Země, ve kterých jsou potraty zakázány

Muž, na rozdíl od zvířete, může upravit svou vlastní populaci, aplikovat moderní antikoncepci. Nicméně, ne vždy přijatá opatření, jsou účinné nebo partneři podceňují možné důsledky, odmítají ochranu.

Hlavní způsob, jak se zbavit nečekaného těhotenství, je jeho umělé přerušení (potrat). Ve většině zemí světa jsou ženy k dispozici pro potraty, jako je nouzová antikoncepce, potraty léků, provoz nepřerušení těhotenství.

Ale ne všude potraty jsou volné a přístupné širokým masám. Otázka vzniká, ve kterých jsou potraty zemí zakázáno, kdo vede rating podle počtu potratů? Tento článek je věnován studiu tohoto tématu.

Klasifikace podle míry zákazu

IndonésieV mnoha zemích zeměkoule je umělé potrat těhotenství zakázáno jedním nebo jiným. Mezi nimi existují oba země třetího světa a vysoce vyrobené, prosperující státy Evropy.

V jakých zemích světových potratů jsou zakázány? Existují tři hlavní klasifikace ve stupni zákazu pozorovaného fenoménu:

  • Země, ve kterých je potrat zakázán z jiných důvodů a jejich závazek je trestný čin, například Bangladéš, Mauritánie, Egypt, Spojené arabské emiráty, Indonésie, Chile, Angola, Filipíny (zákaz antikoncepce);
  • Ty, kde jsou potraty prováděny pod lékařskou svědectví, v přítomnosti těžkých ovocných onemocnění, v případě znásilnění ženy, například Izrael, Brazílie, Maroko, Polsko, Mexiko;
  • Státy, kde jsou zohledněny sociální a ekonomické základy při výrobě potratů jako nedostatek finančních prostředků na údržbu dítěte, smrti manžela a další, zejména Indie, Finsko, Spojené království, Japonsko.

Spolu s uvedeným existují země, kde se kromě lékařských a ekonomických důvodů provádí umělé potrat těhotenství, se provádí na žádost ženy. Patří mezi ně Spojené státy, Kanada, Austrálie, řadu západoevropských zemí a bývalého SSSR.

Světová zkušenost ukazuje, že legalizace nebo úplný zákaz nuceného přerušení těhotenství nemá vliv na prevalenci této manipulace. Zákaz potratů vede k absenci úředních statistik potratů, která neumožňuje posoudit rozsah problému.

Statistiky potrat Země nazývá nejnižší ukazatele, kde svoboda v této oblasti není omezena, například na Islandu. Stárnutí obyvatelstva ve většině západních evropských států však nedovolí zabírat první místa růstu populace.

Statistická data

Posouzení počtu potratů se provádí v kontextu let, počet žen úrodného věku a obyvatelstva země, stejně jako počet potratů na 100 rodů.

Během posledních let je počet potratů na světě veden Čínou, USA a Rusko, kde produkují od 9 do 1,6 milionu nepřerušení těhotenství ročně. Čína je považována za vůdce této smutné statistiky. Vysoké sazby jsou způsobeny loajálními politikami státu, hospodářské krize, sociálními problémy ve společnosti. Výroba potratů se navíc stala úspěšnou odvětví, která přinášejí obrovský příjem. Většina žen chůze na potratu Vyberte si pohodlné podmínky pro soukromé kliniky. Stát nemá zájem o ztrátu daňových poplatníků v osobě placených lékařských institucí.

Počet potratů v Rusku ve vztahu k počtu narození je vyšší než v jiných zemích post-sovětského prostoru. Samozřejmě je přítomna pozitivní dynamika. Od roku 2007 se začala vyskytovat explicitní zlepšení. Separace z Ukrajiny, Běloruska, Moldavska, Estonska a dalších zemí, které mají horší socioekonomickou situaci, jsou skvělé.

Země, ve kterých jsou potraty zakázány

Zadaný diagram ukazuje vztah tohoto fenoménu v zemích bývalého CIS.

