Co je připojeno pocit slabosti před a během menstruace

Často je spravedlivý zástupce pohlaví zapůsobit v kritických dnech, který je vyjádřen ve formě poklesu sil, nevolnosti, závratě a jiných nepříjemných projevů. Slabost během menstruace často ovlivňuje životní styl. Vzhledem k poklesu sil, žena nemůže dělat známé. Často ailmentární doprovázený několik dní před a po menstruaci. Chcete-li pochopit, jak překonat tento nepříjemný stav, měli byste to nejprve zjistit.

Příčiny špatné pohody pro menstruaci

Slabost v menstruaci je důsledkem řady fyziologických a patologických důvodů.

Fyziologické příčiny pocitu slabosti ve dnech menstruace nebo před nimi

Tyto faktory zahrnují přirozené procesy, které se vyskytují v ženském těle během menstruace. Postižení způsobuje změnu v hormonálním pozadí. Druhá polovina menstruačního cyklu je charakterizována aktivním vývojem progesteronu a snížení hladin estrogenů. Jedná se o hormony, které se účastní ženy reprodukční funkce. Zůstatek rovnováhy těchto látek se stává příčinou náhlých kapek nálady a únavy ve dnech menstruace.

Před menstruací si ženy všimnou zvýšení chuť k jídlu, nepohodlí v mléčných žlázách a jejich zvýšení. To je vysvětleno přípravou těla proápění po ovulaci. Pokud nepřichází těhotenství, začíná endometriální odmítnutí. Tento proces je doprovázen snížením dělohy, což má za následek bolest v dolní části břicha, závratě a rozpadu sil.

Důvody špatné pohody před menstruací spočívají také v nedostatku stopových prvků a vitamínů, které mohou být pozorovány ženou v těchto dnech. Syntéza hormonů v centrálním nervovém systému vyvolává pokles krevního tlaku a únavy.

Patologické důvody

Ailment, doprovázený těžkou bolestí břicha, závažné, nevolnost, zvracení a závratě je patologický charakter. Důvody tohoto stavu jsou následující:

  1. Anémie. Vzhledem k hojné krvácení se sníží složení krevních změn a úroveň hemoglobinu. Tyto procesy jsou dočasné a indikátory po obnovení nařízení. Ale způsobují nepříjemné pocity a malátnost. Tato patologie má několik charakteristických příznaků, které jsou indikací kasačního opravného prostředku lékaře.
  2. Projevy premenstruačního syndromu. Žena zažívá slabost před měsíční, podrážděnost, bolest břicha, nevolnost a bolesti hlavy. Tyto příznaky mohou způsobit alkohol, tabákové výrobky, stresující faktory, fyzická námaha a nedostatek prospěšných látek v těle. Pokud je nepohodlí zanedbatelné, tento stav nevyžaduje lékařskou intervenci. Špatná pohoda vyplývající z PMS lze přisuzovat normy.
  3. Vegeta dystonie. Žena trpící touto patologií často čelí poklesu krevního tlaku. Stává se příčinou slabosti po skončení měsíce.

V případě prudkého zhoršení pohody byste neměli ignorovat nepříjemné příznaky. S těmito problémy musíte bojovat a první krok se odvolá na lékaře.

Jak odstranit malátnost

Když se objevuje ztmavnutí v očích, žena zažívá velmi silnou bolest hlavy a nevolnost, musíte si vzít sedavářskou nebo nejvyšší pozici, neoznámené oblečení v krku a hrudníku. To zajistí potřebný přístup k ovladači. Nejprve můžete otevřít okno. Pak se doporučuje, aby se nějaký hluboký dech.

Pokud se žena cítí ospalost, pokud je to možné, je nutné poslouchat své tělo a relaxovat. To je způsobeno zpracováním hormonů, které spotřebovává mnoho pevnosti. Proto je v menstruaci takový stav. Tělo ženy potřebuje obnovit.

Jaké léky pomohou vyrovnat se se slabostí

Je možné normalizovat pohodu s pomocí několika drog:

  1. Ibuprofen (tablety 1-2 každých 4-6 hodin) a ketony (10 mg za 4-6 hodin) by měly být užívány, pokud během menstruace je špatná pohoda doprovázena silným syndromem bolesti.
  2. Dramen (1 tableta po 4-6 hodinách) a cerukal (10 mg 3x denně) ušetří z nevolnosti.
  3. Andaxin (1-2 tablety třikrát denně po jídle) a perrsen (3 tablety 3x denně) jsou užívány na stresové faktory.
  4. Jess pomáhá zbavit se projevy PMS. Začíná se první den cyklu 1 tablety za den. Tento lék se vztahuje na perorální antikoncepci, jehož použití vám umožňuje udržovat hormony v normy.
  5. Vitamín Vitrum plus - na jedné tabletě denně po dobu 1-2 měsíců. A také brát Magne B6 až 6-8 tablety denně během potravin, tato částka by měla být rozdělena na 2-3 recepce. Lze použít další podobné přípravky. Obnoví požadovanou úroveň stopových prvků a vitamínů v těle ženy a pomáhají se zbavit malátnosti před měsíčně a během období regulace.

