Správná výživa při vyvrcholení: menu na týden pro hubnutí

V každém věku se žena snaží mít štíhlé a atraktivní formy. Ale ve věku 20 let nevědomostí bychom mohli experimentovat a zažít různé přísné stravy a hladovění. Nicméně, o 45 let životnosti, pochopení přichází, že takové metody kontroly hmotnosti jsou nepřijatelné, protože účel se stává touhou nejen vypadat dobře, ale také se cítí vynikající. To je obzvláště důležité pro ženy, které se spojily nebo se připravují na spojení klimatické fáze. Blížící se období menopauzy, upozornění na ženy změny v těle, které jsou charakteristické pro tento jev. Plakát v hmotnosti se stává častým satelitem této fáze. Správná výživa během menopauze pomůže nejen opravit hodnotu, ale také přispívá ke snížení projevů hlavních příznaků menopauzy: Přílivy, pocity únavy, apatie, krevního tlaku, nespavosti a dalších.

Proč když Climax zvyšuje chuť k jídlu a další kilogramy?

Každý ví, že během restrukturalizace ženského organismu v menu. Pomalý metabolismus a nevýhoda estrogenu - dva hlavní důvody pro přírůstek hmotnosti. Oba důvody jsou fyziologické, proto je nutné přistoupit k otázce, Jak zhubnout při vyvrcholení moudře.

Pokud je vše jasné s zpomalením metabolismu, jak estrogen ovlivňuje postavu? V průběhu života se ženský organismus používá na určitou úroveň hormonů v krvi, takže když je váha rozbitá, snaží se zaplnit ztrátu jinými způsoby. Tělo usiluje o stavbu tukové tkáně, protože může kompenzovat ženského hormonu, i když v malých množstvích. Estrogen je syntetizován z tukové tkáně, takže tým je o potřebě doplnit v mozku, a jako výsledek vzniká neodolatelným pocitem hlad.

Důvodem pro zisk hmotnosti je psychologické vnímání nástupu menopauzy. Ne všichni zástupci spravedlivého pohlaví jsou rádi vstoupí do této fáze. Mnozí, on je spojen se stáří a je doprovázen pocitem šílenství života, litovat, že neměl čas udělat ženu ve správný čas. A pak se jídlo používá jako krátkodobý únik z problémů, jako prostředek savých a potlačujících obav. Existuje možnost získat poruchu chování potravin a jeho důsledky ve formě vkladů celulitidy na bocích a břiše.

Jak jíst s menopauzou?

Všechny ženy, tak či onak, jsou obeznámeni se způsoby, jak snížit váhu, ale ne každý ví, že klíčová proměnná v "dietní rovnici" je věk. Tyto metody a vzorce pro hubnutí, které byly použity za 23 let, poškodí zdraví v 53. Hlavním úkolem je nyní zhubnout, ale udržet ji. Nyní se musíte držet dalších pravidel:

  1. Zapomeňte na přísné omezení potravy a hladovění. Musíte zvýšit počet jídel, ale zároveň snížit část. Po určité době bude žaludek pojmout méně potravy a budete mít možnost jíst méně, nezažít nepříjemnosti a úzkostlivý pocit hlad. Jíst pomaleji. Obvykle tráví na jídlo do hodiny.
  2. Jíst méně kalorií. 1500 kilokalorů na den dost. Nezapomeňte, že vaše strava by měla být různorodá, a je nasycena užitečnými látkami, které podporují tělo během hormonálních změn.
  3. Nejvíce vysoko kalorií příjmu potravy by mělo jít do první poloviny dne. V této mezery je tělo snazší jíst jídlo a za den je čas strávit kalorií na maximum.
  4. Reverzní smažená jídla. Doporučuje se připravit jídlo pro pár, péct, můžete použít mikrovlnnou troubu.
  5. Držet se optimální teploty jídla. Neměli byste používat příliš horké jídlo, protože způsobuje poškození sliznice žaludku, a také přispívá k ředění enzymu potřebného k trávení potravin.
  6. Pít více vody. Během menopauzy můžete pít až dvě litry vody. Voda podporuje rychlé rozdělení tuků, zrychlení metabolismu. Recepce vody lze považovat za prevenci trombózy, protože voda zředí krev.

Požadované vitamíny a minerály v denní stravě

Hlavní pravidlo výkonu v menopauze - přijetí potravin s nasycenými vitamíny a minerály. Dieta obohacená mikroelementy a vitamíny zlepšuje metabolismus, což snižuje nebezpečí obezity. Během tohoto období se doporučuje složení výrobků, ale kromě hlavní výživy, navíc užívá multivitaminové komplexy, například: Vzorec menopauzy vzorec. A také doporučeno hangemát. To je lék, jehož součástí jsou kalhoty (mladí rohy jelena maral). Kalhoty Altaji Mary normalizuje hormonální pozadí u žen během menopauzy, zlepšují stav kostní tkáně, posílit imunitu.

