Nouzová antikoncepce

Nouzová antikoncepce

Co je nouzová antikoncepce?

Většina metod o ochraně těhotenství je platná pouze tehdy, pokud se o ně postaráte na pohlavní styk. Například je zbytečné začít přijímat antikoncepční pilulky, pokud se sex již stalo. Není to moudřejší než nosit kondom poté, co člověk má semena.

Nouzová antikoncepce jsou metody zabránění těhotenství, kdy se již uskutečnilo nechráněný pohlavní styk.

V jakých případech se objeví nouzová antikoncepce?

Nouzová antikoncepce pomůže vyhnout se nežádoucímu těhotenství v následujících situacích:

  • Pokud se zabýváte nechráněným pohlavím
  • Pokud během sexu Kondom se zlomil nebo sklouzl, A ty jsi to nevšiml včas
  • Pokud jste vynechali 2 nebo více antikoncepční pilulky

Pravidla nouzové antikoncepce

  • Téměř jakýkoliv lék nouzové antikoncepce by měla být užívána nejpozději do 72 hodin po pohlavním styku. Pokud po sexu prošel více než 3 dny, lék bude neúčinný.
  • Pokud po sexu prošel 3-5 dní, můžete se obrátit na gynekolog, který poskytne intrauterine spirála. Intrauterine spirála je zařízení, které je zavedeno do děložní dutiny a zabraňuje těhotenství.
  • Před obdržením jakýchkoli nouzových antikoncepce byste měli konzultovat s navštěvujícím lékařem gynekologa.
  • Některá onemocnění trávicího systému (například Crohnova choroba), stejně jako přijímání jiných léků mohou snížit účinnost nouzové antikoncepce. Tyto léky jsou uvedeny v návodu k nouzové antikoncepci.

Jaké pilulky pomohou otěhotnět po sexu?

Existuje několik léků, které se týkají nouzové antikoncepce. Podíváme se na každý z nich individuálně.

Postinární

Pozor: Droga má kontraindikace. Nezačínejte použití tohoto léku bez předchozí konzultace se svým lékařem.

Postinor je nejstarší a slavný mezi ženami jako nouzová antikoncepce. Tento lék obsahuje dávka bubnu levongestrelového hormonu, který zabraňuje připevnění oplodněného vejce v děloze.

Jeden postinér tablet obsahuje 750 μg levongestrel. Aby byl účinek postiner maximalizovat, musíte pít 2 tablety s rozdílu 12-16 hodin.

Vezměte první dávku postinteru je nutná v prvních 72 hodinách (3 dny) po nechráněném pohlaví. Čím dříve pijete první tablet, tím vyšší je pravděpodobnost, že postinor pomůže vyhnout se těhotenství. Tak, v prvním dni po sexu bude lék pracovat v 95% případů, kdyby interval mezi sexuálním aktem a příjmem postiner byl 24-48 hodin, pak v 85% případů, a pokud více - pouze v 58% případů. Přijetí postiner později 72 hodin po pohlavním styku nepřinese žádný účinek.

12-16 hodin po obdržení první pilulky je nutné pít druhou postinátorovou tabletu. Je-li několik hodin po recepci první nebo druhé pilulky, měli jste zvracení, musíte pít jinou tabletu.

Postinor může způsobit selhání menstruačního cyklu, brzy nebo pozdější příchod měsíce, bolesti na hrudi, krvácení oscilace. Přítomnost nebo nepřítomnost měsíční (nebo sekrece) po obdržení postiner neznamená jeho účinnost.

Můžete se ujistit, že nejste pouze těhotná těhotenský test Nejméně 3,5 týdnů po pohlavním styku. Můžete zjistit, zda je těhotenství předtím, projíždějící Krevní test na HGCH. To lze provést po 11 dnech po nechráněném pohlaví. Postinor nenarušuje výsledky těhotenského testu nebo krevní testování na HGCH.

Pokud menstruace nepřicházela dlouho a zpoždění je více než 5 dní, provést těhotenský test a konzultovat gynekologa.

Pokud Postinor nepomohl?

Pokud jste přijali Postinor, ale těhotenství stále přišlo, obraťte se na gynekologa. Příjem tohoto léku zvyšuje riziko mimoděložní těhotenství, Takže musíš jít Ultrazvuk, které se ukáže, kde se ovoce nachází.

Přijetí Postiner, zpravidla nepůsobí nepříznivý vliv na rozvoj dítěte, takže není třeba provést potrat (potrat). Pokud se rozhodnete udělat potrat, informujte o tom svého lékaře.

