičení. Ale praktikující nováčci k navigaci trochu obtížnější. Zejména pokud jde o fyziologii jednotlivých žen. Proto je nejčastější pro instruktory jógy otázkou proveditelnosti praxe v "Zvláštní dny". Je jóga bezpečná pro menstruační dny?

Je možné během menstruace dělat jógu

Každé ženské tělo je jedinečné a jediná odpověď na otázku, mohu dělat jógu během menstruace, nemůže být. Ale rozhodně stojí za to snížit intenzitu a zatížení během praxe. Z některých ASAN, vzhledem k jejich aktivnímu dopadu na hematopoetický systém těla se posouvá na krátkou dobu, než odmítne, ale cvičení, která stimulují posílení zdraví a vyrovnání emocionálního pozadí, jsou vhodná, jak je nemožné.

Schopnost slyšet vaše tělo v menstruačních dnech bude velmi užitečné. Pokud jsou alokace hojné a bolestivé, je lepší odmítnout. Pokud je stav hladký a výběru je mírný, nemusíte zcela vyloučit praxi Kundalini ze strachu zdraví sklizně, hlavní věc je pochopit, jaké techniky jsou schopny snížit bolest a zajistit úlevu z nepříjemných příznaků.

Během menstruace můžete dělat jógu, ale je třeba se vyhnout určité asany.

Jakou polohu je třeba se vyhnout během menstruace

Který asan nemůže dělat během měsíce? Třídy jógy v kritických dnech by měly být postaveny na rozumném přístupu a zvláštní péči. Není nutné provokovat nepříjemné důsledky, riskovat svou pohodu, takže je důležité, aby se zcela opustil obrácené pozice, kadeře a asany, což znamená silný průhyb a tlak na břišní dutinu.

Pokud náhle, známí a bezpečné pozice způsobují bolest a nepohodlí, od nich na chvíli potřebujete odmítnout.

Je velmi důležité si pamatovat dech: během cvičení by mělo být hladký a klidný.

Reprodukční systém ženy je tenkým mechanismem, který potřebuje měkký přístup, a proto během menstruace musí být všechny asana bezpečné a pohodlné. Proč? Některé pozice vyvolávají průtok krve, což je zase způsobuje stagnaci krve, která je schopna způsobit takové gynekologické onemocnění, jako jsou fibromy, cysty, cysty a endometriální ohniska základních babes.

Zakázané ASANS:

  • Shirshasana (hlava pozice);
  • Sarvanthasana (prováděná na ramenech);
  • Hofho Mukhha perschasana (prováděné na straně);
  • Halasana (nebo pluh);
  • Viparita kara bahno (nebo pozice ohnuté svíčky);
  • Vrishchiksanana (Scorpio);
  • Pinch Maiurasan (Yogovskaya Peacock Pen);
  • Bakasana (Asana Zhuravlev).

Důležité! Nakonec se nedoporučuje provádět komplexní nebo rozvíjet nové pózy pro sebe, aplikovat cvičení, kde je zapotřebí aktivní napětí svalů břišní dutiny. Tyto pozice vyvolává posílení bolesti a změní přirozený průběh menstruace.

Zvláště pečlivě zvažte vlastní postup na knihy nebo videa během tohoto období. Jóga během menstruace by měla být postavena správně a samotný komplex cvičení je zjednodušen.

Cvičení pro usnadnění menstruačních příznaků

Zvláštní pozornost během tříd jógy v menstruačních dnech je věnována artikulární gymnastika, užitečná protahovací cvičení, zaostřování meditace a relaxace obecného těla. Vzhledem k hladkosti a koncentraci jsou časem minimalizovány periodické bolesti, cyklus je normalizován a kapky nálady a deprese přijdou do.

Ženy pravidelně cvičit jógu, oslavují celkové zlepšení státu a lehkého úniku menstruačních dnů. V důsledku toho odpověď na otázku pomohla bolest v měsíční jógy, jednoznačně: "Ano!".

Pózuje pro provádění:

  1. Taková jóga představuje pro bolestivé měsíční, hojné výboje a spongups: Utchita Hasta Padangush Asana (tahání jedné nohy) nebo Ardha Chandrasan Pose.
  2. Pro zlepšení průtoku krve v pánevní oblasti bude odstranění syndromu nervového napětí a bolesti, které bude vyhovovat matseyasanu (nebo motýlům), pózu suput Virasan, ale s použitím bolastr pod zadní části bolstonu nebo drcené deky, obleky Baddha Konasan.
  3. Pro normalizaci sekrece jak hojné, tak slušné, zlepšení nálady a všeobecného stavu, pravidelně poradit na tyto cvičení: Padmasan, Sukhasan, Stevishi Konasan, Aho Mukha Sukhasan, Pashchylmatnasana populární Triang, a Jana Shirshasana, stejně jako většina zasedání a variace nakláněné dopředu. Stojí za to dodat, že provedení těchto gymnastik bude lék na stresu a eliminovat nespavost, normalizuje emocionální pozadí.

Je důležité si uvědomit, že žádný z povolených cvičení by neměl být prováděn bolestí a nadměrným napětím.

Ruce, nohy a zády jsou zahrnuty do práce bez zbytečného nepohodlí. Krk, žaludek a obličej zůstávají klidný a uvolněný.

Co potřebujete jógu v menstruačních dnech

Hormonální systém žen, jeho emocionální a fyzický stav je velmi obezřetně vzájemně provázaný. Selhání v jedné ze systémů, malá rovnováha rovnováhy může takovou potřebnou rovnováhu třást. Ayurveda říká, že menstruace je druhem daru pro ženy, která jí pomáhá od měsíce vyčistit jeho tělo a vědomí, což umožňuje plně a harmonicky komunikovat se světem. Někdy však cena za tento dar je rozdíly nálady, depresivní stavy a periodické křeče. Jóga opravdu usnadňuje tyto státy, pomáhá vyrovnat se s bolestí a apatií. Aplikace během měsíčních určitých pózy odstraňuje křeče a stres.

Pravidelně praktikující ženy se učí poslouchat jejich tělo, všimněte si sebemenší změny a signály. Tak například během menstruace, rychlá únava a podrážděnost mohou snadno zmírnit praktiky jógy, úpravu dne a mění dietu.

Není třeba se nutit k tomu, abyste se mohli zapojit do fyzicky a emocionálně hasivých případů, ponechte "komfortní zónu", neboť to bude čas později. Pokud není žádná touha navštěvovat běžné cvičení, můžete je snadno nahradit praxí pod videem o jógu během menstruace.

Výživa by neměla být hojná a příliš těžká. Často se doporučují a malé porce. Zvláštní pozornost by měla být věnována zeleninovým komponentům, kaši a pyré polévky. Stojí za omezení masa a mléčných výrobků. V "Zvláštní dny" Ayurveda doporučuje vzít si krátké duše, přestávku v přijetí horkých lázní a pokud je to možné, aby se zabránilo mytí šamponu hlavy.

Návrat k plnému, intenzivním postupu pro jeho úroveň může být první den po skončení kritických dnů. Během tohoto období potřebují reprodukční a nervové systémy ženského těla aktivní výživu a restaurování. A jak nemůže být cesta, nyní bude invertovaná pozice, pomáhá obnovit ztracenou rovnováhu.

Musíte začít se zjednodušenými variacemi, postupně se vracet na obvyklé zatížení, které pravidelně používají a cvičí.

Je třeba si pamatovat, že jóga pro ženské tělo je druh medicíny. Proto, jako při použití jakýchkoli léků je samo-média zakázána v józe, je důležité dodržovat dávkování a dodržovat pokyny.