Vitamíny a minerály, které jsou důležité během menopauzy:

Vápník a bor

Vápník je nutný pro Varování osteoporózy. Poskytuje sílu kostí a je také důležitá pro práci nervového systému, myokardu. Warns Sustav bolest, Oslabení páteře přispívá k posílení zubního smaltu. Nudné pomáhá zpoždění vápníku v těle, což pomáhá snižovat fragmenty kostí.

Vápník obsahuje: v mléčných výrobcích - v mandlících - ve všech odrůdách ryb v brokolici- v avokádu. Bor je přítomen: v chřestu - v švestkách - v jahodách- v broskvích.

Hořčík

Tento minerál má příznivý vliv na nervový systém. Pomáhá Obal s nespavostí na pozadí Klimaks. Má sedativní a lehké sedativní akce.

Hořčík je obsažen v takových potravinách: v ořechech (kešu, mandle, pistácie, arašídy, lískové ořechy, cedr a vlašské ořechy) - v zátěžích (pohanka, kost, ovesné vločky, pšenice) - v luštěninách (hrášek, fazole, sója).

Omega 3

Jedná se o mastné polynenasycené kyseliny, které pomáhají pracovat v srdci prevence křehkosti Vlasy v menopauzy, hřebíky, a také zabraňuje neurologickými chorobami a pomáhá snížit zánětlivé procesy.

Omega 3 je obsažen v rostlinných tucích a rybí tuky. Většina ze všech obsahu této kyseliny je: v lososovém Atlantiku - v sardincích - v pstruhu - v tuňáka a krevetách.

Lignins

Musí eliminovat nepříjemné pocity v pochvě Během menopauzy (suchost, hoření, svědění). Ligniny obsahují přírodní hormony, tak velmi užitečné pro výživu, když vyvrcholení. Mohou být nalezeny v lněném semena.

Tokoferol nebo vitamin e

Pomáhá zabránit sucho v intimní zóně, otok prsních žláz, normalizuje práci kardiovaskulárního systému. Kromě toho tento vitamin přispívá k rozšíření činnosti vaječníků, a to je velmi důležité pro období menopauzy.

Topoferol lze nalézt: v rostlinném oleji (s výhodou sójová nebo kukuřice, pšeničný ozdobený olej, olivový) - máslo - mléko, zakysaná smetana, smetana - zelenina (rajče, brokolice, salát) - ovoce (jablko, kiwi, mango) - všechny druhy ořechů.

Jaké produkty jsou lepší odmítnout

Climax není nemoc, takže během menopauzy nejsou žádné přísné zákazy výrobků. Je však důležité pochopit, že pro lepší pohodu by měla být dávkování jednotlivých potravin mírnou. Bude pro vás snazší sledovat skladbu a příznaky vyvrcholení se budou zdát méně a méně intenzivně, pokud snížíte použití:

  • soli;
  • Sahara;
  • alkohol;
  • polotovary;
  • majonéza;
  • Sala a smalts;
  • uzený uzený
  • sycená voda (sladká);
  • šťávy z balení;
  • akutní potraviny;
  • káva;
  • čokoláda;
  • Brynza a suruguni;
  • Pekařské výrobky (bílý stupeň chleba)

Užitečné produkty pro ženy v období clea

Seznam potravin: Chléb s otrádou - zrna (ovesná, hnědá rýže, pohanka, perla, ječmenna) - mléko (Kefir, zakysaná smetana, rippy, jogurt, tvaroh, malý krémový olej, mléko) - ořechy (arašídy, kešu, ořech) , Lískový ořech, mandle) - zelenina (brambory, bílé zelí, brokolice, mrkev, bulharský pepř, chřest, salát, rajčata, okurky, petržel, hrášek, fazole, cibule, česnek) - ovoce a bobule (meloun, meruňka, rybíz, grapefruit , broskve, jahoda, třešeň, fíky, rozinky, švestky, jablka, šípek, kiwi, banány, hrušky, hrozny, mandarinky, pomeranče) - ryby a mořské plody (losos, sardinky, tuňák, pstruh, řasy, krevety, raky a kraby, Měkkýlus, makrely, mořské zelí) - sladkosti vařené nezávisle (želé, trávy, marmeláda, zmrzlina, marshmallow) - maso (kuřecí maso, turecko, králík, hovězí maso) - sójové výrobky t.

Produkty a byliny, které pomáhají od přílivů a dalších příznaků menopauzy: tofu, sójové mléko, sójové fazole, sójové boby, lněná semena, durian, kopr, řepa, máta, heřmánek, mudrc, duše muž, šípka, tráva valerian.

