Sport během menstruace: základní pravidla

Přiměřená fyzická námaha - záruka dobré pohody, vynikající postava a stabilní emocionální stav. To je nepopiratelná pravda. Pravidelné sporty je pozitivně ovlivněno obecným stavem těla, zmírnit problémy s páteřem a kloubů, zvýšení vytrvalosti a snížení úrovně stresu. Ale jak kombinovat školení a regulaci, je možné hrát sport během menstruace, ovlivňují tělesné cvičení průběh a povahu menstruace, která mohou být provedena cvičení, a to, co nemůžete a proč - otázky, které jsou zeptány mnoho žen a proč které jsou v tomto článku odpovědi.

Sport během měsíčního medicíny

Je-li před několika desítkami let, jednoznačný doporučení gynekologů bylo úplným odmítnutím fyzické námahy v době menstruace, pak je dnešní medicína více loajální, argumentace, že kritické dny nejsou kontraindikovány pro školení, ale stále při výběru nákladu, Musíte se postarat o své zdraví a přistupovat k otázce je s myslí.

Bylo prokázáno, že během menstruace, kdy se hladina estrogenu a progesteronu snižuje v ženském těle, vytrvalost a tělo se snazší být osvětleno na zatížení. Navíc pravidelná sportovní střediska mírná intenzita vyhlazuje příznaky PMS, aktivace emisí endorfinů a zlepšování metabolických procesů.

Je možné stáhnout tisk během menstruace? Stojí za zmínku, že odborníci doporučují, aby se zabránilo nadměrné činnosti v tělocvičně: odložit výkonový trénink s břemenem v období menstruace, zejména na dně těla, eliminovat cvičení do tisku, vyhnout se obrácené asany v jógy.

Tyto typy zátěže provokují další průtok krve do malých pánevních orgánů a mohou způsobit zesílené krevní výtok a bolestivé křeče v dolní části břicha. Zvláště pečlivě zvážit praktikování dívek s takovými gynekologickými onemocněními jako endometrióza, cysty, misa, porušení ovariálních funkcí atd. Zatížení v těchto situacích může vyvolat nežádoucí důsledky, a proto by mělo být stanoveno na základě výsledků zkoušky na navštěvování lékaře. Komu a proč nemůžete hrát sport během menstruace:

  1. Ženy s gynekologickými chorobami.
  2. Dívky se zpožděním: Aktivní cvičení mohou způsobit krvácení.
  3. Dámy náchylné k krvácení.
  4. Zástupci krásného pohlaví s závratou a nevolností.
  5. Ženy s migrénou.

Tipy trenér

Otázkou je, zda může být fitness zapojena do menstruace, trenéři se doporučují, aby zvážili individuálně pro každý konkrétní případ, vysvětlující, že ženské tělo se chová různými způsoby během období PMS a okamžitě menstruace.

Některé dívky prakticky nemají nepohodlí, když ostatní tráví tentokrát s bolestivými křečemi a společnou malátností. Ti, kteří neměli štěstí, že budou ve druhé kategorii, by měli omezit třídy několik dní a vrátit se k nim, když pohodu. Pokud neexistuje nepohodlí nebo nezasahuje do obvyklého životního stylu, sport není nejen kontraindikován, ale také doporučeno.

Jak trénovat školení během měsíčních a základních doporučení profesionálních trenérů:

  1. Musí být použito maximální pohodlné oblečení, což umožňuje pokožce dýchat.
  2. Je nutné zajistit snížení obvyklého zatížení v průměru o 25-30%.
  3. Nedoporučuje se používat váhy: tyče, činky na chvíli musí odložit.
  4. Prostory tělocvičny by měly být dobře větrané.
  5. Mělo by být omezeno na cvičení s důrazem na dolní části zad a tisk, ostré zatáčky trupu a blbec.
  6. Můžete dělat obvyklou tělesnou výchovu během menstruace, nové typy školení je lepší odložit.
  7. Je důležité dodržovat režim pití, rezervace musí být čistá voda.
  8. Na chvíli budete muset opustit kávu a obsahující kofeinové nápoje: dehydrali tělo a vzrušují nervový systém.
  9. Po tréninku jsou nutné duše: uvolní unavené svaly a odstraní nervové napětí.

