Kritické dny a chuť k jídlu - jak jsou spojeny a proč je důležité

Menstruační cyklus s sebou přináší nejen aktualizací celého těla a signálem o zdravém reprodukčním systému, ale také mnoho nepříjemností. Všechny z nich jsou jedním nebo jiným způsobem spojeny s procesem menstruace. Ale proč chcete hodně před menstruací? Tato otázka stojí za to zvážit více.

Co způsobuje chuť k jídlu během menstruace

Měsíční - přirozený proces, ve kterém se zapojuje mnoho prvků. Někdo je pro někoho snazší, někdo je obtížnější. A záleží na stavu těla a individuální citlivosti jednotlivých míst. Ale nejsilnější na cyklu a pohodu jsou ovlivněny hormonálními změnami.

Obsah progesteronu a estrogenu - zodpovědný za cyklus a zdraví žen hormonů - se sníží na minimální ochrannou známku krve. To je kritický moment. Koneckonců to vede ke změně nálady, pohody, stav kůže a zvýšení chuti k jídlu. Stoupá úroveň těchto hormonů je blíže ke středu cyklu. Pak všechny důsledky předchozího poklesu a jdou na ne.

Zvýšená chuť k jídlu před měsíční - to je norma pro téměř všechny ženy. O této výmluvně mluvit různými studiemi vědců, které se konaly mnoho let. Zjistili také, že existuje několik druhů specifického hladu - před, během a po menstruaci.

Jak tělo reaguje na jídlo před měsícem

Zvažte Zhor před měsícem. Zvýšení chuti k jídlu s PMS určuje řadu důvodů:

  • Hormonální změny;
  • stresující situace a reakce na ni;
  • Přírodní příprava pro hnojení.

Chcete-li pochopit, proč v PMS tolik chci jíst, stojí za to myslet, že není před menstruací, ale po ovulaci.

Přírodní mechanismy, které pomáhají správným hnojením a opatrným toku. Kvůli tomu, tělo začíná aktivně ukládat energii, aby se udržely i okamžitě. Nejúspěšnější moment pro hnojení - ovulace. A to se stane před menstruací. Pokud se hnojení nedocházelo a začali reguluje, pak je touha vše, co je v chladničce a na policích, zmizí.

Pokud je v hormonální nerovnováze, účinek je zpožděn déle. A pokud se jedná o reakci na napětí, pak určit normální dobu trvání - Problematika. Snížení závisí pouze na tom, jak rychle bude situace přestat být vnímána stresem.

Pokud je potřeba něco konkrétního? To může říci, že něco chybí beton.

Proč před příchodem menstruace opravdu chce ryby? Tělo postrádá mikroelementy, které jsou plné ryb: jod, fosfor, hořčík, vitamíny, mastné omega kyseliny a mnohem více. Co dělat? Jíst kus nebo pár. Prostě neodstraňujte s rybích lahůdek - preferují jednoduché pokrmy. Pokud nepomůže, požádejte svého lékaře, aby pro vás rozvíjel recepci vitamínů a stopových prvků.

Proč před zahájením menstruace někdy chcete něco slaného? Sůl pomáhá bojovat proti stresu, rozptýlené nimi. A stále šetří únavu a vysoké zatížení. Během premenstruačního syndromu je tělo více ovlivněno všemi těmito faktory a vyžaduje řešení problému. Nepodporujte - sůl zvyšuje hlad a zpožďuje vodu, která je tak špatně vylučována do předvečer menstruace.

Jak se během menstruace zvyšuje chuť k jídlu

Zhor během menstruace však již není příprava na pokračování druhu. Je to jen stresová reakce. Tělo se používá k vyrovnání s obtížemi života s nějakou lahodnou škodlivostí. A když se sám stane jediným stresem - kvůli restrukturalizaci, hormonální výbuch, bolest - nic nezůstane, jak se uchýlit k osvědčeným a známým způsobem.

