Kroužek antikoncepce pro ženy

Farmaceutické společnosti nabízejí mnoho prostředků, které zabrání nežádoucí koncepci. Některé antikoncepce poskytují krátkodobý účinek, jiní mají dlouhý antikoncepční účinek. Druhá možnost je v naprosté poptávce díky pohodlí použití. Antikoncepční kruh pomáhá dlouho zapomenout na možné těhotenství. Tato antikoncepce je zavedena do vaginy.

Jaký je název antikoncepčního kruhu

Vaginální antikoncepce je vyroben v jedné kopii pod názvem "národní. Jedná se o konstrukt pružného materiálu impregnovaného hormony. Silikonový produkt se nachází v dutině pochvy po dobu 21 dní, po kterém je odstraněn. Průměr kroužku je 54 mm a šířka je 4 mm.

Kroužek antikoncepce pro ženy

Složení a mechanismus akce

Antikoncepční z hypoalergenového materiálu. Po umístění do pochvy se zdůrazňuje estrogeny a progestogen, který produkuje antikoncepce. Potřebný účinek je dosažen v důsledku útlaku procesu zrání a uvolňování vajíčka. Aktivní činidla zahrnují etonegestrel v objemu 11,7 mg a 2,7 mg ethinylestradiolu. Pomocný efekt Proveďte staarát hořčíku a kopolymer.

V důsledku použití antikoncepce je cyklus regulován a intenzita symptomů premenstrijního období se sníží. Pravděpodobnost rozvoje anémie anémie nedostatku železa a cystických útvarů je eliminována.

Pozornost! Při pohybu do kroužku s mini-pily, injekcí nebo implantáty se doporučuje navíc používat bariérové ​​prostředky antikoncepce.

Výhody a nevýhody antikoncepčního gynekologického kruhu

Hlavním znakem silikonových antikoncepčních kroužků je v pohodlí použití. Žena může zapomenout na potřebu ochrany. Klady také zahrnují:

  • zlepšení kvality kůže;
  • vysoký stupeň ochrany;
  • Pravidelná a bezbolestná menstruace;
  • Žádné nepohodlí během intimního blízkosti.

Navzdory mnoha výhodám antikoncepce má obě negativní strany. Hlavní je nedostatek ochrany proti sexuálním infekcím. Proto je vaginální kroužek vhodnější pro ženy, které mají stálý sexuální partner. Nevýhody zahrnují možnost vzhledu vedlejších účinků a závislosti na těle do léčiva.

Kroužek antikoncepce pro ženy

Spirála nebo prsten: Co je lepší

Mnoho žen nemůže rozhodnout mezi intrauterinním spirálovým a vaginálním kroužkem. Rozhodnutí se provádí individuálně spolu s účastnickým lékařem. Spirála je zvýšena na delší dobu - až 5 let. Interní antikoncepční kroužek musí být změněn každé 4 týdny. Riziko vzniku vedlejších účinků s ním je mnohem nižší. Náklady na šroubovici jsou vyšší. Pokud však vezmeme v úvahu dobu trvání své akce, je to výhodnější.

Kroužek nebo prášky antikoncepce

Ústní kontraceptivy jsou denně přijímány po dobu 21 dnů. Na rozdíl od vaginální antikoncepce ovlivňují interní orgány. Ring má soustředěný dopad, obchází jater, ledviny a zažívací orgány. Tablety jsou méně vhodné v důsledku potřeby pravidelného příjmu. Tableta balení vede k poklesu antikoncepce.

Kroužek antikoncepce pro ženy

Pokyny pro použití antikoncepčního kruhu pro ženy

Je velmi doporučeno samostatně přiřadit antikoncepci. Kroužek předepisuje lékaře po obdržení výsledků komplexní zkoušky těla. Zadejte antikoncepci v vagina žena může bez lékařské péče. Zpočátku byste se měli seznámit s pravidly operace zveřejněny v pokynech.

Pokud žena po perorálním antikoncepci přejde do vaginálního produktu, proces zavedení se provádí v posledním dni 7denní přestávky. Použijte antikoncepční činidlo po potratu ihned po chirurgickém škrábání.

S antibakteriálním ošetřením ampiciliny nebo tetracycles je nutné aplikovat kondom během terapeutické terapie do 1 týdne po zrušení antibiotika. Důvodem je snížení účinnosti antikoncepčních látek obsahujících ethinyl estradiol. Použití svíček s antifungální akce mírně zvyšuje pravděpodobnost poškození výrobku.

Varování! Použití hormonálních prostředků způsobuje změnu působení jiných léků. Jako výsledek, jejich koncentrace v krvi a periferní tkáně zvyšuje nebo snižuje.

Kroužek antikoncepce pro ženy

Jak vložit kruh antikoncepci

Pro zajištění správné hladiny antikoncepce je vaginální kroužek zadán od 1 do 5 dnů menstruačního cyklu. Výrobek musí být odstraněn z obalu předem umytých rukou. Nejpočetnější držení těla pro úvod sedí na okraji židle, šíření stehna. Kroužek se musí otáčet na čípku. Chcete-li to udělat, zadejte ho hluboko do pochvy. Díky pružnému materiálu to vyžaduje požadovanou pozici.

