Vlastnosti použití prstenů národního

Národní prsten je relativně nový druh lokálního hormonu antikoncepce, který je stále více používán moderními ženami. Farmaceutický trh existuje jediným výrobcem tohoto antikoncepčního prostředku - n. o. Organon (Nizozemsko). Nedostatek hospodářské soutěže a snadné použití vysvětluje vysoké náklady na lék.

Hormonální prsten Obarung - kombinovaný antikoncepční činidlo na bázi estrogenu a gestagenu, jehož antikoncepční účinek je hlavně v důsledku potlačení ovulace.

Mechanismus akce

Kroužkovaný národnostNárodní filmový kroužek je transparentní produkt vyrobený z vinylacetátu, který obsahuje 2 typy hormonů: ettýgestrel a ethinyl estradiol. Kromě antikoncepčního účinku má hormonální prstenec terapeutický účinek na ženský reprodukční systém.

Sex hormony, které se odlišují od vaginálního kruhu národního, pod působením tělesné teploty pronikají tkaninou vagina. Maximální zvýšení koncentrace hormonů v krvi se slaví po 3-7 dnech od okamžiku antikoncepce v pochvě. Více než 3 týdny se postupně snižuje koncentrace účinných látek. Biologická dostupnost etonegestrelu překročí takový během perorálního podání léčiva.

Četné recenze žen, které používaly vaginální kruhu národnosti, naznačují účinnost antikoncepčních a terapeutických účinků. V důsledku provedených studií se snížení počtu případů krvácení průlom, často pozorován při použití orální hormonální antikoncepce znamená. Takový účinek léku snižuje riziko anémie v důsledku měsíční ztráty krve a výrazně zlepšuje stav ženy. Existují údaje o snížení pravděpodobnosti tvorby procesů rakoviny v reprodukčních systémových orgánech po použití národního kruhu.

Je třeba poznamenat, že antikoncepce nechrání ženu před pohlavními chorobami, navzdory koncentraci krčního hlenu pod působením genitálních hormonů. Strukturální změny v vaginálním tajuce pouze zabraňují vzniku zánětlivých procesů, s výhradou sexuální hygieny.

Pohodlné polohy pro zavedení státní příslušnostiÚčinnost národního kruhu závisí na dodržování doporučení výrobce, pokud je použito. Vaginální kroužek zavedený do pochvy, při působení tělesné teploty, má výhodnou polohu odpovídající anatomickým vlastnostem orgánu.

S nárůstem fyzické aktivity, nesprávné podávání, chronické zácpy, kýly, odstranění hygienického tamponu, kruh může vypadnout z vagíny. Proto je nutná dodržování opatření v těchto situacích. Žena musí pravidelně kontrolovat přítomnost prstenů v pochvě, aby byla zajištěna spolehlivý antikoncepční účinek.

Období hormonální restrukturalizace těla při použití této antikoncepce nevylučuje další konzultace gynekologa a diagnostického vyšetření těla před zahájením léčby.

Sada standardních opatření předcházejících hormonální terapie zahrnuje:

  • inspekce gynekologického křesla;
  • Potvrzení o absenci těhotenství (test lékárny nebo krevní test pro HCG);
  • měření krevního tlaku;
  • Čerpání pro další cytologický a bakteriologický výzkum;
  • Obecné a biochemické krevní testy;
  • Krevní test pro koagulaci (koagulogram nebo hemostasiogram).

Konzultace gynekologa-endokrinologa zabraňuje vzniku neoplazmů závislých na hormonu v reprodukčních orgánech, prsu, krvácení dělohy, zhoršení chronických onemocnění, zhoršení celkového stavu na pozadí použití antikoncepčních hormonů.

Podmínky použití

Kroužkovaný národnostVaginální způsob použití syntetických genitálních hormonů umožňuje dosáhnout vyšší biologické dostupnosti účinných látek ve srovnání s příjmem příjmu a transdermální omítky.

Tento typ antikoncepce je vhodný, protože žena samostatně používá hormonální činidlo a může ji kdykoliv odstranit. Chcete-li správně zavést antikoncepční nástroje, je žádoucí zvolit nejvhodnější příspěvek (jako při použití hygienického tamponu). Chcete-li představit prsten v pochvě, jen ho ohýbejte prsty.

Dostatečná koncentrace hormonu je přítomna po dobu 1 měsíce od data podání. Po třítýdenním pobytu kroužků v dutině pochvy je odstraněn. Další instance se používá stejným způsobem po jednom týdnu.

Národní kruh je zaveden prostřednictvím přísně definovaného schématu tak, aby účinnost hormonálního činidla zůstává vysoká po dobu měsíce:

