Mazne mezi menstruací: odkud pochází od a co s tím souvisí

Před kritickými dny dalším týdnem a oddělení alokací? Nebo až menstruace ještě déle a stopy již prádlo spodní prádlo? Proč se rozmazává před měsícem a co s tím dělat, přečtěte si tento článek.

Co je Maznnya

Chcete-li začít, definujeme termíny. "Maznei" je obvyklé zavolat plíce, kontrastní výboj z pochvy mimo menstruaci. Transparentní a světle bílé stopy, které se objevují mezi kritickými dny, masy nejsou volány. Jsou zcela normální a jsou důsledkem práce vaginální mikroflóry.

Uvnitř vagíny je speciální sliznice, která provádí mnoho funkcí. Stále existují žlázy přidělující tuky a pot. Všechny tento koktejl při aktualizaci a zobrazení ve formě hlenu. V den se někdy získá od 1 do 4 ml, někdy. A krvácení, oddělování sekcí před měsíčními, bílými stopami s nepříjemným zápachem nebo žluto-zeleným hlenu - to je nejvíce "Mazne".

Může se objevit v důsledku zranění, pohlavními chorobami, problémy v práci reprodukčního systému, nerovnováhy hormonů ... Mezi patologickými důvody pro vzhled stop - tvorba menstruačního cyklu (prvních 2 let po zahájení kritického dnů), začátek menopauzy nebo dokonce nadměrně aktivní sexuální život. A existuje také řada nemocí, jejichž příznaky jsou mistrovství jedné nebo jiné barvy a textury.

Pokud existuje mnoho výběry, prudce cítí, teplota stoupá, žaludek bolí - měli byste okamžitě jít do nemocnice, bez ohledu na barvu sekrece a doby cyklu.

Výběr obrábění před menstruací

Důvody pro magistiku týdně před začátkem menstruace mohou být skutečně různorodé. Lékaři je běžně rozdělit do dvou velkých skupin - to jsou považovány za normální reakci ženského organismu a ty, které se objevují v důsledku patologických procesů.

K prvnímu:

  1. Antikoncepce. Pokud je cyklus označen po dobu 20 - 24 a před časem, byly změněny hormonální perorální antikoncepce nebo předepsáno, může být taková reakce dokonce očekávána. Ale v tomto případě, před odběrem tablet musí lékař varovat před použitými vedlejšími účinky.
  2. Stres. A pokud budeme mluvit přesněji, rozvíjející se nerovnováha hormonu v těle, na pozadí stresu. To je často doprovázeno náladovými houpačkami, které jsou zaměňovány s PMS, vyrážkami, nespavostí a dalšími psychosomatickými příznaky. Pokud je dlouhá doba (dva dny a více) před menstruací a před tím byl den bohatý na akce, stres - docela pravděpodobné. V tomto případě bude nejlepší pankaaa odpočinek.
  3. Hygiena. Je důležité poznamenat, že příčinou vypouštění může být jak nedostatečná hygiena a nadměrná. V první verzi budou mít ostrý zápach a tlustou konzistenci. A ve druhém, pravděpodobně, mírně hnědá a téměř úplná absence vůně. Pro opravu situace by mělo být pozornější odkazovat na hygienické postupy, nahradit nevhodné fondy. Ujistěte se, že poradíte s vaším gynekologem.
  4. Obnovení cyklu. Po porodu, tělo prochází restrukturalizací. Během této doby je hormonální pozadí stabilizováno a funkce reprodukčního systému je obnovena. V důsledku změn se může objevit přebytek mikroorganismů v pochvě, rozšiřování endometria, zbytky krve a tak dále.
  5. Menopauza. Mazne před měsícem starými ženami nad 50 lety může být zřejmým signálem dokončení reprodukčního věku. Tak ovlivnit proces stárnutí děložních buněk.

Do druhé skupiny (vypouštění, které jsou příznaky onemocnění v těle ženy), viz:

  • plísňové infekce (drozd);
  • Dysbakterióza;
  • hormonální poruchy;
  • bakteriální infekce;
  • pohlavní nemoci;
  • endometrióza;
  • eroze genitálních orgánů (děložního čípku);
  • Zánětlivé procesy reprodukčního systému;
  • Nádory rakoviny.

Specifické alokace uprostřed cyklu

Pokud se uprostřed cyklu stěr - mezi měsíčními příčinami a projevy, se spoustou pravděpodobnosti, se protínají s uvedenými výše. Jak patologické, tak i jako součást normy. Ale jiní také existují.

Jeden z nich - ovulace. Přírodní alokace v tomto období (10. nebo 12. den cyklu) se stávají více viskóznějšími a hojnými. Jsou transparentní nebo mírně bílé, homogenní. Pokud je růžová nebo hnědá smíšená, znamená to, že v tomto cyklu, kdy se folikulová plášťová přestávka, ze kterého vejce vyšlo, bylo tam malé krvácení. Není kritický a ne nebezpečný. První pár dní - určitě. Ale na třetím nebo v případě, že se tyto alokace objevují v příštím měsíci, stojí za to poradit s lékařem.

