Antikoncepční pilulky s kojením a dalšími antikoncepce

Antikoncepce

Funkce antikoncepce během období kojení. Přehled antikoncepčních pilulek s kojením, jakož i dalšími fondy, které mohou v tomto období ženského života používat.

Kojení amenorrhea

Existuje názor, že dokud matka nekrmí dítě s prsy, těhotenství je nemožné. Toto stanovisko je založeno na takovém fenoménu jako kojení Amenorea. Opravdu, asi 6 měsíců po narození dítěte (podléhající krmení poptávky a bez jakéhokoliv prachu), omezuje hormonální prolaktin aktivitu vaječníků, potlačující ovulace.

Podle některých zdrojů, antikoncepční účinek kojení - až 96%.

Nicméně, žádné vzácné případy, kdy žena těhotná s kojením je již 2-4 měsíce po porodu. Je to tak narozené dítě.

Proč je to možné? Ovulace se vyskytuje asi za 2 týdny před prvním po menstruaci generace. Někdy se zrání vejce probíhá již po 8-10 týdnech od okamžiku narození dítěte. Žena se opíral o princip laktace Amenorrhea neuplatňuje metody antikoncepce, a v důsledku toho přichází nový těhotenství. Jak se vyhnout?

Antikoncepce při kojení

Funkce antikoncepce během období kojení je okamžik, kdy většina výrobků, léků a jiných látek přijatých matkou dovnitř, je v jednom stupně nebo druhý a v těle dítěte - přes mateřské mléko.

To znamená, že použití kombinovaných perorálních kontraceptiv:

  • "Pravidelný",
  • "Lindinet",
  • "Logest",
  • Zhanina,
  • "Jess",
  • "Yarina",
  • "Diana-35"

- kontraindikovaný!

Velké dávky hormonů přicházejí do podvazku dítěte, což může ovlivnit aktivity všech orgánů a systémů dětského těla.

Proto na výběr prostředků antikoncepce během laktace je nutné přistupovat se všemi odpovědností, ideální možností - konzultace gynekologa a pediatrem.

Co lze použít?

Zvažte přípustné antikoncepci pro kojení:

Prostředky a metodyCharakteristickýÚčinnost
Spermicidové přípravky (vaginální antikoncepční svíčky, masti, krémy, vaginální tablety)Mají místní spermicidní činnost, neabsorbuje se do krve, bezpečné pro dítě. Lze použít ihned po dodání.Až 90%
KondomyNejjednodušší a nejdostupnější způsob ochrany. Lze použít z prvních dnů po dodání. Bezpečnostní kondomy také proto, že cizí látky a infekce nespadají do postpartum dělohy.85-98%
Ostatní metody bariéry (antikoncepční kroužek, membrána, víčko)Vyžadují určité dovednosti v aplikaci, může být nepohodlná pro ženy, pokud nebyly v jejich použití žádné zkušenosti. Kromě toho mohou být problémy s výběrem správné velikosti98-100%
Intrauterinní zařízeníInstalace intrauterinních spirálů může mít řadu vedlejších účinků a měla by být prováděna pouze kvalifikovaným gynekologem
Antikoncepční injekce a implantátyInjekce (DEPO-WEATER lék) mohou být zahájeny aplikovat od 6 týdnů po dodání a musíte opakovat injekci každé 3 měsíce. Subkutánní implantát (lék "NARPLAN") je instalován pod kůží na předloktí, dovolte nám, abychom nám umožňovali používat od 6-8 týdnů po dodání a provozuje 3 roky. Ani injekce ani implantáty nemají žádný vliv na dítě a mají vysokou účinnost
Nouzová antikoncepceNouzová antikoncepce ("Postinor", "Escapel") je přípustný používat během laktace, protože je založen na lanovci livonorgestrelu, která nemá vliv na mateřské mléko
Antikoncepční pilulkyV případě kojení, pouze čistě progestin perorální antikoncepce (PHF) nebo jak se nazývají "mini-pil", přípustné. Mini pily obsahují pouze gestagens v minimálních množstvích a neovlivňují složení mateřského mléka.

Antikoncepční pilulky s kojením

Seznam antikoncepčních prášků použitelných během laktace je poměrně široký:

  • "Lortinet",
  • Esclyton,
  • "Charozetta",
  • "Mikronor",
  • "Norcut",
  • "Mikroll".
Je třeba poznamenat, že mini-zemře nejsou levné antikoncepční pilulky a cena může dosáhnout 3000-4000 rublů na balení.

Jakýkoliv lék má vedlejší účinky, a pokud jde o hormonální léky během kojení, musíte být obzvláště opatrní. Ve volbě kontraceptiv by se nemělo spoléhat na tipy a názory přátel, příbuzných, známých, recenzí od internetu.

Vyzvednout antikoncepční pilulky, optimální pro vás, může na základě průzkumů prováděno pouze lékař gynekologa-endokrinolog. Pouze kompetentní specialista bude moci vzít v úvahu funkce vašeho těla a tím přinese nulový účinek antikoncepčních tablet na dítě.

Jak začít užívat antikoncepční pilulky

Mini-Dies musí začít pít v první den menstruace a vzít každý den ve stejnou dobu bez přestávky. To znamená, že je na rozdíl od COC (kdo pije 21 dní s přestávkou po dobu 7 dnů), musí být mini-páhly trvale 365 dní v roce, bez ohledu na to, zda je krvácení.

Pokud neexistuje měsíční měsíční, první zúčtování antikoncepce může být v každém dni, od 6-8 týdnů po porodu.

Hlavním rysem aplikace mini-pily - přesnost. Takové léky budou vyhovovat pouze velmi organizovaným ženám. Aby prášky měly stabilní antikoncepce, musí být užíváni přísně současně, optimálně asi 17-19 hodin. Důvodem je skutečnost, že maximální koncentrace progestinu v krvi je dosaženo 4-5 hodin po přijetí tablety a sexuální blízkost se obvykle vyskytuje v noci. Pokud byla tableta nutit ještě o 2-3 hodiny později než obvyklá doba, pak dalších 5-7 dnů je nutné aplikovat další metody antikoncepce.

Studie ukázaly, že progestin v minimálních dávkách, ve kterých je obsažen v přípravcích mini-umírajících, není schopen poskytnout jakýkoliv hmatatelný dopad na složení mateřského mléka a zdraví dětí. To znamená, že antikoncepce s kojením není jen přípustné, ale také doporučeno předními specialisty v oblasti pediatrie a gynekologie.