Otok během menstruace

Ženy trpící silným premenstruálním syndromem, nejčastěji si stěžují na vzhled edém. Vyznikají pod vlivem hormonů 2 cyklu fází. Dudy se objevují před měsíčně, stávají se patrným za pár dní před začátkem kritických dnů. Kapalina se hromadí v oblasti nohou, rukou, břicha, mléčných žláz.

Proč fouká tělo před měsícem

Ženy trpící premenstruačním syndromem, nejčastěji si stěžují na otoky, vznikají několik dní před začátkem menstruace. Přesná příčina jejich výskytu není známa. Existuje několik verzí, které vysvětlují důvody pro vzhled edému u žen před nástupem a v prvních dnech menstruace.

Fyziologické příčiny edému před měsícem

Ostré změny na úrovni hormonů, které jsou charakteristické pro konec 2 fáze cyklu, způsobují zpoždění vody v těle před měsícem. Většina gynekologů se domnívá, že vznik otoků je způsobeno:

  • Změna poměru estrogenu a progesteronu;
  • Zvýšení úrovně prolaktinu.

Pod vlivem zvýšené hladiny estrogenu v buňkách těla ženy zpožděné sodíku, je příčinou akumulace kapaliny v nich. Podporuje tvorbu edémového progesteronu, který je produkován žlutým vaječníkem. Jeho koncentrace začíná pokles o 1-2 dny před měsícem. S začátkem menstruace se jeho koncentrace klesá na minimální hodnoty, začít přebytečnou sodíkovou a akumulovanou kapalinu z těla.

Růst progesteronu znamená zvyšování úrovně prolaktinu. Tento hormon také přispívá k držení vody v buňkách. Nejvýraznější účinek žen, jejichž buňky jsou citlivé na tento hormon.

Otok během menstruace

Změna hormonálního zázemí - fyziologický rys každého ženského organismu. Pod působením prolaktinu se zvyšuje úroveň anti-hlavní hormonu. V důsledku toho se hmotnost může zvýšit o 2-4%.

Zvýšené otoky žen v období před začátkem menstruace přispívá k těmto faktorům:

  • porušení diety;
  • Hormonální perestrojika v dospívání a preclimacteric období;
  • nízkoenergetický životní styl;
  • zneužití alkoholu;
  • emocionální přetížení;
  • Hormonální drogy.

Pokud v tomto období, slané, uzené a mastné potraviny ve stravě, závažnost edém objevujícího několik dní před menstruací se zvýší.

Důležité! Vylepšení důrazu přispívá k použití sladkostí, konzervy, potravin, fermentovaných mléčných výrobků.

Patologické příčiny otoku před měsícem

Gynekologové doporučují pacientům s edémem premenstruačního syndromu kontrola hormonálního pozadí. Je nutné, pokud se před menstruací vidí silný edém, jsou viditelné pouhým okem a zvyšuje se zvýšení hmotnosti o více než 4%.

Mezi patologické příčiny edému nazývaného:

  • hormonální nerovnováha;
  • problémy s funkcí ledvin;
  • Porušení tolerance glukózy;
  • Obezita - tuková tkanina přispívá ke zvýšení koncentrace estrogenu;
  • onemocnění srdce, plavidla;
  • Nedostatek vitamínů E, B, A, zinkový prvek;
  • Chronická onemocnění jater.

S těmito státy, výměna soli vody se rozbitá, kapalina se nahromadí v tkáních těla, provokující výskyt edému.

Pozornost! S výskytem sáčků pod očima a jiným výrazným edémem, který se nesnižuje po celý den a po zahájení menstruace, je žádoucí zkontrolovat práci ledvin.

Může být nohy a obličej před měsícem

Ženy s ženským premenstruálním syndromem si mohou stěžovat, že celé tělo před měsíční nebo jednotlivými částmi. Nejčastěji se pacienti gynekologů slaví otok, který se objevují v oblasti dolních končetin. Stát se může ve večerních hodinách zhoršovat, kteří musí stát hodně nebo nehybně sedět.

