Kondom a křesťanství

Kondom a křesťanství

Církev kategoricky zakazuje abortivní antikoncepce, které vedou k odmítnutí nakloněného dítěte. Jako pro použití Kondomy V manželském páru, pak neexistují žádné kategorické zákazy.

Použití kondomů v naší době

Jak víte, s Lékařský pohled, kondom Je považován za velmi dobrou metodu plánování plodnosti, která je bezpečná a pro zdraví své ženy a pro zdraví svého manžela. Samozřejmě, někteří lékaři drží názory, že to není nejbezpečnější a nejlepší metodou antikoncepce pro zdraví ženy (zejména pokud je často používán velmi často). Pro křesťany, otázka antikoncepce (a použití kondomů, zejména) je to velmi akutní. Nově převedené křesťany Často se ptají na tyto otázky: Jsou manželské vztahy povoleny bez účelu pojetí dítěte - může být použita jedna nebo jiná metoda antikoncepce? Jak být, pokud je nemožné mít intimní blízkosti bez cíle představení dítěte, a zároveň neexistuje žádná touha stát se velkou rodinou (a koneckonců, takové rozhodnutí je ovlivněno velmi mnoho životních okolností)? Je nutné žít jako bratr a sestru po celou dobu a nechat se milovat radost jen několikrát v životě, aby si představit dítě? Všechny tyto otázky způsobují mnoho diskusí a sporů mezi věřícími.

Spory o zákazu využití kondomů křesťanů

Mnoho věřících křesťanů jsou neotřesitelní věří, že Sex může být zapojen pouze za účelem představení dítěte. Všechny ostatní případy se rovnou hříchu. Přerušený sexuální čin je považován za hřích. Chrabě před koncepcí není vůbec povoleno. Ukazuje se, že pokud je člověk opravdu velmi věřící, může mít sex doslova několikrát pro svůj dlouhý život. A tyto sexuální akty musí vést k pojetí dítěte. Dlouho to bylo věřil, že kondomy používat zakázané mezi křesťany. Až do nedávné doby, tento pohled byl považován za jediné pravdivé. Spory byly vždy a jsou nyní. Další údaje o této intimní problému se však objevily.

Kondom a křesťanství

Takže před mnoha lety se zvěsti objevili zvěsti, že pouze opěrné metody antikoncepce byly považovány za hřích. Neautorizované metody (které kondomy zahrnují), nejsou již zakázány. Kromě kondomů je také zakázáno další četné antikoncepční metody. To je dokonce řekl "Základy sociálního pojetí ROC". S tímto je to hlavní věc, že ​​je to právě výhoda rodiny, a ne "vypálit život".

Ale i přes toto povolení existuje mnoho věřících, které stále nazývají použití kondomů velmi velký hřích. Pro ně každé použití takových nástrojů antikoncepce je druhem stoupání a nečistot. Koneckonců, marný výlet semen byl vždy považován za druh obrany.

Kondom a křesťanství: pro a proti

Někdy se můžete setkat s kardinálovými opačnými názory týkajícími se využívání kondomů křesťanů. Je známo, že v křesťanství (jak v pravoslavné a katolické a protestantské církvi) jsou umělé překážky zakázány v kategorické formě. Není zakázáno pouze výpočet období nízké pravděpodobnosti pojetí pro sex. Mimochodem, v katolické církvi k problematice intimní blízkosti v manželském páru se vztahuje k velkému přísu. Předpokládá se, že i semeno, které bylo zbytečné, nebo se nalil do země - to je již velmi vážný hřích. Už nemluvě o úmyslné a cílené prevenci pojetí. V ortodoxii zákazu použití antikoncepce Fondy jsou určeny tradicí. V katolicismu, tento problém byl opakovaně diskutován a diskutován tak daleko. Mnozí jsou přesvědčeni, že na tuto úzkostlivou otázku není jen správná odpověď. Nyní v katolickém světě je velmi bouřlivá diskuse o použití kondomů. V této diskusi, kardinální oponenti antikoncepce, a věřících, kteří s určitými rezervacími, jsou přesvědčeni o přípustnosti používání kondomů.

