Je možné být kmotr během menstruace: názory 5 duchovních

Jakýkoliv církevní obřad se provádí podle některých pravidel. Mnoho žen vím, že je nežádoucí, aby se zúčastnilo chrámu v kritických dnech. Ale na otázku je možné být kmotr během menstruace, není žádná jasná odpověď. Proto je nutné zjistit, proč jsou někteří kněze povoleni, a jiní námi proti chodbě s menstruací s křestem dítěte.

Z historie

Starý zákon uvedl, že žena během menstruace je nečistý. Tak nemohla být dotčena lidem a věcem, které poté byly také považovány za nečisté. Ale vědci to vysvětlují tím, že pravidlo je více zabývající se hygienickými normami a ne božskými předpisy. V podmínkách pouště bylo nutné vyloučit riziko infekce a jiných onemocnění.

Na začátku původu křesťanství (prvních 500 let) nebyla v této otázce žádná omezení. Dámská polovina obyvatelstva by mohla volně jít do chrámu a podílet se na rituálech. Později se církve změnili svůj názor, když začali zakázat hledání dívek v posvátných místech, když krvácení.

Je známo, že v chrámu je nemožné vrhnout krev. Ale v nepřítomnosti moderních metod intimní hygieny menstruace by se mohli dostat do podlahy. Mnoho slavných kněží tento přístup nepodporoval. Věřili, že božstvo kdykoliv začalo jíst v člověku. Proto není možné poslat ženu Kostel během menstruace. Ale další diskuse se dívá pocit dítěte.

Moderní přístup

Jak provádět křtiny řešit individuálně. Konkrétní církevní organizace má právo stanovit pravidla chování pro své farníky založené na vlastním výkladu svatých písem.

Proto odezva kněze o tom, zda je možné být v jednom církvi pozitivní v měsíční, a v jiné negativní.

Katolická církev má dlouho zrušena zastaralé zákazy. Měsíční vazba na "nečisté" pouze konzervativci.

Stanovisko Batyushki:

"Dnes je žena snazší udržet osobní hygienická pravidla. Proto nevidím žádné důvody, které by byly zakázány navštívit chrám a zúčastnit se uctívání během menstruace ".

Takové zajímavé informace dávají další kněz:

"Proč nemůže být pokřtěna měsíčním dítětem nebo navštívit chrám? To vše je společné historické nedorozumění. Domnívám se, že přírodní procesy v těle nemohou osobu znesvětit. Je to jen hříšné akce. Proto není zakázáno provádět celý život v plnohodnotném církevním životě ".

Užitečné tipy pro křest během menstruace

Chcete-li vyloučit jakékoli pochybnosti, musí být žena doplněna následovně:

  1. Poradenství s otcem, který bude držet obřad křtu. Kněz může zcela zakázat zjištění v chrámu nebo jednoduše eliminovat dotýkat svatyně (dítě bude udržovat někoho jiného).
  2. Pokud máte možnost převést událost. Situace však není vyloučena, když bude duchovenstvo dovoleno zcela učit dítě s účastí ženy. Vše bude záviset na konkrétním příchodu a vysvětlení svatých písem.

Zjistěte v jednom z našich článků, Je možné jít na hřbitov.

Ortodoxní výjimky

Kvůli biskupskému zasedání, který se konal v roce 2015, církev oficiálně zajištěn referenční pravidlo od přijímání během období čistícího období.
Proto je diskuse, je možné jít do kostela na církev měsíčně, byla vyřešena. Návštěva chrámu je povolena, ale s účastí na rituálech může být problém. Existují však výjimky, podle kterého můžete dítě pokřvat během menstruace:

  • v úrazu smrtelného;
  • s dlouhým krvácením kvůli nemoci.

Budoucí klbance musí vzít v úvahu a prozkoumat svůj cyklus. Pokud měsíční šel dříve než plánované období nebo pokračovat déle než obvyklé, ženská vina v něm. Mnohem horší, pokud člověk ví o nemožnosti účasti na svátosti předem, ale stále souhlasí.

Jak pokračovat

Pokud datum dítěte křtiny padne na měsíční, ale není možné si vybrat jiné datum, můžete jen napsat kmotr. Stejně jako křest chlapce je její přítomnost volitelná. Žena by měla pochopit, že kde většinou její budoucí účast v životě dítěte, a ne přítomnost ve svátosti.

Nezapomeňte na jeden důležitý bod. Pokud nevíte, zda dítě může být pokřtěno menstruací, pak jsou pochybnosti o připravenosti, aby splnily své budoucí závazky k dítěti. Kmotary, kteří nechodí do kostela a nesplňují předpisy, nemohou pomoci dítěti v duchovních záležitostech.

Přečtěte si také, co číst Konspirace za měsíční S oddaností.

Co nelze provést, když pokřtěte během menstruace

Když kmotra začala menstruací, není možné tuto skutečnost zatajit. To nestojí za to odmítnout takovou roli, takže musíte vysvětlit rodiče dítěte Důvodem pro nemožnost jejich vzhledu v chrámu.

A také ho nemůže skrýt před duchovním. Praxe ukazuje, že někteří následovníci jdou na ústupky, vzhledem k touze osoby pomoci dítěti v duchovní formaci.

Pokud žena bokuje fakt krvácení, poškozuje nejen pro sebe, ale i dítě. Nečestný člověk není schopen provádět funkci týkající se podpory dítěte a jeho duchovního vývoje. Ale v poslední době je křtutka snížena na běžné formality, na které končí. A kmotrové otcové a matka nesplňují své povinnosti.

Ortodoxní stanovisko

Při studiu názoru duchovních osob se na toto téma nacházejí různé informace.

Kněz Nikolai Karov:

"Žena by neměla zakázat navštívit církev a podílet se na obřadech, protože krvácení nevyvstává její chybu. Hlavní věc přijmout všechna stávající hygienická pravidla ".

o. Arkady:

"Všechny otázky jsou diskutovány s duchovním mentorem. Bezpečnost dítěte během menstruace nežádoucí, takže stojí za to přejít svátost k jinému datu ".

PROT. Vladimir Golovin:

"Je špatné říct, že když jsou muži u žen zakázáni. V těchto dnech jsou prostě osvobozeni od jiných nákladů, včetně návštěv chrámu a uctívání. A také není možné použít slovo "nečisté", protože menstruace odrážejí hlavním účelem ženy od Boha ".

Na otázku není žádná jednoznačná odpověď, je možné pokřikovat dítě s měsíčním. Ale ortodoxní církev nedoporučuje účastnit se svátostí během kritických dnů. Dech rodiče jsou odpovědnou misí. Tito lidé by měli být zapojeni do duchovního vzdělávání dítěte a krmit příklad. Proto je nutné dodržovat všechna pravidla. Ale pochybnosti stojí za to získat radu od otce.