Proč žaludek bolí během menstruace

Nejčastějším příznakem je bolest břicha, doprovodné kritické dny. Když břicho bolí během menstruace, mohou mít příčiny jak fyziologický, tak patologický charakter. Výrazné bolesti, které porušují pracovní schopnost žen, vyžadují kompetentní zkoušku a vhodnou léčbu.

Proč žaludek bolí během menstruace

Mělo by být břicho zranění v menstruaci

Často jsou objetí výskytu menstruace bolest, slabost a psycho-emocionální změny. Bolest břicha během menstruace může mít slabý, střední a silný závažnost symptomu. Někdy bolest významně snižuje kvalitu života během kritických dnů. Je důležité rozlišovat syndrom bolesti jako projev přirozeného procesu a gynekologického onemocnění.

Kde břicho bolí v měsíci

Obvykle, s menstruací, tažné bolesti jsou pozorovány, lokalizované břichem. To je způsobeno umístění vnitřních genitálních orgánů v oblasti malé pánve. Pokud má žena zánětlivé procesy, benigní nádory, endometrióza nebo adheze, bolest může být ozařována na spodní straně, drcení, stehno.

Někdy měsíčně doprovázený porušením fungování trávicího traktu. V těchto případech, bolest žaludku v různých odděleních.

Proč žaludek bolí během menstruace

Kolik žaludku bolí během menstruace

Bolesti v dolní části břicha u žen během menstruačního rozsahu v intenzitě a trvání. Tyto vlastnosti mohou také indikovat gynekologické poruchy.

Bolestivost někdy vzniká před menstruací. Většina žen má první den menstruace žaludku žaludku. To je způsobeno účinným snížením myometria, což je průměrná svalová vrstva dělohy. Zpravidla třetí den měsíčního žaludku bolí zanedbatelné. Snížná se také intenzita krvavého výboje.

4. den menstruace, břicho bolí poměrně zřídka. Vzhledem k tomu, že doba trvání kritických dnů je 3-7 dnů, některé ženy mají pouze alokace nákladů. Pokud břicho bolí na 5 měsíci den, vyjádření symptomu je nezbytný. Drobné bolesti nemusí být spojeny s gynekologickou patologií v nepřítomnosti jiných známek.

Proč během menstruace bolí břišní

Gynekologové volají přirozené (fyziologické) a patologické příčiny syndromu bolesti, které doprovázejí období kritických dnů.

Fyziologické důvody, proč žaludek bolí měsíčně

Při menstruaci se odstraní vnější nebo funkční vrstva endometria, následuje nové buněčné prvky s účastí bazální složky. Tento proces je charakteristický po výskytu puberty a před výskytem menopauzy.

Důležité! Pod menopauzou rozumí menopauzální fázi, který je charakterizován absencí menstruace během roku a více.

Proč žaludek bolí během menstruace

Separace buněk vnitřní vrstvy dělohy nedochází chaoticky. Následující faktory přispívají k vzhledu bolesti:

  • Snížení myometria (hladké svaly dělohy). V oblasti abdominální dutiny je významný počet receptorů. Proto mají některé ženy velmi silný žaludeční akustion.
  • Vlastnosti umístění děložního těla. Když děloha se odchyluje, je pozorována menší komprese nervových zakončení. Bolesti je doprovázena pocitem gravitace v sakru a dolní části zad.
  • Hormonální úroveň. Vysoké břicho bolí menstruací v důsledku zvýšených výrobků prostaglandinu, které způsobují výřezy. A také pozoroval takové projevy jako pocení, zimnice, nevolnost a rychlý tep.
  • Sova břicha. Zvýšení dělohy se vyskytuje pod vlivem progesteronu. Někdy se dochází ke změně velikosti orgánu v důsledku otoků v důsledku zpoždění tekutin.
  • Střevní porucha. Během prvních 2 kritických dnů může dojít průjem v důsledku zvýšené úrovně prostaglandinů, které uvolňují dělohy a střeva.
Pozornost! Výrazné bolesti nejsou považovány za možnost normy.

Bolestivost by měla být snadno zapojena do analgetiky a spasmolitics. Pokud jsou silné křeče zaznamenány měsíčně a intenzivní krvácení, musíte kontaktovat specialistu.

Proč žaludek bolí během menstruace

Patologické příčiny bolesti břicha během menstruace

V některých případech se vážná bolest břicha během menstruace nezastaví léky. Syndrom bolesti strach o ženu po celou dobu menstruace a způsobuje ztrátu výkonu. Symptom vyžaduje vyšetření a jmenování vhodné ošetření.

Následující patologické faktory se rozlišují vzhledem výrazné bolesti během menstruace:

  1. Hypertyreóza. S nadměrnou aktivitou štítné žlázy se zvyšuje úroveň prostaglandinů. Ženy mají žaludek s menstruací. Doba trvání a intenzita výběru se také zvýší.
  2. Sex infantilismus. Tento termín označuje všeobecný nedostatek nebo abnormální umístění těl dělus. Patologie je obvykle zjištěna u mladých zástupců. Důvodem pro obavy je bolestivost několik dní před měsícem a během prvního dne cyklu. Značka označuje nedostatečnou pružnost orgánu a úzkého cervikálního kanálu.
  3. Endometrióza. V tomto případě je běžné onemocnění buňky vnitřní vrstvy dělohy distribuován mimo své limity, nakupující do různých tělesných tkanin. Bolest během menstruace se objeví v důsledku odmítnutí buněk v endometridových ohniskách a vývoji zánětlivého procesu. Žaludek bolí několik dní před menstruací a tam jsou také oddělení. S pohlavními akty mohou nastat nepříjemné pocity.
  4. Zánětlivý proces dělohy a přívěsek. Často, onemocnění jsou doprovázena zimem, rostoucí teplotou a nevolností. Ženy Všimněte si, že táhne břicho během menstruace.
  5. Formace Neof. Momy a cysty často vyvolávají bolestivost během menstruace. Exprese symptomu je ovlivněna umístěním a velikostí vzdělávání.