Dalším možným důvodem je těhotenství. Nněhčené stopy se objevují po dokončení ovulace, když se do dělohy spadne hnojené vejce. Obráběcí skvrny - ne zcela standardní tělesná reakce, ale docela pravděpodobně.

Také alokace mezi menstruacemi se objevují v prvních dvou letech po zahájení menstruace. V této době jsou orgány pouze vytvořeny, cyklus se začíná objevit. A emisí hlenů nebo dokonce krevní kapky v procesu nejsou považovány za něco nebezpečného nebo nezdravého.

Ale neustále se tyto alokace neobjeví, by neměly být. Pokud se pravidelně rozmazává mezi menstruací, důvody musí být hledány společně s lékařem, aniž by odhalily zdraví nebezpečí.

Hnědé tratě před měsícem

Nazelenalé a žluté skvrny - znamení, že je čas naléhavě jít do gynekologa. Nejčastěji se stávají projevem nemocí. Transparentní nebo mírně bílé stopy - přirozené a zřídka nosit varování o všech problémech. Pokud se rozehráváte brown před měsíčně, nemůžete pochybovat - důvod, jeden nebo jiný, se stal propuštění krve.

Mazne bezprostředně před regulem - Příznak začátku měsíce.

Nejčastějším důvodem, proč před měsíčními mages Brown několik dní, lékaři zvažují samočisticí čištění cervikálního kanálu. Stává se to, že po dalším cyklu zůstávají stopy krve. Z jednoho důvodu nebo jiného jsou "uvízlé" a teď je tělo prostě zbavit se společně s konvenčním vypouštěním. Tento proces může nastat v každodenním cyklu. Podle statistických údajů lékařů, v polovině případů, to je příčinou hnědého maskota.

Veletrh Tato tvrzení jsou pouze tehdy, když jsou alokace křižovatka, protože pár krevních kapek prostě nemůže čelit několik dní.

Další společnou příčinou je považováno za různé škody. Ať už se získají v důsledku provozního zásahu, které byly stěny citlivější, nebo v důsledku sexuálního styku, v důsledku toho, které malé mezery zůstaly, výsledek je stejné - hnědé stopy.

Pokud se rozpadne hnědá před měsíčně, ale nezačnou - přijde menopauza. Pokud k tomu není vhodný, těhotenství je možné.

Z patologických problémů může hnědý výtok způsobit nádory, růsty, zánětlivé procesy reprodukčního systému, polypy, stejně jako porušení v hormonálním pozadí. Každá z těchto onemocnění se projevuje také jinými příznaky - zvýšení teploty, zimnice, bolesti zad a břicho, nevolnost, závratě, pocit slabosti.

Ale i když neexistuje nepohodlí při rozmazání hnědá týden před menstruací, musíte si pamatovat:

  • hojnost výboje;
  • kolik trvalo (10 hodin nebo 2 - 3 dny velký rozdíl v tomto případě);
  • pocitů během kritických dnů po Mazni.

I když je důvod zřejmé, konzultace ze specialisty nebude bránit. Zvláště když stěr hnědý mezi měsíční ne poprvé. A znát výše uvedené ukazatele, lékař bude schopen přesněji diagnostikovat, patologie bude přidělit rychleji a léčba začne.

Když stojí za to jít do gynekologa

Skutečná příčina a odpověď na otázku, proč Majet 5 dní před menstruací (nebo tři dny po skončení nebo kdy jindy) bude moci dát pouze gynekolog. Všechny informace na internetu, včetně na těchto stránkách, výhradně pro všeobecné pochopení problému. Dokonce i po přečtení pěti, deset, dvacet ... Tyto texty se nestanete profesionálem a nebudete moci určit sami, ale zejména vyléčit nemoc. Proto kontaktujte svou pomoc, jakmile podezření a obavy vznikají. Pojďme nejpřesnější popis příznaků a nezanedbávejte schůzky.

Lékaři doporučují věnovat zvláštní pozornost a okamžitě navštívit lékaře, pokud se tyto situace vyvinuty:

  1. Hojný zvýraznění červené a hnědé. Mohou to být indikátorem vnitřního krvácení.
  2. Zdá se, že se objeví hnisová sekrece jasných nasycených barev. Často jsou důsledkem zánětu v akutní formě nebo pohlavně přenosných onemocněních.
  3. Tmavé alokace, tlusté, začalo na samém počátku cyklu (téměř spolu s měsíční) a trvá déle než kritické dny.
  4. Jakýkoliv barevný výboj dochází před výskytem menstruací, které jsou doprovázeny nepohodlí, zvýšením teploty nebo bolesti.