Přidělení u novorozených dívek: existuje důvod vzrušení?

Každá maminka pečlivě monitoruje zdraví vašeho dítěte. Každý den, od samého narození, to s diligencí provádí hygienické postupy a pečlivě zkoumá každý záhyb na tělo jejích drobků. Mnoho žen, hledání přidělení od novorozených dívek, začít paniku. Co znamená fenomén a v jakých případech je nutné podniknout kroky, zjistíme v tomto článku.

Hormonální krize novorozenci

V procesu vývoje uvnitř dělohy, dítě spolu s matkou projde všechny kroky hormonální perestrojiky a dostane sex hormony ve značné koncentraci.

Před porodem je úroveň těchto látek zvláště velký, a po vzhledu dítěte, postupně přichází do normálu. Tento proces se nazývá sex nebo hormonální krize. Jeho projevy si mohou být zaznamenány u chlapců a dívkám ve formě akné beranů, otok prsních žláz, a v některých případech je znatelná látka, podobná kolostrumu.

Často v prsou v prvním měsíci je otok genitálních orgánů, doprovázené určitou sekrecí. Je to také důsledek uvolňování genitálních hormonů estrogenu. To může být krvácení, tekuté bílé, žluté nebo zelené, na sobě sliznici. Ve většině případů mluvíme o normy, ale existují výjimky.

Známky hormonální krize se mohou vzdát z 1-2 dnů do několika měsíců a jeho vrchol padá na 6-7 dnů po narození. Především úplné čištění z nadhájení hormonů končí v pátém týdnu.

Přečtěte si také o tom, co říkají bílou, Žluté a zelené alokace v dívce 4-5 let odkaz.

Výběr krve z pochvy u kojenců

Podle stratifikační statistiky u kojenců se vyskytují u 9% případů. Volal takový fenomén Metrragia novorozenců. Genitální orgány dítěte: povrch dělohy, krku a sliznice pochvy jsou v podobném stavu, s orgány ženy reprodukčního věku před menstruací.

Hormonový estrogen odvozený od matky přestane působit, v důsledku toho, jaká je sliznická vrstva dělohy odmítnuta. Výběr krve v hrudníku může být růžová, šarlatová, hnědá, béžová barva. Tajemství se objeví za pár dní po narození a zmizí po 2-3 dnech.

V této situaci není důvod vzrušení. Hlavní věcí je udržet hygienu novorozence a zajistit, aby takové procesy dlouhodobě neexistovaly.

Hnědé vrcholy v prsní dívkách

Kojenci mají často moč s červeným, oranžovým nebo cihlovým odstínem před měsícem. Důvodem pro symptom je urinestický infarkt (nebo krize) - přírodní fenomén u novorozenců, který je vysvětlen osvobozením těla od velkého clusteru v moči solí mzdy. Jak matka má mléko k pobytu, barva moči se vrátí. Obavy o tyto případy.

Sliznice a bílý výtok u novorozených dívek

Přítomnost bílého výboje v prsní dívkách je spojena s následujícími důvody:

  1. Zbytky primárního mazání. Indikálně ve formě sliznic, připomínající lepkavé bylinky, v pochvě a na záhyby zárodečných rtů. Pediatriáni nedoporučují je umývat speciálními prostředky a doporučují čekat, až se látka přirozeně zmizí. S ním je citlivá dětská kůže přizpůsobena novému vnějšímu prostředí.
  2. Mucus může být vyroben oběma žlázami vagíny. Důvodem pro tyto výboje je stejné jako krvavé - hormony, pouze v tomto případě hormony pracují odpovědné za výrobu mléka: prolaktin a progesteron. Tento druh sekrece u kojenců obvykle zmizí do konce prvního měsíce.
  3. Takové znamení může dojít v důsledku reakce organismu novorozence pro hormonální restrukturalizaci, schopnou provokovat vývoj vulvovaginitidy. Alokace jsou uvedeny v malých množstvích a mají bílou, žlutou, zelenou a někdy na sobě transparentní charakter. Často je vaginite doprovázen zarudnutí a otokem vnějších genitálních těl. Příznaky projít za pár dní a nepokračují nepohodlí.

Patologické alokace u dívek do roku

Vzhled vaginálního Výběr dívek Až do roku 90% případů je charakteristika normy, protože pravidelné hormonální výkyvy jsou v tomto období inherentní. Ale někdy tato funkce svědčí o patologii.

