Držet nohy před měsícem

Mnoho žen má měsíčně doprovázeno bolestivostí v dolní části břicha, spodní záda. Někteří přijdou do gynekologů se stížností, říkají, že nohy během menstruace bolí. Discomfort se může objevit na konci cyklu a pokračovat, když dojde k menstruaci.

Může noha nemocná během menstruace

S vzhledem bolesti v oblasti dolních končetin, pacienti různých věkových kategorií čelí menstruaci. Přijďte se stížností na gynekologové:

  • Maminky s dcerami během puberty dívek;
  • Ženy v reprodukčním věku;
  • Ženy během předchozích změn.

Vznikne nepříjemný pocit kvůli změnám v hormonálním pozadí. Některé ženy nemají žádné nohy zranění, jiní si stěžují, že kvůli bolesti nemůžete chodit, jsou cítit i v klidu.

Symptomatická bolest v nohách během menstruace

V závislosti na příčinách vzhledu bolestivých pocitů v nohách se mění závažnost symptomů. Pacienti si mohou stěžovat na tažení bolesti nebo pocitu. Koncentrují nepříjemné pocity v oblasti kotníku, kolen, boků.

Bolesti jsou způsobeny přirozenými fyziologickými změnami, které procházejí v těle nebo onemocnění plavidel, kloubů, neurologických poruch.

Držet nohy před měsícem

Během menstruace bolavých kloubů

Sledování jsou jedním z příznaků závažné undenoria. S určenou diagnózou, silná bolest v dolní části břicha, dolní části zad, vegetativní, emocionální poruchy se objeví současně.

Určit důvody, pro které jsou klouby nemocné před měsícem, musíte podstoupit komplexní zkoušku. Discisecom u pacientů trpících degenerativních dystrofických změn v artikulární tkáni se mohou zvýšit během menstruace. Pozornost je nezbytná pro takové doprovodné příznaky:

  • Bolestivost;
  • otok, zarudnutí;
  • Porušení mobility.

U některých pacientů se spoje začnou zakořenit i při absenci onemocnění. Nepohodlí je způsobeno přebytkem prostaglandinů, nevýhodou endogenních opiátů v kombinaci s nízkou prahovou hodnotou bolesti. Toto je projev premenstruačního syndromu.

Táhne nohy před měsícem

Tažné pocity se často vyskytují v adolescentech. Jejich vzhled je způsoben změnami vyskytujícími se v těle. Kosti, svaly v adolescenci rostou rychle, cévní, nervové systémy nemají čas na jejich rozvoj. Nervózní konce se stávají citlivějšími, reagují více na všechny podněty, akce prostaglandinů se stává výraznější.

Komentář! Dívky si stěžují na necitlivost končetin, vzhled bolesti v rukou, sakrální oblasti. Při stanovení běžného cyklu, nepohodlí.

S stížností, které legged nohy před menstruací mohou přijít do gynekologa ženy reprodukčního věku. Pokud se bolest pokrývá spodní část zad, břicho, nevolnost, slabost, závratě, lékař může diagnostikovat rozebrat.

Držet nohy před měsícem

Pacienti se často objevují u pacientů s chronickým adnexitem. Sluggish zánět přívěsů vyvolává vzhled bolesti v dolních stanicích břicha, který ozářit do bederní zóny, dolní končetiny. Také zranil končetiny u žen náchylné k bobtnání.

Lomit nohy před měsícem

Pocit laloků ve svalech, klouby v předvečer menstruace je vzácný. Nohy jsou velmi nemocné u žen, které mají zpožděné pánevní kosti před porodem, obratle během těhotenství. Změna tvaru kostry provokuje úlevu od cév, nervových konců. S počátkem menstruace pod vlivem hormonů, citlivost těla stoupá.

Pocit lobin v nohách se vyskytuje u žen trpícími degenerativními změnami páteře. Když připevnění nervových zakončení v sakrální oblasti, končetiny začnou kořen. Lomotace se šíří do boků, holeně.

Během měsíčního stehna bolí

Nejčastěji ženy cítí bolest v projekci dělohy, přívěsek. Někteří pacienti přijdou do gynekologa se stížností o nepohodlí v tříslech, boky. Objeví se na prvním dni menstruace nebo několik dní před zahájením. Šíření bolesti na celém dně těla je charakteristická pro dysmenorrhea. Pokud se tyto stížnosti objeví, musíte nejprve eliminovat onemocnění kloubů, plavidel, neurologických poruch.

Držet nohy před měsícem

Proč nohy bolí

Zjistěte si důvody, proč nohy zranily během menstruace, bude to po komplexní zkoušce. Vzhled bolestivých pocitů může být způsobeno fyziologickými nebo patologickými příčinami. Chcete-li nastavit přesný důvod, musíte zkontrolovat reprodukční orgány, plavidla, klouby, určit, zda existují problémy s páteří, zánětem. Nemocné nohy mohou po dodání, převedené chirurgické intervence.

Fyziologické příčiny bolesti v nohách před měsícem

S stížností, které během menstruace táhne nohy, často přicházejí do gynekologů pacienta s těžkým premenstruálním syndromem. Předpokládá se, že vzhled bolesti je způsoben PMS lékař je oprávněn, pokud průzkum ukazuje, že před ženským měsícem:

  • Sloučenina zesiluje;
  • zvyšuje chuť k jídlu;
  • Chuťová závislost se mění;
  • Stát se senem.
Důležité! Fyziologické bolesti jsou způsobeny tažnými tkaninami, které vznikly v důsledku edémy edém.

