Průjem před měsíčně

Během cyklu v ženském těle se vyskytují kolosální změny, které jsou spojeny s nestabilitou hormonálního pozadí. Průjem během menstruace může být způsobeno fyziologickými a patologickými důvody.

Průjem před měsíčně

Může být průjmu před měsícem

Změna dominantních hormonů je akutně cítil ženský organismus. Fungování všech orgánů a systémů závisí na cyklickém vlivu hormonů. V některých případech je před a během menstruace průjem. Průjem a zvracení během menstruace není vždy spojeno s patologií.

Průjem nebo průjem probíhá ve dvou formách:

  1. Akutní. Průměr vzniká náhle. Pro tuto odrůdu se vyznačuje závažným postupem a rychlým dokončením.
  2. Chronický. Průjem znepokojuje ženu za měsíc a delší dobu. Tento typ průjmu vzhledem k jeho trvání se stává nebezpečným pro zdraví.

Klasifikace průmyslu zahrnuje následující typy:

  1. Hyokinetika. Průjem vznikne v důsledku zpomalení ve střevě. Fleecers se vyznačují cascidulární konzistencí a nepříjemným zápachem.
  2. Hyperscecretory. Zdá se, že v důsledku snížení absorpce vody a střevních solí. Hmotnosti z volitele mají tekutou konzistenci.
  3. Hyperkinetic. Zvýšená peristalistika vede k častým nutkáním.
  4. Hyperexudativní. Kapalina vidá do zánětlivého střeva, která způsobuje měkké měkké křeslo.
  5. Osmolar. Digestion potravin je porušena. Ve vybraném kale si můžete všimnout zbytků potravin.
Pozornost! Vlastnosti léčby závisí na rozmanitosti průjmu během menstruace. Pro přiřazení terapie musíte konzultovat lékaře, který doporučuje potřebný seznam diagnostických opatření.

Někdy má výskyt průjmu za několik dní a během menstruace fyziologické důvody. Peristaltické vylepšení vyvolává vysokou úroveň progesteronu.

Proč průjmu dochází během menstruace

Šrouby břicho v menstruaci přibližně 30% žen. Často toto znamení nemluví o vážných porušování v těle. Průjem před měsícem může být způsobeno přirozenými důvody.

Obecné faktory vzhledu průjmu zahrnují:

  • hormonální restrukturalizace;
  • Vysoká míra progesteronu hormonu;
  • Intestinální podráždění;
  • Změna tónu trubek a dělohy;
  • Nutriční poruchy spojené s preferencí chuti.

V první polovině cyklu vaječníků je estrogen aktivně syntetizován, což je také nezbytné pro přípravu děložní dutiny k pravděpodobnému pojetí. Výstup vejce provokuje emise LG. Místo mušlí dominantního folikulu po ovulaci se vytvoří žluté tělo. Jedná se o dočasné hormonální železo potřebné pro produkty progesteronu.

Hormonální těhotenství nebo progesteron uvolňuje nejen dělohy, ale také hladké svaly orgánů umístil v malé pánvi. Uvolněný střevo - fyziologická příčina průjmu.

Po ovulaci pomáhá vejce posílit aktivitu svalů děložní trubky. Střevo se nachází v těsné blízkosti dělohy. Změny v peristalici tedy ovlivňují střeva. Propagace vaječné buňky na trubici Phallopyeyee může zpozdit trávení potravy ke střevě. Absorpce kapaliny se zhoršuje provokující průjem.

Změny v hormonálním podkladu jako příčina zácpa je považována za normou. Je pozoruhodné, že průjmu se může střídat se zácpou v různých cyklech. Chyba ve výživě v důsledku změn chuti během kritických dnů také provokovat průjem.

Důležité! V přítomnosti výrazných křečů si můžete vzít but-shru.

Průjem před měsícem se může objevit v důsledku použití nekompatibilních produktů. Pokud je dieta shoda, průjem přechází nezávisle během několika dnů. Je důležité opustit produkty, které mají relaxační vlastnosti. Tyto produkty zahrnují:

  • Exotické ovoce;
  • kvašené mléko a sycené nápoje;
  • cukroví.

Jako součást výživy diety je nutné odstranit smažené a mastné pokrmy. Užitečné zrody jsou kaše bez mléka, například z rýžových obilovin. Rozpadl se peristaltsko loperamid nebo imodium.

Pozornost! Kritické dny nejsou vhodným obdobím pro experimenty s potravinami. Ochutnávka nových produktů je žádoucí přenos do středu menstruačního cyklu.

Průjem, v kombinaci s zvracením a zvýšenou teplotou, obvykle indikuje intestinální infekci. V takových případech musíte odkazovat na lékaře a podstoupit léčbu. Samoúprava je nepřijatelná v apendicitidii a enterocolititu.

Průjem před měsícem může mít psychologické důvody. Syndrom dráždivého trušinového střeva se projevuje průjem a nepříjemné pocity ve střevní oblasti.

Průjem během menstruace také provokuje střevní dysbiózu. Patologie se často vyskytuje proti antibiotické terapii. Počet užitečných bakterií, které zlepšuje trávení, se sníží. Průměr s dysbakteriózou je zpravidla dlouhá.

Průjem před měsíčně

Příčiny měsíčního a průjemného zpoždění

Zpoždění věty a doprovodné průjmy často naznačují brzy včasné těhotenství. Tekuté židle je důsledkem vysoké úrovně progesteronu.

Jak se zbavit průjmu během menstruace

Taktika léčby závisí na tom, že průjmu provokuje. Pokud je průjem způsoben fyziologickými faktory a není doprovázeno jinými příznaky, můžete omezit dietu. Ze silných křečů se zbaví but-shp, střevní peristalsis zpomaluje loperamid.

V případě střevních infekcí vyžadují sorbenty očistit. Tyto léky zahrnují enterosgel nebo polysorb. Průjem je nebezpečný porušení zůstatku soli vody. Chcete-li odstranit dehydrataci, musíte si vzít regider. Někteří odborníci doporučují používat antivirové imunomodulátory:

  • Ergferon;
  • Cykloferon;
  • Kipferon.

V průjemu můžete použít symptomatickou léčbu, která zahrnuje recepci. Eliminovat patogenní mikroorganismy pomáhají následujícím lékům:

  • STOPADAIR;
  • Enterofuril.

Normalizace intestinální mikroflóry je nezbytná. Žena předepsat probiotika, například linex. Pokud je průjmy způsobeno psychologickými důvody pro menstruaci, léčba někdy zahrnuje sedativa.

Prevence časté židle během menstruace

Snížení rizika intestinálních poruch před měsícem, musíte sledovat hormonální pozadí. Porušení genitálních hormonových produktů lze negativně odrážet na střevní peristalti a způsobit průjem.

Ve většině případů je tekutá židle způsobena mravenci ve výživě. Jídlo by měly být použity výhradně dobře smažené maso a umyté ovoce, zeleninu. Dieta s výjimkou produktů, které se liší v laxativním vlastnostem, je vyžadována několik dní.

Kdy je třeba se poradit s lékařem

Průměr v první den menstruace v nepřítomnosti jiných patologických značek může být možnost normy. Vznik intenzivní bolesti, vysoké teploty, zvracení vyžaduje pomoc lékaře. Když pokles tlaku, slabá potřeba zavolat sanitku.

Závěr

Průjem během menstruace je považován za běžný příznak. Normální fyziologický stav z patologického. Kapalné židle během menstruace vyžaduje pozornost ženy. Vznik souvisejících značek naznačuje, že je třeba apelovat na lékaře.