Proč profrhea začíná před měsíčně a jak vyřešit problém

Každý měsíc je ženský organismus podroben vážným hormonálním změnám. Několik dní před kritickými dny se mění emocionální zázemí, jsou poznamenány rozdíly nálady. Často je problém pro přerušení práce gastrointestinálního traktu. Důvody průmyslu před menstruací jsou různé a samotné porušení může být skutečným problémem. Je nutné vědět, jak se s ním vypořádat a co lze podniknout, aby se stát usnadnil.

Proč se objevuje menstruační porucha

Proč během menstruace Diarrhea doprovází mnoho žen?

Přírodní důvody

Existuje mnoho bezpečných provokujících faktorů, díky které ženy před menstruací trpí průjmem. Mezi nejběžnější jsou následující:

  1. Vývoj prostaglandinu a progesteronu. Tyto hormony na začátku kritických dnů jsou vyráběny v obrovském množství. Jsou relaxantně postiženi střeva, můžeme zapálit carte masy, což vyvolává poruchu střev před měsíčně.
  2. Snížení svalů dělohy. Oni vedou nejen na vzhled bolestivých pocitů. Někdy, pokud jsou střeva naplněny, zabraňuje těmto řezu, a tak tělo eliminuje bariéru.
  3. Hormonální nerovnováha. Při vývoji hormonů, které zvyšují, což se zvyšuje během kritických dnů, tělo se snaží očistit, začíná rychle vystupovat toxiny a strusky. V tomto případě průjmu - znamení hormonální nadměrné nabídky nebo porušení.
  4. Snížení ochranných sil. Tělo ženy, včetně gastrointestinálního traktu, před menstruačním výbojem a během regulace není plně chráněno před pronikáním infekcí a patogenních organismů. V této době jsou možné exacerbace některých chronických onemocnění, v t. C. a průjmu.
  5. Příliv krve do orgánů malé pánve. Přetíží břišní dutinu a střevo "usnadňuje" zatížení.
  6. Zvýšená chuť k jídlu. Krátce před menstruací a v prvních dnech krvácení se žena zvedá chuť k jídlu a chuťové preference se mění. S touto situací může střevo vypracovat. Z tohoto důvodu může nemocný před měsícem taky.
  7. Stres. Před kritickými dny jsou vnímány problémy, citlivost se zvyšuje. Plná přirozená reakce na emoce - tekuté židle během menstruace.
  8. Těhotenství. Soudce pouze na průjmu o výskytu těhotenství nepsané, pro to je další, přesnější a světlé příznaky. Ale pokud je menstruace zpožděna, a dívka překonává průjem, je docela možné předpokládat zajímavou pozici. Obvyklý jev - průjem v časném těhotenství před zpožděním.
  9. Pms. Jednou z nejčastějších problémů průjmu. Syndrom je spojován s hormony, začíná několik dní před menstruací, respektive, intestinální porucha může začít současně.

Patologické podmínky

Nejčastěji je průjem před menstruací fyziologický manifestace. Ale někdy průjmu způsobuje patologickou povahu a svědčí o vývoji závažných onemocnění. Věci je, že v těchto dnech je ženské tělo nejzranitelnější, oslabené, může zasáhnout viry a bakterie. V případě, že existuje dysfunkce gastrointestinálního traktu, s výjimkou průjmu, a další světlé symptomy budou pozorovány ve stejnou dobu:

  • Silné bolestivé křeče v žaludku;
  • zvýšení teploty;
  • nevolnost;
  • prodloužený zvracení;
  • Perlový obličej, ruce a nohy;
  • dehydratace.

Vyprazdení se objeví neloviční malware, stávají se pěnivými. V výkorech často odhalují nestrávené zbytky potravin.

Patologické důvody průjmu v menstruaci zahrnují:

  1. Otrava. Zobrazí se při pití nízko kvalitních nebo zkažených potravin. Stejně jako intoxikace může dojít s nekontrolovaným recepcí léků. Doprovázený průjmem, nevolnostem, zvracením.
  2. Opožil pankreatitidu. Pokud se choroba vyskytuje v chronické formě, žena periodicky obaví bolest intoxikace a temnoty. To způsobuje nesnesitelné útoky.
  3. Zánět žaludku. Během útoku se průjmů nejen otevírá, ale také existuje těžká bolest v trávicím systému.
  4. Neurologické poruchy. Někdy průjmu psychogenní půdy.
  5. Porušil metabolismus a syndrom dráždivého střev.

Mezi další provokativní faktory:

  • Enzymové selhání;
  • obstrukce;
  • Močová patologie.

Některé dívky mají průjem během menstruace kvůli gynekologickému problému - ohybu děložního čípku. V tomto případě se během menstruace vyskytne individuální restrukturalizace v těle, což vyvolává vzhled průjmu.

Toto onemocnění musí být jistě ošetřeno. Můžete ji zjistit na gynekologickou inspekci.