S porušováním se dieta edém objeví na obličeji, nohy v ranních hodinách. V noci se kapalina hromadí v buňkách kvůli tomu, že žena se nepohne. Edém bude výraznější, pokud spíte v teplé místnosti nebo hustším pyžamu.

Nejčastěji ženy čelí tomu, co chlapci a břicho bobtnání v předvečer. Kapalina, která se hromadí v mléčných žlázách způsobuje pocit řezání, bolesti.

Otok během menstruace

Kolik dní se otok začíná před měsícem

Fyziologická bobtnání charakteristika mnoha žen se objeví 3-6 dní před očekávaným datem menstruace. Ale v prvním dni menstruace, koncentrace progesteronu prudce snižuje a akumulovaná kapalina začne opustit tělo.

Snížení otok během menstruace je také způsobeno tím, že vzniklý endometrium se začíná vynořit z dělohy, snižuje velikost. Ve 2 fázích se cyklus dělohy mírně zvyšuje, protože se mohou objevit problémy s metabolismem, práce sousedních orgánů.

Podle některých lékařů je zapotřebí akumulace tekutiny v určitých částech těla v předvečer menstruace. Tělo zabraňuje dehydrataci, což může vzniknout kvůli ztrátě krve během menstruace.

Jak se zbavit edému během menstruace

Lékaři doporučují ženy, které vědí o tendenci těla zametání několik dní před menstruací, revidovat. Volitelné začít pitnou diuretiku. Změna stravy, odmítnutí špatných návyků, zlepšení úrovně fyzické aktivity pomáhá normalizovat stát.

Příčiny edému, které vznikají během menstruace, nesouvisejí s cyklickými měsíčními změnami v těle. Pokud otok po menstruaci nezmizí, doporučuje se zkontrolovat práci ledvin, srdce.

Metody léků

Ženy, které mají vznik menstruace předcházet otokům, jmenovat lékaře mohou mít diuretiku. Nejčastěji pro symptomatickou terapii se doporučuje používat léky, hlavní účinnou látku, ve které je spironolakton. Nejoblíbenější tablety Veroshpirirov, spylakton, spironolakton.

Účinná látka těchto léčiv potlačuje proces zpoždění iontů sodíku a vody, přispívá k odpočtu iontů draselného. Při užívání tablet, kromě diuretiky, existuje hypotenzní účinek. Jejich použití přispívá k tomu, že edém snižuje, klesá krevní tlak.

Důležité! Začněte symptomatickou terapii bez vyšetření od lékaře nežádoucího. V patologických příčinách edém, zpočátku je nutné zbavit se podkladového onemocnění nebo dosáhnout odolnosti.

S metabolickými poruchami, zvýšení hladiny cukru, endokrinolog lékař musí předepsat dietu s nízkou carb nebo select léky, které zvyšují citlivost tkáně na inzulín. V případě problémů s ledvinami zvedne léčba nefrologa s přihlédnutím k charakteristikám onemocnění. S kardiovaskulárními patologiemi, kontaktujte kardiolog a flebologa.

Lidové metody

Bez konzultací s Dr., ženy se mohou pokusit zbavit se edema vznikajícího v očekávání menstruace pomocí alternativních metod medicíny.

Léčitelé doporučují od středu cyklu pít infúze z lisprberry listy, máta, barvy heřmánku, boky růže. Čerstvě vymačkané šťávy mrkve, citronu a okurky, které jsou smíchány ve stejných množstvích, jsou také považovány za užitečné. Výsledný koncentrát před použitím musí být zředěn vodou. Takové nápoje je lepší nahradit známý čaj a kávu.

Pod edémem se doporučuje:

  • do chladných lázní s baveracidy, solí;
  • Denní otřete kůži nohou, kotníky kostek ledu, pro jejich přípravu je lepší zmrazit heřmánek odvodnění, kávu;
  • Masážní nohy pomocí levandule oleje, jedle.

