Jídlo po laparoskopii vaječníků cysty

Dieta po laparoskopii vaječníků cysty, je jedním z fází přechodu na celý zdravý život. Moderní metody chirurgického zásahu, při léčbě ženských gynekologických onemocnění, zejména ovariálních cyst, jsou založeny na způsobu laparoskopie (rýže.1) to od starověkých řeckých znamená "pohled v děloze". Pro provoz není nutný jeden velký řez a 3-4 otvory se provádí o průměru asi 1 cm pro laparoskop a několik chirurgických nástrojů. I když je tato operace považována za jemnější než stará metoda vyrobená starou metodou, po jeho dokončení je nutná určitá rehabilitace.

Jídlo po laparoskopii vaječníků cysty
Obr.jeden. Operace pro vaječníky

Proč je potřeba dieta

Specialisté slibují rychlé uzdravení (3-4 dny) a přechod k normální každodenní život pacientům, kteří prošli laparoskopií. Důležitým faktorem je proto správná výživa po odstranění cysty vaječníku. Zvažte hlavní ukazatele, které zlepšují rehabilitaci žen kvůli přiměřené dietě po laparoskopii:

  1. Vyvážená strava bohatá na minerály a vitamíny je dobrým zdrojem zdravého hormonálního pozadí ženského organismu, normalizující menstruační cyklus a reprodukční funkci vaječníků.
  2. Správná strava a vysoce kvalitní přívod tekutin, urychluje stažení toxinů z těla, které se objevují v jakémkoliv anestezii.
  3. Dieta Po odstranění vaječníku CYST usnadňuje proces trávení, s výjimkou výskytu plynů, zácpa, která může působit střechou na ovládaném místě. Napnutí svalové tkáně na žaludku ztěžuje léčit rány.
  4. Zdravé potraviny s vitamíny urychluje regenerační funkce těla pacienta (rýže.2), snižování rizik pooperačních komplikací.
Jídlo po laparoskopii vaječníků cysty
Obr.2 jizvy po laparoskopii
Závěr: Je třeba dodržovat dietu doporučenou navštěvujícím lékařem pro rychlé oživení a snížení možnosti komplikací.

Dieta před laparoskopií vaječníků cysty

Kromě krevního výzkumu, ultrazvuk, přijetí určitých léků, speciální dieta je zahrnuta do přípravy na provoz:

  1. 4-5 dny před plánovaným postupem laparoskopie cysty vaječníků by žena neměla brát jídlo, které způsobují tvorbu plynů ve střevě (rýže.3) - Mléko, černý chléb, hrášek, sója, fazole, fazole, zelí, syrová zelenina, ovoce, sladkosti, sycené nápoje.
  2. Mezi doporučené produkty - Vařené maso odrůd bez tuku, vařené ryby, kaše, vývar.
  3. V posledním dni, před operací, můžete mít jen snídani, je přípustné jíst vývar na oběd a pít vodu na večeři. Ve večerních hodinách nutně klade.
  4. 8-9 hodin před zahájením provozu musí pacient držet hladovění. V dopoledních hodinách je střevo také vymazáno pomocí klystýru.
Jídlo po laparoskopii vaječníků cysty
Obr.3 produkty způsobující plyny ve střevech

Když můžete jíst po laparoskopii vaječníků

Asi 8 hodin po úspěšném provedení laparoskopie vaječníků, pokud nejsou žádné komplikace, kontraindikace, nevolnost po expozici anestezie, pacient může začít přijímat kapalné potraviny.

Co může jíst po laparoskopii ovariální cysty

Dieta po laparoskopii doporučuje navštěvujícím lékařem v závislosti na individuálních vlastnostech pacienta, jeho analýz a prosperujícím provozu operace. Specialisté vyvinul základní pravidla potravy po operaci vaječníků:

  1. Pít potřebný v potravinách, a ne horkými produkty, aby se zabránilo podráždění stěn žaludku.
  2. Bouillons vaří z nízkotučného filé, odstranění kůže kuřete.
  3. Čtyři v malých částech 200-300 g každých 3,5-4 hodin.
  4. Produkty rukojeť hašením, pro pár (polévky dělat bez smažených cibule).
  5. Pro lepší učení potravin, můžete si ho dostat s mixem (polévky pyré, brambory, vařená zelenina).
  6. Nemusíte měnit dietu, postupně se pohybují z snadno stravitelných potravin na hrubší.
  7. Ovoce jsou pouze ve zpracované formě (například pečená jablka).
Důležité! Operovaná žena by měla každý den vyprázdnit střevo. Pokud existuje zácpa, poraďte se s účastnickým lékařem, který zaregistrovat nepřátele.

První den po operaci

První den poté, co je laparoskopická cysta poměrně komplikovaná pro ženu, protože se mohou vyskytnout bolesti v oblasti tříslace (rýže.čtyři). Po 5 hodinách můžete pít trochu vody a po několika hodinách (večer), přípustně pít vývar, kefír nebo jogurt. Je nutné jíst často a malé porce, snaží se snížit gastrointestinální trakt méně.

