Progesteron v bylincích a potravinářských výrobcích

Progesteron v produktech a bylinách není obsažen v čisté formě. Zvláštní dieta a spotřeba dekorací, pásky na bázi léčivých rostlin ovlivňují koncentraci jednoho z hlavních ženských hormonů.

Látky, které jsou obsaženy v určitých potravinách a bylinách aktivují přirozenou syntézu progesteronu.

Potraviny ovlivňující syntézu progesteronu

Produkty, které pomáhají syntetizovat progesteron

Při plánování těhotenství, Diagnostikovaný nedostatek progesteronu Ženy by měly být zahrnuty do menu Produkty:

MasoKrálík, kuřecí, vepřové, jehněčí, hovězí maso a dílčí produkty (pupeny, játra, mozky)
Ryby a mořské plodyLosos, tuňák, tolstolobik.

Kaviár černá, červená, mořské plody
Mléčné výrobkyTlustý tvaroh, zakysanou smetanou, sýr, celé mléko, jogurt
ZeleninaFazole, zelí, topinamburban, dýně, ředkvičky, patchsons
Ořechy, semenaMandle, Hazelnak, kešu.

Dýňová semínka, slunečnice

Stejně jako aktivátory syntézy progesteronu jsou čerstvé ovoce, křepelka a kuřecí vejce. Menu musí zahrnovat rybíz, maliny, hrušky, jablka, persimmon. Stojí za to věnovat pozornost sušených ovoce - fíky, Kuragu, rozinky, pruny.

Tráva

V jednotlivých rostlinách obsahují látky, jejichž působení je podobná ženským hormonům. Bylinné léky přispívají k obnově rovnováhy mezi estrogenem a progesteronem.

To je předpokladem pro normální průběh menstruačního cyklu, koncepce, dětské nástroje. například, Nudný děloha zvyšuje progesteron a snižuje hladiny estrogenů.

Seznam bylin s fytoprogesteronem zahrnuje:

  • Divoký yam;
  • Abrahamo strom;
  • Vitex posvátný;
  • Červený kartáč;
  • prucunion;
  • Protáhnout louka;
  • mělké manžety;
  • Malinové listy;
  • Gusina pepper.

Hořčík

Asimilace vápníku, regulace hypofýzy - hlavní funkce, které provádějí v tělese hořčíku. S nedostatkem tohoto makroelementu dochází ke snížení sekrece progesteronu. Hypeitární je vylučován nedostatečným množstvím folikulity, luteinizujícího, tyrotropního hormonu a syntézou progesteronu a estrogenu závisí na počtu těchto látek.

Doporučená denní dávka hořčíku 320 mg, během těhotenství - do 450 mg. Makroelement ve velkém množství je obsažena v následujících produktech:

Produkty hořčíku (v mg) ve 100 g produktu
Dýňová semínka534
Hořká čokoláda327
Makrela97
Špenát79
Hnědá postava44

Vitamín C

Kyselina askorbová (nebo vitamín c) - silný antioxidant. Buněčné struktury jsou poškozeny volnými radikály (nestabilní molekuly), které jsou vytvořeny během biochemických procesů. Spolehlivá ochrana proti nim je antioxidační systém těla.

Pravidelný příjem vitamínu C pomáhá zvýšit úroveň progesteronu. Minimální denní množství kyseliny askorbové - 85 mg. Doporučená dávka - 250-500 mg. Recepce více než 1000 mg nepříznivě ovlivňuje koncepci.

