Použití hormonální antikoncepční omítky

Mezi rozmanitost hormonálních léků, aby se zabránilo nežádoucímu těhotenství je stále populárnější u transdermální patch eura. Není překvapující, protože jeho účinnost dosáhne 99%. Na rozdíl od kombinovaných perorálních antikoncepcí používaných uvnitř, hormonální omítka na bázi ethinylestradiolu a norelgestriness rozlišuje hormony přes pokožku přímo do krevního oběhu, aniž by způsobovaly strukturální změny v trávnících orgánech pod jejich činností. Absence závažných vedlejších účinků, snadnosti použití a vysoké účinnosti znamená vysvětlit svou popularitu ve farmaceutickém trhu.

Transdermální omítkový mechanismus

Transdermální omítka euraEuro hormonální omítka představuje Lepicí náměstí z jemného syntetického materiálu tělesné barvy. Má tři vrstvy:

  • První - ve formě lepkavé pásky na tkáni, která je připojena přímo k pokožce;
  • Druhý obsahuje syntetické genitální hormony: ethinyl estradiol (600 ug), norelgestromin (6 mg);
  • Třetí je prodyšná horní ochranná vrstva, která chrání aktivně účinné složky leukoplastiky z pronikání vlhkosti a znečištění.

Kombinace syntetických syntetických polí obsažených v náplasti potlačuje ovulaci, způsobuje strukturální změny endometria a zvyšuje viskozitu krčního hlenu (stává se tlustým, což narušuje pohyb spermií). Silný slizukcí děložního hrdla zabraňuje násobení patogenní flóry, ale nechrání proti pohlavním onemocněním.

Tento typ antikoncepce doporučuje ženám, které mají jeden sexuální partner. Hormonální omítka může být doporučena pro mladé páry směřující k výběru účinného typu antikoncepce.

Kromě antikoncepčního efektu má Eura ploker (mezinárodní název EVRA) terapeutický účinek na reprodukční systém:

  1. eliminuje bolestivé měsíční;
  2. změkčuje premenstruační syndrom;
  3. má pozitivní vliv na psycho-emocionální stav.

Působení hormonální omítky Simulovat s antikoncepcí Vaginální kruh národnost. Tyto ženy, které používaly majitele, mohou pravidelně měnit typy antikoncepce.

Hormonální antikoncepční omítka má stejné vlastnosti jako kombinované perorální antikoncepce. Výhodou lokální antikoncepce je nedostatek přímého nepříjemného dopadu hormonů na trávicím systému. Antikoncepční náprava se okamžitě dostane do systémového průtoku krve.

Vedlejší efekty

Navzdory menšímu množství vedlejších účinků ve srovnání se systémovými léky, hormonální leukoplastika také zvyšuje srážení krve, podporuje trombózu.

Mezi vzniklé vedlejší účinky hormonální antikoncepce jsou zaznamenány:

  • bolest hlavy;
  • závrať;
  • zvýšení krevního tlaku;
  • alergická reakce;
  • zvýšení chuti k jídlu nebo jeho nepřítomnosti;
  • nevolnost;
  • zvýšení tělesné hmotnosti;
  • Obličej bobtnání a dolní končetiny;
  • poruchy spánku;
  • bolestivost nemoci;
  • výběr drobných množství mléka z hrudníku;
  • bolest v oblasti přípojek dělohy;
  • Intermenstruační krvácení;
  • bolest svalů;
  • psycho-emocionální nestabilita;
  • Intimní zóna suchosti;
  • Snížení libido.

Uvedené příznaky ukazují, že nekontrolované použití hormonálních prostředků bez konzultace gynekologa, diagnózy těla, stanovení hormonálního pozadí je nepřijatelné. S existujícím kontraindikacím pro použití hormonálních prostředků bude poskytovat opačný účinek.

Zvláštní pozornost hormonální terapie by měla mít ženy s existujícími systémovými chorobami. Použití hormonální antikoncepce se nedoporučuje pro onemocnění, jako je:

  1. diabetes;
  2. obezita;
  3. trombóza a tromboembolismus (včetně historie);
  4. dříve přenesený infarkt nebo mrtvici;
  5. těžké srdce a cévy;
  6. Chronická onemocnění jater;
  7. pankreatitida;
  8. Neoplazmy v reprodukčních orgánech a prsních žlázách (včetně fibrózní cystické mastopatie);
  9. Migréna s fokálními příznaky;
  10. krvácení z pochvy nejasný původ;
  11. těhotenství;
  12. laktace.

Způsob aplikace

Transdermální omítka euraAntikoncepce je připojena k čištění suché kůže, která není zpracována pre-smetanem, mlékem nebo jinými produkty péče o tělo.

Jera je sádra je žádoucí připojit se k těmto oblastem těla jako:

  1. Vnější povrch horní třetiny ramene;
  2. žaludek;
  3. horní část zadní části (lopatka);
  4. hýždě.

Hormonální antikoncepce je vhodnější dát na místa bez tření s plátnem a oděvem. To zvýší odolnost proti opotřebení antikoncepčního činidla a jeho spolehlivou fixaci po dlouhou dobu.

Nedoporučujeme používat antikoncepční činidlo v částech těla, mající záhyby, hrudní žlázy, stejně jako v zónách vyčerpání (aby se zabránilo problémům s jeho odstraněním). Nepřítomnost poškození kůže v místě připevnění antikoncepce - předpokladem.