Escapel

Pozor: Droga má kontraindikace. Nezačínejte použití tohoto léku bez předchozí konzultace se svým lékařem.

Escapel, stejně jako postinor, obsahuje velkou dávku hormonu levongestrelu, nedává oplodněnou vejce, aby získal oporu v děloze. Rozdíl spočívá pouze ta jedna tableta Escapelu obsahuje 150 mg levongestrelu a vezme tento lék jen jednou.

Escapel potřeboval nejpozději do 72 hodin po pohlavním styku. Největší účinnost je pozorována, pokud tablet má drink v prvním dni po nechráněném sexu.

Escapel může způsobit nevolnost nebo zvracení. Pokud jste se potulovali do 3 hodin po obdržení tabletu, pak musíte mít re-dávku Escapel.

V důsledku přijímání exapela může být pozorováno selhání menstruačního cyklu, vzhled krvácení, Zpoždění menstruace, Bolest v hrudi. Pokud je možnosti menstruace delší než 5 dní, doporučuje se vytvořit těhotenský test. Escapel nemá vliv na výsledek těhotenského testu.

Pokud Escapel nepomohl?

Pokud těhotenství stále přišlo, obraťte se na gynekologa. Lékař bude produkovat ultrazvuk a objasnit, kde se ovoce nachází. Pokud těhotenství probíhá normálně, není nutné jej přerušit, protože příjem ESCAPEL nemá vliv na vývoj plodu a průběh těhotenství. Pokud se ještě rozhodnete provést potrat, oznámte to svému gynekologovi.

Jak často může postinor a escapel?

Postinor a Escapel jsou určeny pro nouzové situace a nemohou být použity pro pravidelnou antikoncepci. Tyto léky však mohou být užívány tolikrát, kolikrát podle potřeby, i když se poptávka objeví podruhé během jednoho menstruačního cyklu. Neexistují žádné studie, které by ukázaly neúspěšnému oživení postinoru nebo Escapel.

Pokud máte často potřebu přijímat postiner nebo esuži, musíte vážně přemýšlet Zvedněte pravidelnou metodu antikoncepce, Vhodné přesně pro vás.

Kolik dní postinor a escapel chrání před těhotenstvím?

Postinor a Escapel působí až po dokončení pohlavního styku. Jakékoliv následné nechráněné sexuální akty mohou vyvolat těhotenství, i když jste nedávno vzali postinor nebo Escapel.

Co se stane, když užíváte postinor nebo esuži během těhotenství?

Tyto léky jsou neúčinné, pokud těhotenství již přijde. Příjem postinter nebo Escapel během těhotenství nevede k jeho přerušení.

Gineproviiston a kolegy

Pozor: Droga má kontraindikace. Nezačínejte použití tohoto léku bez předchozí konzultace se svým lékařem.

Jedná se o moderní způsob nouzové antikoncepce, které neobsahují hormony, nezpůsobují selhání menstruačního cyklu a jiné vedlejší účinky, přičemž mají vysokou účinnost.

Obě tyto léky obsahují stejnou látku ve stejné dávce. Rozdíl pouze u výrobce. Gineproviston a ženy obsahují aktivní složku mifprovon v dávce 10 mg. MithPristone, na rozdíl od Postiner a Escapel, není hormon, ale také zabraňuje nástupu těhotenství, aniž by dává oplodněné vejce, aby se připojilo k děložní dutině.

Tableta Hyneprovist nebo ženy by měly být užívány v prvních 72 hodinách po nechráněném pohlavním styku. Čím dříve vezmete lék, tím vyšší bude jeho účinnost. Pokud je tableta převzata v prvních 12 hodinách po sexu, účinnost léčiva bude asi 98%, pokud v prvním dni, poté 95%, pokud později - 85-90%. Tyto léky nejsou účinné, pokud těhotenství již přijde.

DŮLEŽITÉ: Aby byl lék co ​​nejúčinnější, by měla být hyneprovistická tableta provedena nebo kolega 2 hodiny po jídle a není k dispozici po dobu 2 hodin po obdržení tabletu. Během týdne po užívání tabletu se nedoporučuje užívat aspirin, ibuprofen, diklofenak, indomethacin a další nesteroidní protizánětlivé fondy.

Pokud Hyneproviston nebo ženy nepomohli?

Pokud těhotenství stále přišlo, doporučuje se přerušit těhotenství jiným způsobem. Neexistuje žádná záruka, že tyto léky nebudou mít škodlivý účinek na budoucí dítě.