Je možné pít alkohol nebo kávu během menstruace

Aktivní vývoj progesteronu v období menstruace přispívá ke změně v hormonálním podkladu: se týká premenstruačního syndromu, existuje neobvyklá chuťová závislost, stoupá chuť k jídlu. Tělo se snaží všemi prostředky, snaží se naplnit nedostatek serotoninu - hormonu radosti, jednoho ze zdrojů je alkohol. Káva, čokoláda a některé další produkty také obsahují tuto látku, ale jejich nadměrné použití během menstruace může zhoršit psycho-emocionální stav, snižovat výkon.

Škodlivé produkty během menstruace

alkoholJaké produkty mohou poškodit během menstruace?

  1. Největší nebezpečí během menstruace je alkohol. Použití alkoholických nápojů způsobuje expanzi krevních cév, což přispívá k posílení menstruačního výboje. Vasasculation Action má všechny alkoholické nápoje bez ohledu na jejich typ. Ženy trpící premenstruačním syndromem nebo hojným měsíčně by měly odmítnout pít alkohol v jakékoli formě.
  2. káva"Je možné pít kávu během menstruace?"- Společná otázka. Kofein má stimulační účinek na hladké svaly: nadměrné pití nápojů vyvolává aktivní kontrakci dělohy, zvyšující menstruační sekrece. Samozřejmě, jeden šálek kávy nebude mít vliv na obecnou pohodu. Pokud pijete spoustu kávy, čaje (černá, zelená), cola a další nápoje obsahující kofein, můžete provokovat bohatou ztrátu krve, bolesti na dně břicha, podrážděnosti, zvýšení krevního tlaku, migrény.
  3. čokoládaProč je nemožné jíst čokoládu - otázku, která se stará o ty, kteří jsou zvyklí na pravidelné pít sladkosti. To vše záleží na počtu a kvalitě použité čokolády. Několik kusů černé čokolády denně dělá chybějící serotonin a nebude mít negativní dopad na tělo. Černá čokoláda se používá v preventivních účelech ke zlepšení paměti, duševní činnosti, s psycho-emocionální nestabilitou. Čokoláda nemá negativní vliv na tělo, nicméně, pokud se používá ve velkém množství, mohou být přítomny fenomény dyspepsia: bolest a nadýmání, zvýšená tvorba plynu, nevolnost.

Dieta během menstruace

serotoninBěhem menstruace musí být síla vyvážena. Dieta s menstruací zahrnuje použití produktů obsahujících proteiny původu živočišného a rostlinného značení, obilovin, zeleň, zeleniny a ovoce:

  1. Během menstruačního období je nutné používat maso odrůd bez tuku: kuře, Turecko, králík.
  2. Zelenina by měla být použita v sýru, vařené, dušené nebo pečené. Rozhodl se používat během menstruace jsou ty zeleniny, které jsou rychle štěpeny, nezpůsobují fermentaci ve střevech a zvýšené tvorbě plynu. Z zelí, luštěniny lépe opustit, protože zvyšují meteorismus. Zdroj potřebného organismu vitamínů, minerálů, aminokyselin jsou takové ovoce jako kiwi, meruňky, jablka, třešně, granáty.
  3. vápníkVýrobky účinnosti (Kefír, tvaroh, jogurt, zakysanou smetanou), aby se zabránilo ztrátě vápníku během menstruace. Tak, že vápník je dobře absorbován, mléčné výrobky jsou žádoucí, v kombinaci s vitaminem D3, které jsou obsaženy ve velkých množstvích v mořských plodech (ryby, chobotnice, mořský kale).
  4. hořčíkS nedostatkem hořčíku v těle se zvyšuje potřeba sladkých potravin. Nedodávají však hodnotu energie, neobsahují potřebný protein. Aby se zabránilo hromadění extra kilogramů, mělo by být upřednostňováno přírodní sušené ovoce, Zucats, ořechy, raisis.
  5. Čerstvá zeleň (kopr, petržel, fenykl, anis, bazalka, celer) - zdroj vitamínů a minerálů. Tyto rostliny zlepšují trávení, eliminují nadýmání, otoky, prevence anémie. Mohou jíst v neomezeném množství.

Dieta pro hubnutí během měsíčního kontraindikovaného.

Suché hubnutí může vést k nervové anorexii. Nedostatek látek nezbytných pro tělo provokuje hypotenzi, apatii, snížený výkon, psycho-emocionální nestabilita, nedostatek menstruace pro několik menstruačních cyklů.

Potraviny používané ve velkém množství v důsledku zvýšené chuti k jídlu během menstruace, provokuje boating a bolest břicha, nevolnost, jakož i omezení sociální aktivity. Proto by neměl být. Kromě hlavní stravy si můžete vzít vitamín a minerální komplexy a biologicky aktivní přísady.

Pitný režim

Během menstruace musíte pít dostatek vody (nejméně 1,5 litrů denně), abyste naplnili ztrátu tekutiny. Bylinné, že má protizánětlivý, diuretický, hemostatický účinek, umožňuje snížit projevy PMS a ztráty krve. Jaké byliny mohou být vzaty během menstruace bez poškození zdraví, by měly navrhnout lékaře: terapeut, gastroenterolog, gynekolog-endokrinolog.

Aby se zabránilo hojnému ztrátě krve během měsíčních gynekologů, doporučuje se přijímat champs takových závodů jako:

  • Kalina;
  • kopřiva;
  • Šípek;
  • zamazat
  • Melissa;
  • máta;
  • Řebříček;
  • oregano;
  • Dlouhý Husk.

Bujón připravený od 1 h. L. Suché suroviny a 250 ml vody, přijaté ve formě čaje na čtvrtletí 3x denně.

Vyvážená výživa, odmítnutí škodlivých produktů a zvyků umožňují minimalizovat nepříjemné symptomy charakteristické pro období menstruace.