Co znamená nevolnost vůči menstruaci a jak eliminovat malátnost

Během menstruace se ženy obvykle cítí trochu horší než obvyklé. Gynekologové a články na fórách tvrdí, že příznaky kritických dnů se projevují ve všech odlišných. Zatímco jeden pacient necítí nepohodlí obecně, druhý je pozorován křeče v dolní části břicha, závratě a nevolnosti během menstruace.

Příčiny nevolnosti během menstruace

Příčiny nevolnosti během menstruace mohou být hormonální, fyziologický a toxický charakter. Existuje několik faktorů provokujících symptom častěji než jiné:

Vylepšené Prostaglandinovské produkty

Menstruace zahajuje hormonální změny v těle. Během kritických dnů se zvyšuje úroveň prostaglandinů. Látka odkazuje na nestabilní. Ovlivňuje práci srdce, plavidel a svalů. Žena cítí napětí v muskulechu, trpí poruchami srážení krve.

Prostaglandiny mají negativní dopad na dělohy, což je důvod, proč křeče a bolest vznikají. Nepohodlí může být mírné nebo ostré. Biologická látka také ovlivňuje nervový systém a gastrointestinální orgány. Nevolnost během menstruace je vzhledem ke snížení šťávy výrobků v žaludku s paralelním použitím fyziologického roztoku nebo pikantní potraviny.

Přečtěte si v jednom z našich článků, Proč je před měsícem nevolnost.

Vytváření hormonu serotonin

Kritické dny provokují výrobky látky ve velkých množstvích. Komponenta interferuje s tělem, aby se zbavila zbytečných kapalin. Lebka trpí otokem a příznaky pm zahrnují nevolnost a bolesti hlavy.

Změna stavu dělohy

Pokud orgán se vrátí zpět, nervy jsou připevněny. Žena má nevolnost a zvracení během menstruace. Regulovány jsou také doprovázeny křečemi v břiše a bolesti v bederní páteře. V této době je vhodné zdržet se fyzické aktivity. Posunutí dělohy negativně ovlivňuje menstruaci u žen a dívek, které ještě nedostaly narození. Vypočítat vyvažování orgánu.

Příjem tablet pro antikoncepci

Špatná pohoda v období kritických dnů je způsobeno změnami v hormonálním podkladu v důsledku použití těhotenství varovných drog.

Aplikace Tampons

Komponenty ve složení hygienických výrobků, jakož i předčasné výměny prostředků jsou schopny vyvolat toxický šok. V důsledku toho se žena během menstruace pociťovat nevolnost, někdy zvracení nutkání a závratě.

zjistit Proč může nemocný po menstruaci V referenčním článku.

Když nevolnost označuje těhotenství

Pokud je nemocná během menstruace, není možné vyloučit možné těhotenství. V takové situaci jsou kritické dny nepravdivé. Kromě obvyklého krvácení bude žena trpět obecnou letargií a zvracením.

Těhotenství podezření se vyskytuje s ostrou a silnou nevolností. Zejména upozornit pacienty, pro které nebyl symptom dříve charakteristický. Taková značka může být dramaticky nahrazena zvýšenou chutí - Zhor po menstruaci. To je jasná míra těhotenství.

Nejlepší způsob, jak vyloučit nebo potvrdit pravděpodobnost pojetí dítěte je učinit test nebo zkontrolovat úroveň progesteronu.

Algoromorian jako příčina nevolnosti

Často, když nepohodlí během menstruace, lékař staví diagnózu Algomenoria. Takže stav ženy, ve které během měsíčního nemocného a žaludku bolí.

Léčba patologie se provádí za použití hormonální medikace. Příčinou onemocnění je nesprávná krevní oběh v dělohy a v blízkosti orgánů. Provoziční porušení může vrozenou nebo získanou deformaci orgánu, jeho nedostatečného nebo odmítnutého vývoje. Takové znaky se vyznačují almagomorianem primárního typu. Sekundární vývoj onemocnění je způsoben patologiemi gynekologické povahy. Například příčinou nevolnosti a bolesti se někdy stává děložní miomy, hroty v vaječnících, endometrióze.

Léčba nevolnosti během menstruace

Zvracení během menstruace, křeče v břiše a obecně špatné zdraví by měly upozornit ženu. Před kontaktováním lékaře je nutné pokusit se normalizovat blahobyt:

  1. Doporučuje se lehnout v pohodlném držení těla a uvolnit tělo.
  2. Incho a výdech musí být hluboké a rytmické.
  3. Je nemožné zůstat v dusné místnosti, lepší větrat místnost.
  4. Se silnými kasty, vezměte prostředky s anestetickým efektem.

V případě nevolnosti před kritickými dny musíte konzultovat lékaře, podstoupit diagnostiku a určit příčinu nepohodlí. Průzkum je prováděn gynekologem, neuropatologem a endokrinologem. Přípravky jsou předepsány po diagnóze.

Lékárna terapie

Léčba léčba musí být léčena speciální péčí. Je zakázáno zapojit se do sebevědomí. Přijaté lékaři předepsanými léky. Jinak se zvyšuje riziko zhoršení zdraví žen.