Co dělat, když klesá antikoncepce

Pokud je antikoncepce správně instalována, pravděpodobnost jeho ztráty je minimální. Ale ve spravedlnosti může žena nesprávně připojit antikoncepci. V důsledku jeho kresby není antikoncepce snížena, pokud se žena podařilo vložit kruh zpět nejpozději po 3 hodinách. Před ním je nutné výrobek důkladně propláchnout s tekoucí vodou.

Důležité! Pokud antikoncepce nebyla stažena déle než měsíc, pak je šance na rozvoj těhotenství. V tomto případě musíte produkt vytáhnout a udělat těhotenský test.

Kroužek antikoncepce pro ženy

Odstranění děložního antikoncepčního kruhu

Po 21 dnech nosit antikoncepce je nutné vytáhnout z dělohy. Je důležité důkladně umýt ruce mýdlem. Poté, s pomocí ukazováčku, hák a vytáhněte produkt. Dalším krokem by mělo být zlikvidováno.

Kontraindikace a vedlejší účinky

Vaginální a orální antikoncepce má kontraindikace. Kroužek není výjimkou. Nelze použít v následujících případech:

  • tendence migrény;
  • období krmení dítěte;
  • trombóza tepen a žil;
  • Alergie na komponenty;
  • diabetes;
  • krvácení z pochvy nejasných genů;
  • patologie jater;
  • Procesy ve tvaru nádoru.

Vedlejší účinky při použití antikoncepce zřídka. Nejčastěji ovlivňují sliznicí membránu a projevují se jako lokální reakce. Mezi nejčastější nežádoucí účinky patří:

  • Zánětlivé procesy močových cest;
  • změna povahy vaginálního výboje;
  • nervozita a zvýšený smysl pro úzkost;
  • zvýšení objemu mléčných žláz;
  • Sada nebo hubnutí;
  • porušení stolice a nevolnosti;
  • Závratě a lehké bolesti hlavy.

Kroužek antikoncepce pro ženy

Při nošení výrobku zvyšuje pravděpodobnost trombózy. V případě prvních známek nemoci by mělo být okamžitě ukončeno použití antikoncepce. Mezi další důsledky lékaře přidělte acyklické krvácení, časté útoky migrény a chloazma. V rozporu s pravidly formulace, rizika lámání vaginálního kruhu.

Rada! V případě vedlejších účinků je nutné okamžitě kontaktovat gynekologa.

Těhotenství a laktace

Během nástroje dítěte je použití antikoncepčního kruhu nevhodné. Pokud se koncepce vyskytla na pozadí oddělení antikoncepce, pak by mělo být okamžitě odstraněno. Během laktace je použití vaginálního kruhu zakázáno.

Doba platnosti

Doba použitelnosti antikoncepce ve formě prstence je 3 roky. Uzavřené obaly by měly být skladovány při teplotách od 2 do 8 ° C. Doporučujeme umístit produkt v nedostatečném pro děti.

Kroužek antikoncepce pro ženy

Cena antikoncepčního kruhu

Náklady na antikoncepční kroužek jsou určeny místem akvizice a počet kusů v balení. 3 kusy lze zakoupit pro 2800-3600 rublů. Pokud si koupíte antikoncepce, pak bude jeho cena 1000 rublů.

Kroužek antikoncepce pro ženy

Podle názoru Dokáže

Vaginální kroužky chránící proti těhotenství, prodávané v lékárnách bez receptu. Ale to neznamená, že je můžete použít bez souhlasu navštěvování lékařů. Analýzy definující úroveň hormonů v těle. Stejně důležité je eliminovat možnost anti-kontraindikací. Teprve poté, co mohou přípravné manipulace umožněno zavést antikoncepce.

Podle statistik, malý počet pacientů, při použití antikoncepce, objeví se bolest hlavy a zvyšuje se váha. Po zrušení drogy přichází k normálu bez outsiderů. Často vypláchnou lokální reakce ve formě spalování sliznic a změn. Ve většině případů je však droga převedena bez komplikací pro zdraví a pohodu.

Závěr

Antikoncepční kruh je v poptávce pohodlí použití a vysoké úrovně účinnosti. Ve srovnání s tabletami a spirály, to méně často provokuje vedlejší účinky.

Recenze hormonálního antikoncepčního kruhu

Saprygin Elena Nikolaevna, 34 let, g. Kaliningrad
Používám lék "oštovování" déle než 3 měsíce. Stejně jako by si můžete odpočinout a nemysli na antikoncepci. Zvláštní změny v pořádku nevšimlo. Zatímco všichni mají opravdu rád.
Kartashova Maria Viktorovna, 27 let, g. Jekatěrinbursko
Po narozeninách jsem použil antikoncepce. Velmi pohodlná a bezproblémová metoda antikoncepce. Ve srovnání s prášky jsou plusy mnohem více. Ale měl jsem drozd, protože jsem musel opustit lék.
Golikova alena Vladimirovna, 26 let, g. Moskva
Mezi množstvím antikoncepce jsem si vybral prstenec antikoncepce pro ženy. Recenze produktu byly většinou pozitivní. Nenašel jsem žádné minusy. Dispared potřebu aplikovat kondomy. Hlavní věc je sledovat menstruační cyklus a odstranit kroužek z pochvy.