Hmotnost během menstruace

Mnoho žen si všimne, že během menstruace zvyšuje hmotnost. Zvýšení může být 1-3 kg. Zároveň můžete vidět vzhled edém a porušení procesu defekace. Zvýšení hmotnosti začíná měsíčně. Po skončení menstruace zmizí skóre kilogramy.

Jak měsíční vliv na váhu

Hormonální perestrojika, procházející v těle se začátkem menstruace, odráží na váhu ženy. Ve 2 fázi cyklu v těle zvyšuje koncentraci progesteronu - hormonu těhotenství. Pod jeho účinkem je aktivován enzym lipoproteinlipázy, tělo začíná extrahovat více živin z přijatých potravin a akciových tuků.

V některých, během měsíční váhy se stále zvyšuje. To je způsobeno nesprávně vytvořenou stravou během vzhledu premenstruačního syndromu.

Zvýšení tělesné hmotnosti také přispívá k otoku. Akumulovaná přebytečná tekutina vyvolává vzhled pocitu gravitace v břiše, nevolnost. Cluster vody v mozkových tkání způsobuje podrážděnost, nervozitu, depresi. Změna hormonálního pozadí také vede k poklesům nálady.

Několik dní po zahájení menstruace se hormonální pozadí stabilizuje, otoky projde a žena může převzít kontrolu nad chuti k jídlu a revidovat potravinové návyky.

Hmotnost během menstruace

Ať už se přidá hmotnost během menstruace

Mnoho pacientů si stěžují gynekologové, kteří se zvyšuje v 1-2 denní hmotnosti. Ve stanovené lhůtě, vážení nežádoucí v důsledku výkyvů v koncentraci progesteronu, se estrogen zhoršuje výrobu serotoninu - hormonu zodpovědného za dobrou náladu. Vidět, že zvýšení hmotnosti, mnoho je naštvaná, začíná jíst stres se sladkostí.

Zvýšení hmotnosti během měsíční kvůli ženské fyziologii. Pokud sledujete jídla, snižte množství použité kávy, silný čaj, opustit alkohol, pak přidaný nárůst zmizí o 5-7 dnů cyklu.

Důležité! Hmotnost se zvyšuje, pokud vzniká zácpa během menstruace, je břicho pozorováno.

S začátkem menstruace se mění hormonální změny pozadí a extra kilogramy postupně jdou.

Pro počet dní před růstem měsíční váhy

Růst tělesné hmotnosti způsobené hormonální perestrojikou začíná ve fázi 2 cyklu. Koncentrace progesteronu se postupně zvyšuje po ovulaci. Mnozí si všimněte vzhledu hmotnosti přírůstku před měsíčními týdny po dobu dalších 5-7 dnů před zahájením.

Štípané kilogramy by měly jít do doby menstruace. Pokud váha není normalizována, stále se zvyšuje, znamená to, že byly porušování stravy. Do tohoto okamžiku, přebytečná kapalina vychází s močí, židle je normalizována.

Kolik zvyšuje hmotnost během menstruace

Vzhledem k zpoždění v tekutině se zvyšuje zhoršení peristalty a změny v potravinových závislostech tělesné hmotnosti. Ale sedět na těžké stravě, všiml si vzhled extra kilogramu na stupnicích, to nestojí za to. Jedná se o fyziologické cyklické změny v důsledku ostré změny na úrovni hormonů.

Hmotnost během menstruace

Zbýřování zaznamenaných kilogramů na hormonální restrukturalizaci, procházející měsíčně v těle, je možné pouze za předpokladu, že váha se vrátí do počátečních ukazatelů. Nebojte se, pokud během měsíční váhy neodejde. Začíná snížit po 3 dní cyklu.

Pokud kilogramy zůstaly po skončení menstruace, je žádoucí přidat fyzickou námahu, která normalizuje stav a revidovat dietu. Někdy po dokončení menstruace zůstává malý nárůst. Zvýšení hmotnosti 300 g není problém, ale pokud bude dívka tak opravena každý měsíc, pak za rok můžete nepozorovaně vytočit 3,6 kg.

Hodnota hmotnosti před měsícem

Než začnete menstruaci, žena se může zotavit. Namontované normy chybí, každý organismus je individuální. Bez stopy může zmizet až 1 kg. To je považováno za přípustné fluktuace hmotnosti, která by neměla způsobit úzkost.

Mnoho si všimne, že hmotnost těla ve 2 fázi cyklu se zvyšuje o 2-3 kg. Taková sada hmotnosti před měsícem je považován za fyziologický, pokud po jejich dokončení je stav normalizován a známá hodnota se objeví na stupnicích.

Ženy, které každý měsíc získají více než 3 kg, lékaři doporučují sledovat výživu a revidovat. Takové drsné výkyvy vyvolávají strie na kůži.

