Pravda a beletrie o nebezpečí kondomů

Kondomy jsou nebezpečné

V médiích se zdálo materiály, že kondomy jsou nebezpečné pro zdraví. Údajně, izraelští a němci vědci přišli k tomuto závěru po několika experimentech. Vzhledem k zvěsti, mnoho párů začalo opustit tento typ antikoncepce. Zjistíme, zda jsou kondomy nebezpečné, nebo to je další mýtus.

Názor: O nebezpečích zdravotních kondomů, německých chemiků, kteří prokázali, že někteří výrobci zlepšují vlastnosti latexu přidávají karcinogenní látky na výrobky, které během sexuálního činu mohou proniknout do těla skrze kůži.

Komentář: Takový problém skutečně existuje. Ale koncentrace karcinogenů v kondomech je tak malá, že tyto látky nejsou pro tělo nebezpečné. Je to, že osoba používá desítky kondomů denně, pak stojí za to přemýšlet o sexu s běžným partnerem pro použití jiných antikoncepce.

Názor: Skupina izraelských vědců uvedla, že mikroflóra některých kondomů by mohla poškodit zdraví člověka. V laboratorních podmínkách bylo zjištěno, že mikroorganismy mohou být přítomny na povrchu 80% gumových výrobků, což způsobuje muže genitourinary systému u mužů (bakteriální sepse).

Komentář: S nechráněným sexuálním činem může těžká podlaha trpět nebezpečnými infekcemi (AIDS, syfilis a t.D.) než ty, které jsou přítomny na povrchu nového kondomu. Proto se obává jednoho sexuálního onemocnění a bez použití kondomu, člověk se může stát obětí infekcí smrti, které nejsou ošetřeny.

Výstup: Nebezpečí kondomů je velmi přehnané, může být poškozeno s jinými okolními předměty, jako jsou chemikálie pro domácnost nebo produkty v supermarketech. Ve složení těchto výrobků mohou být také přítomny karcinogeny a na povrchu jsou škodlivé bakterie, ale nikdo z této skutečnosti nemá problémy.

Zase, sex bez kondomu, zejména s nestálými partnery, je nebezpečný s smrtelnými sexuálními infekcemi a neplánovaným těhotenstvím. Bohužel, zatím pro muže neexistuje účinnější prostředek antikoncepce než kondom.