Hormonální prsten od nechtěného těhotenství

Moderní gynekologie má arzenál fondů na ochranu ženy před nechtěným těhotenstvím. Rozmanitost způsobů antikoncepce vám umožní rozhodnout, s ohledem na stav zdraví, charakteristiky struktury genitálních orgánů.

Hormonální zařízení pro prevenci z nežádoucího těhotenství uznávala lékařská praxe nejefektivnější. Antikoncepci nové generace je Vaginální antikoncepce. Rychle získala popularitu, protože zajišťuje spolehlivou ochranu a snadnost použití.

Popis antikoncepce

Kontaklé prsten - plusy nevýhody

Vaginální prsten jeOmbinized hormonální antikoncepce. Jeho působení je zaměřena na potlačení procesu ovulace. PRotační průhledné prostředky má vzhled elastických průhledných kroužků z hypoalergenového materiálu (latexu). Rozměry výrobku Standard: tloušťka asi 4 mm, průměr 54 mm. Vhodný antikoncepční kruh pro ženy jakékoli postavy.

Snadno má formu, která odpovídá anatomické struktuře vagíny. Správně instalovaná antikoncepce nezpůsobuje nepohodlí, žena může pokračovat v obvyklé pracovní činnosti, zapojit se Oblíbené režimy činnosti motoru. Během intimní blízkosti se neuskutečňují žádné nepříjemnosti.

Princip operace

Ve světové gynekologické praxi jsou prstence kontracepivní asi deset let. Pod jemným plášťem antikoncepce jsou dvě ženské hormony: Progestogen a estrogen. Tyto účinné látky účinně blokují proces ovulace Zabraňte pronikání spermií, Zvýšení hustoty hlenů v čípku.

Aktivovat hormonální antikoncepci, kterou potřebujete několik dní. Být v pochvě a ohřívání na tělesnou teplotu, kontraceptive kruh začíná vyrábět hormony v mikrodosu. Jejich počet je podstatně menší než v jakémkoliv hormonálním antikoncepčním práším. Pod výkonem hormonů spadají pouze vaječníky a dělohy.

10 Výhody ve prospěch hormonálního kruhu

  1. Spolehlivě chrání 21 dní.
  2. Hormonální prsten je malý, obsahuje přirozené Ženské hormony, které poskytují místní akci a vyniknou v minimálních množstvích. Obrovská výhoda nové metody v nepřítomnosti vlivu na játra a jiná gastrointestinální tělesa, na složení krve.
  3. Dámské hormony, které zdůrazňují antikoncepci, kteří blokují zrání a výstup vejce.
  4. Není překážkou pro provádění aktivního sexuálního života.
  5. Být ve Vagině nezpůsobuje nepohodlí.
  6. Po odstranění antikoncepce může žena naplánovat těhotenství v měsíci.
  7. Při nobě než 21 dní se ochranný účinek klesá.
  8. Pro aktivaci ochranného účinku antikoncepčního kruhu vyžaduje několik dní.
  9. Laboratorní testy jsou speciálním typem antikoncepce, který bude chránit ženu před příčinnými činiteli pohlavních onemocnění a HIV. Dostupné moderní varianty vaginálních kroužků poskytují pouze antikoncepci.
  10. Statistická data potvrzují spolehlivost použití hormonálního kruhu. Pouze 3 ženy z 1000 přišly těhotenství v přítomnosti vaginální antikoncepce. V případě porušení termínů pro správu a odstraňování - 8 z 1000.

K tomuto může přidat ty hormony mikroprocky pád do těla ženy, mají příznivý vliv na její zdraví, jsou onkoprotektory. Hormonální pozadí je stabilizováno, menstruační cyklus je normalizován, bolestivé pocity zmizí během menstruace. Estrogen, který je součástí antikoncepce, má omlazující účinek, protože zlepšuje stav kůže.