Vynikající složení má Kolekce kláštera pro hubnutí. Podle recenzí žen nejen to pomáhá ztratit další libry, ale také vyhlazuje projev symptomů Klimaků.

Dietní menu na týden pro snížení hmotnosti při vyvrcholení

Musíte pochopit, že tělo v období Klimaks potřebuje správnou výživu. Jak jíst během climattery a co napovídá "správnou výživu s menopauzou"?

To je základ pro budování zdraví žen. Za prvé, věnujte pozornost šesti pravidel napájení během výše popsaného vyvrcholení.

Všimněte si, že dieta s vyvrcholením u žen by neměla být přísná, jídlo by mělo být různorodé. Čím více produktů zapnete každodenní použití, tím více užitečnějších látek obohatí vaše tělo.

Jídlo musí být přítomno v potravinách a optimálním poměru proteinů (1 část), sacharidů (4 díly) a tuky (1 část). Takové potraviny posílí imunitu, snižují riziko Vývoj patologického vyvrcholení, pomůže udržet postroj postroje.

Menu pro ženy v menopauze pro hubnutí:

pondělí

Na snídani jíst tvaroh s rozinkami a Kuragya, zelený čaj. Do druhé snídaně, nechte tam galerie cookies a banán. Během oběda - zeleninová polévka, pohanka kaše s hovězí guláš, čerstvá okurka + listy salátu, sušené ovoce kompot. Snadné odpoledne navrhuje Kefir nebo Rippy. Na večeři připravte vinaigrette, pečené nízkotučné ryby, jablko, zelený čaj.

úterý

Na snídani jíst ovesné vločky s kravským mlékem bez cukru s medem, domácí jogurt, hruška, zelený čaj. Nechte druhou snídani sestávat z sušenek, želé připravené šťávou. Na oběd použijte rýžovou polévku, vařené brambory + dušené maso, domácí vaření. Punchover se skládá z ruggru s banánem. Na večeři, podáváme pečené nízkotučné ryby, čerstvý zeleninový salát s tofu.

středa

Na snídani připravit pohanku kaši na sójové mléko s rozinkami, toast s máslem, šťávou nebo čajem. Druhá snídaně bude z Kefera nebo vlnky. Na oběd, jíst Lean Borscht, těstoviny hrubé brusné mouky + omáčka s houbami a kuřecím masem, kompotním. Humannik - zmrzlina s nízkým obsahem tuku. Na večeři, připravit dušené dušené ze zeleniny, želé, čaj.

Čtvrtek

Na snídani - salát ze zeleniny a ořechů, kuřecí prsa na pár v mléčné omáčce, kompot z sušeného ovoce. Do druhé snídaně tak, jak budete měžit o ořechy, jablko. Oběd se bude skládat ze zeleninové polévky s karbanátky, zeleninový salát s tofu, kuřecí kotlety, čaj. Odpolední svačina - jogurt. Udržet bramborový kastrol na večeři, připravit zelený čaj nebo uklidňující bylinnou sbírku.

pátek

Cook pšeničné kaše s mlékem a medem, pečené jablko, bylinný čaj. Druhá snídaně bude deligstrující smoothie z bobulí a ovoce s lněným semínkem. Na oběd jíst pohankové polévky, bramborové bramborové brambory, vařené ryby s non-footing koření. Odpolední občerstvení - ořechy, mrkev. Připravit kuřecí večeři se zeleninou + sójové fazole pro pár, jogurt, čaj s melissou nebo mátou.

sobota

Snídaně - kastrol z tvaroh se sušeným ovocem, toast z hrubého broušení chleba, šťávy nebo čaje. Do druhé snídaně - galerie cookie, banán. Na oběd, vařit zeleninovou polévku s přidáním všech obilovin, rýže kaše + hovězí maso, šťáva. Odpolední osoba: Kefir a sušenky. Večeře Nechte být z rybářských kotlů pro pár, bramborová kaše, čaj s mátou.

Neděle

Připravte se na snídani rýžovou kaše + vařené maso, kompot. Druhá snídaně - tvaroh. Na večeři, vařit boršč, vařené brambory + ryby, sójové mléko. Pro odpolední školu si vyberte ovocný salát, přidejte k němu lněné semena. Na večeři balicí zelí válce se zakysanou smetanou, bylinný čaj.

Doporučení k menu:

  1. Vejce jsou lépe spotřebována sestávat z nádobí (omeleta, salát, kastrol) a je vhodné použít jednu věc - dvě vejce týdně.
  2. Vyberte si sýr s nízkým obsahem tuku.
  3. Ryby mohou jíst každý den.
  4. Máslo krém bude dost 8 gramů za den.