Otok během menstruace

Pokud má žena před menstruací obličej, zvládnete kůži s bavlněnými disky. Dříve je musí mokré v mléce a zabalit kostky ledu v nich. Chcete-li bojovat s edémem, někteří doporučují dělat masku pro drcenou petržel se zakysanou smetanou. Můžete použít čerstvé i zmrazené greeny.

Strava

Zlepšit metabolismus vody a soli, specialisté doporučují denně pití nejméně 1,5-2 litrů vody. Převážná část této částky je žádoucí pít ráno. S výhradou tohoto doporučení je proces rozpouštěcího a výstupního sodíku z těla zrychlen.

Týden před menstruací je žádoucí odstranit produkty z menu, které přispívají ke zvýšení edému. Je nutné odmítnout:

  • uzený uzený
  • kyselé okurky;
  • smažené jídlo;
  • cukroví;
  • zvířecí tuk.

Množství použité soli se doporučuje snížit. Ve velkém množství v předvečer měsíčního povoleného existují čerstvé ovoce, zelenina, zelení, bílé maso, ryby. Ale dramaticky měnit výživu nebo sedět na přísné dietě nemůže. Bude to příčinou stresu pro tělo, začne intenzivně ukládat živiny a vodu.

Je nutné zajistit, aby produkty obsahující vitamíny A, B, E, C, prvek zinku. Jsou v semenech dýně, slunečnice, mléčných výrobků, listů salátu, masa.

Prevence zpoždění tekutin před měsícem

Vědět o tendenci otokovat, žena může zabránit jejich výskytu. Urychluje výstup tekutiny mírnou fyzickou námah. Ženy, které se zabývají sporty, jsou méně pravděpodobné, že si stěžují na vzhled symptomů PMS. Školení stimuluje diuréza a střevní peristalsis. Nejužitečnější jsou protahovací cvičení.

Jednou z metod pro prevenci edému, objevující se několik dní před začátkem menstruace, pro ženy s nadváhou je hubnutí. S poklesem počtu tukových sedimentů je možné normalizovat hladinu estrogenu. Díky tomu je zpoždění tekutiny méně výrazné.

odkaz! Jako prevence edému, gynekologové doporučují užívat vitamín a minerální komplexy. Populární jsou také fytosterias, který pomáhá normalizovat hormonální pozadí.

Aby se zabránilo otokem, je nutné zjistit důvod jejich vzhledu. Pokud jsou způsobeny problémy se srdcem, plavidly, ledvinami, musí být hlavní síly zaslány léčbě hlavní patologie. Při normalizaci stavu edém přestane rušit. Například u žen s křečovými žilami, než menstruace nabobtnají převážně nohy. Po absolvování léčby s venotonic prostředky nebo odstraněním problémových žil se snižuje otok.

Otok během menstruace

Jak se vypořádat s edémem před měsícem: recenze žen

Muranova Irina Viktorovna, 37 let, Vologda
Přišel k lékaři se stížností na vzhled edém před měsícem. Gynekolog doporučil týden před očekávaným datem menstruace opustit slané produkty, kouří a pít alespoň 2 litry vody. Shoda s doporučeními z edému nebylo zcela dodáváno, ale stát byl mnohem zlepšen.
Ryabokon Marina Gennadievě, 29 let, Korolev
Zbavte se premenstruačního edema uspěl s Cranberry Morse. Piju 1 l denně, počínaje 2 fází cyklu.
Emelyanova Ulyana Vadimovna, 33 let, Taganrog
Na doporučení lékaře po dobu 3-4 dnů před měsícem začínám pití veroshpiriron. Díky tabletám se podařilo zcela zapomenout na otok, který se dříve objevil před každou menstruací.

Závěr

Záznamy před menstruací se objevují v důsledku hormonální perestrojky. Jedná se o normální reakci ženského organismu ke změně úrovně estrogenu prolaktinu, progesteronu. S počátkem měsíčního státu normalizuje. Ale s výrazným edémem je lepší konzultovat gynekolog a otestovat práci jiných orgánů a systémů.