Proč je bolest hlavy před měsíční: léčba nemoci

Podle statistik poskytnutých mezinárodním zdravotním sdružením, každého obyvatele Země alespoň jednou, ale narazil na migrény různých intenzitou. Studium procentního poměru respondentů je jasné, že převážná většina těch, kteří trpí náhlými útoky tohoto onemocnění - ženy během menstruace. Na základě stanoviska praktikování terapeutů a neurologů lze dospět k závěru, že bolest hlavy se vyskytuje z důvodů, které leží hlubší než jen odezva těla pro menstruační metamorfózu. Určete původ cefalgického syndromu, identifikovat symptomy, vyvolané menstruačním a zvažovat možné metody vysvobození od nepříjemných pocitů, vyzkoušet v tomto materiálu.

Příčiny bolesti hlavy před měsícem

Cyklická menstruace - hlavní znamení zdraví nejen reprodukčního systému dívky, ale i celý organismus. Možná, každá žena je obeznámena s nepříjemnými pocitem různých intenzit v oblasti zad a břicha, předvídání vzniku nařízení. Je to tyto projevy a jméno k premenstruačnímu příznaku, jednoduše, PMS.

Ale proč bolest hlavy bolí před měsícem? Odkazuje se symptom na notoricky známém pms? Je obtížné určitě odpovědět na tyto otázky, protože každý organismus je jedinečný a reakce na změny, které předpovídají sanitku, jednotlivce. Ale spoléhat se na statistické údaje gynekologů, je bezpečné říci, že to je často přesně měsíční období se stávají příčinou silných lázeňských bolestivých bolestí postihujících různé zóny hlavy.

Takový projev PMS se stává příčinou běžné nervozity, podrážděnosti, zhoršující se spánku, ztráta chuti k jídlu a bývalého výkonu.

Neurolog Lékaři identifikují několik dysmenorrhea druhů, který zahrnuje cefalgický syndrom, známý jako bolest hlavy v očekávání nebo v procesu menstruace:

Primární dysmenorrhea

Vyznačuje se přítomností výrazného premenstruačního syndromu za den nebo několik měsíčně, včetně těžké bolesti v hlavě. Takový fenomén je individuální odezva těla na "menstruační stres". Nepříjemné pocity jsou zastaveny pomocí analgetik, ale kompletní "vyléčení" se vyskytuje pouze po prvním narození.

Sekundární dysmenorrhea

Vyznačuje se přítomností bolesti hlavy během menstruace ne jako fyziologický jev, ale jako příznak patologických procesů procházejících v těle. Ve většině případů hovoříme o onemocněních orgánů reprodukčních nebo cévních systémů.

Důvod často spočívá v ostrých změnách v úrovni "ženských" hormonů, doprovázející konec ovulace a přístup "odstranění" ne-obhajovaných vajíčku z těla dívky.

Je to skoky úrovně progesteronu v krvi, jsou jedním z hlavních příčin cefalgického syndromu.

Odborníci tvrdí, že menstruace, kteří jsou obeznámeni, ale spíše silným stresem pro spravedlivý sex, "odhalit" body bolesti v různých systémech organismu. Kromě hormonálních, neurologové přidělili řadu důvodů, které jsou schopny provokovat vzhled dump bolestí s pms. Zvážit je nejčastější z nich.

Bolest vzhledem k výskytu nevyváženosti soli soli

Prudký nárůst estrogenu v kompozici krve bezprostředně před začátkem kritických dnů zasahuje s eliminací tekutin z těla v plném rozsahu. Obvykle si dívka nevšimne tuto "zpoždění", protože vyvážení vodní soli postupně obnovuje konec menstruace. Pokud však historie obsahuje onemocnění ledvin, tendence otokovat způsobenou patologií nebo dědičnou predispozicí, hormonální skok může vést k edému mozkové tkáně o různé intenzity.

Fenomén nese vážnou hrozbu života žen.

Na základě názorů umístěných na tematických stránkách, mnoho čelil tomuto problému, poznamenal výskyt náhlého syndromu bolesti v týlané nebo tmavé oblasti hlavy. Charakteristika pro malé otoky měkkých tkání v určené zóně je jak zvýšení krevního tlaku. Lze se vyhnout bolesti hlavy takových etymologie jak vpředu i během menstruace.