Projekty nevolnosti a zvracení během menstruace v první den, stejně jako bolest břicha eliminuje s pomocí těchto léků:

  • Metoclopramid. Účinek léčiva je založen na potlačení receptorů typu serotoninu. Lék má kontroverzní akci, zastaví bolestivý syndrom v hlavě a břiše.
  • Ibuprofen. Je nástroj s protizánětlivým účinkem. Srazí teplotu a bojuje s křečemi. Zastaví výrobu prostanlandinů.
  • Drotaverin. Uvolňuje upnuté svaly, zlepšuje krevní oběh a snižuje tlak.

Pokud je příčina patologického stavu spojena s hormonálními poruchami, může lékař přiřadit vhodné léky. Často lékaři předepisují homeopatické léky s léčivými bylinkami ve složení:

  • Remens. Uvolněte formulář - kapsle, kapky. Žaluzie menstruační bolest, řídí uvolnění krve, eliminuje nepohodlí během pms.
  • Vitokain. Dávková forma - kapky. Navržen tak, aby normalizoval koncentraci hormonů v těle, zvýšila ochranné funkce, eliminující nádory. Efektivní v patologii zánětlivého charakteru a mastopatie.
  • Mastodinon. Pozitivně ovlivňuje stav pacienta během PMS, zastaví bolest a nevolnost, snižuje syntézu prolaktinu, přispívá k rovnováze hormonů.

Abychom pomohl ženě udržet stabilní emocionální pozadí, kdy oni šli měsíčně, a vyhnout se stresu, jsou předepsány následující sedativní účinky:

  • Motherwort. Má uklidňující účinek, eliminuje nespavost. Nemá volání majetku.
  • Kozlík lékařský. Vliv prostředků - sedativum a antispasmod. Uklidňuje, snižuje puls, přispívá k normalizaci krevního oběhu, dobře ovlivňuje práci gastrointestinálního traktu.
  • Přetrvávají. Má sedativní dopad, pomáhá se zbavit křeče s Lámání v menstruaci. Pozitivně ovlivňuje nervový systém.

Co by se mělo vyhnout během menstruace

Pokud jdete měsíčně a nevolno, je důležité nejen provést správnou terapii, ale také vědět, co byste neměli dělat. Po několik dní je žádoucí opustit následující:

  1. Aktivní tělesné cvičení a sport. Nedoporučuje se jít Školení během menstruace. Jen klidný náboj, přispívající k relaxaci, úlevy bolesti, stabilizace emocionálního zázemí.
  2. Vodní postupy a turistika. Menstruace zvyšuje riziko infekce tělesné infekce patogenovými materiály. Zvýšená teplota urychluje krevní oběh, zvyšuje se krevní tlak během menstruace a způsobuje hojný krvácení.
  3. Pití alkoholických nápojů. Alkohol nepříznivě ovlivňuje tlak, způsobuje nevolnost, špatnou pohodu, křeče.
  4. Škodlivé jídlo. Je zakázáno být poháněn ostrými, sladkými a mastnými pokrmy. Naopak, jíst potraviny s vysokým obsahem hořčíku, vlákno a vápník. Během období menstruace bude tělo těžit s nízkým obsahem tuku kuřecí maso, kaše, parní ryby a uklidňující čaje.
  5. Sex působí bez antikoncepce. Není možné dovolit sebemenší riziko infekce přes dělohu v kritických dnech.
  6. Oplain. Některé léky jsou kategoricky kontraindikovány v období menstruace. Proto je lepší požádat Radu o terapii s farmaceutickými činidly od lékaře.
  7. Chirurgický zákrok. Když má žena menstruace, krev se vyznačuje nízkou povazivostí. Aby se zabránilo silnému krvácení, je lepší čekat s operacemi.
  8. Kosmetické postupy. Barvení vlasů, curling, utahování kůže se často nepodařilo v důsledku nestabilního stavu hormonu jak v prvním i v posledním dni menstruace.

Preventivní opatření

Může být předcházet nepříjemné projevy ve formě nevolnosti a bolesti během menstruace. Ve většině případů budou jednoduché profylaxe účinné:

  1. Vyvážená výživa a dodržování. Využijte zdravé potraviny nejlépe během celého menstruačního cyklu, a nejen před měsícem. Nepřekládejte, jíst mastné pokrmy. Doporučuje se přidat zeleninu a ovoce na dietu pro sezónu. Vzhledem k tomu, dotika, rajčata, švestky a sójové produkty přispívají ke zvýšení koncentrace serotoninu v těle, jsou lepší vyhnout se.
  2. Aktivní životní styl. Cyklistika a turistika, pravidelná cvičení v bazénu budou mít příznivý účinek. Je zakázáno načíst tělo prostřednictvím opatření a koupat se v sauně.
  3. Po režimu dne. Aby nedošlo k exacerbite stresu z menstruace, je žádoucí uvolnit tělo zdravým spánkem a venku. Před menstruací je lepší se vyhnout sporům.

Může být nemocný během menstruace závisí na současném stavu zdraví žen. Někteří pacienti se cítí pohodlně, jiní roztrhávají a bolestivé pocity vznikají v žaludku. Když se symptomy neustále projevují a nechodí dlouho, je lepší se obrátit na lékaře a odhalit důvod pro špatnou pohodu.