Jak zvýšit progesteron u žen

Existují dva hlavní způsoby, jak se zvýšit progesterone. to Náhradní hormonální terapie a přirozený nárůst úrovně účinné látky. Norma progesteronu v krvi žen musí být řízena. Ovlivňuje zrání sexuálních buněk, koncepce, normální průběh těhotenství.

Zvýšení růstu progesteronu u žen

Příčiny nízkého progesteronu

Všechny důvody pro nedostatek progesteronu jsou rozděleny do vnějšího a fyziologického:

Forefrugisiological
Věčná výživa s porušením rovnováhy vitamínů a minerálůTěhotenství patologie (fetální vývojové anomálie, placentární insuficience, porušení krvácení)
Chronický stresUterin krvácení proti hormonálnímu selhání
NadváhaInfekční onemocnění genitálních orgánů
Duševní poruchyMaligní nádory
Zneužívání alkoholu, narkotické látky, kouření

Selhání ledvin
Dědičná patologiePorušení funkcí vaječníků
Špatná ekologiePoruchy systému hypotalamického hypofýzu
Příjem antibiotik, hormonálních antikoncepce a jiných lékůDysfunkce štítné žlázy
Překročení estrogenuVytrvalost folikul (hyperstroartaka)-

Vylepšete progesteronové drogy

Když je detekována nízká hladina hormonu, léčba léčbou je přiřazena léčba léčivy nebo sekrece progesteronu je aktivována přirozeně.

Léky pro substituční hormonální terapii

Za přítomnosti fyziologických důvodů, hormon nemá předepsaný hormonální terapii nebo eliminovat patologii, která způsobuje selhání sekrecí.

Nedostatečná práce progesteronu vede k neplodnosti, zvyšuje riziko potratu, anomálií vývoje fetálu. V některých případech se růst hladiny hormonu provádí za použití léků. Jsou prezentovány v různých farmakologických formách - tablety, kapsle, injekční roztoky, čípky, krémy, gely.

Související léky patří přírodní progesteron, uremines, injekce, Duphaston a další. Oblíbené populární léky - Cyclodinon, Mastodinon. Jmenuje náhradní hormonální terapie pouze lékař. Samostrodění vede k vážným vedlejším účinkům a nebezpečným komplikacím.

NamePanagement
Přípravky s progesteronem
Přírodní progesteron

(Řešení pro intramuskulární injekce)
Ovariální dysfunkce, hrozba potratu v časném těhotenství
Uremines

(Kapsle pro vnitřní a intravaginální podání)
Neplodnost, prevence nesnesitelných, vyvrcholení, předčasné menopauzy, dysfunkce vaječníků, premenstruačního syndromu (PMS), vláknitá-cystická mastopatie mamarchových žláz
Duphaston

(Pilulky)
Normalizace menstruačního cyklu, eliminace PM, hrozba potratu v počátku času
Crinon

(Gel pro vaginální podání)
Neplodnost
Inzesta

(Řešení pro intravenózní a intramuskulární injekce)
Amenorrhea (absence menstruace), dysfunkční děložní krvácení, neplodnost, non-opouštějící těhotenství
Zeleninové přípravky
Mastodion

(Tablety, kapky)
PMS, zvyšování pravděpodobnosti pojetí, regulace menstruačního cyklu
Cyklodinon

(Tablety, kapky)
Plánování těhotenství, vrchol

Přípravky pro ženy - neplodnost, stárnutí, Problémy s těhotenstvím

Drogy s progesteronem mají řadu kontraindikací.

Tyto zahrnují:

  • onkologické onemocnění;
  • diabetes;
  • Patologie srdce a plavidla;
  • duševní poruchy;
  • obezita;
  • Zneužívání kouření.

Vylepšete přírodní metodu progesteronu

Metody přírodního zvyšování hormonu jsou zaměřeny na aktivaci sekreční aktivity těla. To přispívá ke změně výživy (stravy), použití lidové léky, korekce životního stylu. Přirozené prostředky, na rozdíl od syntetiky, Podporovat zdravý hormonální zůstatek a nemají vedlejší účinky.