Podle ROSSTAT, který může být nazýván cílem, ukazatele oficiálně registrovaných potratů se snížily na období od roku 1990 do roku 2014 o 4,3 krát. Jmenovitě od 4 milionů až 990 tisíc.

Výzkumní pracovníci navíc navrhují brát v úvahu neformální statistiky, podle kterého se provádí více než 7 milionů převodů přerušení každoročně.

Švýcarsko a Německo se vyznačují v této oblasti, kde jsou potraty provedeny jen několik tisíc ročně. Mimochodem, tyto země se odlišují demokratickou legislativou. Ale ani zde není možné přerušit těhotenství pouze v souladu s touhou ženy. Lékařské indikace jsou zohledněny, stejně jako silně, znásilnění, ohrožení osob třetích stran. Provedené potraty ženy v Německu platí samostatně nezávisle. Náklady na postup je asi 1500 tisíc eur.

Ruská historie

zpřísnění legislativySSSR byl jedním z prvních zemí, kteří legalizovali potrat z roku 1920. Každá žena by se mohla volně kontaktovat lékařskou instituci. Pozitivní účinek tohoto opatření byl vyjádřen při snižování úmrtnosti ženských 4krát ve srovnání s předchozími lety.

Ve 30. letech minulého století v důsledku zpřísnění legislativy začaly potraty vyrábět pouze na lékařské svědectví. Kromě toho se postup stal zaplaceným. Zakázaný zákon jednal až do léta 1954, kdy byly potraty opět oznámeny zdarma a bezdůvodné.

Vrchol počtu oficiálně vyráběných potratů klesl na rok 1964, který byl vyroben asi 6 milionů. Podle vyhlášených statistických údajů, v tomto období se naše země stala vůdcem v počtu potratů.

Od roku 2007 se počet provedených postupů snížil na 1 milion. Velký vliv poskytl státní opatření na podporu mateřství a dětství, účinné sociální a hospodářské politiky jako celek. Během tohoto období však obyčejní lidé řekli, že v Rusku chtějí zakázat volné potraty.

Dnes, aby se potrat v prvním trimestru těhotenství, jen touha po těhotenství. Pro operaci v pozdějším datu jsou požadovány vážné lékařské základy, například hrozbu života matek nebo genetických fetálních deformací. V případě nouzových případů se potrat provádí kdykoliv.

Oponenti volných potratů již dlouho chtěli zakázat, mluvit s příslušnou legislativní iniciativou. Ruská pravoslavná církev (ROC) rovněž činila petici týkající se zákazu. Stvoření tohoto dokumentu bylo sníženo na celkový zákaz produkce potratu, zákazu pomocných reprodukčních technologií a omezuje prodej nouzových antikoncepčních léků.

To bylo také navrhl, že těhotné ženy mají další finanční podporu na úkor rozpočtových fondů. Z ROC je obtížné očekávat další vztah k uvažované otázce, protože "zabíjení dítěte v děloze" je dlouho uznáno jako smrtelný hřích. Poloha ROC našla značnou podporu od mnoha Rusů.

Podobné nápady se snažily propagovat mnoho známých politiků, členů a příznivců vládnoucí strany. Zákaz by měl být podle jejich názoru účinnou metodou pro zlepšení demografické situace. Tyto iniciativy však nenajdily logické pokračování a byly uzamčeny v "vzdáleném boxu".

Závěr

Děti odmítajíProč chcete zakázat potraty? Tento problém se týká společnosti a vyžaduje postupné a správné rozhodnutí. Na jedné straně musíte vzít v úvahu práva žen, a na druhé straně, abychom se vypořádali s porodním tempem a zdraví národů.

V zemích, kde jsou potraty zakázány, existuje zvýšení trestných látek, které způsobují nenapravitelné poškození reprodukčního zdraví žen, a počet rozhodnutí a dětí odmítnutí se zvyšuje. Naopak v prosperujících státech s vysokou úrovní příjmů, a proto život obyvatel žen není ve spěchu k potratu, i když je to volný a přístupný pro ně. Vysoká úroveň vzdělání, kultury a tradičního vzdělávání umožňuje ženě s myslí plánovat těhotenství, nástroje a porod.