Co ohrožuje běh během menstruace: stanovisko lékařů

Běh je skvělá okupace, která slouží jako podpora pro každý spravedlivý sex. Dívky, které dodržují zdravý životní styl, zájem o: Je možné běžet během menstruace? Tento článek pomůže pochopit účinek fyzické námahy na ženském organismu v menstruru a zjistit, co odborníci se konají na těchto odborníkech.

Je možné spustit, pokud začaly období

Menstruace je přirozeným procesem pro tělo každé ženy, která je doprovázena následujícími symptomatics: bolesti hlavy, bolesti v dolní části břicha, společná malátnost. Kromě toho žena může cítit depresi, zrychlení tepu. Důvodem tohoto stavu je snížení krve hladiny hemoglobinu, stejně jako červené krvinky. Tělo ženy je obohaceno oxygenem horší, tak vytrvalost při provádění cvičení klesá, a ženský zástupce se vyznačuje mnohem rychleji.

Stop třídy běží během kritických dnů není nutné, měli byste jednoduše upravit zatížení.

Podle názoru Dokáže

Vědci v oblasti medicíny dlouhodobě zkoumali dopad fyzické aktivity v průběhu menstruace a snažili se zjistit, zda je možné běžet během menstruace. Provedené experimenty sloužily jako důvod věřit, že běh nejen není zakázáno, ale i užitečné pro ženy během kritických dnů. Toto stanovisko je založeno na následujících skutečnostech:

  1. Ukázalo se, že schopnost takových nákladů odstranit bolest a křeče v dolní části břicha.
  2. Mírné běhy urychlují metabolismus v těle a přispívají k produkci takového hormonu jako endorfinu.
  3. Díky běhu je tělo vynikající poloviny lidstva vyčistěna rychleji během menstruace, díky čemuž je možnost snížit délku kritických dnů.
  4. Pomalé běhání během menstruace přispívají ke zlepšení krevního oběhu v oblasti malé pánve, napětí.

Běží během menstruace jednou denně, nebude poškodit zdraví, pokud bude žena následovat tempo (nezvyšovat rychlost příliš ostře), věnujte pozornost krajině a nepřijmout různé hrboly. Tato pravidla jsou nezbytná.

Doporučuje se snížit intenzitu tréninků a jejich trvání snížením vzdáleností pro běhu a čas zatížení až jednu hodinu denně.

Běží na začátku kritických dnů

Nejčastěji se ženy týkají, zda je možné běžet první den menstruace. V prvních 1-2 dnech menstruace poradí lékaři, aby se zdrželi cvičení, vzhledem k tomu, že tělo dám v tomto období je výrazně oslabeno. Hraní sportu se doporučuje ne dříve než ve 3. dni, pokud se žena cítí lépe.

Důvodem, proč je nemožné běžet během menstruace je zvýšení břišního tlaku, v důsledku toho existuje pravděpodobnost porušení procesu separace endometria.

V premenstrijním období je také povoleno sport.

Jediný negativní důsledek běhu během menstruace může být zvýšením hojnosti krvácení. Aby bylo možné se s tímto problémem vyrovnat, musíte dodržovat tato doporučení:

  1. Použijte osobní hygienické nářadí s vysokou úrovní ochrany proti možným. To může být těsnění nebo tampony, které mají základ helia.
  2. Musíte běžet v pohodlném a volném oblečení.
  3. Je důležité nezapomenout na vodní postupy ve dnech menstruace. Koneckonců, voda je zdrojem energie, relaxační a impozantní.
  4. V nepřítomnosti možnosti se sprchovat, používat různé gely a ubrousky, které jsou určeny pro ženskou intimní hygienu. Je důležité si vybrat takové vysoce kvalitní nástroje a pouze přirozené.
  5. Během menstruace musíte udělat s fyzickou námahou bez návštěvy bazénu nebo sauny.
  6. Po tréninku nezapomeňte chválit práci. Ale velmi propagace sladkého a mastného jídla je lepší vyloučit. Je dovoleno jíst sušené ovoce nebo ovoce a zeleninu v čerstvé podobě, můžete také pít sladký čaj s medem nebo cukrem. Tyto potraviny přispívají k obnově těla a dávají mu energii po celý den.

Vyberte si, když je to pohodlnější a pohodlnější začít školení (ráno nebo večer), protože se jedná o otázku individuálních preferencí. Zvažte, zda bude na konci tréninku osprchovat, a mít čas pracovat, pokud dáváte přednost ranním běhání.

Při běhu kontraindikasan

Zjistit, zda je možné běžet během menstruace, stejně jako individuální důvod pro zákaz pro třídy, musíte před zahájením školení navštívit gynekolog. To pomůže zabránit možným negativním důsledkům.

Třídy běžících cvičení by měly být zastaveny, pokud během tohoto období žena doprovází následující příznaky:

  • Silný, stejně jako ostrá bolest v oblasti ženských pohlavních orgánů (to může být příčinou onemocnění reprodukčního systému);
  • závratě a slabost;
  • Bolesti hlavy, ve kterých se žena cítí, která může slabá;
  • hojný výběr (to může přispět ke ztrátě krve ve velkých množstvích).

Když si ženský zástupce všiml výše uvedenými příznaky, by měl gynekolog okamžitě navštívit a projít specializovanou inspekci.

Uvedené příznaky mohou indikovat dostupnost onemocnění reprodukčních systémových orgánů s zánětlivou nebo infekční povahou.

Z nákladu a poučení z tělesné výchovy se doporučuje zdržet se a dívkám v dospívání. V tomto případě může v tomto případě fyzická práce narušit proces stanovení cyklu, který se vyskytuje ve věku od 9 do 15 let.

Jaká cvičení nahradí jogging

Pokud je při běhu nepříjemnosti a nepohodlí, když je třeba zdržet se. Můžete nahradit běh jiné typy fyzické námahy.

Alternativa může být následující typy činností:

  1. Ranní práce. Pomůže to udržet tělo v tónu, nicméně by mělo být provedeno ve zkrácené verzi a eliminovat napájení. zjistit Mohu stáhnout tisk během menstruace.
  2. Rychlá chůze (sport). Tento sport je méně intenzivní než běh a dokonale kopíhá se spalováním zbytečných kalorií.
  3. Cvičení jógy. Díky komplexům těchto cvičení jsou posíleny všechny hlavní svalové skupiny a celkový stav těla za menstruace se zlepšuje.
  4. Mírný a lehký protahování. Přispívá k odstranění bolesti během menstruace.

S ohledem na výše uvedené informace lze dospět k závěru, že běh během menstruace by mělo být provedeno s extrémní opatrností. Pokud neexistují žádné speciální kontraindikace lékařů, a dívka necítí zvláštní nepohodlí z tohoto typu aktivity v období menstruace, není nutné přerušit třídy. Chcete-li mít dobré zdraví po spuštění, musíte sledovat doporučení lékařů. Vždy pamatujte, že zdraví žen by mělo být na prvním místě!