Zvýšená váha v kritických dnech: jak udržet kontrolu

Hormonální systém žen - velmi tenký a extrémně složitý mechanismus. Na různých dnech cyklu diktuje převaha jednoho nebo jiného hormonu ženský organismus jeho pravidla ovlivňující její náladu, chuť k jídlu, spánek. Pouze malé procento šťastně poklesl o vzácné štěstí, aby si nevšiml tomuto hormonálnímu odrazu premenstruačního syndromu. Většina většina a úplně to cítila na sebe, protože je to hormony - kořenová příčina je důvod, proč je břicho nafouknuté a zvyšuje se váha. Jsou to viníky ostré změny nálady a zvýšená chuť k jídlu.

Teorie o vzhledu zbytečných kilogramů s pms

Vědci na dlouhou dobu se snaží určit příčinu PMS. Ale roky výzkumu stále nedávaly jasný obraz o jeho vzhledu. Klinické vlastnosti syndromu zahrnovaly 100 příznaků, včetně Novomažení před zahájením menstruace, pocit úzkosti, jehněné žlázy, pocení, třes, pokuty. V těžkých projevech je změna krevního tlaku, poruchy srdeční frekvence, teplota se může zvýšit, udusit. Patogeneze studovala nestačí než značný počet verzí původu premenstruačního syndromu:

Hormony

Jeden z nejběžnější teorie hormonu, argumentace, že v PM progesteronu je utlačován estrogenem, což způsobuje otoky a psychologické nepohodlí. Kromě zvyšování úrovně estrogenu je mnoho dotazovaných pozorováno zvýšení počtu prolaktin, který znamená zpoždění tekutiny. Dokonce i žena, která vždy vážila stejným způsobem, neměla oscilace na postavách váhy, konstatuje, že před regulační hmotnost. Kdy a v jakém dni je cyklus převzít analýzu prolaktinu Přečtěte si článek na odkaz.

Neuropeptidová výměna

Neméně zajímavé a přesvědčivě vypadá jako druhá verze porušování neuropeptidové výměny. Vysvětlení Proč se zvyšuje hmotnost během menstruace, měla by být věnována pozornost interakci neuropeptidů. Změna jejich úrovně vedou k častým měničům nálady, zvyšujícími žlázy a nadýmání mizí. Některé průzkumy pozorovaly problémy s gastrointestinálním traktem: se může objevit zácpa, břicho nemocný periodicky.

Osobitost

Samostatně stojí za zmínku o výzkumu soustředit se na skutečnost, že základem PM je individuální rysy každého konkrétního organismu: nedostatek určitých vitamínů nebo minerálů, genetické predispozice, onemocnění močových cest v historii, nadměrná hmotnost, konstantní stres. Pravdou je, že zpočátku extra kilogramy hovoří o porušování režimu napájení nebo hormonálních selhání, protože v době syndromu je hmotnost této kategorie aktivnější v průběhu menstruace.

Stojí za zmínku, že žádné důvody pro premenstruační syndrom, jeho důsledky pro všechny ženy jsou velmi podobné: vzhled zbytečných kilogramů krátce před začátkem menstruačního cyklu, snížení libida, zvyšujícího břicho a otoky. Dívky se často stávají podrážděnými, koncentrace pozornosti je snížena, nejvíce pozorovaná zvýšená chuť k jídlu. V závislosti na složitosti toku PMS a důvody jeho vzhledu je možné upravit stav s hormonální terapií, terapeutickou gymnastikou nebo komunikací s psychologem.

Jak se vyrovnat s hmotností v menstruaci

Hmotnost nastavena před měsíčně je normou pro všechny. V průměru je žena bezbolestná pro obrázek přidává asi 900 g. A všichni snadno jdou s dokončením menstruace. Ale mnoho případů, kdy měsíční nárůst se pohybuje od 1,5 do 3 kg, což nemůže být řízeno tělem. V důsledku toho je volaná kg odložena do tuku, z nichž se zbaví, které nebude snadné. Kromě toho častá váha skoky ve směru redukce nebo zvýšení snížení elasticity kůže, což zvyšuje riziko.

Aby pro vás PMS a hmotnost byla synonyma, musíte ovládat své kilogramy během celého cyklu.

Vážení před a po menstruaci každý měsíc označte čísla. To vám umožní kontrolovat skóroval kilogramy, a také určit, zda se zvyšuje během měsíční hmotnosti v závislosti na počtu potravin konzumovaných.

Zkontrolujte změny nálady. Během bobtoktivních hormonů se objevují nápadné změny v ženském chování, stravovací návyky se mění. V jednom okamžiku chci více sladký, v jiné - apetite začíná spadnout až do úplného znechucení potravin.

Touha plakat je nahrazena vzrušením z hněvu. Aby bylo možné udržet klid a neporušte se do blízkých, musíte se naučit odvrátit pozornost v čase. Snižte úroveň stresu pomůže číst knihu nebo zajímavý článek, procházka, zobrazit svůj oblíbený film, pletení nebo kreslení.