Léčba

Je třeba odmítnout krátce před výskytem menstruace ze spotřeby olejovitého, pečeného a slaného jídla. Takové gastronomické závislosti jsou schopny posílit nerovnováhu soli soli v těle. V případech predispozice k tomuto podání nebo přítomnosti patologických procesů postižených ledvin, odborníci mohou poradit ženu v diuretické terapii. Lékařský zásah je schopen zabránit vzniku silné bolesti.

Stojí za zmínku, že se kategoricky nedoporučuje zahájit průběh diuretik sami! Dlouhodobé užívání drog podobného spektra akčního spektra je schopno zhoršit nerovnováhu soli soli a vést k vývoji akutního selhání ledvin!

Podle názorů nefrologů, jako terapie, systematická obnova a podpora vyvážení vodní soli, lze použít různé diuretické čaj a infuze.

Pro objasnění dávkování a trvání recepce drog, žena potřebuje konzultovat se svým lékařem pozorováním!

Usnadňuje kontrolu deníku, který by měl být zaznamenán s nápojem a rehabitedem tekutinovým organismem.

Bolest v důsledku patologií v cévách

Během celé doby menstruace se krevní cévy ze slabých podlahových reprezentativních "zkušeností" zvýšila zatížení. Nejen zvyšuje počet "absolvování" látky, ale také jeho "tlak".

Cyklické nepříjemné příznaky doprovázející dívku každý měsíc může znamenat přítomnost trombomů, hypertenze nebo jiných patologií plavidel.

Takové onemocnění se často nacházejí u žen, které překročily hranici 40 let.

Osteochondróza

Jeden ze společných odpovědí na otázku, proč bolest hlavy během menstruace je osteochondróza, která udeřila krční páteř.

Vznik pocitů v tomto případě je spojena s nedostatečnou nasycení mozkových buněk kyslíkem. Taková patologie je způsobena přenosem krevních cév z obratlů.

Mnoho žen, které se s tímto problémem srazilo, osobně tvrdí, že s prodlouženým ignorujícím záznamem, měsíčně je doprovázeno nejen bolestmi hlavy, ale také častým závratím, nevolností a v "spuštěných" případech, dokonce zvracení.

Léčba

Pracovníkům lékaři a osteopati nejsou doporučeni "skóre" příznaky analgetik, protože požadovaná úleva bude krátkodobá, ale eliminovat příčinu. Osteochondróza cervikálu může být vytvrzena masážními kurzy. S dlouhodobým ignorováním problému můžete potřebovat použití ortopedických cervikálních "korzetů".

Anémie

Nízká úroveň hemoglobinu v krvi může "přístup" žena s silnými bolestmi hlavy přímo během menstruace.

Odborníci tvrdí, že anémie a z menstruace vede k nedostatečnému "krmení" mozkové tkáně s kyslíkem a během menstruace se situace zhoršuje.

Léčba

Jako podpůrná terapie a stabilizovat hladinu hemoglobinu v krvi, může lékař přiřadit průběh léků obsahujících železo. Tyto prostředky jsou vyráběny jak ve formě tablet a ve formě sirupů. Dávkování je vybráno individuálně, založené na stávající úrovni hemoglobinu v době určení, věku a hmotnosti pacienta.

Kromě drogových intervencí, speciální, nouzové, diety, které zahrnuje pohanku, ořechy, hovězí játra, řepa, sušené ovoce a černý kaviár.

Slouxace těla

Většina žen argumentuje, že v prvních dnech menstruace se často obávají o průjem. Takový jev je poměrně fyziologicky. Zesílený průtok krve "urychluje" odstranění strusků z těla, čištění z toxinů. Vedle zácpy, naopak, je plná intoxikaci, doprovázený bolestmi hlavy, nevolností a silnou otravou, teplotou, zimnou a zvracením.

Léčba

Pokud existuje tendence k ústavě, lékaři doporučují aplikovat na pomoc laxativ a dodržovat speciální dietu, včetně použití ovoce a sušených ovoce, zejména švestek.

Proč se bolest hlavy dochází během menstruace

Mnoho žen se setkalo s bolestmi hlavy během kritických dnů, poznamenal, že má ostrý, pulzující charakter, zabraňuje hledání a někdy i jen překládat. Důvody tohoto fenoménu číhají v křeči, ovlivňujícím krevní cévy. Jejich ostré expanze a vede k vážným podrážděním receptorů bolesti.

Migréna, projevená na pozadí menstruace, vyžaduje okamžitou léčbu.

Ignorování onemocnění je plné vzhledu neurologických komplikací. Ve většině případů jsou předepsány neurologové Tablety z pms Ze série Tryptans:

  • Sumatapan;
  • Eletrirtin;
  • Zolmitriptan.