Chuť k jídlu se zvyšuje před a během menstruace, protože je to tímto způsobem, že tento způsob boje se stresem se zdá být nejjednodušší a nejvíce logičtější. Ale je to zakořeněné nesprávné. A ani kvůli skutečnosti, že měsíční kilogramy snížit kilogramy. Ale protože takový způsob, jak se vypořádat se stresem, není nejlepší volbou. A měli byste se naučit bojovat proti tomuto problému, když se změnil v patologii. A pak, jak Lucky, možná jen zvýšení hmotnosti a intenzivnější tréninku, a může také tahy, srdeční infarkty, diabetes, problémy s klouby a mnoha dalšími problémy přímo související s obezitou.

Dalším důvodem, proč během menstruace najednou chci jíst hodně, hormony produkované tělem jsou pro proces oddělování vaječných buněk a vzhled nového. Tělo reaguje svým vlastním způsobem - snaží se naplnit nerovnováhu známých hormonů s využitím potravy.

Proč se po menstruaci nepodaří

ZHOR po menstruaci - Speciální kategorie. A pokud je obžázce odůvodněna hormony nebo přípravou, že musí nosit dítě, pak se po nich stává irelevantní.

Tak proč takový hlad? Lékaři argumentují, že by to mohlo ovlivnit několik možností.

Pokud existuje "odměna" zvyk potravin, pak by to tělo mohlo přeložit do hodnosti podmíněného reflexu. Po zkušení stresu se snaží "chválit" sám a dělá to s jedinou slavnou pákou - jídlo.

Pokud takový zvyk neexistuje, a hlad je okamžitě na konci kritických dnů, může to být důvod přemýšlet o rovnováze hormonů. Tento jediný příznak není důvodem k diagnostice. Ale stojí za to věnovat větší pozornost všem ostatním projevům: pravidelnost cyklu, nohy edema a obličej před měsícem, vypadávání vlasů a tak dále.

Měsíčně a sladká

Tento okamžik stojí za to v samostatné položce článku, pokud je to jen proto, že se jedná o více. Koneckonců, jakákoli strava netoleruje kilogramy koláče a čokolády, ani v případě, že důvod k tomu, že hormonální nerovnováha.

K otázce, proč, během menstruace chci sladkou nejvíce, existuje plná a rozumná odpověď ve výzkumných materiálech - na vinění buď nedostatek hladiny cukru v krvi (díky ostré změně úrovně inzulínu) nebo nedostatek endorfinu.

V prvním případě, nedostatek inzulínu provokuje nákup další čokoládové dlaždice. Ale ostrý vzestup na úrovni inzulínu vede k nejvíce duhových důsledků. Takže je lepší odmítnout. Často ji přesně hřeší na tuto možnost. Ale ve skutečnosti, schodek endorfinu snižuje úroveň všech funkcí v těle a je nemožné v žádném případě sleva.

Hormon štěstí Naše tělo produkuje nezávisle (s výjimkou, kdy jeho obsah podnítíme s čokoládou). A nejaktivnější tento proces dochází během ovulace. Ale po něm - snižuje (vrací se do normálního průměru). A tak potřebujete uměle přidat tělo trochu radost. Je možné zvýšit její obsah a méně nákladné způsoby - relaxovat, poslouchat příjemnou hudbu, přečtěte si svou oblíbenou knihu, sledujte film nebo sérii. Změny endorfinu mají také ostré výkyvy nálady. Úroveň růže - méně podráždění, touha jíst něco je sníženo.

Proč jinak před měsícem chcete sladké? Ze stejného důvodu jako během, ale znovu je stres. Pokud se jedná o dřívější tělo "k jídlu" jeho čokolády, pak během kritických dnů to přijde stejným způsobem.

Co dělat s rozšířenou chuť k jídlu

Opět tradiční zátěž před menstruací nedává odpočinek a zabraňuje dietě? Existuje několik tajemství, která pomůže projít toto období a nepoškozovat postava.

Pokud opravdu chcete sladkou, nevzdávej se. Ale není možné přehnat. Místo obrovského dortu nebo balení čokoládové bonbóny si můžete vybrat nejmilovanější sladkost, vezměte si malý kousek jejího kusu a plně si vychutnat chuť. Ne na běhu nebo snoop. Je ještě lepší pokusit nahradit vysoké kalorie sladkosti s něčím užitečnějším. Sušené ovoce, obyčejné ovoce (kromě banánů a hroznů), mrkev, přírodní jogurt, bobule, ořechy, med. To vše může být dokonce s dietou.