Některé léky jsou schopny snížit hormon (interferující faktor):
Ampicilin, karbamazepin, ciproteron, danazol, epostan, estriol, goserelin, leupromid, perorální antikoncepce, fenytoin, rosestatin, prostaglandin e2. Ukončení příjmu vede k obnově progesteronu.

Metody přispívající ke zvýšení hladin progesteronu přirozeným způsobem:

  • Omezit Jíst produkty, zvyšování velikosti estrogenu. Tato skupina zahrnuje fazole, lněná semena, dýně, sezam a oleje. Významný nárůst koncentrace estrogenu způsobuje snížení hladiny progesteronu, Proto musíte udržet rovnováhu těchto hormonů.
  • Použijte produkty, které aktivují syntézu progesteronu v těle. To vyžaduje kyselinu askorbovou a cholesterol. V menu musíte zapnout telecí, králičí, krůtí filé, kuře, vaječný žloutek. V dostatečných množstvích ve stravě by měla být prezentována zelenina, ovoce, obiloviny, ořechy, mléčné výrobky.
  • Zvýšit použití vitaminu B6 (pyridoxin). Tato látka je nezbytná pro udržení normální úrovně progesteronu. Vitamin B6 má příznivý vliv na jaterní práci, která využívá estrogeny. Pyridoxinové zdroje - ořechy, telecí maso, hovězí maso, drůbeží maso, mořské plody. Také banány, špenát, brambory, celozrnné obiloviny.
  • Pozitivní ovlivňuje syntézu homon vitamínu e (tokoferol) ve velkém množství. Použijte svou lékárnu.
  • Zahrnout do dietní produkty bohaté na hořčík a zinek. Tyto stopové prvky jsou mnoho dýňová semena, sezam, slunečnice, pšeničný otruby, tmavá čokoláda, arašídy. Mezi bílkovinami - hovězí maso, krůtí maso, králík, mořské plody.
  • Vyhněte se použití bylinné, Zvyšování úrovní estrogenů. Toto je hodinek, způsob, chmele, lékořice, vojtěška, červený jetel.
  • Zvýšení hladiny progesteronu a poklesu estrogenu podporuje lidové léky na brankové, divoké yams a jiných léčivých bylin.
  • Podporovat aktivní sekreci pivoňky hormonu, manžety, nudné dělohy.
  • Nadváha Provokuje zvýšení estrogenu a snížení Progestonu. Zbavte se extra kilogramů, zacházet s obezitou.
  • Snížení stresu - předpoklad pro sekreci progesteronu. V podmínkách chronického nervového napětí vzniká další potřeba kortizolu. Když je napětí, přidává se z progesteronu.
  • Přestat kouřit. Nikotin zpomaluje sekreci hormonu s vaječníky, látky, které jsou obsaženy v cigaretovém kouři poškození progesteronových receptorů.
  • Vést zdravý životní styl.
  • Omezte příjem xenastrogen. Vstupují do organismu z prostředí a potravin. Jejich akce je jako estrogen. Xenoestrogeny jsou v laků, barvách, plastů, kosmetika. Obsahují výfukové plyny, průmyslové znečištění, pesticidy, masová kuřata pěstují pomocí hormonů.

Zdravý životní styl

Metody zlepšování progesteronu během těhotenství

Během těhotenství nastane přirozený nárůst hladiny hormonu. Nedostatek účinné látky je negativně ovlivněn obecným stavem ženy a vývoj plodu.

Zvyšte koncentraci hormonu za použití dietní síly. V menu je nutné zahrnout produkty bohaté na hořčík, zinek, vitamíny C, B6, E. Recepty tradičního léku ke zvýšení hladiny hormonu nejsou vhodné. Mohou být použity pouze jmenováním lékaře

S nízkou úrovní progesteronu musíte hledat kvalifikovanou lékařskou péči. Na základě údajů laboratorní analýzy krve, individuální charakteristiky pacienta, stav těla bude jmenovat optimální verzi opravy hormonálního pozadí.