V důsledku příjmu drog má mnoho žen pozitivní změny v pohotovosti.

Lidové metody v boji proti malátnosti

Lidový lékař nabízí také několik finančních prostředků, které pomáhají vrátit se do normální blahobytu. Zdravotní výhody budou čaj z Melissa, Ginger, Linden a Petrželka semena. Příprava těchto nápojů je snadné:

  1. Odřízněte kořen zázvoru s tenkými plátky, vložte je do nádoby, nalijte chladnou vodu, vložte oheň a vaří 20 minut. Po ochlazené tekutině můžete přidat med. Nápoj obsahuje velké množství minerálů nezbytných pro ženu během menstruace.
  2. Čaj založený na melisy přispívá k normalizaci nervového systému. Bude nejen odstranit špatnou blahobyt dříve, během a po menstruaci, ale také pomůže s jinými onemocněním. Tento nápoj se používá v gastritidě, diabetu, cholecystitidě, studené, postižené funkce ledvin a žlučníku. Pro jeho přípravu 30 g sušeného melissa nalil 1 litr vroucí vody. Po 30 minutách bude čaj připraven k použití.
  3. Nalijte 60 g sušených lipových barev 1 l horké vody a trvejte na čtvrt hodiny. Takový čaj obnoví požadované množství vitaminu C v těle.
  4. Nalijte 2 C. L. Petrželka semena 250 ml vroucí vody a trvá na 5 minutách. Tento nápoj slouží k normalizaci menstruačního cyklu.
  5. Slabost po menstruaci je také eliminována s použitím prášku mořského zelí. Ženy se doporučuje, aby řepa šťáva nebo mrkev a přijímání infuze Ginkgo Biloba. Pokud se objevuje nevolnost, pijte sklenici Kefera nebo položte kus citronu pod jazykem. S menstruací můžete použít šťávu ze zelí, které musí také odstranit nepříjemné projevy.

Jak zabránit slabosti během menstruace

Pro usnadnění kritických dnů je nutné dodržovat následující doporučení:

  1. Vítrat. V důsledku tohoto postupu budou klesá cévy expandovat, krevní oběh zlepší, nervový systém se uklidní a napětí bude trvat. Teplota vody musí být do 39 ° C. Horká lázeň v měsíční kontraindikované. A také v těchto dnech se nezúčastní sauny a lázně. Další informace o tom, proč se nedoporučuje Bath při menstruaci.
  2. Dělat mírné cvičení. Udělejte si volbu ve prospěch světelného běhu, jógy, plavání nebo chůze. Bude mít příznivý vliv na břišní svaly a snížit intenzitu bolesti.
  3. Během menstruace nepijte kávu. Použití tohoto nápoje vede k zúžení krevních cév. U ženy, může vyvolat amplifikaci bolesti. A kofein má aktivující dopad na nervový systém, který je nežádoucí při menstruaci. Týden před nástupem regulace, vzdát se alkoholických nápojů a tabákových výrobků.
  4. Zaplatit dostatek spánku. S plným odpočinkem se ženy cítí úleva. Pomáhá snižovat bolest, obnovit hormonální rovnováhu a normalizovat ukazatele cukru v krvi. Kromě nočního spánku byste měli odpočívat půl hodiny a odpoledne.
  5. Věnovat pozornost jídlu. Dříve v článku uvedl, že během měsíce, žena ztrácí užitečné prvky pro tělo. Proto je třeba normalizovat stav, ztráty látky musí být obnoveny. Zahrnout do diety vařené drůbeží maso, hovězí maso, pohankové kaše, granátová jablka, jablka, matice, hořká čokoláda, tvaroh, kefír a mořské plody.

Když potřebujete konzultovat lékaře

Pokud se žena cítí velmi špatně před měsíčně a během těchto dnů, musíte hledat kvalifikovanou pomoc. Lékař pomůže zjistit, proč se menstruace probíhá v tvrdé formě a co by mělo být přijato. Lékařská instituce je třeba řešit, kdyby se bolest staly silnými a dlouhodobými. Stejně jako při zobrazení následujících příznaků:

  • ztráta vědomí;
  • zvýšení tělesné teploty;
  • bolestivé močení;
  • bolest v kloubech;
  • Vzhled fragmentů stříbrné tkaniny;
  • závrať;
  • Útoky migrény;
  • bolest připomínající kontrakce;
  • nevolnost;
  • bledostí;
  • arytmie;
  • dyspnea;
  • Kovová chuť v ústech.

Lékař jmenuje nezbytnou zkoušku a na základě získaných materiálů určí postup léčby. Někdy s bolestivými pocitem je vyžadován endokrinolog a neuropatologický zásah.

Nepříjemné pocity pro menstruaci známé všem ženám. Většina příznaků, které jsou doprovázeny kritickými dny, je spojena s hormonálními změnami a je fyziologickými. Ale když se objeví výrazný nápis, musíte konzultovat lékaře. Preventivní opatření pomůže zabránit vzniku slabosti během menstruace.