Vědci na prahu vytvoření antikoncepčního gelu, který nahrazuje pilulku

Ženský antikoncepční gel

Američtí vědci prohlásili úspěšnou přeceňování předběžného klinického testování nového antikoncepčního činidla - antikoncepční gel. Princip činnosti léčiva je podobný hormonálním pilulkám, ale potenciálně gel bude mnohem pohodlnější.

V experimentu se zúčastnilo 18 žen z New Yorku ve věku 20-30 let. Ohýbali necelých sedm měsíců Nestorone antikoncepční gel. Během této doby se nikdo otěhotně nestal. Ačkoli další výzkum vyžaduje další výzkum na trh, ale první výsledky jsou povzbudivé.

Předpokládá se, že ženy jednou denně použijí gel na kůži břicha, boků nebo ramene. Podle prohlášení reprezentantů společnosti je vývoj rychle absorbován do kůže, nezpůsobuje nepohodlí a nenechává žádné stopy.

Připomínám vám, že v tuto chvíli je podobný prostředek - antikoncepční omítka, ale musí být neustále nosit na těle, které je nepohodlné.

Antikoncepční gel obsahuje estrogenní hormony a gestagen, který potlačuje výrobu vajec s vaječníky. Ostatní komponenty fondy jsou stále tajné.

V naší zemi, antikoncepční gely se někdy nazývají spermicidy, které platí ve formě mastí, spreje, svíček a gelů. Ale prostředky vytvořené americkými odborníky na princip jednání se radikálně liší od spermicidů, takže by neměly být zmateny.

Zatímco antikoncepční gel nemá žádné vedlejší účinky v tradičních perorálních antikoncepce. Pokud jsou následné testy úspěšné - náprava doporučuje i ošetřovatelské matky.

Jedinou nevýhodou nového gelu chrání před sexuálně přenosným infekcím.