Metody padělání

Žijeme v takovém čase, kdy je možné být téměř 100% jistý, že jste chráněni před nechtěným těhotenstvím. Metody antikoncepce se staly tolik, že ženy a muži jsou často zmateni, jaký druh vybrat. Nesprávný výběr metody ohrožuje zvýšenou hrozbu pro otěhotnění nebo vedlejší účinky z předávkování účinnými léky.

Všechny metody antikoncepce budou seskupeny v závislosti na jejich hlavních vlastnostech. Při výběru byste měli být odpuzeni z vašeho hlavního cíle, čas, kdy bychom chtěli být chráněni, pohlaví a osobní preference.

Přečtěte si o každé metodě Přečtěte si více kliknutím na příslušný odkaz.

Hormonální metody antikoncepce

Hormonální metody antikoncepce

Tato metoda je založena na dopadu hormonů na vašem endokrinním systému. Chcete-li pochopit, jak to funguje, je důležité mít počáteční znalosti o ovulaci a kdy je možný výskyt těhotenství.

Uprostřed cyklu (přibližně přes 15 dní Po zahájení menstruace) má žena ovulace (zralé vejce opouštějící obvyklé místo na "setkat" s spermií). Estrogenský hormon je zodpovědný za tento proces.

Hormonální prostředky obsahují umělé hormonální etrogen, ale v menších množstvích. V důsledku nedostatečného množství ovulace nedochází, což znamená, že těhotenství je také.

Hormonální antikoncepce je reprezentována několika druhy (více o každém z nich více).

  • Antikoncepční pilulky
  • Hormonální antikoncepční spirála
  • Bezrámový implantát
  • Injekce
  • Náplast

Jaký druh vybrat - vyřešit vás. Nejoblíbenější, s možností vyzvednutí koncentrace hormonu - antikoncepční pilulky. Přečtěte si o jejich typech, rozdílech a jménech.

Pokud nemáte v plánu zahájit děti několik let, zkuste dát spirála. Dlouhodobě dává a nezasahuje do přírodních pocitů během pohlavního styku.

Implantáty a injekce ještě nebyly rozšířené v naší zemi. Na západě používají přibližně stejný počet žen jako spirály. Existuje několik důvodů, pro které je žena zakázána dát spirála, takže hledají alternativy k sobě.

Hormonální omítka - specifická antikoncepce. Na jedné straně se zdá nejvíce neškodné a snadno použitelné. Na druhé straně - v procesu ponožek mohou ženy zažít nepříjemnosti. Sádra je docela rychle špinavá. Je těžké ho skrýt na pláži a některé jsou plaché, aby používaly antikoncepci v otevřeném stavu.

Hormonální antikoncepce - nejspolehlivější ze všech metod. To dává praktický 99% záruka.

O tom, zda je hormonální antikoncepce nebezpečná, spory nejsou v plném proudu ne jeden rok. Existuje názor, že uměle potlačující ovulace, dáváte reprodukčnímu systému odpočinku, neočekává se. A když se stanou připraveni na porod - všechny akumulované síly tělo bude moci poslat plod.

Další názor - že jakékoli zásahy v těle s pomocí umělých hormonů postupně vede k neplodnosti a jiným onemocněním.

Neostatické metody antikoncepce

Neostatické metody antikoncepce

Antikoncepce je možná bez hormonů. Nemusí nutně zastavit ovulaci, aby nebyly těhotné. Mínus tyto metody - v možných poruchách. Potřebují mít dovednosti, aby je používat co nejpravděpodobnější. To je asi:

  • Všechny druhy kondomů (muž a žena)
  • Antikoncepční víčko
  • membrána
  • Přerušený zákonem o sexu
  • Metoda kalendáře, počítání nebezpečných dnů

Metoda počítání dnů ovulace nebo přerušeného pohlavního styku má nejnižší stupeň spolehlivosti, 50 až 50. I když si pečlivě posloucháte své tělo a znáte chování svého těla, v pravém okamžiku, kdy se něco může pokazit. Tato metoda je dobrá pro rodinné páry, které v případě neplánovaného těhotenství budou rádi, že se objeví další člena rodiny.

Kondomy, pravděpodobně, nejoblíbenější metoda antikoncepce. Ne každý ví, že jsou také možnosti žen. Jsou dražší muži a fit ty ženy, které jsou zvyklé pro každého, aby udrželi pod osobní kontrolou.

Existují metody bez použití hormonů, ale použití spermincidů. Tato látka, při kontaktu s tím, jaká spermie umírající. Použití je nezbytné před každým sexuálním aktem. Spermicidy jsou vyráběny ve formě tablet, gelů, mastí, svíček, krémů.

Antikoncepční houba a kruh jsou poháněny spermicidy.

Hlavním nedostatkem nekorelačních metod antikoncepce je, že musí být použity pokaždé, a dlouhodobé školení je nutné pro některé metody. Často zasahuje spontánní sexuální styk.

Antikoncepce pro ženy

Antikoncepce pro ženy

Ukazuje se, že téměř všechny metody jsou naostřeny pod ženami. A je ve slabé půdě, že volba správných fondů spadá, jejich včasnou recepci a změnu antikoncepce v případě vedlejších účinků.

Předpokládá se, že mužský organismus bude potřebovat mnohem více léků "Neutralizovat" spermie než žena - na chvíli zastavení výstupu z vejce. Obnovit funkci dítěte člověk je také obtížnější než žena.

Provoz pro ženy lze rozdělit do bariéry (ženské kondomy, membrána a čepice) a na chemické (spermicidy) a hormonální (antikoncepční pilulky, implantáty, náplasti) a nouzové a pro věčné (sterilizace) a v kalendáři.

