Hlava se točí před měsícem

Často, dívky, bolestně nesoucí první dny menstruace, hlava se točí během menstruace. Takový příznak může být neškodný projev počátku menstruace a může znamenat vážnější patologie. Podle statistik, více než 70% žen podléhá tomuto stavu, proto stojí za to se zabývat důvody tohoto fenoménu.

Může být hlava na menstruaci

Podobný příznak není tak zřídka. V prvních dnech menstruace se připojil k nevolnosti, možné zvracení a slabosti. Některé dívky začínají ublížit hlavu, vznikají závažné migrény, výkon je narušen.

Komentář! Tyto projevy mohou být spojeny s menstruací nebo mají jinou etiologii. Odpovědnost za tyto značky jménem cévního a nervového systému.

Hlava se točí před měsícem

Gynekologové si všimli, že ženy s nadměrnou tělesnou hmotností jsou vystaveny největšímu malátnosti a slabosti v menstruaci doprovázené závratou. Takoví lidé často zažívají silný stres, jejich nálada je nestabilní, ale dosažením věku 30 let, tento příznak může navždy zmizet ze života.

Příčiny závratě během menstruace

Chcete-li vědět, kdy porazit alarm, a když jednoduše vytáhnete jednotlivé onemocnění, doporučuje se v této situaci porozumět více informací. V závislosti na tom, kdy se hlava spřádá - před, během nebo po menstruaci, můžete zjistit předpoklady pro vzhled takového stavu.

Týden před hlavou měsíců

Část žen reprodukčního věku může cítit příchutě měsíční i týden před nimi. Ty zahrnují malátnost, bolest v dolní části břicha a dolní části zad, také před menstruací je hlava a slabost se objeví. Důvody, proč mohou být:

  • Změna ukazatelů krevního tlaku;
  • přítomnost stresových situací;
  • Nadměrné užívání léků proti bolesti;
  • Vznik vestibulo-ataktického syndromu;
  • Podezření z těhotenství.

Hlava se točí před měsícem

Terapeuti Všimněte si, že kromě tohoto symptomu mohou mít ženy závažnou bolest v chrámové zóně blíže k čele. To je způsobeno příčinou emisí ženských hormonů v krevním oběhu. Navzdory tomu, že před menstruací stále týdně se ženský organismus začne připravovat na tento proces.

Proč hlava se točí před menstruací

Je známo, že hormonální pozadí se silně mění před nástupem menstruace v těle. Tyto změny neprošly bez stopy a jeden z příznaků bude závratě před měsícem: Příčiny takového projevu jsou popsány níže:

  1. Premenstruační syndrom - situace nevyžaduje podrobné vysvětlení, protože každá žena čelí každý měsíc.
  2. Nestabilní nervový systém. Nestabilita emocionálního stavu vede k emisi adrenalinu, který zužuje plavidla. Proto je takový obraz často pozorován u lidí s cévním patologií a srdcem.
  3. Anémie. Prudký pokles cirkulující krve způsobí stav, kdy se hlava točí.
  4. Hormonální nerovnováha. Hormony jsou hozeny pod vlivem stresu, které vždy zažily každou ženu v předvečer menstruace.

Hlava se točí před měsícem

Jak je vidět, každý stát je propojen s jinou a může sloužit jako plný důvod pro vzhled závratě před měsícem.

Proč hlava se točí během menstruace

S nástupem menstruace je ženský organismus stále v hormonální fázi nerovnováhy. Endometrium začíná cop, nálada se postupně stabilizuje, nervy se uklidní. Některé dívky mají hlavu na menstruaci: Příčiny tohoto symptomu jsou popsány níže:

  • akumulace tekutin ve tkáních;
  • nestabilita hormonálního pozadí;
  • závažná ztráta krve;
  • Psychologické faktory.

Hlava se točí před měsícem

Výměna vody v přední části menstruace je rozbitá, takže se na těle může objevit otok. Oni jsou lokalizováni v nohách, sex rtů, na obličeji. Často se může vyskytnout edém mozkových tkání, což se stává důvodem, že hlava se točí během menstruace.

Můžete se dozvědět více o této podmínce z videa:

Důležité! Den před začátkem menstruace se hladina progesteronu a estrogenu snižuje, a od prvního dne menstruace zvyšuje koncentrace prostaglandinů: přispívá k výskytu závratě.

Hlava se točí před měsícem

Hojný krvácení také vyvolává stavy, když se hlava točí. Oni zase vznikají také v důsledku určitých patologií v sexuálním systému. Důvod závratění během menstruace může být psychologický problém: Například silná touha po otěhotnění. Dlouhé pokusy nevedou k výsledkům, vlastním dopadem na ženu si myslí, že je to pojata pojetí.

Proč hlava se točí po menstruaci

Hlavní příčina závratě po měsíčních lékařech se nazývá změny v zůstatku soli vody. Tělo se snaží zbavit se akumulovaných děložních buněk, pro které potřebuje kapalinu. Voda se začíná hromadit, způsobuje otoky a závratě.

Dalším důvodem je anémie - ztráta krve po menstruaci. Pokud je menstruace doprovázena hojným vypouštěním, stojí za to navštívit lékař, aby objasnil důvody.

Co dělat, pokud hlava se točí během menstruace

S závratě se vyskytne silný diskomfort, dívka postrádá kyslík. Pro zajištění proudu vzduchu se doporučuje otevřít všechna okna uvnitř, uvedení čerstvý vítr. Pokud existuje příležitost, je lepší si lehnout na postel a relaxovat.

Komentář! Je nutné dýchat rovnoměrně a hluboko, odstranit celé lopatkové pohyby oblečení a vzít lék.

Hlava se točí před měsícem

Chcete-li eliminovat závratě, doporučuje se užívat jednu but-shop tabletu, také pomáhá 0,1 procenta roztoku Atropinu. Přípravky na zeleninovém základě jsou vhodné pro napětí, například Perrsen, stejně jako andaxin.

Když potřebujete konzultovat lékaře

Pokud se hlava spřádí každý měsíc, má smysl se obrátit na lékaře. Návštěva gynekologa se doporučuje v následujících situacích:

  1. Posílení nepohodlí po skončení krvácení.
  2. Existují příznaky zánětlivého procesu.
  3. Závratě s menstruací je doprovázena silným zvracením, nevolnostem, migrénou.
  4. Existují příznaky infekčních onemocnění genitálních orgánů: spalování, svědění.
  5. Bolest není upevněna po užívání léků proti bolesti.

Hlava se točí před měsícem

Hlavními známkami nebezpečných patologií bude neustálou variabilitou nálady, vrtochost, fiskality a agresivního chování. To také zahrnuje hysterie, průjem, nespavost.

Prevence závratě a slabosti během menstruace

Aby se závratě mohla být i nadále narušena, doporučuje se využít užitečných tipů od lékařů, pomohou provést prevenci a varovat podmínku, když se hlava spřádá měsíčně. V předvečer menstruace je důležité:

  • být na čerstvém vzduchu;
  • Vyhnout se stresu;
  • Odmítnout fyzickou námah;
  • správně jíst;
  • Dodržujte den dne;
  • snížit množství soli ve stravě;
  • Konzumujte další tekutinu.

Hlava se točí před měsícem

Při konzultaci u gynekologa ho můžete požádat, aby si vybral komplexní vitamíny, aby eliminoval závratě.

Závěr

Pokud se hlava spřádí během menstruace, neměli byste okamžitě porazit alarm: možná je to jen projev změn v hormonálním pozadí. Pokud jsou pozorovány všechny známky patologií s nervovým nebo sexuálním systémem - je nutné naléhavě navštívit lékaře.