  1. Pokud žena nejprve používá tento typ antikoncepce, je lepší začít s prvním dnem výskytu menstruace. Také však předpokládáme možnost od 2 do 5 dnů menstruace poskytla dodatečnou ochranu proti bariéru ve formě kondomů nebo antikoncepčních svíček (smetana). Vaginální prsten by měl stát alespoň tři týdny a po týdenním přerušení, nové. Rozvíjející se uvolnění krve je známkou, že droga ztrácí antikoncepci.
  2. Po předchozí hormonální antikoncepci ve formě systémových léků (pilulku nebo transdermální omítka) se přechod k národnímu sádru provádí kdykoliv za předpokladu, že přípustný interval přípustného zkosení (7 dní).
  3. Při pohybu z mikrodostovaných perorálních přípravků, hormonálních injekcí, intrauterinových spirál, implantátů podle pokynů, je třeba vnitrostátní kruh vkládat ihned na konci působení předchozí antikoncepce (v posledním dni intervalu mezi cykly). Jinak bude nutné použít kondom nebo spermicidní čípky nejméně 7-10 dnů.
  4. Pokud žena udělala potrat po dobu až 12 týdnů, musí být národní prsten vkládán ihned po operaci, jinak bude vyžadována další lokální antikoncepce nebo alternativní způsob prevence nežádoucího těhotenství.
  5. V období po porodu, gynekologové poradí používat majitele ne dříve jeden měsíc po doručení v případě odmítnutí kojení dítěte. Pokud byl v tomto období koitus, je nutné se ujistit, že neexistuje žádný těhotenství. Světlé potvrzení, že žena není těhotná, bude první menstruace. Pokud existuje menší výběr, a existují pochybnosti, můžete hledat radu s gynekologem. Pokud chcete použít těhotenský test, je třeba si pamatovat, že po dodání v ženském organismu je stále hormonem chorionového gonadotropinu, který ovlivňuje výsledek testu. Při krmení dětských prsou není národní.
  6. Po spontánním odstraňování kroužků z pochvy (například se zvýšenou fyzickou aktivitou) musí být označena vodou a znovu vstoupit. Při stlačování prsten, který potřebujete k vysledování, takže voda není horká, jinak budete muset zadat novou instanci.
  7. S nepřítomností Kroužky ve Vagině Ne více než 3 hodiny v prvním nebo druhém týdnu menstruačního cyklu se nemůžete starat o ztrátu antikoncepčních vlastností léčiva. Pokud byl prsten chybí ve Vagině ve třetím týdnu cyklu po dobu delší než 3 hodiny, měli byste vstoupit do nové antikoncepce, aniž by čekal na zrušení krvácení. Je-li způsob použití vypouštějícího kroužku v průběhu cyklu neporušil, je možné čekat na krvácení a zavést novou antikoncepci po 7 dnech obvyklým schématem.
  8. Někdy může být vlastník použit bez přerušení. Například, pokud je to žádoucí, zpoždění období, pochybování působení léčiva, používaných chyb. Pokud se jedná o jeden případ, neexistuje žádný zvláštní důvod k vzrušení. Nicméně, více porušení schématu aplikace uvedené v pokynech je občas zvýšeno riziko vedlejších účinků, porušení hormonálního pozadí. Nedoporučuje se používat národní kruh více než 3 měsíce v řadě bez přestávky.
  9. Příjem antibakteriálních a antifungálních léků vyžaduje další bariérovou antikoncepci, aby se zachovala maximální antikoncepční činnost. Na pozadí dlouhodobé antibakteriální nebo antifungální terapie může být nutné aplikovat lokální ochranné prostředky, aby se zabránilo těhotenství.
  10. Těhotné ženy národnosti nejsou předepsány. Nedoporučuje se jej používat během laktace v důsledku pronikání antikoncepčních hormonů do mateřského mléka.

Obarung nemá analogické léky, ale podobná akce má hormonální činidla obsahující kombinaci estrogenu a gestagenovů:

Jes

  • Jess;
  • Zatížení;
  • Zhanin;
  • Skříň;
  • Nový;
  • Clair;
  • Kliten;
  • Nejsilnější;
  • Yarina.

V jakých případech je antikoncepce kontraindikován

Stejně jako jakýkoliv hormonální lék, kruh vaginální národnosti, má kontraindikace a omezení použití:

  1. Mladý věk (puberty);
  2. onemocnění oběhového systému (arteriální a venózní trombóza);
  3. Genetický faktor v predispozici k trosmě žil a tepen;
  4. srdeční choroba;
  5. diabetes;
  6. Komplexní provozní zásah (přestávka nejméně jeden měsíc);
  7. těžká bolest hlavy (podezření migrény);
  8. Neoplazmy závislé na hormonu v reprodukčních orgánech a mléčných žlázách;
  9. těhotenství nebo podezření;
  10. období laktace;
  11. Těžké gastrointestinální onemocnění (pankreatitida, patologie jater a žlučů a další.);
  12. hypertenze;
  13. Selhání děložního čípku;
  14. chronická zácpa;
  15. kýly orgánů exkretorického systému;
  16. krvácení z pochvy.

Nalýrace může mít negativní vliv na tělo s nesprávným použitím nebo individuální intolerací syntetických hormonů.

Vedlejší efekty

  • Akutní zánětlivé procesy v vagíně (dysbakterióza, vaginitida, drozd);
  • Svědění vagina;
  • Infekce močových cest (uretritida), cystitis);
  • nižší bolest břicha;
  • Bolestivé pocity v hrudi;
  • bolesti hlavy;
  • edém končetin;
  • hypertenze;
  • Snížení libida;
  • bolestivý menstruační výboj;
  • zvýšená chuť k jídlu;
  • Rychlý nárůst tělesné hmotnosti;
  • Místní alergie do vinylacetátu;
  • Celková alergická odezva těla na syntetických hormonech.

Pokud některý z uvedených příznaků se zobrazí konzultovat gynekologist-endokrinologa nebo související specialisty v přítomnosti systémových onemocnění v historii.

Antikoncepční vlastnost národního národa závisí na pravidlech používání vaginálního kruhu, jednotlivých charakteristik těla. Předchozí diagnóza hormonální terapie těla, studium hormonálního zázemí, včasné konzultace gynekologa, endokrinologa, mammologa sníží riziko vedlejších účinků nejen v přítomnosti systémových onemocnění, ale aby se zabránilo jejich výskytu.