Pokud chcete ihned, všechny a více, upravte své jídlo. Zvyšte počet jídel, ale jíst pouze povolené produkty. No, když můžete přidat ryby, kuřecí prsa a kaši. Pokud je dieta příliš tvrdá, pak je pravděpodobnost, že se bude muset zastavit. A příště kompetentně vypočítat začátek. Delší páry týdnů takové diety netrvají. Vezměte začátek na 3 nebo dokonce 8denní cyklus. Hladová stávka je lepší, aby se předešlo v zásadě, stejně jako přejídání, - poškozují tělo žen, provokují nerovnováhu vitamínů, hormonů a v důsledku toho, že mohou zabránit otěhotnění nebo nalijeme do chronických onemocnění.

Neustále táhne k jídlu něco konkrétního? Ryby nebo čokoláda s ořechy? Mělo by to být zjištěno, co přesně chybí. Průběh vitamínů se může vyrovnat s tímto problémem, a kompetentní stravu - nikdy si to nepamatuje. Proto je tak důležité všimnout si takové maličkosti.

Malokalal saláty, zelený čaj, a ani nemilovaní mnoha vařenou zeleninou pomáhají rychle se zbavit Zhora. Hlavním úkolem je snížit zvýšenou chuť k jídlu a vzít si v ruce, nemám čas jíst všechny mouky a tuk v okrese. Snažte se jíst častěji a nezapomeňte na malé občerstvení mezi jídly.

Bude připraven předem logické - proč čekat? Jakmile se hladový hlad z předvečer kritických dnů, stojí za to podání chladničky užitečné a zdravé potraviny - tak, aby neexistovaly žádné pokušení.

Lidé s nízkou imunitou jsou v horní části rizika. Nedávno přenesené studené nebo jiné zánětlivé procesy přispívá k možnému poškození úrovně imunity. Zvyšuje tedy vaše šance dostat všechny negativní účinky PM. Snažte se nespustit nemoci a po zotavení nezapomeňte naplnit nedostatek vitamínů a tvrdě pracovat na restaurování imunity.

A aby se neptal otázku, proč chuť k jídlu v příštím měsíci se snaží vyhnout zdůrazňuje a dodržovat striktní diety, ale správný režim moc. Vezměte vitamíny, zvyšují imunitu, pomáhají bojovat s hormonální nerovnováhy a stresem.

Nyní několik dalších odpovědí na důležité otázky, které dívky vznikají:

"Zvýrazená chuť je nebo PMS nebo těhotenství?"

V prvním trimestru, který chcete zřídka více. Ale to se stane. Pokud se nějaký neobvyklý tah objeví nějakým produktem nebo jen hlad, výrazně vyšší než obvykle, v takovém období, to stojí za to dívat do lékárny a zachytit pár těhotenských testů.

"Chuť k jídlu roste, mnohem silnější než obvykle. Něco se stalo?"

Pokud Zhor zaútočil na týden nebo pár dní před pár menstruací - stát přichází příliš ostře, tělo vyžaduje něco neobvyklého nebo nějakým způsobem se zdá být špatné - to stojí za těhotenský test, a pak jít do gynekologa. S jakýmkoliv výsledkem. I když to není těhotenství. Pokud se něco prudce změnilo v ženském organismu, stojí za to začít sledovat proces co nejdříve.

"Hlad začíná týden předtím, je to v pořádku?"

Nezáleží na tom, jak dlouho dny před menstruací začíná Zhor. Všechno je tady velmi individuální. Stejně jako samotný cyklus. Je pravděpodobné, že ovulace v konkrétním případě trvá déle průměrnou úroveň. Odtud a více dřívějšího projevu konstantního hladu. Stejné metody jako obvyklé - odpočinek, správné jídlo, absence stresu pomůže.

Pokud se během svého menstruace opravdu chci jíst hodně, neměli byste se odmítnout. Ale nemusíte přejídat. Jíst velkou část salátu nebo vařit dobré maso se zeleninou. Ale zapojit se do rychlého občerstvení - přesně více nadbytečnějších, vaše oblíbené džíny neodpustí, bez ohledu na to. Odpočinek a klid pomáhá ještě lépe než jakékoli tablety a vakcíny.