Často, když bruslení sportovních šipek dnů ve dnech regulátoru stojanu na místě nebo naopak indikují zvýšení tělesné hmotnosti. Zjistěte, proč se to stane Hmotnost před měsícem V referenčním článku.

Jaké sporty se mohou zapojit do kritických dnů

Trenéři si všimnou, že některé směry vhodnosti pro regulační období by měly být omezené, zatímco jiné pomohou dokonale vyrovnat se s PMS, mají příznivý vliv na emocionální pozadí a fyzickou kondici:

Hula hup

Mnoho žen, intuitivně si uvědomuje, že pro období menstruace je nutné snížit zatížení v tělocvičně, se všemi si myslí, že je možné během menstruace otočit obruč. Není to tak docela. Hula-hUP, vyvíjející se z běžného kovu obruče k plnohodnotnému simulátoru, je extrémně populární jako prostředek pro ideální pas a ocelový lis.

Rozmanitost jeho variant je impozantní: Existují modely s plastovými, pryžovými a magnetickými masážními prvky pro masírování a lokální dopad na problémové oblasti, které nezanechávají lhostejný jakýkoliv amatérský aktivní životní styl. Hoop dokonale masíruje oblast břicha, přední břišní stěny, zlepšující průtok krve do reprodukčních orgánů. Je to tato schopnost na dnech regulace, která se stává potenciálně nebezpečným, zejména pro ty ženy, které přidělují již hojné.

Plnohodnotná okupace s Hula-HUP trvá v průměru 15 minut, ale před CD by se jeho intenzita a trvání měly postupně snížit. Během první fáze menstruace musí být obruč zcela odstraněn a od 2 do 4 dnů (v závislosti na intenzitě výběru) po zahájení cyklu tréninku se můžete vrátit. Je důležité si pamatovat, twist hula-hup během menstruace, ale nejen v prvních dnech alokací.

Jóga

Pravidelné třídy jógy jsou schopny hladkého premenstruačního syndromu a snížit bolest v menstruaci. Ale tady musíme dodržovat určitá pravidla. V době hojného výboje jsou různé kroucení a invertované ASANS přísně kontraindikovány, mezi nimiž regály na jejich rukou, předloktí, hlavy - mají negativní dopad na nařízení, mohou vyvolat jak zvyšování a ukončení.

Stojí za zmínku, že stejné regály ihned po skončení nejnovějších výbojů má nejsilnější zdravotní účinek na reprodukčním systému. Statické ASANS jsou zobrazeny, můžete sedět na twine během menstruace, různé strie jsou vhodné v obvyklém režimu, pouze s malou korekcí komplexu Asan. A nezapomeňte poslouchat své tělo.

Plavání

Se všemi jeho prospěšnými účinky na tělo je plavání v prvních dnech nařízení zakázáno v důsledku zranitelnosti malých pánevních orgánů: riziko získání infekce urogenitálního systému. Návštěva bazénu a povolání Aquaerobics je lepší odložit 1-2 dny, ale stojí v otevřených nádržích po vysazení výboje.

Není třeba zapomenout na bezpečnostní opatření: nemělo by být přetrvávající ve vodě, je důležité změnit tampony nebo menstruační misky v čase a kontrolovat jakékoli odchylky od obvyklého stavu.

Výcvik energie

Jak již bylo zmíněno, cvičit v tělocvičně během menstruace v případě, že neexistují kontraindikace. Odezva svalů a celkové vytrvalosti u žen v tomto období se zvyšuje, zatížení je snazší přenos a tělo je obnoveno rychleji.