To stojí za to ostražití, pokud:

  • Sekrece nezmizí dva měsíce po porodu;
  • Trvání výběru je delší než 2-3 dny;
  • Mucus má nepříjemný zápach a hnilentní povahu;
  • Kojenci plakat při močení, t. na. Je doprovázena nepohodlím;
  • Existují příliš hojné alokace, krvácení;
  • v genitáliích je zánětlivý proces;
  • Nepipní barva moči, krevní nečistoty v něm;
  • Diagnostikované porušení anatomického rozvoje genitálních orgánů.

Tyto jevy mohou probíhat v důsledku fyziologických problémů v dítěti, ale nejčastěji se stanou v důsledku nesprávné péče o genitálie.

Hygiena novorozená dívka

Výběr v dívce se může objevit v 1 a na 2,3,4 měsíce. To vše je výsledek změny hormonálního pozadí, které je obzvláště aktivní v prvním roce života. Hlavním pravidlem v tomto období je dodržování hygieny hrudníku, která je zvláště důležitá v prvním měsíci života.

  1. Probudit dítě, používat pouze vařenou vodu 36 ° C . Někteří odborníci informují Použít Heřmánek Odmazání, ale pamatujte si, že je schopen vypustit sliznice, stejně jako příčinou alergické reakce. Proto je lepší si vybrat pro tento účel Speciální kosmetika určená pro novorozence. Někdy se mohou střídat s slabými značkami.
  2. Při promytí, nejprve promytý rozkrok a teprve pak - zadní průchod, t. E. Směr pohybů - před jiným, kartou hmoty nebo podmíněně patogenní bakterie od anusu se mohou dostat do genitálií a provokovat vývoj infekčního nebo zánětlivého procesu. V prvním měsíci umyjte kojence tak často, jak je to jen možné.
  3. Nedělejte úsilí o odstranění bílé světlice, které bylo zmíněno výše. Tento mazivo se bude konat.
  4. Nečistěte si nehty v rukou, aby nedošlo k poškození dítěte s vodními postupy.
  5. Čas od času zatlačte sexy rty dětí, aby se zabránilo jejich spojování.
  6. Použití krémů, prášků pod pleny, ujistěte se, že fondy nespadají do rozkroku.
  7. Pravidelně zajistěte dětské vany. Kůže by měla odpočívat od plenek a plen.
  8. Track pachy a povahu výběru, pokud existují.

Dámské recenze a názor specialistů

Maria, 26 let: "Na 7. den po narození, dcera našla výběru krve. Velmi vystrašený, i když dítě neplakalo a choval se klidně. Byla sobota a zatímco pondělí čekal, až se poradit s lékařem, krev zmizela. Co bychom měli dělat?"

Maria Stepanovna, pediatr: "U novorozence v prvních týdnech života se vyskytuje sexuální krize, spojená s osvobozením těla dítěte nahromaděné v intrauterinním období mateřských hormonů. V dívkách je ukázán krvavou Vypuštění z pochvy. Jsou růžové, hnědé a ve formě Sukrovitsy. Fenomén zmizí po 2-3 dnech, ale někdy se projevuje až do druhého měsíce. To je přirozený proces, žádný důvod k obavám. ".

Angelina, 35 let: "Moje dcera 4 dny. Jindy jsem ho začal v úvahu první den, viděl jsem bílou mouchu na sexu rtech. Snažil jsem se ho odstranit s mokrým ubrouskem - nic se nestane. Možná je to drozd?"

Maria Stepanovna, pediatr: "V prvních dnech života na těle novorozence můžete pozorovat zbytky původního maziva. Jsou zvláště patrné na hlavě dítěte a v záhybech na Taurus. Dívky se hromadí v oblasti sexu a rozkroku. Nemusíte smazat. Let se vznáší v několika dnech, ale pokud se jeho přítomnost zvýšila, a dítě začne být rozmarné, teprve pak existuje důvod k podezření na jakékoli porušení a kontaktovat lékaře. 95% - Mluvíme o přirozeném fyziologickém procesu ".

Stručně o hlavní věci

Nejen u žen reprodukčního věku, ale také ingredience, zejména v prvních týdnech života, existuje sekrece z pochvy. Krev, růžová, bílý výtok u novorozených dívek - přirozeným důsledkem hormonální krize. Je charakteristická pro všechny děti, protože tělo je zúčtováno nad přebytkem mateřských hormonů. Každý, v některých případech přechází různými způsoby, projevující krvavé sekrece mezi dětmi dívek. Je důležité podpořit hygienu dětí a nebojí se.