Syndrom bolesti způsobené migrénou v agregátu s osteochondrózou krčního obratle, perfektně se vejde s ibuprofenem. Pro rychlé efekty mohou kapsle z řady analgetik pomoci:

  • Nooofen;
  • Analin;
  • But-shp;
  • Paracetamol.

Analgetika jsou schopna pomoci, eliminovat nepohodlí, ale pít je neustále nebezpečné pro zdraví!

Stojí za zmínku, že experti jsou extrémně doporučováni k tomu, aby se zapojily do sebevědomí. Každý z výše uvedených příprav má řadu kontraindikací a vedlejší účinky. Před použitím jakýchkoli drog potřebuje žena konzultovat s navštěvujícím lékařem, aby jmenovala správný poměr dávkování a dávek a poškození léků!

Nezapomeňte, že dlouhodobé používání analgetik může způsobit adiktární!

Patologické procesy v tělech reprodukčního systému

Různé STD, cysty na vaječnících, dysplazii v děloze, infekční léze sexuálního traktu se mohou ukázat s bolestmi hlavy během menstruace. Symptom není hlavní, ale spolu s nevolností, zvracením, bohatým krvácením, změnami barev, vůně nebo konzistentnosti odmítnuté sliznice kapaliny, může znamenat vývoj patologických procesů v orgánech sexuálního systému žen.

Začněte pomocí perorální antikoncepce

Na základě statistických údajů, 4 z 10 žen, které začaly průběžnost ústní antikoncepce, napadlo náhlé bolesti hlavy doprovázející prvních pár menstruačních cyklů. Tyto příznaky jsou jedním z nejčastějších vedlejších účinků z použití tohoto způsobu prevence nežádoucího těhotenství.

Pokud bolest pokračuje pro 4 nebo více cyklů, je nutné okamžitě přestat užívat léky a kontaktovat pozorující ženu gynekologa! Symptom může indikovat individuální nesnášenlivost na léčivo a silné ročník tělesa!

Když potřebujete konzultovat lékaře

Bolesti hlavy, včetně migrény během menstruace, navzdory příčinám spojeným se změnami v těle v důsledku nástupu kritických dnů, mají řadu charakteristických rysů. Tyto zahrnují:

  1. Lokalizace bolesti ve vzácné nebo okcipitální části.
  2. Náhlá, pulzující bolest.
  3. Charakteristické střelby v očí zóně a chrámy.
  4. Střídání tohoto zvýšení, pak nižší krevní tlak.
  5. Ailver je doprovázen konstantní nevolností. V závažných případech mohou být bolesti doprovázeny zvracením a závratě.
  6. Posílení nepohodlí při zobrazení světla nebo zvuku.
  7. Necitlivost prstů v rukou a na nohách.
  8. Brnění v srdci.
  9. Bušení srdce.
  10. "Lomotace" v celém těle.
  11. Nedostatek chuti k jídlu.
  12. Podrážděnost.
  13. Střídání apatie a vzrušení.
  14. Porucha spánku.
  15. Detekce výkonu.
  16. Jouchness.
  17. Žádná stolička po celou dobu menstruace.
  18. Tahání bolesti a břicha.

Při diagnostice takových příznaků, konjugát se silnými bolestmi hlavy, má žena apelovat na pozorovací terapeut nebo neurolog. Specialista si pomůže vybrat lék a vytvořit příčinu zhoršení pohody.

Včasné odvolání k lékaři pomůže upozornit na ofenzívu bolesti hlavy v následujícím menstruačním cyklu.

Odrůdy syndromu bolesti

Lidová moudrost říká, že každý a stejný bolí různými způsoby. V případě bolesti hlavy vyvolané přiblížení menstruace, to není jen individuální bolest. Samotná bolest se může projevit různými způsoby. Na základě intenzity a "dislokace" existuje několik typů inteligentních pocitů v hlavě:

Menstruační migréna

Nejčastějším a silným typem bolesti hlavy před a v celé menstruaci. Doslova jakýkoliv pohyb, zvuk nebo změna intenzity osvětlení způsobuje silný, "zametá" bolest v časových frakcích. Trvání bolestivého syndromu je individuální a může trvat 3 hodiny až 3 dny.

Někdy migréna během menstruace může být doprovázena zvracením a zvýšením teploty. S výskytem nevolnosti je nutné okamžitě pít lék proti bolesti, protože se zvracením bude postupem extrémně problematický.