Kondom a křesťanství

Mimochodem, v křesťanství všechny potraty (dokonce i "potraty", které jsou považovány za přirozené potraty), se týkají i kategorie velmi vážných hříchů. Pokud jde o použití kondomů, zde stále existují spor. Někteří Batyushki nedoporučují použití kondomů pro ochranu proti nechtěnému těhotenství. Oni jsou obecně proti sexuálnímu životu mezi manžely (bez účelu představení dítěte). Podle jejich názoru je lidské semeno součástí duše. A v kontaktu s manželkou, žena dostane kus takové duše. Na oplátku dává část své duše. Proto je Manobulda považována za marné rozpaky jeho duše. Při použití kondomů, manželé také nic nedostávají. Osivo se nalije na zem nebo v záchodě. Tak se vzájemně otrváme. Ale zároveň je potrat také považován za velký hřích mezi křesťany.

"Sociální koncept ROC" o využívání kondomů křesťanů

Zkušení věřící říkají, že všichni křesťané musí být vedeni podle konkrétních pokynů církve, pokud existují. V nedávno přijatém "Sociální koncept ROC" Některé pokyny se objevily. Říká, že církev kategoricky zakazuje výhradně dospívání antikoncepce. Jak víte, je to tyto nástroje, které vedou k odmítnutí nakloněného dítěte (například to může být spirály, potraty). Předpokládá se, že případ není v rozporu se přirozenými možnostmi ženského organismu. Skutečnost je, že plod fetus je již živá duše. A taková duše v důsledku použití metod potratu antikoncepce je vražda.

Pokud jde o všechny tyto nástroje, které jedním nebo jiným, je to omezeno kondomem (k nim, existuje kondom), pak v určeném dokumentu neexistuje žádný kategorický zákaz jejich použití. Samozřejmě to neznamená, že věřící mohou udělat způsob, jakým chtějí, a nemusíte se starat o nic. Křesťané by měli vždy dělat všechno s hlubokým uvažováním a strachem z Boha. Existují také doporučení - Zapojte tipy od duchovního otce o použití kondomu v intimní blízkosti manželů. Zároveň by měla být duchovní rada otce, a to ne zvláštní rady na všech stávajících zákonech na toto téma. Koneckonců, jak bylo uvedeno výše, zákon kategoricky nezakazuje použití kondomů křesťanů. Byl to zpovědník, který musí posoudit a vážit vše v dialogu s věřícími. Musíte diskutovat o všech možných příčinách a okolnostech, které vedly k tomuto problému. Stává se to, že tyto důvody jsou velmi vážné. V tomto případě nebude otec proti, a umožní použití kondomu. Pokud věřící prostě nechce převzít odpovědnost za budoucí život dítěte a chce chodit, zatímco mladý - pak se zpovědník bude velmi přísný. Koneckonců, církev dělá přesně to, co lidská duše šetří, a ne jen ukládá všechny druhy omezení a zákazů. Církev tak nedává kategorický zákaz použití kondomů (protože se jedná o neoprávněné metody antikoncepce). Nezvedne je k neopodstatněným antikoncepci. Poslední mezi křesťany je přísně zakázáno. Nejlepší způsob, jak zabránit, je abstinence.

Kromě toho, v "Sociální koncepci ROC" církevní volání Nedělejte se narození Právě kvůli osobnímu egoismu nebo některých dalších vášní. Pokud má rodina již děti nebo manželé, ještě nejsou připraveni převzít odpovědnost za narození, výchově další dítě, mají právo používat neautorizované antikoncepce. Po určité době mají právo přehodnotit jejich rozhodnutí podle vzájemného souhlasu. V každém případě je to princip zde: Použití kondomů by nemělo být druh překážky narození narození nové živé duše. Ale zároveň je každá jednotlivá rodina sama stanovena s počtem dětí, které chtějí porodit a zvýšit.

Kondom a křesťanství