Objem. Světlo Fyzická námaha přispívá ke zlepšení nálady, pomáhá snižovat stres a snížit chuť k jídlu, což, která zase pomůže kontrolovat hmotnost v kritických dnech. Uveďte preferenci uklidnit třídy bez hašení kardio programů nebo těžkého výkonu.

Správná výživa pro řízení hmotnosti

Nejlepší asistent při udržování obvyklé váhy a pohodu bude kompetentně vybraná strava.

Konzumujte méně soli a více vody

Jak již bylo zmíněno, změna hormonálního pozadí před a během menstruace postihuje zpoždění tekutiny, což znamená zvýšení tělesné hmotnosti. Snižte použití soli pro toto období, uvidíte, jak snižuje otok. Dodržujte dopravní režim pití a množství spotřebovaného vody.

Méně jíst Sweet

Neomezený tah na sladkosti mluví o redukci estrogenu. Touha jíst obrovský dort současně s návštěvami čokolády v takových okamžicích mnoha žen. Dolní estrogen, rychle se zvýšíte touhu jíst sladkou. Pomoc přijde komplexní sacharidy. Jejich dostatečná částka ve stravě přináší dlouhou sytost. Obsažené v kroupů, luštěninách, chleba z mouky hrubého broušení, celozrnné těstoviny.

Proveďte pestré menu

Posterness v hmotnosti před měsícem bude řízen, pokud tělo necítí nedostatek takových důležitých stopových prvků jako hořčíku a vápníku. Jejich nedostatek vede k tomu, že chuť k jídlu roste, a nálada se může měnit každou minutu. Pokud není výživa taková mikroelementy, můžete vyplnit nedostatek farmaceutickými přípravky, která dříve koordinovala proveditelnost a přijímací harmonogram s lékařem. Hořčík a vápník v požadovaném množství jsou vyloučeny z bolesti v hrudi a namočit, několikrát klesne na sladkou. Neexistují žádné případy, kdy je problém PMS zcela prošel.

Nevylučují tuky

Není třeba se bát obnovit z užitečných tuků, jejich deficit je mnohem nebezpečnější. S prudkým omezením v krmných tucích se mozek snaží vyřešit jejich nedostatek všech prostředků, v důsledku toho, který chuť k jídlu a touhu sladké. Nedostatek tuku má negativní dopad na rovnováhu celého těla a zejména reprodukčního systému, může vést ke zácpu a vzhledu edému. Ženské tělo není schopno být zdravý bez tuků. Užitečné tuky jsou obsaženy v rostlinných olejech, ořechech, rybách, mléčných výrobcích.

Odložit dietu

Vzhledem k tomu, že měsíční účinky ovlivňují váhu, mnoho žen zvyšuje touhu zhubnout během tohoto období. Ačkoli přidávání hmotnosti a je fyziologicky odůvodněno ve dnech menstruace a příliš mnoho odejde s dokončením cyklu, žena neumožňuje se zotavit, omezit jeho dietu. Nezapomeňte, proč je váha přijata před měsícem, a na chvíli dát hubnutí, je nutné jíst plné. Dieta by neměla být omezena, tělo potřebuje základní stavební materiály - sacharidy, proteiny a tuky.

Dělat sport

Je možné udělat fitness během menstruace? Zvyšte svůj den aktivity: Chůze s rodinou nebo přáteli, nákupní výlet. To vám nejen umožňuje odvrátit pozornost od depresivních stavů a ​​myšlenek o potravinách, ale také pomůže významně přidávat nezbytné endorfiny. Ale fyzická námaha by měla být mírná.Zjistěte článek o odkazu Je možné běžet během menstruace.

Co vzít po menstruaci

S nástupem měsíce, hlavní příznaky PMS nechodí do ne, hormonální pozadí, emocionální stabilita je obnovena, žena prochází, žena již nezískává váhu, chuť k jídlu přichází do normálu. Stojí za to připomenout, že spolu s krví tělem ztrácí železo, a proto po menstruaci musíte doplnit své rezervy. Šampiony pro obsah železa jsou mořské plody, červené maso, vejce, květák a fazole.

Chápali, proč se hmotnost zvyšuje před menstruací, můžete přestat bojovat s vámi a naučit se najít kompromis. To výrazně změní váš psychologický postoj.

Od obsedantních myšlenek o potravinách lze rozptýlit komunikací s přáteli a blízkými. Handers ušetří dobrou hudbu a tanec. Z podrážděnosti - jóga a několik dýchacích cvičení.

Nezapomeňte, že hmotnost přírůstku hmotnosti před menstruací je v průměru přibližně 1 kg. Proto naleznete zvýšení, nemusíte paniku, nenávidíte se a hodit k jídlu po celou dobu kritických dnů. Naučte se klidně vezměte, nedostanete se naštvaný a ne na kole na téma "Rekomparing, nemám lepší".

Postarejte se o své zdraví, oceňujte své tělo, a pak harmonie a rovnováha neopustí PMS ani jednu šanci.