U adolescentů, během měsíce, porucha může být fenomén fyziologického. Ale někdy to bude stále bolet kontrolovat přítomnost gastroenteritidy. Je důležité, že během této doby máma pečlivě odkazovala na stav jeho dcery, pozorovala její pohodu, vysvětlila, že se děje. Pokud je to nutné, vyhledejte poradenství gynekologa.

Diagnostické události

Pokud je průjem před měsíční - fenomén není neotevřen, nestojí za to znepokojující. Nicméně, když proces trvá chronický kurz nebo pod defecation, žena cítí nepříjemné symptomy bolesti, je nutné neprodlenit se k lékaři.

Musíte jít prostřednictvím nezbytných diagnostických postupů, které pomohou vytvořit přesnou diagnózu. Úzkost by měla být poražena, pokud výkaly se setkávají a tam jsou krevní sraženiny v něm - takový stav svědčí o infekcích a nemohou být spojeny s měsíčním.

Pamatujte si, že průjem se může objevit několik dní před kritickými dny a rychle přechází. Pokud žaludeční porucha během menstruace nekončí týden nebo déle, je to vážný důvod, proč se poradit s lékařem. Vzhledem k vážným poruchám může menstruace ještě přetrvávat.

Co dělat, pokud se během menstruace objevuje průjm

Pokud se po diagnóze ukáže, že průjmu má skutečně patologický původ, bude vyžadováno dlouhé a vážné ošetření ve stacionárních podmínkách. Při ignorování doporučení lékaře může vyvinout vážné komplikace a nežádoucí důsledky, z nichž jeden je dehydratace těla. Pouze konstantní kontrola zdravotnického personálu a nepochybné plnění všech doporučení ušetří.

Pokud nebylo zjištěno nic vážného, ​​a průjem během menstruace je jen fyziologický prvek, můžete udělat bez léčby. Ale řada jednoduchých doporučení stále musí. A prvním krokem k usnadnění státu - dodržování stravy v "těchto" dnech.

Správná výživa

Několik dní před měsíční ženou by mělo vstoupit do užitečných produktů ve své stravě. Jedná se o sýry, sliznice, polibky, ovoce (banány, hrušky, persimmon a t. D.). Preference je lepší dát pečení z hrubé brusné mouky. A nezapomeňte na režim pití - vezměte pravidlo pít alespoň 2 litry vody denně. To je užitečné nejen před kritickými dny.

V seznamu zakázaných mléka, sycených nápojů, tlustých, uzených, ostrých a smažených pokrmů. Nezapomeňte vyloučit ze stravovacích produktů, které přispívají k meteorismu. To jsou všechny druhy luštěnin, houby ředkvičky, zelí, cibule. Je nutné jíst malé porce, ale častěji - to vyloží gastrointestinální trakt a čekat na svou práci.
Pokud břicho snižuje silnou bolest, přijměte "but-shru".

S pomocí dietních potravin můžete navázat střevní práci na 1 den, odstranit zácpu nebo průjem před měsícem. Díky lehkému jídlu se dobře zlepší. Ano, a obnovit několik nadbytečných kilogramů. Pro udržení práce 12-roucho a střev ve správné formě, užitečné pro použití pečených hrušek, pít compotes a deky z těchto ovoce, jiné kapaliny. Užitečné bobulové mrazy, alkalická minerální voda.

Léky

Jakékoliv léky z průjmu během menstruace mohou být užívány pouze po předchozí konzultaci s lékařem. Sebeúrovňové řízení je schopno způsobit výrazné poškození zdraví. Obvykle jsou v takových situacích, aktivovaný uhlík, "Mezim", "pankreatin", "Creon" jsou předepsány. Ale jakýkoli lék může být užíván pouze po vyjasnění příčin nesprávného střevního díla.

Alternativní medicína

Příznivci lidových metod terapie, můžete použít několik receptů babičky. Dobrý výsledek je ukázán heřmánek deky, infuze z hypericum, dubová kůra a řebříček.

Prevence

Průjem během menstruace může mít širokou škálu důvodů a děje se u žen v různých věkových kategoriích. Prevence průmyslu před měsícem - je to snadné. Aby se zabránilo takovému stavu, doporučuje se monitorovat jídla, ne přejídání. Hodně pozornosti, jak dostat režim pití. Stejně jako pozorný ošetřující emocionální stav, zkuste to ještě jednou nervózní. Fyzikální a duševní zatížení jsou také lepší udržet v přísné kontrole. A pak bude určitě v pořádku.

Průjem před a během menstruace není vážná patologie, ale někdy takový stav vyžaduje velkou pozornost. Pokud jsou nemoci diagnostikovány, lékař bude zaregistrovat potřebné léky. Někdy je průjem je známkou těhotenství před zpožděním a jak se stává nemocným, a na něm může žena posoudit koncepci a časné pojmy zajímavé pozice. Máte-li zájem o další otázku, nezapomeňte ho zeptat gynekologa. Každopádně poslouchejte pozorně do svého těla a bude vám poděkovat silným zdravím.