To by znamenalo přepsat článek. Téměř všechny sekce tohoto článku jsou věnovány antikoncepci pro krásný sex.

Antikoncepce pro muže

Druhy antikoncepce pro muže není tolik. Existuje ještě jedna méně spolehlivá, jedna věčná a poněkud nízko-tech a vzácná možnosti.

Nespolehlivé metody antikoncepce pro muže lze přisuzovat:

  • přerušený sexuální akt (jednoduchý a svobodný, je praktikován většinou mladých mužů, ale ne každý si myslí, že o hrozbě chytit stis)

Pro nové metody procházející testovací fázi lze přisuzovat:

  • Pánské antikoncepční pilulky (by měly být užívány nejméně 3 měsíce před pohlavním stykem, zabraňují původu spermií). Na rozdíl od ženových protějšků obsahují více hormonů, což může mít negativní důsledky pro muže.
  • Muž antikoncepční implantát (pro nástup jeho antikoncepčních vlastností, musíte zadat několik měsíců před pohlavním stykem. Stejně jako tablety obsahuje velký počet umělých hormonů).

Pokud má člověk minimálně dvě děti, dostatečnou částku peněz a touhu vést aktivní sexuální život, může učinit vazektomii (nevratná operace zbavit se funkce dítěte).

Nejoblíbenější metodou použité 70% mužů - kondom. On az Sti chrání a má vynikající indikátory spolehlivosti a je levné.

Bariérové ​​metody

Bariérové ​​metody antikoncepce

Bariérové ​​metody jsou tzv, protože vytvářejí bariéru mezi spermií a vejcem. To je nejjednodušší použít antikoncepce. Přizpůsobují se lidem bez neustálých partnerů žijících spontánní sexuální život.

  • Všechny druhy kondomů
  • Membrána
  • Čepice

Některé prostředky (houby, membrány, čepice) mohou být aplikovány spolu s chemickou non-koronální antikoncepci - spermicidy. Poskytuje další plus - spolehlivější ochranu a ochranu proti pohlavně přenosným onemocněním.

Antikoncepce

Antikoncepce

Pro mladé lidi, pokud nejsou rodiny a pravidelné partnery, nemá smysl neustále trvat antikoncepce, vložte spirálu, přilepte omítku a vstoupí vstřikování.

Pokud se sexuální pohlavní styk vyskytuje několikrát za měsíc a ne každý měsíc, nejdůležitějším způsobem je kondom.

Ženy, které nejsou obeznámeny s ženskými kondomy, stojí za to číst o nich. V mnoha případech se ukáže jako pohodlnější a spolehlivějším mužem.

Spermicidy s jejich vzácným použitím také přinášejí větší výhodu než poškození. Pomáhají bojovat s některými druhy genitálních infekcí. Mohou být použity nezávisle (ve formě krémů, svíček, gelů).

Je také možné použít spermicidy ve dvojici s membránou, víčkem nebo houbou.

Všechny tyto metody jsou aplikovány bezprostředně před pohlavním stykem. A jejich doba platnosti nepřesáhne několik hodin.

Spolehlivost není tak vysoká jako hormonální antikoncepce. Ale vedlejší účinky jsou mnohem méně.

Dlouhodobá antikoncepce

Manželské páry obvykle objednávají konzultaci s lékařem, aby si vybrala dlouhodobou antikoncepci. Podle výsledků analýz bude lékař informovat o monofrazi, dvoufázové nebo třífázové antikoncepční pilulky (všechny druhy čtení více).

Instalace spirály - pohodlný a spolehlivý způsob, ale není vhodná pro ženy. Z hormonální verze doporučují se zdržet se a non-hořlavek často nehodí štěkání žen.

Mnozí mylně věří, že koncentrace hormonů v náplasti, injekcích a implantátech jsou menší než v antikoncepčních tabletách a jsou méně škodlivé.

Všechny prostředky nesou vedlejší účinky. Jak minimalizovat jejich účinek pro vaše tělo, bude moci vyprávět lékaře založený na kartáčování, krevních testů a obecné inspekce.

Nouzová antikoncepce

Extra antikoncepce aplikovaná ve výjimečných případech

Je třeba mít na paměti, že újmu z příjmu nouzových antikoncepčních tablet bude mnohem větší než pravidelný příjem hormonálních antikoncepce.

Nouzová antikoncepce se používá buď jako součást jednoho nebo dvou tablet postiner, Eccaplane, levonel, nebo jako součást čtyř tablet pravidelných antikoncepčních pilulek. Lékař musí říci o přesném dávkování.

Některé ženy dávají přednost instalaci intrauterine spirála. Když je nainstalován, i když došlo k oplodnění, embryo nebude moci připojit ke stěně dělohy, a spontánní potrat se stane.

Antikoncepce navždy

V naší zemi není snadné provést takovou operaci. Vzhledem k jeho nevratnosti s pacienty se psychologové se scházejí jako první. Rodina musí mít minimálně dvě děti. Ve výjimečných případech jsou ženy sterilizovány na zdravotní svědectví (pokud by další těhotenství ohrožovalo život). Provoz pro obě pohlaví je velmi drahé a není k dispozici na všech klinikách.

  • Sterilizace žen
  • Sterilizace mužů (vazektomie)

Z článku jste se dozvěděli o různých metodách antikoncepce pro muže a ženy. Metody jsou seskupeny sjednocujícími vlastnostmi. Informace jsou prezentovány pro seznámení s některými otázkami antikoncepce. Specifická doporučení o volbě požadovaných prostředků může poskytnout pouze lékaře. Více podrobněji o každé metodě můžete přečíst v článcích naší speciální sekce.