Vysoká tělesná teplota ukazatele před menstruací

Zavedený menstruační cyklus je indikátorem řádného provozu reprodukčního ženského systému. Barvy, nevolnost (nebo zvracení) a zvýšené teploty před menstruací velmi často ukazují přítomnost ohnisků zánětu nebo infekčních onemocnění.

Jaká by měla být teplota ženy před menstruací

Vlastní v dívce, která nemá ovulaci ani těhotenství, než měsíc je 36,9 °.

Pokud dojde ke zvýšení teploty před menstruací (umístěné v 37 ° -37,2 ° - to je normální, ne více), dívka může být těhotná.

Pokud se indikátory v předvečer menstruace zvýší na 37,5 °, což znamená, že stojí za to jít do gynekologa. Vysoká teplota před plánovaným měsíčně může znamenat přítomnost zánětu zánětu, takže bez konzultace odborníka v takové situaci nebude dělat bez.

Zvýšená bt před kritickými dny je často způsobeno tím, kolik estrogen v krvi (pokud není dost). Tento problém může být výchozím bodem pro rozvoj neplodnosti. Pokud má žena podobné symptomy - nezapomeňte jet na recepci u ženského lékaře nebo endokrinologa.

Před zahájením měsíční teploty? Na začátku kritických dnů jsou teplotní indikátory často rovny 37 °. Snížení tohoto ukazatele na úroveň pod 36,9 ° může také hovořit o možných zdravotních problémech.

Někteří lékaři věří, že snížená bazální tělesná teplota může komplikovat koncepci dítěte.

Jak se měří správná bazální teplota

Bazální teplota může být měřena v konečníku, v ústní dutině nebo vagíně. Většina lékařů se domnívá, že nejspolehlivější údaje obdržené od konečníku budou. Mnozí odborníci se domnívají, že dostat teplotní hodnoty z axilární deprese, není možné se naučit účinky různých dalších faktorů: SuperCooling, stres a t. D.

Není to tak důležité, když se měří bazální teplota: po dobu sedmi dnů před menstruací nebo během kritických dnů. Hlavním pravidlem - tento proces by měl být proveden v dopoledních hodinách, aniž by se dokonce dostal z postele. Mělo by být okamžitě měřeno teplotu v nejběžnějším teploměru.

Možnost těhotenství - jeden z důvodů pro zvýšení teploty

Může existovat teplota před menstruací a proč? Teplota subfebrilie může sloužit jako příznak těhotenství. Pokud je těhotná dívka v počátečních obdobích přeceňována bazální teplotou - to je zcela běžný jev. Je třeba poznamenat, že jeho pokles by měl upozornit těhotná, t. na. Možná mluví o riziku přerušení těhotenství.

Přesnější ukazatele teploty v prvních několika týdnech těhotenství by neměly být vnímány jako znamení nějakého porušení. Jakákoliv restrukturalizace v těle a zejména hormonální, může způsobit tento jev.

Trochu předražené bazální teploty (až 37 °) zpočátku po pojetí dítěte - normy a nemělo by se otěhotnět, pokud nejsou žádné příznaky možného onemocnění. Pokud se o to dívka stále znepokojuje, potřebuje přijímat konzultace odborníka a předat všechny potřebné analýzy. Zvýšené teplotní ukazatele v 1. měsíci těhotenství mohou vzniknout v důsledku přehřátí těla. Proto musí budoucí matka kontrolovat teplotu vzduchu v bytě, vzduchu místnosti a častěji jít na čerstvý vzduch.

Když vysoká teplota indikuje patologii

Přítomnost těchto onemocnění může znamenat vysokou tělesnou teplotu před měsícem:

Adnexit

Vyznačuje se přítomností zánětu zánětu v vaječnících a děložních trubkách (také známé jako zánět přídavek).

Onemocnění je vyjádřeno následujícími značkami:

  • teplo (39 °), slabost;
  • bolest v dolní části břicha;
  • Symptomy připomínající známky zánětu dodatku;
  • poruchy v cyklu menstruace;
  • Při návštěvě toalety se objevují bolesti, z genitálií se odstraní PNI;
  • Během sexuálního jednání dochází k bolesti.

Endometritis

Mluvíme o akutním zánětu dělohy.

