Antikoncepční kroužek jako způsob hormonální antikoncepce

antikoncepční ring

Princip akce antikoncepční kroužky se neliší od jiných hormonálních fondů, ale mají jednu vážnou výhodu - neměli by být užíváni každý den jako prášky, což je mnohem pohodlnější. V tomto materiálu budeme hovořit o správném používání, výhodách a nevýhodách antikoncepčních kroužků.

Antikoncepční ring - Je to hormonální antikoncepční vyrobený z hypoalergenického elastického materiálu obsahujícího dávku progesteronových hormonů a estrogenu, která po odsávání do krve brání výstupu z vajec z vaječníku a následné hnojení. Tento kruh plně potlačuje ovulaci a sliznická membrána čípku se stává neprůchodnou pro spermie.

Antikoncepční kroužek je umístěn do vagíny po dobu tří týdnů (21 dní), pak odstraňte. Pod vlivem teplého a mokrého prostředí se hormony v kruhu postupně vstřebávají do krve, brání nežádoucímu těhotenství. Postup pro zavedení a odstraňování prostředků, který žena může udělat nezávisle, pečlivě studoval pokyny.

V současné době je cena antikoncepčních kroužků 30-40 amerických dolarů, jedná se o náklady na ochranu za měsíc. Přirozeně, ne nejdostupnější způsob antikoncepce, ale jeden z nejjednodušších a nejspolehlivějších. S řádným použitím je účinnost antikoncepčního kruhu 99%, to znamená, že riziko pro otěhotnění menší než jedno procento.

Naring photo

V domácím antikoncepčním trhu je nejznámějším antikoncepčním ringem národnost (nuvaring). Recenze o prostředcích ve většině případů jsou pozitivní, i když v některých situacích existují vedlejší účinky, ale je to normální, protože všechny hormonální antikoncepce mají kontraindikace.

Výhody antikoncepčních kroužků

  • spolehlivost;
  • Snadné použití;
  • dostupnost;
  • obsahují menší hormony než prášky;
  • jednat lokálně do vagíny, takže nepoškozujte játra a ledviny;
  • téměř zcela eliminuje premenstruační syndrom.

Nevýhody hormonálního kruhu

  • vysoká cena ($ 30-40);
  • nechrání před sexuálními infekcemi;
  • Při prvním použití se může dojít k bolesti hlavy, nevolnost, změny v náladě, bolest v mléčných žlázách;
  • Existují kontraindikace (křečové žíly, diabetes, hypertenze, opomenutí nebo diplom);

  • Účinnost léčiva je snížena při užívání tablet z migrény a anti-tuberkulózy.

Také antikoncepční kroužky se nedoporučují používat ošetřovatelské ženy, protože hormony se mohou dostat do mateřského mléka a sklízet dítě. V této situaci je lepší poskytnout preferenci další metody antikoncepce po porodu, jako jsou intrauterinní spirály nebo kondomy.

Vlastnosti použití antikoncepčních kroužků

  1. Kroužek neovlivňuje citlivost a sexuální přitažlivost ženy a během sexu není cítit. Skořápka léku je vyroben z materiálu široce používaného v medicíně při výrobě implantátů, proto nepoškozuje tělo ani s dlouhým použitím.
  2. Zadejte antikoncepční kroužek není obtížnější než obvyklý tampon. Pokud se neobjevilo nepohodlí, znamená to, že žena by se měla přesunout do agenta hlouběji do děložního čípku.
  3. Chcete-li extrahovat, stačí vstoupit do otvoru do vaginy, vyzvednout prsten a hladce vytáhnout. Pokud má žena dlouhé nehty, při zavádění a eliminaci je lepší použít gumovou rukavici.
  4. V případě náhodného pádu z pochvy by měl být antikoncepční kroužek opláchnut studenou vodou a zadejte tři hodiny zpět, pak účinnost se nesnižuje.
  5. Konečné rozhodnutí o použití antikoncepčních hormonálních kroužků Žena by měla trvat pouze po konzultaci s gynekologem.