Jaké typy masáže lze provádět během menstruace

Ženy milují jít na masážní salony. Objednávají různé druhy masáží, anti-celulitidních postupů, což povzbudí příležitost zbavit se "oranžové krusty" a vede tělo v dobrém tónu. Ale mnoho dívek neví, zda je možné během menstruace vytvořit masáž. Koneckonců, v kritických dnech je restrukturalizace hormonálního systému ženského organismu, který ovlivňuje také duševní stav. Mnoho dámy je zcela zaklepáno v denním režimu, v těchto dnech se cítí slabé a deprimované.

Výhody masáže během menstruace

Masér můžete navštívit během menstruace, ale musíte najít kvalifikovaný specialista, který chápe vlastnosti postupu. Pouze profesionál bude schopen vyhodnotit jednotlivé vlastnosti ženského organismu a zvolit správný postup.

Získání rozumného a profesionálního dopadu na tělo ve dnech menstruace můžete snížit bolest a snížit křeče. Díky masáži můžete:

  • snížit úroveň podrážděnosti a únavy;
  • významně uvolňují nejen fyzicky, ale také psychologicky;
  • prevence edémových končetin;
  • Pomoci tělu být v tónu.

Příčiny pro odmítnutí řízení

Jaké jsou důvody pro tento postup během menstruace?

  • Možnost vzhledu spíše hmatatelných bolestí v dolní části břicha;
  • kapka hemoglobinu v důsledku příliš hojného výboje;
  • zhoršení pohody, pocit v těle slabosti, možnost omdlení;
  • zesílený výtok v důsledku příliš silného přílivu krve do dělohy.

Nepříznivým okamžikem pro mnoho může být psychologický problém: Ne všechny ženy, které přišly do masážního důstojníka ve dnech menstruace, budou schopny plně relaxovat při provádění zasedání.

Otázky žen

Gynekologové oslavují několik nejčastěji požádán o masáže během menstruace.

Je možné provést masáž zad během menstruace?

Musí být odpuzováni z jaké podmínky je žena v menstruačních dnech. Někteří klienti snadno přenášejí relaci, některé z nich přináší silné nepříjemnosti a špatné pocity.

Pokud neexistuje úplná důvěra v oblasti IT náklady jít na masážní terapeut nebo ne, je lepší nejprve projednat tuto otázku s lékařem. Po kontrole a identifikaci vlastností těla bude moci dát více či méně přesnou odpověď.

Je možné vytvořit anti-celulitidní masáž během menstruace?

Masáž celulitidy během menstruace je zakázána. Zvyšuje množství výboje, což může negativně ovlivnit obecný stav ženy.

Ale ne všichni odborníci věří, že masáž proti celulitidě během menstruačního období - tabu. Někteří lékaři mu stále umožňují varovat, že v kritických dnech ženské tělo bobtnání, tedy takový postup zaměřený na boj proti celulitidě, může být méně účinný.

Je možné vytvořit masáž LPG během menstruace?

V prvních dnech menstruace je nemožné, protože zvyšuje jak místní krevní oběh a krevní zásobení vnitřních orgánů. Dělat to v menstruačním období, ženská rizika výrazně zvyšují intenzitu uvolňování krve.

Je možné udělat masáž prsu?

Bude užitečné pro ženy, které zažívají bolest na hrudi před měsíčně (takové bolesti jsou často syndrom PMS). Jako takové sezení během menstruace by mělo být snadné a v žádném případě zvýšit bolest.

Jaké typy masáží je zakázáno

  1. Břišní masáž v menstruaci nepřináší nic jiného než bolest (Výjimka je samo-masáže).
  2. Dělat lymfatickou drenážní masáž, žena necítí žádný výsledek (lymfatická odvodnění odvádí přebytečnou tekutinu z těla, která umožňuje nastavit obrázek).
  3. Sessions pomocí plechovek (zvyšuje krevní oběh, a proto objem alokací).
  4. Vakuová masáž: nebude mít správný účinek.

Jaké postupy jsou povoleny

  1. MASING CERKAL (COLLAR ZONE).
  2. Relaxační pole nohou.
  3. Snadné hnětení ruce a nohy.
  4. Terapeutická masáž, která pomáhá proti bolesti hlavy.
  5. Masážní obličej.
  6. Shiatsu - Masážní postup ovlivňující specifické energetické body v lidském těle. Takový nekonvenční postup umožní odstranit bolest a uvolnit malý sval.
  7. Masáž specifických bodů na těle (nejlépe strávit po předchozí konzultaci s lékařem).
  8. Masáže, která se provádí při použití medu (by se nemělo dotýkat žaludku, páteře a dolní části).

Masáž parametrů v kritických dnech

Dokonce s ohledem na velký počet omezení tohoto postupu během menstruace, díky bodové masáži, je možné provést méně hmatatelné menstruační bolesti a křeče. Totéž je schopen dělat techniku ​​Shiatsu, zahrnující čisté masáž bodů umístěných na střední linii břicha, na kostech iliak, v bederní sakrální oblasti, stejně jako vnitřní povrch holky. Poleing těchto bodů, po krátké době bude možné si všimnout významný výsledek.

I když dívka nefunguje správně najít umístění těchto energetických bodů, snadná masáž, například kotníky povedou k malému odlivu krve z dělohy, což sníží úroveň křeče. Na tomto místě jsou krevní cévy, které jsou schopny soustředit se kolem nich významnou část krve.

Bude lepší, pokud budou první sezení drží mistr. Bude také schopen poskytnout nezbytná doporučení, řekněte mi, jak neubližovat zdraví. Začněte sezení nejlépe za pár týdnů před začátkem menstruace.

Účinná sama-masáž v období menstruace

Někdy se vlastní masáž stává efektivnější než postup od specialisty. Koneckonců, nikdo není tak dobrý může cítit jeho tělo jako svého majitele.

Pro tento postup existuje několik možností:

  1. Provádění neustálých kruhových pohybů v oblasti dělohy. Pohyby by měly být prováděny ve směru hodinových ručiček. Před zahájením postupu je žádoucí zahřát dlaň.
  2. Vezměte si pár tenisových míček, pak je dejte do ponožek (každý míč v samostatné ponožce). Dále jděte na zadní a vložte koule v oblasti bederní zóny (ze dvou stran). Chcete-li začít, je na pár minut jen ležet na nich, pak začít posunout, provádět pohyb trupu dopředu.
  3. Masáž vnějšího povrchu kyčle, krčící se na kolenou (tato oblast musí být snadná mrtvice a jemně špetka).

Takže je možné vytvořit masáž během menstruace? Pokud posloucháte radu odborníků a jejich vlastních pocitů - postup pomůže zlepšit blahobyt a posílit zdraví.

Menstruační cyklus je důležitým fyziologickým procesem, ale neměl by plně zastavit život ženy na několik dní, on může udělat jen malé změny.