Migréna je zpravidla doprovázena poklesem hladiny hemoglobinu. Pokud je na pozadí menstruace, je cyklický, odborník může přiřadit recepci průběhem léčiv obsahujícího hořčík a železo. Přípravky na bázi hořčíku zvyšují tlak. Tento dopad je dobré pro ty, kteří trpí nízkým krevním tlakem během menstruace.

"Hlava v Tisch"

Tak, mnoho žen charakterizují hloupou, nudnou bolest objevující se v prvním dni menstruace. Intenzita křeče o bolesti je slabě vyjádřena, ale neustálým pocitem nepohodlí podle prohlášení mnoha dívek, extrémně vyčerpávající.

Důvodem tohoto jevu může sloužit jako osteochondróza děložního čípku. Na základě článků zveřejněných na specializovaných zdravotnických zdrojích lze dospět k závěru, že v přítomnosti bolesti hlavy takové intenzity k podpoře přijde termínová masáž zóny "límečku" zóny. Doporučuje se zahájit terapii několik dní před údajnou menstruací, ale také přímo během bolestivého útoku Samutution se stane vynikajícím asistentem.

"Rostoucí" bolest

Pocity se soustředí do okcipitální zóny. Bolest je vyjádřena v neuro, je periodická. Závažnost v oblasti šíje během menstruace souvisí s problémy v cévním systému těla. Chcete-li eliminovat bolest hlavy takové etymologie, je nutné uchýlit se k ochlazovacím lisům, dlouhým odpočinku a "cévní" dietu. Podmínka je usnadněna analgetikami mírného dopadu.

Co dělat s bolestmi hlavy během menstruace

Co dělat, když hlava bolí, nevolnost a zvyšuje tlak před a během kritických dnů. Jak se vyrovnat s migrénou před měsícem? Jednoznačné odpovědi na tyto otázky mohou poskytnout výhradně lékaře, který sleduje ženu. Spolehlivost se spoléhá na výsledky analýz a průzkumů, odborník nejen vyzvedne pilulky, ale také vypočítá dávku nezbytnou k dosažení požadovaného účinku.

Podívejme se na některé léky, které jsou prezentovány v arzenálu lékařů. Seznam léků proti bolesti pro menstruaci:

Nonteroidální analgetika

Tyto léky nejsou navrženy, aby nebyli "utopí" bolest, ale také překonat zánětlivé procesy doprovázející malátnost. Mezi ošetření této skupiny patří:

  • Ketarol;
  • Ibuprofen;
  • Nooofen;
  • Aspirin.

Nezapomeňte, že byste neměli být velmi fascinováni léky. Je dostačující na jednu tabletu a bolestivé příznaky odejdou.

Vitaminové minerální komplexy

Takové léky jsou přijímány kurzy a umožňují se vyhnout anémii v důsledku hojné ztráty krve. Specialisté doporučují přijímat podobné léky jako prevence vzhledu bolesti a jako prevence několikrát ročně.

Nástroje perorální antikoncepce obsahující estrogen

Použití OK nejenže se vyhne nežádoucímu těhotenství, ale také změkčuje hormonální charakteristiku překlopení premenstrijního období. Nejsou samostatně léčeni těmito léky, protože poškození jejich recepce mohou mít prospěch!

Gestagens

Tyto látky jsou syntetické "čtyřhry" ženských pohlavních hormonů. Nejznámější lék obsahující chemický vzorec umělý progesteron - Duphaston. Uvedený lék je všude používaný v gynekologii a může sloužit jako základní terapie, jak se zbavit bolesti hlavy a usnadnění projevy premenstruačního syndromu spojeného s ostrou změnou v hormonálním pozadí.

Nezapomeňte, že jste nezávisle přiřadit léky a vybrat dávky extrémně nebezpečné pro zdraví!

S periodickou bolestí s nízkou rostoucí bolestí v oblasti hlavy je dost pít lehký analgetikum, spát nebo dělat slabou masáž bodů bolesti. Relaxační lázně s přidáním aromamacel také mají terapeutické vlastnosti. Doporučuje se vyhnout konzumaci mastné, smažené, slané potraviny a alkoholu několik dní před menstruací a po celou dobu menstruace. Tato potrava se abstinence bude mít prospěch nejen na "blahobyt" hlavy a cév, ale také ve stavu těla.

Při diagnostice dlouhého, "střelba" před menstruací, doprovázenou změnou krevního tlaku, nevolnosti, zvracení a zvyšování tělesné teploty, musíte navštívit lékaře!