Jak starý můžete otěhotnět

Věk těhotenství

Lina Medina, rezident Peru, který porodil dítě za 5 let a 7 měsíců, je nejvíce mladá matka v historii lidstva. A chlapec byl poměrně zdravý a žil až do 40 let a totožnost otce nestanovila. Ale takové případy jsou velmi vzácné, obvykle se žena stává matkou později. Dále budeme hovořit o tom, kolik let můžete otěhotnět, pokud nepoužíváte antikoncepci.

Z hlediska fyziologie je žena připravena na koncepci dítěte od začátku prvního měsíčního, kterou většina dívek se děje ve věku 12 let. Ve vzácných případech, kvůli genetickým patologiím, puberty dochází dříve, například za 5 nebo 8 let.

Organismus dívek je však 8-16 není připraven na tak zatížení jako těhotenství a porodu, takže děti se často rodí s patologiemi nebo zemřít. Včasné těhotenství jsou považovány za, kdy budoucí matka už 18 let. Lékaři často doporučují přerušení těhotenství v časných podmínkách, protože pravděpodobnost komplikací je velmi vysoká.

Nejvhodnější věk ženu pro narození dítěte je 22-25 let, během tohoto období tělo plně zraje, připraveno být vyhřívaný a porod.

Úspěšné narození ženy po 30 letech závisí do značné míry na zdraví. Ale takové těhotenství je již pozorné pro lékaře. Starší žena, tím vyšší hrozba potratu nebo narození dítěte s patologiemi.

Po 50 letech přichází žena menopauza, to je poslední život přírodního těhotenství. Nyní v tomto věku se téměř každý může uchýlit k pomoci reproduktologům a stále porodit dítě, ale důsledky pozdního těhotenství jsou těžké předvídat, je to velké riziko nejen pro dítě, ale také pro matku.

Výstup: Ve většině případů může žena dostat těhotná ve věku 12 až 50 let. Genetické rysy těla a životního stylu někdy posunout toto období v jedné nebo druhé straně.