Proč žaludek bolí během menstruace

Bolest během teenagerů

Dívky dospívání, břicho bolí, když se menstruační cyklus stane. Normalizace cyklu zaujímá průměrně 1-1.5 let. Nepohodlí je způsobeno nedostatečnou úrovní genitálních hormonů. Mnoho dívek poukazuje na to, že přestal nemocný břicho v menstruaci přes několik cyklů. Nicméně, žádné vrozené anomálie pro rozvoj genitálních orgánů, které se obvykle projevují po menarche.

Co dělat, když břicho bolí v měsíci

Volba terapeutických opatření závisí na příčině a intenzitě bolesti.

Proč žaludek bolí během menstruace

Anestetika se silnými bolestmi v dolní části břicha během menstruace

Léčba lék je vhodná pro použití, pokud je pozorován bolestivý syndrom v médiu nebo závažném:

  • Spasmolitics (But-ShP);
  • NSAIDS (ibuprofen, ketonální).

Bezpečnostní spasmolitita jsou uvedena v neviditelných bolestí. Pokud břicho bolí každé období menstruace, přičemž recepce léků proti bolesti by měl začít předem. V opačném případě může být použití analgetik neúčinné.

Pozornost! S chronickými bolestmi způsobenými hormonální nerovnováhou a endometriózou, KOK.

Pokud je bolest způsobena psycho-emocionálními poruchami, doporučuje se redukční činidla a antidepresiva. Zánětlivé procesy vyžadují antibiotickou terapii.

Proč žaludek bolí během menstruace

Lidové léky z bolesti v dolní části břicha během menstruace

Aby bylo možné eliminovat použití bolesti:

  • Účinek suchého tepla;
  • Lehká abdominální masáž (ve směru hodinových ručiček), bedra;
  • Koupelny s mořskou solí a uklidňující bylinky před a po kritických dnech;
  • studená a horká sprcha;
  • máta, stejně jako heřmánkový čaj s přidáním medu;
  • Třením Sakrum a dno břicha se směsí esenciálních olejů hypericum, Majorana, Yarrow, Sage.
Pozornost! S výraznými bolestmi, můžete použít pytel s ledem po dobu 15 minut přes oblečení.

Gymnastika od bolesti v dolní části břicha během menstruace

Mírná fyzická aktivita pomáhá snížit bolest v kritických dnech. Dobré efekty pro strečink a jógu. Užitečné pro bezstarostné venkovní procházky v každém počasí.

Pozornost! Z aktivního sportu by mělo být odmítnuto. Power cvičení, jízda a použití cvičení na tisku.

Zabránit vzhledu bolesti a nepohodlí vám umožní plavat. Tento typ fyzické aktivity přispívá k relaxaci svalů v důsledku generování endorfinů.

Proč žaludek bolí během menstruace

Psychologické metody pro odstranění syndromu bolesti

Někteří odborníci se domnívají, že psychologické důvody mají bolest během kritických dnů:

  • odmítnutí ženské přírody;
  • přesvědčení v určité hříšnosti, která odkazuje na tělo genitálií.

Psychologové tvrdí, že bolestivý syndrom je zvláštním pro dívky a ženy, kteří vychovávali v nadměrném přísu, nebo neměli příklad imitace. V takových případech se doporučuje:

  • Využití kosmetiky, duchové zdůraznit vzhled;
  • Zobrazit dobré melodrama nebo čtení knih pro nezbytnou relaxaci a probuzení smyslnost;
  • Neúspěch od mužských funkcí v charakteru a vzhledu.

Kdy je třeba se poradit s lékařem

Konzultace a zkouška v gynekologu je nezbytné v následujících případech:

  • Intenzivní bolest má trvání více než 3 dny a porušuje rytmus života;
  • souběžná bolest hlavy, stejně jako nevolnost a průjmu;
  • přítomnost hojného krvácení s velkým počtem sraženin;
  • nedostatek účinku po užívání léků proti bolesti;
  • narušení cyklu;
  • Snížení tělesné hmotnosti.
Důležité! Bolest řezání ve spodní části břicha během menstruace by neměla ignorovat. V některých případech je nutná diferenciální diagnóza s jinými patologiemi nonreghecologické povahy.

Prevence bolesti břicha během menstruace

Důležitou rolí hraje prevenci syndromu bolesti, který zahrnuje:

  • Zahrnutí do diety mléčných výrobků, zeleniny a ovoce, vyloučení kávy, uzených, ostrých a mastných pokrmů;
  • odmítnutí špatných návyků;
  • Plný spánek a dodržování rutiny dne;
  • dostatečná fyzická aktivita;
  • dodržování režimu pití;
  • relaxační lázně s přídavkem bylinných infuzí a esenciálních olejů;
  • Masáže a samo-masážní sezení.
Důležité! Závažnost bolesti je z velké části kvůli psycho-emocionálnímu stavu ženy.

Proč žaludek bolí během menstruace

Závěr

Pokud žaludek během menstruace bolí, akcí algoritmus závisí na intenzitě, trvání symptomu a přítomnosti současného vlastnosti. Chcete-li jmenovat dostatečný způsob, jak odstranit nepohodlí a bolest, musíte se poradit s lékařem.