Jídlo po laparoskopii vaječníků cysty
Obr.4 nepohodlí po laparoskopii

Pozdní pooperační období

Přísná strava po operaci odstranit vaječníky, pacient se drží uzdravení jizev a odstranění švů. Dále můžete zahrnout čerstvé purifikované ovoce, sušené ovoce, čerstvá zelenina, sušenky a pekařské výrobky.

Nejvíce "nebezpečné" produkty - všechny typy uzených, konzervace, solení, mastné maso, ostré koření. Všichni pacient bude moci jíst až po 1-2 měsících po postupu pro laparoskopii cyst.

Dieta po laparoskopii vaječníků cysty: menu

Dokonce i s nedostatkem povolených produktů, v počátečním období po laparoskopii cyst, můžete je vařit vynikající. Zvažte dietu, která bude užitečná a užívat si pacienta na rehabilitaci po operaci na laparoskopii ovariálních cyst:

  1. Zeleninový Souffle - snadno stravitelné jídlo, kde můžete použít mrkev, řepa, cuketa jako zelenina. Je nutné se připravit hašením strouhaným zeleninou ve vodě, po které směs se šlehačkou a pečením v peci.
  2. Maso nebo ryby Souffle (rýže.Pět). V této misce se používá kuřecí prsa nebo telecí maso jako maso. Pokud se vám líbí ryby, pak jsou vhodné ryby nízkotučné odrůdy - sakra, mintai, sudak, crack. Stejná technologie vaření se používá, že v zeleninovém souffle, brambor nebo mrkví, do vaječného žloutku (může být přidán, se přidá do rumy vařeného filé (můžete přidat, jak je požadováno, bílý chléb v mléce) je pečený se šlehačkou.
Jídlo po laparoskopii vaječníků cysty
Obr.5 Maso Souffle v troubě
  1. Polévková pyré. Bude to užitečné a lahodná kuřecí prsa polévka s mrkví, cibulí a cukmi. Dušená a rozdrcená zelenina se nalije vývarem, přidejte zemního vařeného filé, malý kus másla a vařené 5-7 minuty.
  2. Mléčné polévky Pyré se připravují na nízkém mastném mléku. Alternativně, krádež vařená zelenina a vařená rýže (můžete broušit mixér), nalil teplým mlékem, je přidán malý kus másla.
  3. Styrové karbanátky nebo kotlety musí být připraveny s minimálním množstvím koření.
  4. Bylinný a zelený čaj přispěje k odstranění toxinů z těla.
Doporučení! Použití v menu takové rostliny jako zázvor je velmi užitečné. Kořen zázvoru obsahuje gingeronovou látku, vzhledem k tomu, která existuje rychlá regenerace kůže, cévy se rozšiřují, je zvýšena krevní oběh.

Přípustné produkty

Pro dietu po odstranění cystu s vaječníkem jsou vyřešeny následující produkty:

  1. Pečené ovoce a zelenina.
  2. Vařené brambory, jiné zeleniny nebo pyré s malým množstvím odstředěného mléka.
  3. Vařené, pečené maso odrůd bez tuku.
  4. Vařené, pečené ryby odrůd s nízkým obsahem tuku.
  5. Bylinné dekorakce.
  6. Haltage Pastries.
  7. Kaše - pohanka, ovesné vločky, rýže (cereálie mohou být přepnuty blikací a makeer-pyré).

Plně nebo částečně omezené produkty

Po laparoskopii se cysty budou muset omezit v různých potravinách:

  1. Pečení a těstoviny (v první dny dietu).
  2. Zelí, čerstvá mrkev (v prvních dnech).
  3. Ovoce v posledním formuláři (v prvních dnech).
  4. Mléko (v prvních dnech).
  5. Smažená zelenina, mastné maso.
  6. Všechny typy uzených (rýže.6).
  7. Všechny typy uchovávání.
  8. Ostré omáčky, koření.
  9. Všechny luštěniny (hrášek, čočka, fazole, fazole, sója).
  10. Nápoje uhličitanů a alkoholických nápojů.
  11. Káva, silný čaj.
Jídlo po laparoskopii vaječníků cysty
Obr.6 Zakázané uzené produkty

Jak dlouho se držet dietu

Dieta musí pokračovat až do plné restaurování ženy po laparoskopii cyst. Jako pravidla, rehabilitační proces trvá přibližně 2 měsíce. Během této doby se postupně zavádí dříve zakázané potraviny. Ale až do konce tohoto období, nemůžete pít alkohol a jíst uzené, mastné jídlo.

Dieta po laparoskopii ovariální cysty je hlavním pravidlem pro ženu, která chce plně obnovit a obnovit svou reprodukční funkci.