Hmotnost během menstruace

Proč se hmotnost zvyšuje před menstruací

Lidé, kteří rozeberou v ženské fyziologii, se nedoporučují obávat z důvodu každého kilogramu v očekávání menstruace. Existuje několik důvodů, pod vlivem, které dívky se narovnávají:

  • zpoždění tekutin;
  • zvýšení chuti k jídlu;
  • Změna diety (zvýšení počtu jednoduchých sacharidů a produktů zpožděných kapalin).

Progesteron je hormonem těhotenství, pod jeho vlivem v těle jsou spuštěny punčochové procesy. Živiny se absorbují aktivněji, zároveň zvyšují chuť k jídlu. Takže ženský organismus je připraven na možný výskyt těhotenství.

Pozornost! Pokud ve 2 fázi nebude rozbít dietu, sledujte sílu, nepodléhat pokušení, pak nebude před měsícem žádný prudký nárůst hmotnosti. Ale oscilace do 1 kg se nebudou vyhnout.

Ve 2 fázi se sliznická membrána dělohy snaží akumulovat vlhkost. Ale tekutina nemůže být přetrvávána pouze v sliznicích membrán, platí pro stávající tukovou tkáň. Také pod vlivem progesteronu začíná zpoždění moči. Většina všech těchto těl bobtnají:

  • sliznice;
  • hýždě;
  • boky, kaviár;
  • žaludek;
  • Tvář (oblast NASOLAB).

Akumulace tekutiny je nutná, aby tělo nezačalo trpět dehydratací během menstruace. 1-2 dny před menstruací za předpokladu, že nedošlo k oplodnění, obsah progesteronů pádu a úroveň estrogen se začíná zvyšovat. Ale otok během tohoto období nezmizí. Estrogeny přispívají k zpoždění sodíku v buňkách, díky tomu se voda hromadí.

Hmotnost během menstruace

Po výstupu z vejce začíná výroba prolaktinu. Jeho nadměrné zásoby vede k zpoždění vody. Ženy, které mají zvýšené hladiny prolaktinu těžké zhubnout, zůstávají všechny kilogramy libry.

Po tom, kolik váhy odchází po menstruaci

Vážení v den zahájení menstruace se nedoporučuje. Ve stanovené lhůtě edém zatím neprojde, takže čísla na stupnicích mohou rozrušit. Je přípustné i mírné zvýšení hmotnosti během menstruace, protože během této doby hormonální restrukturalizace pokračuje.

Porovnejte normy začínají na den 3-5 cyklů. Do 5-7 dnů je metabolismus normalizován, akumulovaná voda zcela zanechává tělo. To přispívá k tomu, že hmotnost se stabilizuje.

Důležité! Pokud se na 5-7 dní měsíčně nestanovil normálně normálně normálně, zhubnout bez měnící se potraviny a další fyzické námahy nebude schopen.

Jak nezískat váhu před měsícem

Dívky, které po každém kritických dnech zůstávají nadváhu, je vhodné revidovat životní styl. Zvláštní pozornost by měla být věnována 2 fázi cyklu. Pokud budete curtt chuť k jídlu a nezapomeňte na potřebu mírné fyzické námahy, pak nebude přídavek. Hmotnost žen, která dodržuje následující zvýšení doporučení, nezvyšuje se. Výživy s gynekologové poradí:

  • minimalizovat rychlou spotřebu sacharidů;
  • odmítnout potraviny, jejichž spotřeba vede k zpoždění vody v těle: uzené, okurky, klobásy, jiné škodlivé produkty;
  • zvýšit fyzickou aktivitu;
  • Kontrola hmotnosti.

Výživové poradenství Eliminovat menu pečení, cukrovinky, čokoládu. Můžete poskytnout tělo s sacharidy pomocí kaše, ovoce, zeleniny, obilného chleba.

Hmotnost během menstruace

Ženy, které mají zvýšenou váhu před kritickými dny, snaží se zbavit se vyčerpávajícího školení. V důsledku toho je tělo zažívá stres, potřeba serotoninu se zvyšuje. Nejjednodušší způsob, jak vytvořit harmonii produkovat štěstí - jíst sladkost. S nedostatkem Willpower, můžete získat uzavřený kruh.

Mírná fyzická námaha, která přináší emocionální spokojenost, snižte chuť k jídlu. V období aktivity se vyrábí adrenalin a norepinefrin. Tyto hormony zvyšují tón mozku, eliminují depresivní náladu, aktivujte proces štípání jedle. Střední zatížení přispívají k tomu, že váha bude stát před měsícem. Menší zvýšení hmotnosti může být provokován edémem, a ne zvýšení objemu mastných tkání.

Závěr

Si všiml, že během růstu měsíce se nemělo být naštvaný. Je nutné určit velikost zvýšení a zjistit, jak se tělo má po skončení menstruace. Jeho zvýšení je fyziologický proces, jehož vzhled je vyvolán hormonální perestrojikou v těle.