V přítomnosti nemoci v akutní podobě ve čtvrtém dni jsou tyto příznaky pozorovány:

  • Teplota těla vzrostla na 37,5 ° -40 °;
  • Obecná podmínka směná pro horší;
  • Vzhled konstantní silné bolesti máslové v dolní části břicha, ozařování v konečníku, tříslech a poslechu.

PMS a teplota

PMS je soubor příznaků vyplývajících z některé části žen ve 2. polovině menstruačního cyklu, ve dvou - čtrnácti dní před začátkem menstruace. Často, když je pms indikován zvýšenou teplotou.

Mnoho stránek představují články na toto téma a v informacích jsou uvedeny následující možné důvody.

Porušení hormonální rovnováhy

Existuje názor, že PM se objeví vzhledem k nárůstu úrovně genitálních ženských hormonů - estrogen. Výsledkem je, že zůstatek mezi počtem progesteronu a těmito hormony je narušen. Z tohoto důvodu se přebytečná kapalina hromadí v těle. To je příčina nepříjemných psychologických a fyzických symptomů.

Nedostatečné množství hořčíku a vitaminu B6 v těle

Tyto látky jsou zodpovědné za stabilní provoz centrálního nervového systému. Pokud nestačí, žena horší reaguje na stresující situace, stává se nevyváženější, a proto PMS postupuje více problematika. V tomto případě jsou problémy psychologické povahy nejvíce projevují.

Dědičnost

Podle mnoha materiálů a výzkumu lze dospět k závěru, že důvodem je dědičná predispozice. Často matka žen trpících PMS také zažívá stejné symptomy před začátkem menstruace.

Přehřátí nebo tělo supercooling, časově měnící se změna může provokovat zmíněnou příznakem.

Stresující situace

S negativními změnami v psychologickém a emocionálním stavu byla pozorována agrese, nadměrná citlivost na silné pachy, menší nevolnost, a může také zvýšit tělesnou teplotu. Duševní forma pozorovaná u 70% reprodukčních dívek.

Patologické pms

Pro cephalgický typ PMS, tvorba bolesti hlavy, špatné termoregulace a konstantní podráždění, otok prsu, menší nevolnost, čísla. Tento typ patologie je pozorován u 25% dívek.

Existuje atypická forma premenstruačního syndromu, který kombinuje vlastnosti cefalgie a hypertemii.

Nepřímé provokatéři zvyšující se teplotní indikátory během menstruace

Teplota s PMS, stejně jako další příznaky onemocnění může dojít v důsledku vážných poruch v práci ženských pohlavních orgánů, nebo pokud existují problémy s hormony. Proto, když jsou data zjištěna, musíte okamžitě kontaktovat specialistu.

Infekce

Vývoj infekčních onemocnění v pochvě. Ve dnech měsíce, možnost škodlivých mikroorganismů v pochvě a děloha je velmi mnoho.

Zhkt

Zánětlivý proces ve střevech. Zvýšená rektální teplota před měsíčně do 38 ° - jeden z charakteristických znaků přítomnosti střevních onemocnění. Pacienti si velmi často stěžují na průjem, příliš suché kůže, stejně jako suché sliznice.

Mimoděložní těhotenství

Těhotenství, rozvoj mimo dělohy. Pokud by fetální koncepce nebyla prováděna v děloze, nebude žádné kritické dny a teplota se může zvýšit na obrázek 39 °.

Cystitis

Zánět v močovém měchýři je také charakterizován:

  • tělesná teplota nad 37 °;
  • řezání během močení;
  • Konstantní procházka v záchodě.

Tam je nemoc u chronické formy, nemá jasně přidělené symptomy, ale může pravidelně zaostřit v předvečer menstruace.

Vzestup teploty týdně před měsícem - by neměl vyděsit, ale jen v případě, že je lepší jít k lékaři a předat všechny potřebné testy.

Může existovat teplota 37 ° před menstruací? Ukazatele tělesné teploty před v těchto dnech se zvyšují na 37,4 ° a vrací se ke stabilním číslům se startem menstruace. V této době může žena zmrazit, je velmi snadné spát, existuje možnost vzhledu stomatitidy v ústní dutině, stejně jako na gumy. Symptomy PMS činí samy o sobě známé a nechodí nikde před ofenzívou.