Pod vlivem hormonů se nohy nohou rozšiřují, vede k pocitu gravitace, řezání.

Tělo během přípravné lhůty aktivně vytváří prostaglandiny nezbytné pro snížení myometria. Jejich krevní koncentrace zvyšuje, cévy jsou rozvíjeny, ischemické stavy. Hemodynamické bariéry jsou rozbité, kyslík hladovění se vyvíjí v buňkách, takže bolest je zvýšena.

Držet nohy před měsícem

Vznik fyziologické bolesti je charakteristický pro dívky v dospívání. Při absenci onemocnění reprodukčních orgánů, spojuje nepohodlí po 1-2 letech od začátku měsíce. Hormonální pozadí je normalizováno, nerovnováha mezi vývojem kostní svalové, cévní, nervové systémy zmizí.

Během premopause kvůli hormonálním změnám začínají nohy ublížit. Pokud se takový symptom objeví před vyvrcholením, musíte se ujistit, že neexistují žádná onemocnění kardiovaskulárního systému, kloubů.

Patologické důvody

Chcete-li zjistit důvody, proč jsou nohy nemocné před menstruací, v prvních dnech menstruace provádějí gynekologové vizuální inspekci, dvouruční zkoumání dělohy, směřující k ultrazvuku. Díky chronické adnexitidě, děložku, endometrióze, jiných onemocnění reprodukčního systému.

Vzhledem k absenci problémů na straně reprodukčních orgánů, nohy začínají zakořenit díky progresi onemocnění cév, pohybového aparátu, systémem muskuloskeletálního systému:

  • osteochondróza;
  • tromboflebitis;
  • artritida;
  • porušení meziobratlové kýly;
  • nádory;
  • Degenerativní, zánětlivé onemocnění kloubů;
  • žilní insuficience.
Pozornost! Nohy nemocní u pacientů s diabetes mellitus.

Endokrinní onemocnění vede k oslabení imunity, vzhled polyneuropatie.

Držet nohy před měsícem

Kdy je třeba se poradit s lékařem

Pocit, že spodní končetiny občas bolí, ženy začínají brát léky proti bolesti, používají masti. Oplain třídy vedou k progresi hlavního onemocnění, která způsobuje bolestivé pocity.

Pokud jsou nohy pravidelně nemocné, během menstruace nebo před zahájením začne, je nutné konzultovat s gynekologem. Vzhledem k absenci problémů s reprodukčním zdravím, flebologem, neuropatologem, endokrinologem, revmatologem, traumatologem, další úzké profilové specialisté budou potřebovat konzultace.

Diagnostika

Chcete-li identifikovat důvody, proč nohy bolí, lékaři mohou přiřadit:

  • biochemické, obecné krevní testy;
  • Mri;
  • hysteroskopie;
  • Ultrazvuk;
  • Výzkumná plavidla.

Každý lékař vybere průzkumy, aby se ujistil, že nejsou žádné problémy s profilem. Gynekolog kromě inspekce, ruční palpace reprodukčních orgánů, dává směr na ultrazvuku. Při identifikaci nádorů může být cystu přiřazen terapeutické a diagnostické laparoskopii.

V případech, kdy kolena bolí během menstruace, lékař předepisuje radiografii, artrografii, provádí diagnostiku společné mobility. V případě onemocnění žil, ultrazvukové angiozikací, radiokontrázová flebografie, CT nebo MRI jsou předepsány.

Držet nohy před měsícem

Léčba

Taktika terapie pacientům s bolestivými dolními končetinami, vybrané v závislosti na příčinách nepohodlí. Pokud je syndrom bolestem příznakem PMS, prostředky normalizující hormonální pozadí pomáhají.

Lékaři si mohou vybírat léky zaměřené na zlepšení stavu kloubů nebo zvýšeného tónu žil. V případě potřeby jsou předepsány sedativa, léky proti bolesti, multivitaminové komplexy.

Možné komplikace

Pacienti, kteří během menstruace začali ublížit nohy, by měli být komplexní zkouškou. Je důležité identifikovat hlavní onemocnění provokující bolestivé pocity. Pokud neopravíte příčinu, bude podmínka postupně zhoršovat.

Gynekologická onemocnění v zahájené formě vedou k neplodnosti. Onemocnění kloubů, páteř komplikuje život. Nedostatek léčby vede k poškození mobility končetin, problémy se vyskytují při chůzi. Vzhledem k porušení žilní tónů se poškodí krevní zásobení končetinám.

Důležité! Odhadnout závažnost následků bude uvolněna po instalaci přesné příčiny bolesti.

Preventivní opatření

Zabránit vzniku bolestivých pocitů během menstruace, pokud budete dodržovat dietu, fyzickou námah. Pečené nohy častěji začínají u pacientů s nadváhou. To je způsobeno zvýšeným zatížením kloubů, tendence křečovým žilám.

Držet nohy před měsícem

Preventivní opatření také zahrnují:

  • na sobě pohodlné boty;
  • kontrastní nohy;
  • Pravidelné self-massazha.

Hodnota je napájena 2 cyklem. V případě, že se objeví tendence, bude muset bolest opustit alkohol, produkty provokující otok, snižují množství kávy.

Závěr

Čelí skutečnosti, že nohy zranily během menstruace, je nutné vypadat jako gynekolog. V nepřítomnosti onemocnění od reprodukčního systému by mělo být uplynulo komplexní vyšetření. Je nutné včas odhalit příčinu bolesti, eliminovat jej. Vzhled bolest je způsoben vlivem fyziologických nebo patologických faktorů.