Příčiny přírůstku hmotnosti během menstruace, plně nabobtnají nohy

Menstruace - jedna z období ženského cyklu, projevující se uvolňováním krve z genitálního traktu. A před měsícem, mnoho žen oznámení se změní v těle. EDEMS, změna nálady a tělesné hmotnosti Sada - konstantní premenstruační syndrom Satelity. Poslední označení je považováno za nejčastější a objeví se pod vlivem vnitřních faktorů. Vědět, proč se zvyšuje hmotnost před měsíčně, gynekolog poskytne doporučení pro usnadnění toku premenstruačního syndromu.

Faktory ovlivňující váhu

HoleňNásledující důvody se rozlišují, proč se zvýšení hmotnosti před zahájením menstruace:

  • změny v hormonálním pozadí;
  • akumulace přebytečné tekutiny v těle;
  • psychologické problémy.

Jakákoliv změna v tomto období je dočasná a po skončení menstruace se vše vrátí do normálu. Ztráta krve pro ženy je individuální, a proto může být požadováno ukončení výběru.

Hormonální pozadí

Nejčastější příčinou nadměrné hmotnosti je zvýšení chuti k jídlu na pozadí hormonálních přeskupení. Následující hormony jsou zvláštní vliv:

  • progesteron;
  • estrogeny;
  • serotonin.

progesterone Normálně, po ukončení krvavého výboje 14. den od prvního dne menstruace, zrání vejce. Z tohoto okamžiku se úroveň estrogen pádu a množství progesteronu začíná zvyšovat. Hormon je zodpovědný za tvorbu dodávek živin, připravuje tělo až po nástup možného těhotenství. Takový stav je položen povahou pro normální růst embryí v děložní dutině. Sada prospěšných látek Žena poznámky ve formě extra kilogramů.

Pod vlivem progesteronu každý měsíc má žena silnou chuť k jídlu. Předvolby potravin jsou dány sladkostí, které zvyšují náladu a zklidňují.

Na recepci doktora řekne žena: "Silně chci sladkosti a lépe před měsícem. Tato stížnost je považována za nejčastější na pozadí premenstruačního syndromu (PMS). Takový stav je pozorován několik dní před měsícem.

Na začátku druhé fáze cyklu, kromě zvyšování koncentrace progesteronu, je zde také pokles serotoninu. Ovlivňuje náladu, která se mění v premenstrijním období. Žena se stává podrážděným a emocionálním. Táhne na čokoládu ovlivňující úroveň serotoninu. Ze Sweets, nálada přidá, ale tato podmínka trvá stručně. Pak je tu tah na čokoládu. Nadměrné použití sladké nevyhnutelně vede k přírůstku hmotnosti.

Nadměrná hmotnost obvykle nepřesahuje 1 kilogram a po skončení menstruace, je pestrá hmotnost způsobena stopou. Tento stav je způsoben z následujících důvodů:

  • zvyšování mamarchových žláz;
  • zpoždění extra kapaliny v tkáních;
  • Šablona k zácpy.

Hormony, jejichž koncentrace je normální ve druhé fázi menstruačního cyklu, přispívají k relaxaci svalových střevních vláken. V důsledku toho existuje porušení peristalty, která se projevuje zácpou a zvýšenou tvorbou plynu. Vzácné defecáty před menstruací také ovlivňují přírůstek hmotnosti.

Zpoždění kapaliny v tkáních

Zpoždění přebytečné tekutiny v tkáních Akumulace extra kapaliny v tkáních před kritickými dny závisí na hormonální aktivitě. Estrogeny zadržet sodík v těle a jako výsledek - voda. Nejčastěji je otok poznamenán v následujících oblastech:

  • prsní žláza;
  • tvář;
  • žaludek;
  • Holeň.

Deficit progesteronu vždy během premenstruačního syndromu v kombinaci s vysokou úrovní estrogenu. Tyto procesy spolu mají diuretický účinek. Citlivost na prolaktin se může zvýšit. V důsledku toho zpozdí kapalinu, která je normální, aby byla vyloučena ledvinami.

citrus Přidá se množství vazopresinu před měsícem. Jeho úkolem je antidiuretické účinky na ledvinách. V důsledku toho se frekvence močení snižuje a odstranění kapaliny zpomaluje. Proto váha před měsíčním nárůstem a těžkost se objeví v nohách. Takový stát chrání ženu před nadcházejícím ztrátou krve a dehydratací.

Nejen fyziologické procesy zpoždění vody jsou spojeny se změnou koncentrace hormonu. Často je určeno chuťovými preferencemi ženy. Jíst některé produkty usnadňuje akumulaci vody v tkáních. Tyto zahrnují:

  • Slaný;
  • citrus;
  • cukroví;
  • pekařské výrobky;
  • Zachování a Marinada.

serotonin Uvedené produkty jsou přitahovány vodu a už to nedávají dostat se přirozeně. Postupně se váha začne přidat, která se stává patrným nejen na stupnicích, ale také na pocitech ženy.

Otok se postupně snižuje během menstruace. V některých případech poznamenaly ženy, že ztratí až 2-3 kg hmotnosti. Proto je důležité přežít krátkodobé změny a nespustí se váze vypouštění, vyčerpání ženského organismu s dietou.

Nápověda v poli hlavy před menstruací s poklesem fyzické aktivity. Snížení motorové aktivity spojené s příchodem apatie, únavy a ospalosti.

Anémie

psychosomatika S mírnou ztrátou krve s menstruační krví až 30 g železa. Anémie a hormonové změny zvyšují hlad, a pro jeho zahušťování jsou některé sladkosti a mouky produkty. V důsledku toho ženy poznamenaly, že váha se zvyšuje během menstruace a po jejich dokončení opět sedí na dietě. Pro prevenci anémie potřebujete jíst produkty obsahující železo (hovězí maso, pohanka, játra).

Psychologické problémy

Chcete-li opravit některé ženy začínají nejen na pozadí zpoždění vody v tkaninách nebo anémii. Čekání na nadcházející bolest v premenstrijním období a měsíční měsíční vyděšení. Nálada je z toho zkažena, hysterie začíná, podrážděnost, objevuje se nespavost. Je nutné použít sladkosti, produkty mouky jako uklidňující prostředky, což vede k rychlému přírůstku hmotnosti.

ovoce Když je tah na sladkosti skvělé, pak můžete hýčkat čokoládu v omezeném množství. Tak, aby nebylo plně škodlivé pro postavu, je povoleno tam několik dlaždic za den. Kolik dní bude takové štěstí, určené individuálními rysy každé dívky. Tah na sladkosti zmizí, když po menstruaci stabilizují hormony.

Pokud je obtížné ovládat vaši chuť k jídlu, pak by měla být dodržena některá doporučení:

  1. Je nutné vyměnit sladkosti na nádobí z komplexních sacharidů. Nejlepší přepínač jejich chuťových preferencí na zelenině, ovoce, které jsou bohaté na vlákno co nejdále.
  2. Doporučené hrubé broušení těstovin a otruby. Pomohou nejen udržet stabilní počet kg, ale také se zbavit nadýmání a zácpy.
  3. Menstruační cyklus způsobuje, že tělo ztratí měsíční stanovenou částku krve. Proto se doporučuje postarat se o příjmu hemoglobinu přípravků. Pro prevenci jsou užívány 3-4 dny před údajným obdobím menstruace.

Pro usnadnění premenstruačního syndromu je nutné znát příčiny přírůstku hmotnosti před měsícem. To umožní zvolit způsoby korekce a varovat rozvoj obezity.