Proč chceš sladkou před menstruací

Hormonální pozadí v průběhu cyklu se neliší ve stálosti. Fyzikální a psycho-emocionální stav je do značné míry kvůli individuální reakci ženského organismu na hormonální šplouchání. Jsou to důvodem pro změnu chuťových závislostí. Je známo, že většina žen během menstruace chtějí sladkou.

Proč chceš sladkou před menstruací

Proč během menstruace chcete sladké

Závislosti potravin vznikají kvůli vlivu hormonů. Často, před menstruací, chci sladké, což je považováno za normou. Různé hormony ovlivňují ženský organismus. Estrogen a progesteron jsou však zodpovědní za pocit hladu a sytosti.

Normálně zahrnuje cyklus 2 fáze (folikulární, Luteinovaya) a má dobu 3-5 týdnů. První fáze se vyznačuje zvýšením FSG. Ovulace vzniká kvůli emisi LH. Po uvolnění zralého vejce tvoří pláště follogle žluté tělo, které produkuje hormon pro vývoj těhotenství - progesteronu.

Proliferace vnitřní membrány dělohy zajišťuje implantaci fetálního vejce. Pro růst endometria se estrogen syntetizovaný folikuly.

Žena chce sladká měsíčně kvůli následujícím faktorům:

  • Zrychlení metabolismu, vedoucí k produkci žaludeční šťávy a pocitu hladu;
  • nedostatek estrogenů ovlivňujících produkty regulace koncentrace cukru v krvi inzulínu;
  • Snížení hladiny serotoninu, endorfinu a norepinefrinu, které přímo ovlivňují dobrou náladu.
Důležité! Když chcete během menstruace sladkou, znamená to, že tělo se snaží naplnit nedostatek potřebných hormonů v důsledku příslušných produktů.

Je možné jíst sladkou během menstruace

Specialisté tvrdí, že není nutné opustit spotřebu sladké v menstruaci, pokud chcete. Oblíbená sladká jídla a produkty pomáhají snadněji přenášet psycho-emocionální změny a nepohodlí během kritických dnů.

Pozornost! Mnoho žen se znepokojuje sadou extra kilogramů kvůli skutečnosti, že chci neustále jíst sladké.

Výživy doporučují pozorovat opatření a jíst plně, nezapomeňte na zdravou zeleninu a ovoce.

Může být během menstruace čokoláda

Použití čokolády během menstruace se nedoporučuje. Tento výrobek provokuje podrážděnost, protože má vzrušující účinek. Čokoláda může také způsobit vzhled akné vyrážky kvůli změnám v hormonálním pozadí.

Proč chceš sladkou před menstruací

Mohu jíst zmrzlinu během menstruace

Potravinové závislosti může naznačovat nedostatek vitamínů. Je známo, že vitaminóza negativně ovlivňuje fungování těla, zejména zažívacího systému.

Proč chceš sladkou před menstruací

Pozornost! Porušení stolice, hmotnostní sada jsou příznaky nedostatku vitamínů. To vede ke změně chuti potravin a tvorby závislostí v potravinách.

Ženy v období menstruace často chtějí sladkou, jako je zmrzlina. Mléčné výrobky Je vhodné vyloučit z diety během menstruace, protože vyprovokují meteorismus a porušování stolice. Kromě toho mohou chladné pokrmy a produkty způsobit křeče.

Jak překonat touhy k sladkosti během menstruace

Pocit hlad a sytosti lze ovládat, pokud přemýšlíte o menu a dodržujte režim napájení:

  1. Zlomková a častá jídla. Doporučuje se jíst každé 3 hodiny v malých porcích.
  2. Zahrnutí do stravy čerstvých ovoce a zeleniny, Maso odrůd s nízkým obsahem tuku, ryby. Pokud chcete sladké, můžete jíst banán nebo přidat lžíci medu v čaji nebo tvarohu. Cukrovinky lze nahradit kaše a bochníky, které také obsahují vlákno.
  3. Dodržování režimu pití. Dostatečný přívod tekutin snižuje chuť k jídlu. Je třeba mít na paměti, že šťávy a káva mohou zvýšit pocit hladu.

Proč chceš sladkou před menstruací

Pokud je to možné, doporučuje se být rozptýlen od myšlenek o sladké. Dlouhé procházky a třídy oblíbené záliby také zvyšují náladu. Konfliktních situací a stresu přednostně se vyhněte. Tyto faktory vykazují posílení chuti.

Závěr

Pokud během menstruace chci sladké, neměli byste ignorovat potřebu těla. Je však vhodné použít cukrovinky, ale užitečné přírodní produkty.