Vitamin C označuje skupinu ve vodě rozpustné. Je zničena při interakci s kovy, ve vzduchu, během tepelného zpracování. Zelenina a ovoce s velkým množstvím tohoto vitaminu musíte použít sýry. Bohaté zdroje vitaminu C:

Produkty vitamínu C
Sladká pepř žlutá300 mg ve velkém ovoce
Zelí calea120 mg na 100 g
Brokolice89 mg na 100 g
Pomeranče70 mg v jednom ovoce
Kiwi64 mg v jednom ovoce
Káva, pivo a sója může přispět ke snížení progesteronu

Vitamin B6 (hormon)

Získání dostatečného množství vitaminu B6 zvyšuje pravděpodobnost pojetí, pomáhá normalizovat rovnováhu hormonů. Požadovaná denní míra látky - nejméně 1,9 mg. Doporučená dávka - 10 mg. Objem vitamínu B6 by neměl překročit 100 mg denně (způsobuje negativní reakce z nervového systému). Norma ve vodě rozpustného vitaminu B6 je obtížné poskytovat výhradně s jídlem, ale v menu jsou zahrnuty následující produkty:

Produkty vitaminu B6 (v mg) ve 100 g produktu
Slunečnicová semínka35
Pistácii1,12
Tuňák (vařená ryba)1.04
Prunes0.75

Zinek

Zinek má přímý dopad na práci hypofýzy a vaječníků. 15-25 mg - denní dávka mikroelementu. Maximální počet - 40 mg. Přebytek této částky snižuje imunitní obranu. Potravinové zdroje zinku:

Produkty zinku (v mg) ve 100 g produktu
Ústřice (připravené)78.6
Pšeničný klíč16.7
Telecí maso12.3
Dýňová semínka10.3
Kešu oříšky5.6

L-arginine

Aminokyselina L-arginin poskytuje zvýšený průtok krve na žluté tělo, které je vytvořeno po ovulaci na místě burst folikulu. Pouze s potřebným tokem živin a kyslíku, časové železo vnitřní sekrece je schopna produkovat dostatečnou velikost progesteronu. Denní norma - 3-6 g, maximálně - 60 g. Bohaté zdroje této aminokyseliny jsou:

ProductCaround L-Arginin
krůtí prsa16 G
Prsa kuřete9 G

Vitamin E

Tuk-rozpustný vitamin E přispívá k normální délce fáze luteinu a vývoj dostatečného počtu progesteronu. Doporučená denní dávka - 100-130 mg, maximálně - 1000 mg. Zdroje vitaminu E:

ProduktColochičnost vitaminu E (v mg) ve 100 g produktu
Pstruhosm
Olivový olejčtyři
Slunečnicová semínka3
Matice mandle2
Krevety2

Produkty přispívající ke snížení progesteronu

Během menstruačního cyklu se mění rovnováha ženských hormonů. V první fázi je vysoká koncentrace estrogenu na pozadí deficitu progesteronu. To jsou nezbytné podmínky pro tvorbu folikulů a výstupu zralého vejce.

Ve druhé fázi - Počet estrogenů se snižuje, A úroveň progesteronu stoupá. Takové hormonální změny jsou nezbytné pro přípravu těla možného těhotenství. proto Koncentrace estrogenu ovlivňuje velikost progesteronu.

Plán ovulace. Poměry hormonů LG, FSH, progesteronu, estrogen

Některé jídlo a bylinky obsahují vysoké množství fytoestrogenu. Tyto látky nejsou hormony, ale v těle se zobrazuje estrogen a anti estrogenní účinek. To je třeba vzít v úvahu, aby bylo zajištěno zůstatek ženských hormonů.

Seznam výrobků s vysokými produkty fytoestrogenů impozantní. Držitelé záznamů v počtu účinných látek jsou: t

  • sójové a produkty z ní;
  • lněné a lněné semena;
  • sezam;
  • vlašské ořechy;
  • klíčící zrna ovsa, žito, pšenice;
  • rajčata;
  • Všechny druhy zelí;
  • meruňky;
  • Červené hrozny.

Zvláštní pozornost by měla být věnována složení bylinných čajů. Fytoestrogeny v obrovském množství jsou obsaženy v červeném jetele, lékořice, shalfee, chmelové kužely.

V komplexní léčbě nízkého progesteronu je nutné zahrnout jednotlivé produkty a bylinky, které aktivují přirozenou sekreci hormonu.