Ale je třeba se vyhnout zvyšování těžké hmotnosti, zejména se zaměřením na svaly boků, hýždí, bedrů, lisu.

Cvičení jsou ideální pro horní část záda, ruce, prsa s ochranou hmotností, ale snížená intenzita. Stojí za to dlouho opustit základní cvičení (trakce, dřepy), takže důraz na izolaci. Není třeba zapomenout na cvičení před tréninkem a táhnoucí se po něm. Aby se zabránilo onemocnění, můžete si vychutnat pilates nebo lehkou aerobiku, nahrazují je silou školení pro toto období.

Protahování

Jeden z nejoblíbenějších moderních fitness směrů, a proto je otázkou, zda je možné zapojit se do protahování během menstruace zvláště relevantní. Co je strečink? Jedná se o typ komplexního protahovacího zatížení, které má jak nejsilnější léčivé a estetické účinky. Nemá kontraindikace a věková omezení. Vzhledem k tomu, že ve cvičení nejsou žádné ostré pohyby, ani ženy, které mají těžké PMS jako anamnéza a v přítomnosti bolesti v různých obdobích cyklů.

Stanovisko gynekologa: "Udělejte třídy táhnoucí se svou denní gymnastikou, a uvidíte, že se snazší nosit menstruaci a předcházejícího syndromu IT". S menstruací je možné natáhnout doma, a v nepřítomnosti nepohodlných pocitů, navštěvovat třídy ve fitness škole.

Cardiotreering

Je známo, že kardiotranspare má nejsilnější účinek hubnutí, ale pro regulační období stojí za odložení vyčerpávajících kardio tříd, které je nahradí s klidnějším tempem s menším zatížením a intenzitou. Je možné běžet během menstruace? Intervalový běh je lepší odložit, běh při menstruaci je lepší v klidném režimu a čas cvičení je snížena.

S bolestí a křečem je nejlepší chodit při vhodném tempu: zlepšená krevní oběh a jeho kyslíková saturaci je schopna snížit bolest a příznivě ovlivnit regulační. Tento sport se proto může provádět během menstruace, a to i v první den. Běžecký pás může být nahrazen tréninkem na rotopedu, snižuje zatížení a čas třídy: pomáhá stabilizovat psycho-emocionální pozadí a zmírnit napětí.

Tělesná výchova

Nároky obecné tělesné kultury mají mimořádně pozitivní zdravotní účinek pro tělo, pokud nezapomeňte vzít v úvahu jednotlivé funkce a plynule rozdělit komplex zátěže. Bohužel, žáky a studenti nemusí počítat s individuálním přístupem, a proto rozhodnutí, ať už mohou jít do tělesné výchovy během menstruace, vezme rodinný lékař na základě konzultací a inspekce.

Rozhodně proti povolání Lékaři působí s nestabilním cyklem, když tělo začalo pouze hormonální restrukturalizace a regulované, jsou nestabilní nebo již nepřichází každý měsíc během křečí, závratě a nevolnosti. V takových případech lékař zakazuje zatížení a vypouštění.

Je důležité poznamenat, že jakýkoli výcvik před začátkem cyklu a během něj by mělo mít cíl před ztrátou váhu, kolik pomoci tělu je snazší převést toto období: musíte věnovat pozornost tomu, jaká cvičení mohou být zaměřena o menstruaci se seznámit s informacemi o kontraindikacích těch nebo jiných tříd, dodržovat pokyny trenéra a doporučení lékaře, pokud zakázaných nebo omezenou část nákladu, nesnažte se budovat školení prostřednictvím síly nebo bolesti. Měli byste najít můj rytmus a rovnováhu, aniž by do extremes: školení by mělo být postaveno na pozitivním postoji a pohodlném stavu, protože fitness je zdraví, a ne překonání sebe. Zaměřte se na pohodu, poslouchejte své tělo a pak bude sport opravdu těžit a potěšení.