Festoure Žida se používá podle specifického systému pro dosažení spolehlivého antikoncepčního účinku:

 ÚkolMenstruační cyklus
1 den8. den15. den22. den28. den29. den
Tradiční recepční schéma+++--+
Odložená menstruace+++++

Transdermální omítka euraFestoure Žida poskytuje antikoncepční účinek po dobu 4 týdnů používání. Po 3 týdnech použití každé nové kopie dělá 7denní přestávka. V této lhůtě se objevilo menstruační krvácení, indikuje ukončení účinných látek - hormony. Po 7 dnech by žena měla použít novou kopii, pokud chcete pokračovat v používání těchto druhů antikoncepce.

Nepřítomnost 7-denního přerušení používání umožňuje oddálit měsíční po určitou dobu. Čím delší je antikoncepce eura na těle, tím déle bude absence menstruace. Gynekologové nedoporučují používat antikoncepční nápravu bez přerušení více než 3 menstruační cykly v řadě.

Pokud z nějakého důvodu žena nenahrila hormonální omítku na nový po skončení prvního týdne menstruačního cyklu, musíte to udělat co nejdříve. Použití další lokální antikoncepce v tomto případě je předpokladem 7-10 dnů.

Pokud byl průchod ve druhém týdnu menstruačního cyklu, je zachován dostatečný antikoncepční účinek po dobu 48 hodin v nepřítomnosti hormonální omítky na těle. Pokud je po této době připojena nová instance, nemůžete se starat o další ochranné opatření k zabránění těhotenství.

Aby se hormonální antikoncepce udržovala účinnost, měla by být při použití pozorována opatření opatření. Navzdory skutečnosti, že syntetický sádrový materiál ponechá na dlouhou dobu dostatečnou lepivost, častý pobyt v mokrém prostředí může přispět k jeho různým předem. V tomto případě musíte nahradit omítku na nové a pokračovat v používání podle schématu. Nemusíte současně používat dvě kopie: to nezvyšuje antikoncepční účinek, ale bude pouze posílit vedlejší účinky.

Po odstranění použité omítky je žádoucí lepidlo s jinou oblastí kůže (můžete použít stejnou anatomickou oblast). To sníží závažnost možného lokální alergické reakce na syntetický materiál. Pokud se při použití antikoncepce vyskytuje svědění, musí být nástroj odstraněn a přenos do jiné části těla. Pokud alergie neprochází nezávisle, další použití patch je koordinováno s gynekologem.

Při přepínání z jiného typu antikoncepce používá sádra podle doporučení výrobce:

  1. Pokud byla dříve použita lokální antikoncepce hormonu (například, Vaginální antikoncepční kroužek národní ), omítka je dána po odstranění kruhu. Systémy použití těchto antikoncepce jsou podobné. V nepřítomnosti průchodů v prvním týdnu nemůže aplikace sádry používat další bariéra metody antikoncepce.
  2. Po zrušení kombinovaných perorálních antikoncepce se omítka používá po uplynutí předchozí antikoncepce - za 1 den vzniku zrušení. Dostatečný antikoncepční účinek je udržován pod podmínkou racionálního použití dříve použitého léku.
  3. Po porodu může být hormonální činidlo použito po 4 týdnech. Před tím, než používají místní antikoncepci, protože pravděpodobnost otěhotnění je vždy. Zachování sádry musí být ověřeno v nepřítomnosti těhotenství pomocí pásu. Erachova omítka nemůže být použita při krmení dětského mateřského mléka.
  4. V případě potratu nebo spontánního potratu těhotenství se antikoncepce používá ve stejný den nebo dále, pokud termín těhotenství nepřekročil 20 týdnů. V pozdějším datu by nemělo předat méně než 21 dní na použití antikoncepce.
  5. Se současným používáním lék antikoncepce je nutné koordinovat jejich recepci s navštěvujícím lékařem. Některé skupiny léčiv (antibiotika, anti-epileptické léky) snižují účinnost náplasti. S současným použitím uvedených skupin léčiv je nutné být chráněn místním antikoncepčním prostředkem k odstranění rizika těhotenství.

Výhody omítky eura

Navzdory množství antikoncepčních fondů, hormonální sádra zabírá vedoucí pozici. Výhody tohoto typu antikoncepce zahrnují:

  • snadnost použití;
  • Méně nežádoucí účinky (ve srovnání s KOK);
  • nedostatek vzrušení kvůli průchodu protieskupení;
  • nedostatek přímého expozice syntetickým hormonům na gastrointestinálním traktu;
  • Schopnost používat po potratu bez podráždění povrchu rány;
  • schopnost odstranit náplast podle svého uvážení;
  • Rychlé zotavení plodnosti.

Nezávislá aplikace hormonální omítky bez konzultace specialisty může způsobit porušení hormonálního zázemí a zhoršení stávajících systémových onemocnění.

Podle názorů žen, které používaly hormonální omítku, patří k spolehlivým prostředkům antikoncepce s minimálním počtem vedlejších účinků (perlový index 0,9). Navzdory univerzální dostupnosti léku v síti lékárny před jeho použitím musíte navštívit gynekolog-endokrinolog a podstoupit komplexní zkoumání těla. Teprve poté, co výsledky získané analýzy může lékař poskytnout doporučení pro použití tohoto typu antikoncepce.