Jak nainstalovat

Instalace vaginálního kruhu

Nainstalujte antikoncepční kroužek Každá žena může samostatně doma. Předtím třeba konzultovat s gynekologem. Pokud lékař neodhalil kontraindikace, sekvence akcí je následující:

  • Vaginální kruh může být zakoupen v jakékoliv lékárně, nezapomeňte zkontrolovat jeho trvanlivost.
  • Antikoncepce je zavedena na 1.-5. den menstruace.
  • Před instalací si dobře umyjte ruce (lepší, pokud jsou sterilní).
  • Vezměte si správnou pozici, vyberte si z: Ležící, squatting, spoléhejte na záda a zvedněte nohu.
  • Snížení průměru stiskněte kruh prstů.
  • Jak můžete dát hlouběji do pochvy (akce je podobná tomu, jak je tampon injikován). Hladký povrch produktu pomůže svobodně.
  • Pokud je kroužek správně nainstalován, necítíte se.
  • Vaginální kruh je zvednut přesně tři týdny, pak odstraněn a po 7 dnech můžete nainstalovat nový. V průběhu roku je možné nepřetržité použití. Další potřebují lékařské vyšetření. Pokud nebylo zjištěno porušení, může pokračovat použití vaginálního kruhu.

Jak to odstranit správně

Za tři týdny V době menstruace musí být antikoncepce odstraněna. Tento postup také nepředstavuje složitost a je prováděn žena samostatně doma. Čisté ruce, nebo spíše ukazováček, antikoncepce přichází a kreslí z pochvy. Stejná akce může být prováděna jiným způsobem tím, že jej uzavírá mezi středem a ukazováčkem.

Co dělat, když je vaginální kroužek náhodně extrahován až do konce doby platnosti

Existují případy, kdy je prstenec nedobrovolně extrahován, například se silnou fyzickou námahou. Pokud od svého pojmu uplynulo méně než tři hodiny, neexistuje žádné nebezpečí, protože ochranný účinek je zachován. O více než tři hodiny později může být kruh instalován zpět, ale paralelně používat jiné antikoncepce během týdne.

S náhodnou extrakcí od 14 do 21 dnů po dobu delší než tři hodiny je doba použita prodloužena dalších 7 dní po instalaci. Kruh lze použít 21 - 28 dní, Po tom musíte udělat týdenní přestávku a dát nový. Při použití antikoncepčního činidla po dobu delší než 28 dní, její ochrana proti těhotenství, která není plánována, oslabuje.

Aplikace kroužku po porodu a po potratu

Po porodu si můžete dát pouze hormonální kruh V nepřítomnosti kojení. V tomto případě mohou být použity čtyři týdny po porodu. V prvním týdnu byste měli navíc používat bariérovou antikoncepci.

Pokud došlo k nechráněného pohlavního styku před instalací hormonálního kruhu, je nutné čekat na menstruaci a ujistit se, že těhotenství nepřijde.

Po potratu může být vyzváněn okamžitě instalován. V dalších opatřeních antikoncepce nemusí potřebovat.

Kontraindikace

Pečlivě znamení

Navzdory účinnosti hormonálního kruhu je jeho bezpečnost, seznam kontraindikací působivých. V jakých případech je použití kontraindikováno:

  • s diabetem;
  • mladší 18 let;
  • Kouření žen ve 35 letech;
  • Po převedené infarktu, tahy;
  • v případě individuální intolerance na komponenty;
  • Při onemocnění cévního systému (trombózy), srdečních vad;
  • v migrénách a jiných neurologických onemocněních;
  • během těhotenství a laktace;
  • s onkologickými chorobami mléčných žláz;
  • s onemocněním jater;
  • v případě porušení srážení krve;
  • Při vynechání genitálních orgánů;
  • v obezitě;
  • S chronickou zácpou.

nevýhody

  • Ve vzácných případech, kruh, že ve Vagině, způsobuje nepohodlí.
  • V počátečních fázích použití lze pozorovat hojný vaginální výboj.
  • Někdy je bolest hlavy, nevolnost, nestabilní emocionální stav. Všechny tyto projevy jsou spojeny s restrukturalizací hormonálního pozadí a krátkým.
  • V prvních dnech po zavedení kruhu může být mírné krvácení.
  • Návykový.

Hormonální antikoncepční prsten je nový účinný prostředek k zabránění nežádoucího těhotenství. Antikoncepce je jednoduchá a snadno použitelná. Před jeho použitím Musíte konzultovat s gynekologem, Aby se zabránilo vedlejším účinkům a odhalí možné kontraindikace.